Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

25 nejzásadnější prvních fotek z filmů


ikona
Cival
300sin citytéma
Nostalgické ohlédnutí za obrázky, které nám vzaly dech... 

Nejzásadnější fotky samozřejmě pro nás... respektive pro mě. Už delší dobu jsem chtěl zmapovat obrázky, které dokázaly zatřást našimi fandovskými hlavami a donutily nás těšit se na dlouhé měsíce dopředu na filmy, jejichž výsledná kvalita nám byla v danou chvíli naprosto utajena. Přestože něco jako redakční jádro tehdy ještě neexistovalo - ve většině případů jsme se ještě ani neznali - prožitky u prvních odtajněných fotek z blockbusterů, které přicházely během 90. a nultých let byly dosti podobné. Geekařili jsme si totiž každý pečlivě na svém písečku... což mimochodem v době před internety nebyla žádná prdel.

Dneska už se povede málokdy šponovat napětí způsobem, že by u pouhé fotky strnuly miliony fandovských srdcí. Všechno je vypouštěno v milimetrově naplánovaných marketingových kampaních, které vás nakonec zahltí a leckdy i zničí. Většina z níže uvedených fotek ale zvládla stupňovat očekávání víc než deset hobitích videodeníků dohromady. Pojďte si některé z nich připomenout... samozřejmě s mým vrcholně subjektivním, emocionálně přebarveným a jaksepatří nostalgickým komentářem.

Úplně jiný level zájmu pochopitelně vyvolaly první výjevy z adaptace Sin City. Neskutečný vizuál, který si nikdo nedovolil ani domyslet, byl odtajněn ve čtyřminutovém promu, jež nám svého času na TrailerZone strhalo servery.

 

V masakrálním traileru se pak povedlo proslavit té hubeňoučké Nancy Callahan, která se vrtěla způsobem, že miliony mladíků měly v následujících měsících velmi neklidné spaní. Jessice Alba stačilo málo, aby se přes noc stala idolem honimírů... a stačilo jí ještě míň, aby se na ni do pár let skoro zapomnělo.

Další adaptace comicsu Franka Millera pak přinesla stejnou pohádku, jen v testosteronovější a pozlacenější verzi. Tohle jsme prostě nikdy nikde neviděli a padala nám kvůli tomu čelist pod kanape.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace