Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Hrdinové a zbabělci: Recenze

příspěvky 1 - 19 Napsat příspěvek
Ja neviem, mozno som to cele chytil za zly koniec, ale ja som ten film pochopil uplne inak. Mne dosiel skorej ako "wake up call". Ze mu islo skor o to, aby sa ludia prebrali z tej apatie a zacali nieco robit, to co dava nejaky zmysel. Chytili sa prilezitosti a stali si za svojim. Proste, ze chcel prebrat toho americkeho ducha a ze to bolo urcene skorej pre americky lud ako pre kohokolvek ineho.

Precital som si recenziu aj komentare a vidim, ze by sa to dalo brat aj z "druhej" strany, len k tej sa akosi nepriznavam, lebo by mi z toho vysiel len priemerny film, ktory mi nic nepriniesol.:)
137073
Ja neviem, mozno som to cele chytil za zly koniec, ale ja som ten film pochopil uplne inak. Mne dosiel skorej ako "wake up call". Ze mu islo skor o to, aby sa ludia prebrali z tej apatie a zacali nieco robit, to co dava nejaky zmysel. Chytili sa prilezitosti a stali si za svojim. Proste, ze chcel prebrat toho americkeho ducha a ze to bolo urcene skorej pre americky lud ako pre kohokolvek ineho. Precital som si recenziu aj komentare a vidim, ze by sa to dalo brat aj z "druhej" strany, len k tej sa akosi nepriznavam, lebo by mi z toho vysiel len priemerny film, ktory mi nic nepriniesol.*:)*
0 0
reagovat
Konečně jsem shlédl Lions for Lambs...dávám pětku stejně jako imf, ale s jeho recenzí v zásadě nesouhlasím. Dle mě se totiž na film musí pohlížet ze dvou zcela odlišných aspektů. Někde jinde je Redfordův černobílý pohled na věc, někde jinde filmová stránka díla.
Co se samotného snímku týče, líbila se mi příjemně satirická kousavost, nenásilné nabízení vlastního pohledu a v neposlední řadě výborné herecké výkony. Filmu ale bohužel chybí originálnější příběh, pointa, nebo překvapení. Takhle jde jen o sled dlouhých ukecaných scének, které mi pěkně rychle vypadly z hlavy.
Zkreslené, černobílé Redfordovi názory na válku v Iráku by mi ani tak nevadily, pokud bych se dozvěděl skutečnosti, které mi ještě nejsou známy. Redford si hraje na vizionáře, přitom nedokáže vyplodit jediný způsob řešení a klade jen tuny zobecněných otázek. Nikdy se nedostane pod povrch postav, a proto se nemůže hnout z místa.
No a teď by mě zajímalo, co si konkrétně z Hrdinů a Zbabělci odnesli všichni, kterým se líbili. Podělte se o své názory. Díky;)
69050
Konečně jsem shlédl Lions for Lambs...dávám pětku stejně jako imf, ale s jeho recenzí v zásadě nesouhlasím. Dle mě se totiž na film musí pohlížet ze dvou zcela odlišných aspektů. Někde jinde je Redfordův černobílý pohled na věc, někde jinde filmová stránka díla. Co se samotného snímku týče, líbila se mi příjemně satirická kousavost, nenásilné nabízení vlastního pohledu a v neposlední řadě výborné herecké výkony. Filmu ale bohužel chybí originálnější příběh, pointa, nebo překvapení. Takhle jde jen o sled dlouhých ukecaných scének, které mi pěkně rychle vypadly z hlavy. Zkreslené, černobílé Redfordovi názory na válku v Iráku by mi ani tak nevadily, pokud bych se dozvěděl skutečnosti, které mi ještě nejsou známy. Redford si hraje na vizionáře, přitom nedokáže vyplodit jediný způsob řešení a klade jen tuny zobecněných otázek. Nikdy se nedostane pod povrch postav, a proto se nemůže hnout z místa. No a teď by mě zajímalo, co si konkrétně z Hrdinů a Zbabělci odnesli všichni, kterým se líbili. Podělte se o své názory. Díky*;)*
0 0
reagovat

Flanker.27

Jj, o tom, co dokážou "investigativní reportéři", kteří už mají rozsudek připravený, než vůbec vyjedou do terénu, jsem už také slyšel... :-
39224
Jj, o tom, co dokážou "investigativní reportéři", kteří už mají rozsudek připravený, než vůbec vyjedou do terénu, jsem už také slyšel... *:-*
Flanker.27
0 0
reagovat
Pěkně podaný, imf.

Z traileru jsem nebyl moudrej. Takže překvapení se nakonec nekoná, a Redford i nadále zůstává v (značně přeplněném) táboře hollywoodských salonních intelektuálů.

Mrzelo mě, leč nikoli překvapilo, když jsem se onehdá dočetl, že tam (kromě zmiňovaného Penna) patří i Spacey.
39223
Pěkně podaný, imf. Z traileru jsem nebyl moudrej. Takže překvapení se nakonec nekoná, a Redford i nadále zůstává v (značně přeplněném) táboře hollywoodských salonních intelektuálů. Mrzelo mě, leč nikoli překvapilo, když jsem se onehdá dočetl, že tam (kromě zmiňovaného Penna) patří i Spacey.
0 0
reagovat

Vlado_B

39220
[link="http://www.youtube.com/watch?v=sHhJy2qOK7w"]Mno to je sranda[/link].*:))*
Vlado_B
0 0
reagovat

křysař ľubo

Filmovej web se snad necejtí bejt potrefenou husou:D:D
Ne, sem jsem to rozhodně neměl v úmyslu mířit.
39219
Filmovej web se snad necejtí bejt potrefenou husou*:D**:D* Ne, sem jsem to rozhodně neměl v úmyslu mířit.
křysař ľubo
0 0
reagovat
Nj to jsou oblíbená témata (ne)závazné konverzace - počasí, vztahy a politika. Hm na film asi nepůjdu (asi určitě). :)
39218
Nj to jsou oblíbená témata (ne)závazné konverzace - počasí, vztahy a politika. Hm na film asi nepůjdu (asi určitě). *:)*
0 0
reagovat
ghostrider: s tou politikou v tv je to asi tak ako povedal ľubo. Každopádne ak by ste niekto zastihli, z SVK politickej scény odporúčam napr. záznamy, prenosy, diskusie so zástupcami národnej strany ... to sú niekedy také masakre, že ľudí hádže smiechom o zem... uha...
(YouTube: Slota, Slota vs csaky ... )
39217
ghostrider: s tou politikou v tv je to asi tak ako povedal ľubo. Každopádne ak by ste niekto zastihli, z SVK politickej scény odporúčam napr. záznamy, prenosy, diskusie so zástupcami národnej strany ... to sú niekedy také masakre, že ľudí hádže smiechom o zem... uha... (YouTube: Slota, Slota vs csaky ... )
0 0
reagovat

Flanker.27

pssst, ešte by sa tu niekto mohol uraziť :D
39216
pssst, ešte by sa tu niekto mohol uraziť *:D*
Flanker.27
0 0
reagovat
Ono ne že bych byl člověk apolitický. Ale kdysi jsem získal zkušenosti s pořadem Na hraně. od té doby vím, že prezentace v TV je něco docela jiného a co dokážou mistrné nůžky střihače. Od té doby vpodstatě souhalím se Zemanem, že novináři jsou ještě větší svině, než politici. A podle toho je třeba přistupovat k tomu, čemu se říká nezávislé zpravodajství.
39215
Ono ne že bych byl člověk apolitický. Ale kdysi jsem získal zkušenosti s pořadem Na hraně. od té doby vím, že prezentace v TV je něco docela jiného a co dokážou mistrné nůžky střihače. Od té doby vpodstatě souhalím se Zemanem, že novináři jsou ještě větší svině, než politici. A podle toho je třeba přistupovat k tomu, čemu se říká nezávislé zpravodajství.
0 0
reagovat
Tak ona i česká politika je dosti médii opomíjená - to, že se furt povídá o tom co zatajil Čunek a Paroubek - to taky není politika... A nic jinýho v médiích není.
39213
Tak ona i česká politika je dosti médii opomíjená - to, že se furt povídá o tom co zatajil Čunek a Paroubek - to taky není politika... A nic jinýho v médiích není.
0 0
reagovat

ghostrider

Napriek tomu, že žijem v Brne, ti prekvapujúco na túto otázku neviem odpovedať :o Dokonca aj v súčasnej situácii sledujem viac politiku na Slovensku. Môžem ti ale povedať, že česká politika tiež nie je na Slovensku nijako horúcou témou. Samozrejme sa sem-tam niečo dôležitejšie objaví, takže všetci vieme o Macekovej facke a Paroubkovej milenke a v populárnom zábavnom programe 7 s.r.o. sa každý týždeň glosuje aj o čomsi z vašej politickej scény, ale to je tak akurát všetko. Ja dokonca doteraz nechápem účel českého senátu ?)
39212
Napriek tomu, že žijem v Brne, ti prekvapujúco na túto otázku neviem odpovedať *:o* Dokonca aj v súčasnej situácii sledujem viac politiku na Slovensku. Môžem ti ale povedať, že česká politika tiež nie je na Slovensku nijako horúcou témou. Samozrejme sa sem-tam niečo dôležitejšie objaví, takže všetci vieme o Macekovej facke a Paroubkovej milenke a v populárnom zábavnom programe 7 s.r.o. sa každý týždeň glosuje aj o čomsi z vašej politickej scény, ale to je tak akurát všetko. Ja dokonca doteraz nechápem účel českého senátu *?)*
ghostrider
0 0
reagovat
Diky IMFe za dobrou "apolitickou" recenzi... Rad jsem ji celou docetl a nenastvala mne vubec :+ coz je fakt super vykon kdyz pohlednu na charakter a pozadi filmu... Mozna i pujdu do kina i kdyz se nazory Redford a ja politicky diametralne lisime - i kdyz Robert jeste v urcitych aspektech OK (jsou horsi - vid Time Robinsi a Seane Penne :-)
Dle te recenze to ale Michael Moore film urcite neni a ja o psychicke zdravi tedy v kine neprijdu (jako pri krasnem a hodnem zdravotnictvi na Kube a jinych momentkach v Sicko) :) Jeste jednou dik za recenzi - Pojal jsi to pro mne nejlip jak jsi mohl. Navic Cruise si me ted ziskal Valkyrie trailerem takze pujdu.
Re: gorkij65 - parlament show sleduju tak 1-2xmesicne taky - je to super :D
Re: Vlado_B - Pokud muzes porovnat, neprijde Ti, ze SVK politicka scena je hodne opomijena medii v CR? Ja myslim, ze strasne moc - nejblizsi soused a my o jeho politice vice mene nez o Bangladesi... Pokud se extra nezajimas a spolehas jen na zakladni media...
39211
Diky IMFe za dobrou "apolitickou" recenzi... Rad jsem ji celou docetl a nenastvala mne vubec *:+* coz je fakt super vykon kdyz pohlednu na charakter a pozadi filmu... Mozna i pujdu do kina i kdyz se nazory Redford a ja politicky diametralne lisime - i kdyz Robert jeste v urcitych aspektech OK (jsou horsi - vid Time Robinsi a Seane Penne :-) Dle te recenze to ale Michael Moore film urcite neni a ja o psychicke zdravi tedy v kine neprijdu (jako pri krasnem a hodnem zdravotnictvi na Kube a jinych momentkach v Sicko) *:)* Jeste jednou dik za recenzi - Pojal jsi to pro mne nejlip jak jsi mohl. Navic Cruise si me ted ziskal Valkyrie trailerem takze pujdu. Re: gorkij65 - parlament show sleduju tak 1-2xmesicne taky - je to super *:D* Re: Vlado_B - Pokud muzes porovnat, neprijde Ti, ze SVK politicka scena je hodne opomijena medii v CR? Ja myslim, ze strasne moc - nejblizsi soused a my o jeho politice vice mene nez o Bangladesi... Pokud se extra nezajimas a spolehas jen na zakladni media...
0 0
reagovat
Tak jelikož u mě má čt2 při přenosech z parlamentu 100% sledovanost (taky na co koukat ve dvě ráno :))) tak filmu dám určitě šanci. Cruise mi už chyběl, poslední dobou točí samý nevýrazný filmy, kde jsou ty časy kdy Cruise s Hanksem vládli hollywoodu ?)
39210
Tak jelikož u mě má čt2 při přenosech z parlamentu 100% sledovanost (taky na co koukat ve dvě ráno *:))*) tak filmu dám určitě šanci. Cruise mi už chyběl, poslední dobou točí samý nevýrazný filmy, kde jsou ty časy kdy Cruise s Hanksem vládli hollywoodu *?)*
0 0
reagovat
Hm. Politiku ja rád. Sledujem pravidelne politické diskusie, hádky, cirkusy i frašky v tv, takisto dianie vo svete (good ol' net). Z toho, čo som zatiaľ o filme čítal tu a na csfd... no celkom by som si aj pozrel. Idem ešte popozerať, čo na to ostatný net. Lebo pravdu povediac o tento film som sa do teraz nijako extra nezaujímal.
39209
Hm. Politiku ja rád. Sledujem pravidelne politické diskusie, hádky, cirkusy i frašky v tv, takisto dianie vo svete (good ol' net). Z toho, čo som zatiaľ o filme čítal tu a na csfd... no celkom by som si aj pozrel. Idem ešte popozerať, čo na to ostatný net. Lebo pravdu povediac o tento film som sa do teraz nijako extra nezaujímal.
0 0
reagovat
A zase ta politika. :D:D
Jen o té americké se mluví poněkud líp, člověk se aspoň částečně vyhne hádkám Topolánek nebo Paroubek. Na film každopádně zajdu, už jen jako na protiváhu k postoji Junge Front Heute "Co Bush činí dobře činí".
39206
A zase ta politika. *:D**:D* Jen o té americké se mluví poněkud líp, člověk se aspoň částečně vyhne hádkám Topolánek nebo Paroubek. Na film každopádně zajdu, už jen jako na protiváhu k postoji Junge Front Heute "Co Bush činí dobře činí".
0 0
reagovat
To zapojení diváka si vystihnul, fungovalo to výborně i u mě a to s politologií u mě rozhodně neplatí.
Celkově mě ale ta recenze výrazně pozitivně překvapila, i když je negativní, protože tenhle film jde tak snadno odpálit a ve spoustě jiných recenzí se taky tak stalo.
39205
To zapojení diváka si vystihnul, fungovalo to výborně i u mě a to s politologií u mě rozhodně neplatí. Celkově mě ale ta recenze výrazně pozitivně překvapila, i když je negativní, protože tenhle film jde tak snadno odpálit a ve spoustě jiných recenzí se taky tak stalo.
0 0
reagovat
8/10, nesouhlas s recenzi, ale jeji pokorna tolerance ;) Muj malinky comment: Dva dialogy a jedna válečná scéna a, hle, vyleze nám z toho nejen chytrý a podnětný "slovopád", ale i dostatek pocitově rezonujících momentů. Redford má dar přednášet svoje ideály tak, aby to nevyznělo jako vtloukání klínů do hlavy, ale jen jako pobídka k vlastnímu přemyšlení (realita je samozřejmě trochu jiná - nicméně tenhle typ veřejnýho aktivismu oceňuju).

A priznam se, ze se mi to poslouchalo naramne a fakt mi to prislo dostatecne zabavny i obohacujici. Ne tim, co rika, ale jak vede dialog a jak do nej zapojuje divaka. V premiere psali, ze je to nuda, jak prednaska politologie. Muj problem je, ze me politologie bavi
;)
39203
8/10, nesouhlas s recenzi, ale jeji pokorna tolerance *;)* Muj malinky comment: Dva dialogy a jedna válečná scéna a, hle, vyleze nám z toho nejen chytrý a podnětný "slovopád", ale i dostatek pocitově rezonujících momentů. Redford má dar přednášet svoje ideály tak, aby to nevyznělo jako vtloukání klínů do hlavy, ale jen jako pobídka k vlastnímu přemyšlení (realita je samozřejmě trochu jiná - nicméně tenhle typ veřejnýho aktivismu oceňuju). A priznam se, ze se mi to poslouchalo naramne a fakt mi to prislo dostatecne zabavny i obohacujici. Ne tim, co rika, ale jak vede dialog a jak do nej zapojuje divaka. V premiere psali, ze je to nuda, jak prednaska politologie. Muj problem je, ze me politologie bavi *;)*
0 0
reagovat
Pěkně napsané imfe, ale vlastně mě ani tolik nevadilo, že Redford prezentuje částečně svoje názory, důležité pro mě bylo to co s toho nakonec vyplynulo, když se ty linie spojí. Vůbec bych nechtěl řešit tu Afgánskou, která mi moc neseděla, ale oba ty rozhovory (student-profesor a senátor-novinářka) mě vlastně donutily aspoň na chvíli se nad některými těmi tématy zamyslet, což se teda když se podívám na zprávy moc nestává (koneckonců na ne ani moc nekoukám). Taky mi přišla zajímavá ta diskuze o motivaci studenta, což sám vidím (resp. nevidím) ve škole.
39202
Pěkně napsané imfe, ale vlastně mě ani tolik nevadilo, že Redford prezentuje částečně svoje názory, důležité pro mě bylo to co s toho nakonec vyplynulo, když se ty linie spojí. Vůbec bych nechtěl řešit tu Afgánskou, která mi moc neseděla, ale oba ty rozhovory (student-profesor a senátor-novinářka) mě vlastně donutily aspoň na chvíli se nad některými těmi tématy zamyslet, což se teda když se podívám na zprávy moc nestává (koneckonců na ne ani moc nekoukám). Taky mi přišla zajímavá ta diskuze o motivaci studenta, což sám vidím (resp. nevidím) ve škole.
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se