Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Bling Ring: Jako VIPky: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Fascinující, Bay si letos natočil Pain & Gain, Sofia tohle, a obojí je přitom o tom samém, jen s tím rozdílem ala "zábavně mužský/hloubavě ženský přístup". Polodocu příběh skutečně žijících ultradementů a exploatování dokonale zdegenerovaných kultur - ať už kulturisti, nebo celebrity, obojí je bizarním peklem do kterého ty lobotomické hlavní postavy vlastně tak nějak přirozeně sedí.

A obojí jako filmy dojíždí taky v podstatě na to samé, i když Pain & Gain tedy výrazně víc - ti lidé jsou prostě takoví mamrdi že se na ně nedá dívat, obzvlášť když je ty filmy do jisté míry ikonizují jako hlavní postavy příběhu.
U Bling Ring to tedy platí víceméně jen o první polovině, která je kvůli tomu fakt dost těžko koukatelná, v druhé půlce už se režisérka konečně trochu víc vzchopí od nezúčastněného pozorování k aspoň tomu dokumentárnímu vsazování do souvislostí a vyprávění příběhu, takže finále je hodně fajn (chápu proč ten začátek tak udělala, ale prostě pro mě bylo dost útrpné to sledovat).
7/10


No, bylo by hezké kdyby se Sophia už vykašlala na zkoumání prázdného života horních deseti tisíc, a vrátila se zpátky na zem, mezi lidi, do světa silných příběhů.
279001
Fascinující, Bay si letos natočil Pain & Gain, Sofia tohle, a obojí je přitom o tom samém, jen s tím rozdílem ala "zábavně mužský/hloubavě ženský přístup". Polodocu příběh skutečně žijících ultradementů a exploatování dokonale zdegenerovaných kultur - ať už kulturisti, nebo celebrity, obojí je bizarním peklem do kterého ty lobotomické hlavní postavy vlastně tak nějak přirozeně sedí. A obojí jako filmy dojíždí taky v podstatě na to samé, i když Pain & Gain tedy výrazně víc - ti lidé jsou prostě takoví mamrdi že se na ně nedá dívat, obzvlášť když je ty filmy do jisté míry ikonizují jako hlavní postavy příběhu. U Bling Ring to tedy platí víceméně jen o první polovině, která je kvůli tomu fakt dost těžko koukatelná, v druhé půlce už se režisérka konečně trochu víc vzchopí od nezúčastněného pozorování k aspoň tomu dokumentárnímu vsazování do souvislostí a vyprávění příběhu, takže finále je hodně fajn (chápu proč ten začátek tak udělala, ale prostě pro mě bylo dost útrpné to sledovat). 7/10 No, bylo by hezké kdyby se Sophia už vykašlala na zkoumání prázdného života horních deseti tisíc, a vrátila se zpátky na zem, mezi lidi, do světa silných příběhů.
0 0
reagovat
MZ live jsem nevidel, ale bohuzel s tvrzenim, ze o nic moc neprijdes musim souhlasit. Zalezi na tom kolik toho vis o tom co se stalo ve skutecnosti. Me se te medialni masazi a reality show spojene s timto tematem nejak nedarilo uniknout, takze jsem v podstate vedel kazdou malickost co byla ve filmu; az kolikrat mi prislo ze tam jsou narazky na reality show, kterych si vsimnou pouze lide, kteri o ni vedeli.

Nicmene, ma to stale trademarky Sofie (velmi light verze se musi podotknout), a nektere sceny jsou opravdu vydarene, ale na druhou stranu nesympaticke hlavni postavy filmu hodnoceni taky moc nepridavaji a celkove "whatever" feeling z postu reziserky to jeste vic dokresluje.

Zaver je pro me takovy, ze se popadesaty koukam na Somewhere zatimco pisu tenhle komentar :) Coz se ovsem s Bling Ring nikdy nestane..
265637
MZ live jsem nevidel, ale bohuzel s tvrzenim, ze o nic moc neprijdes musim souhlasit. Zalezi na tom kolik toho vis o tom co se stalo ve skutecnosti. Me se te medialni masazi a reality show spojene s timto tematem nejak nedarilo uniknout, takze jsem v podstate vedel kazdou malickost co byla ve filmu; az kolikrat mi prislo ze tam jsou narazky na reality show, kterych si vsimnou pouze lide, kteri o ni vedeli. Nicmene, ma to stale trademarky Sofie (velmi light verze se musi podotknout), a nektere sceny jsou opravdu vydarene, ale na druhou stranu nesympaticke hlavni postavy filmu hodnoceni taky moc nepridavaji a celkove "whatever" feeling z postu reziserky to jeste vic dokresluje. Zaver je pro me takovy, ze se popadesaty koukam na Somewhere zatimco pisu tenhle komentar :) Coz se ovsem s Bling Ring nikdy nestane..
0 0
reagovat
Vincent - jo, to mi ještě došlo :D
Nicméně k tématu - mám z toho pocit že je to film, který asi nemusím vidět a o nic nepřijdu. Hladovo zhodnocení v MZ live k tomu jen přispívá :D
265633
Vincent - jo, to mi ještě došlo *:D* Nicméně k tématu - mám z toho pocit že je to film, který asi nemusím vidět a o nic nepřijdu. Hladovo zhodnocení v MZ live k tomu jen přispívá *:D*
0 0
reagovat
Sam.Vimes: Pracuju v Miami :)
265527
Sam.Vimes: Pracuju v Miami :)
0 0
reagovat

Vincent

Uvědomuju si že to možná je typ otázky "Kde žije Ravenhorn?", ale stejně se zeptám - co přesně za mořem děláš? :) A co bylo s Bayem u Pain & Gain?
265515
Uvědomuju si že to možná je typ otázky "Kde žije Ravenhorn?", ale stejně se zeptám - co přesně za mořem děláš? *:)* A co bylo s Bayem u Pain & Gain?
Vincent
0 0
reagovat
No, tak jsem to vcera konecne videl, a musim rict, ze bych byl radeji, kdyby Sofia priste opet prisla s originalnim nametem. Pro me jednoznacne jeji nejslabsi film. Nevim jestli to je tim, ze jsem vedel v podstate celej pribeh dopredu, nebo tim ze vetsina "hrdinu" byli teenageri, ale Lost in Translation a Somewhere si muzu poustet neustale dokola, tohle se urcite s timhle filmem nestane.

Ad imf a parties: Jo nebylo to moc daleko od pravdy, akorat normalne to neni v clubech tak prazdny, ale (predrazenej) bottle service je normalni, potkavat tam celebrity je normalni, udelat sto "selfies" za vecer jak kokot je pro urcitou skupinu lidi normalni.. Nejvic me pobavil ten promoter, kterej byl s tou mladou blonckou - takovejch sleazebags se v nightlife industry mota az podezrele moc, a holky s nima naivne spi, protoze dostavaj chlast a drogy zadarmo; film toho moc neukazal, ale obecne receno, neni to daleko od denodenni reality nocnich podniku v LA, Miami, popr. NYC.. Clovek se na to musi koukat s nadhledem; ano taky se vetsinou nachazim v clubech, kdyz jdu ven, bottle service, nacancany holky, atd, ale vim ze to je jen takovej Disneyland pro dospele, a nikdy bych se tim nechtel zivit jak to tady spousta lidi dela.. pak to s nima skonci tak, ze donekonecna pracujou v nightlife industry, a zivot normalni v podstate zadnej, takovy lidi nemuzu brat vazne, i kdyz ty flasky zdarma a pristup do nejlepsich clubu na svete neodmitam :)

Jinak je az zarazejici, ze nikdo z okradenych celebrit nemel nikdy zapnuty alarm ha!
265511
No, tak jsem to vcera konecne videl, a musim rict, ze bych byl radeji, kdyby Sofia priste opet prisla s originalnim nametem. Pro me jednoznacne jeji nejslabsi film. Nevim jestli to je tim, ze jsem vedel v podstate celej pribeh dopredu, nebo tim ze vetsina "hrdinu" byli teenageri, ale Lost in Translation a Somewhere si muzu poustet neustale dokola, tohle se urcite s timhle filmem nestane. Ad imf a parties: Jo nebylo to moc daleko od pravdy, akorat normalne to neni v clubech tak prazdny, ale (predrazenej) bottle service je normalni, potkavat tam celebrity je normalni, udelat sto "selfies" za vecer jak kokot je pro urcitou skupinu lidi normalni.. Nejvic me pobavil ten promoter, kterej byl s tou mladou blonckou - takovejch sleazebags se v nightlife industry mota az podezrele moc, a holky s nima naivne spi, protoze dostavaj chlast a drogy zadarmo; film toho moc neukazal, ale obecne receno, neni to daleko od denodenni reality nocnich podniku v LA, Miami, popr. NYC.. Clovek se na to musi koukat s nadhledem; ano taky se vetsinou nachazim v clubech, kdyz jdu ven, bottle service, nacancany holky, atd, ale vim ze to je jen takovej Disneyland pro dospele, a nikdy bych se tim nechtel zivit jak to tady spousta lidi dela.. pak to s nima skonci tak, ze donekonecna pracujou v nightlife industry, a zivot normalni v podstate zadnej, takovy lidi nemuzu brat vazne, i kdyz ty flasky zdarma a pristup do nejlepsich clubu na svete neodmitam :) Jinak je az zarazejici, ze nikdo z okradenych celebrit nemel nikdy zapnuty alarm ha!
0 0
reagovat

Vincent

Mě taky přijde divný, že už sem Baye dlouho nepotkal...:-
265251
Mě taky přijde divný, že už sem Baye dlouho nepotkal...*:-*
Vincent
0 0
reagovat
Michael s Pain & Gain trosku zklamal; od te doby jsme se nikde nepotkali, asi se sam trosku stydi :)
265250
Michael s Pain & Gain trosku zklamal; od te doby jsme se nikde nepotkali, asi se sam trosku stydi *:)*
0 0
reagovat

imf

Přepis rozhovoru Vincenta a Míši? What could possibly go wrong... :D
265245
Přepis rozhovoru Vincenta a Míši? What could possibly go wrong... *:D*
imf
0 0
reagovat

Ted

To bych za prepis naslednyho rozhovoru klidne i neco zaplatil. 8)
265244
To bych za prepis naslednyho rozhovoru klidne i neco zaplatil. *8)*
Ted
0 0
reagovat

Vincent

Brnkni Bayovi a zajděte na ten film spolu.... :+
265240
Brnkni Bayovi a zajděte na ten film spolu.... *:+*
Vincent
0 0
reagovat
Haha good point.. chystam se na to zajit velmi brzy, tak pak dam vedet :) Filmy Sofie mam velmi rad, tak doufam ze se to poveze na stejne vlne jako jsi to popisoval v recenzi.. Somewhere se mi dost libilo, protoze si presne dokazu predstavit tu prazdnotu, kterou hlavni hrdina prochazi zivotem; takovejch "uspesnejch" dusi uz jsem tu par videl..
265239
Haha good point.. chystam se na to zajit velmi brzy, tak pak dam vedet :) Filmy Sofie mam velmi rad, tak doufam ze se to poveze na stejne vlne jako jsi to popisoval v recenzi.. Somewhere se mi dost libilo, protoze si presne dokazu predstavit tu prazdnotu, kterou hlavni hrdina prochazi zivotem; takovejch "uspesnejch" dusi uz jsem tu par videl..
0 0
reagovat
Aaano... ale ja bych spis, Vincku, ocenil, kdybys na ten film zasel a z pozice lva salonu v Miami a okoli nam prozradil, jak moc party hard ten film je. Kdyz uz te mame jako insidera, tak abychom neplytvali mistem na lingvisticke nuance. :)
265238
Aaano... ale ja bych spis, Vincku, ocenil, kdybys na ten film zasel a z pozice lva salonu v Miami a okoli nam prozradil, jak moc party hard ten film je. Kdyz uz te mame jako insidera, tak abychom neplytvali mistem na lingvisticke nuance. *:)*
0 0
reagovat
Aniz bych to chtel nejak vic rozpytvavat, tak ano - rozumim co rika vyklad v knizce, jen jsem se jen chtel podelit o vlastni nazor na dane tema podporeny zkusenostmi z poslednich skoro uz 6 let co ziju na druhy strane rybnika :)
265237
Aniz bych to chtel nejak vic rozpytvavat, tak ano - rozumim co rika vyklad v knizce, jen jsem se jen chtel podelit o vlastni nazor na dane tema podporeny zkusenostmi z poslednich skoro uz 6 let co ziju na druhy strane rybnika :)
0 0
reagovat
väčšina chápe, že white trash sa používa na označenie zvačša iných ľudí, ale myslím si, že to spojenie vystihuje týchto malých parchantov pri ich morálnom úpadku zdravého myslenia a logiky absolútne trefne, just saying...
265233
väčšina chápe, že white trash sa používa na označenie zvačša iných ľudí, ale myslím si, že to spojenie vystihuje týchto malých parchantov pri ich morálnom úpadku zdravého myslenia a logiky absolútne trefne, just saying...
0 0
reagovat
Viz co jsem napsal... ale samozrejme prevazujici vyznam je ten vas. :)
265232
Viz co jsem napsal... ale samozrejme prevazujici vyznam je ten vas. *:)*
0 0
reagovat

Vincent

imf to psal z pozice černocha.
265231
imf to psal z pozice černocha.
Vincent
0 0
reagovat
imf: White trash se spis rika lidem z trailer parku.. co se mi vybavuje, tak tyhle decka pochazeli z normalnich rodin stredni tridy.. "white trash" bych v tomhle pripade nepouzival :)
265229
imf: White trash se spis rika lidem z trailer parku.. co se mi vybavuje, tak tyhle decka pochazeli z normalnich rodin stredni tridy.. "white trash" bych v tomhle pripade nepouzival :)
0 0
reagovat

Okay

Fair enough. Ale je to mysleno spis v prenesenem slova smyslu, viz: "The main difference is that "redneck," "cracker", "Okie", and "hillbilly" emphasize that a person is poor and uneducated and comes from the backwoods with little awareness of the modern world, while "white trash" emphasizes the person's moral failings."
265160
Fair enough. Ale je to mysleno spis v prenesenem slova smyslu, viz: "The main difference is that "redneck," "cracker", "Okie", and "hillbilly" emphasize that a person is poor and uneducated and comes from the backwoods with little awareness of the modern world, while "white trash" emphasizes the person's moral failings."
Okay
0 0
reagovat
Jen si myslím, že hrdinové filmu nepatří mezi 'white trash' - tj. chudé venkovské jižany (např. postavy z Dukes of Hazzard)

265123
Jen si myslím, že hrdinové filmu nepatří mezi 'white trash' - tj. chudé venkovské jižany (např. postavy z Dukes of Hazzard)
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se