Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Cruise si podmanil i Ameriku: Nevědomí je první

příspěvky 21 - 33 Napsat příspěvek
RS zatím hádá Bayovi necelých 30 milionů, a já to už dopředu odhadoval zhruba podobně. Bayovo jméno táhne, nemluvě o Markovi a Rockovi. Jedinej problém vidim v tom, že lidi půjdou do kina v očekávání dalších Mizerů a dostanou něco úplně jinýho, což zřejmě negativně ovlivní CinemaScore a následný word of mouth (samozřejmě za předpokladu, že film bude aspoň trochu povedenej). Nehledě na to, že hodně lidí určitě namíchne překrucování faktů... (Myslim, že minimálně Miami má tenhle případ ještě v živý paměti.)

Joker
Tím diváckým hodnocením bych si nebyl tak jistej. Co tak pozoruju, tak šuškanda docela funguje. Především v tom směru "je to lepší, než se čekalo." A pozitivní hodnocení vidím častějc a na takových místech, kde bych to úplně nečekal. Samozřejmě chápu, že ten vzorek, se kterým přijdu do styku, je prakticky zanedbatelnej, ale něco to vypovídá. Ten film si svý publikum najde a nemyslim si, že by pak úplně vyšumněl.

Hlavně jsem rád, že to nepokazí Kosinskimu kariéru, spíš mu to ještě lehce vylepší pozici při hledání nových projektů.
258668
RS zatím hádá Bayovi necelých 30 milionů, a já to už dopředu odhadoval zhruba podobně. Bayovo jméno táhne, nemluvě o Markovi a Rockovi. Jedinej problém vidim v tom, že lidi půjdou do kina v očekávání dalších Mizerů a dostanou něco úplně jinýho, což zřejmě negativně ovlivní CinemaScore a následný word of mouth (samozřejmě za předpokladu, že film bude aspoň trochu povedenej). Nehledě na to, že hodně lidí určitě namíchne překrucování faktů... (Myslim, že minimálně Miami má tenhle případ ještě v živý paměti.) [b]Joker[/b] Tím diváckým hodnocením bych si nebyl tak jistej. Co tak pozoruju, tak šuškanda docela funguje. Především v tom směru "je to lepší, než se čekalo." A pozitivní hodnocení vidím častějc a na takových místech, kde bych to úplně nečekal. Samozřejmě chápu, že ten vzorek, se kterým přijdu do styku, je prakticky zanedbatelnej, ale něco to vypovídá. Ten film si svý publikum najde a nemyslim si, že by pak úplně vyšumněl. Hlavně jsem rád, že to nepokazí Kosinskimu kariéru, spíš mu to ještě lehce vylepší pozici při hledání nových projektů.
0 0
reagovat

Joker

Olympus has Fallen je skoro až zázrak. Žádný velký studio v zádech, do temných hlubin mířící kariéra Gerryho "jsem sympaťák ale točím jeden propadák za druhým" Buttlera, imho-packal Fuqua...

Ale trefilo se to do vkusu lidí a tenhle útok Asiatů na WH může klidně dát i stovku. Vzhledem k rozpočtu a nevalným vyhlídkám to je fakt zázrak...

Jinak jak to myslíš s tím účtováním za reklamy pro Oblivion od velkejch stanic? Žil sem v tom, že velká studia mají jakejsi paušál, kde každej rok uzavírají miliardový smlouvy a je na nich, jak reklamu vyčerpaj. Nebo si to myslel tak, že často mají televizní stanice stejnýho vlastníka jako filmová studia?

Nějakej zajímavej článek nebo zdroj by byl highly appreciated. Tohle mě hodně zajímá a najít k tomu něco relevantního není jen tak.
258667
Olympus has Fallen je skoro až zázrak. Žádný velký studio v zádech, do temných hlubin mířící kariéra Gerryho "jsem sympaťák ale točím jeden propadák za druhým" Buttlera, imho-packal Fuqua... Ale trefilo se to do vkusu lidí a tenhle útok Asiatů na WH může klidně dát i stovku. Vzhledem k rozpočtu a nevalným vyhlídkám to je fakt zázrak... Jinak jak to myslíš s tím účtováním za reklamy pro Oblivion od velkejch stanic? Žil sem v tom, že velká studia mají jakejsi paušál, kde každej rok uzavírají miliardový smlouvy a je na nich, jak reklamu vyčerpaj. Nebo si to myslel tak, že často mají televizní stanice stejnýho vlastníka jako filmová studia? Nějakej zajímavej článek nebo zdroj by byl highly appreciated. Tohle mě hodně zajímá a najít k tomu něco relevantního není jen tak.
Joker
0 0
reagovat
Zrovna u Smithe je to škoda, on má podle mě jako jeden z mála starpower na to nahnat lidi na sebevětší hovadinu.
258666
Zrovna u Smithe je to škoda, on má podle mě jako jeden z mála starpower na to nahnat lidi na sebevětší hovadinu.
0 0
reagovat
TedGeorge: S tou reklamou jim zas ale pomáhá, že je to velkej studiovej film. Jak si to NBC a spol. napočítaj je věc druhá. O to víc je mi sympatickej třeba Olympus Has Fallen, kdy ten film jde za sebe a spoustu peněz do něj nalili malé firmy. A s DVD/B-R souhlas. 2D Skyfall vytáhlo z Ameriky 304M, ale na nosičích má dohromady sotva 70M po třech týdnech a teď už je to raketovej sešup dolů.
258665
TedGeorge: S tou reklamou jim zas ale pomáhá, že je to velkej studiovej film. Jak si to NBC a spol. napočítaj je věc druhá. O to víc je mi sympatickej třeba Olympus Has Fallen, kdy ten film jde za sebe a spoustu peněz do něj nalili malé firmy. A s DVD/B-R souhlas. 2D Skyfall vytáhlo z Ameriky 304M, ale na nosičích má dohromady sotva 70M po třech týdnech a teď už je to raketovej sešup dolů.
0 0
reagovat
123: Tak za ten pád hvězd můžou hodně comicsy. Předtím se šlo na Hankse, teď táhnou postavy. A z mladých láká jenom Tatum, kterému ale taky už bude 33. Už holt nejsou hvězdy, jen známé tváře. Viz třeba kariéry Gyllenhaala a Farrella za posledních 10 let. Navíc Cruise se (ze své generace) už snad jako jediný drží velkých akčňáků, i ten Smith (podle pátečního článku DHD) míří do klidnějších vod menších filmů.
A vlastně G.I. Joe a Oblivion jsou hezký příklady, jak moc pomáhá růst mimoamerických trhů. Vojáčci udělaj v Americe o 1/5 méně než ne-moc-úspěšná jednička a to jim pomáhá ještě 3D. Čína, Rusko atd. jim ale dělaj dvojnásobné OS tržby. A to stačilo 3,5 roku.
258664
123: Tak za ten pád hvězd můžou hodně comicsy. Předtím se šlo na Hankse, teď táhnou postavy. A z mladých láká jenom Tatum, kterému ale taky už bude 33. Už holt nejsou hvězdy, jen známé tváře. Viz třeba kariéry Gyllenhaala a Farrella za posledních 10 let. Navíc Cruise se (ze své generace) už snad jako jediný drží velkých akčňáků, i ten Smith (podle pátečního článku DHD) míří do klidnějších vod menších filmů. A vlastně G.I. Joe a Oblivion jsou hezký příklady, jak moc pomáhá růst mimoamerických trhů. Vojáčci udělaj v Americe o 1/5 méně než ne-moc-úspěšná jednička a to jim pomáhá ještě 3D. Čína, Rusko atd. jim ale dělaj dvojnásobné OS tržby. A to stačilo 3,5 roku.
0 0
reagovat
Jo, Cruise to ustál, ale byly časy kdy by se na originální sci-fi s Cruisem čekalo jako na smilování a týdny před uvedením do kin by byla oznámená dvojka...

Teďka se týdny a měsíce předem jenom spekuluje o tom, jestli se to zaplatí a o dvojce nemůže bejt řeč. Upřímně, ono se to jenom z kin nezaplatí. Rozpočet je sice uváděnej 120 ale neoficiálně to bylo jenom na výrobu 160 s tím, že 20 dostaly nazpět v podobě nějakejch daňovejch úlev či co. Amerika přesně potvrzuje to, co sem říkal... 40 otvírák, 110 max celkově. Spíš lehce líznutá stovka. A všichni zase a znovu přeceňujou svět.

Nevím, jestli má někdo info o nákladech na reklamu, ale nějakejch 40 mega to podle mě nezapláclo. Pokud to udělá 100 USA a 220+ svět, tak kinovýdělky horkotěžko zaplácnou rozpočet a reklamu bude splácet až Netflix na prvním místě a BR a DVD na místě druhém. Poslední dobou sou prodeje nosičů naprosto zoufalý a člověk se musí jen smát lidem, kteří si mysleli, že BR nahradí DVD a spasí filmovej průmysl. zatím to spíš jenom komplet pohřbývá trh s disky.

Prostě jak píše Joker... Mohl to bejt velkej průser, není to velkej průser, chystalo se to x let, stojí za tím šíleně práce a ten film se zaplatí. To je na projekt s "velkým" Tomem prostě málo. Čína + Japonsko sice můžou přinýst 100-120M, ale studiu to přinese celkově tak 40 mega.

No, Cruise očividně vydělá pořádnej ranec až s další Mission Impossible.
258663
Jo, Cruise to ustál, ale byly časy kdy by se na originální sci-fi s Cruisem čekalo jako na smilování a týdny před uvedením do kin by byla oznámená dvojka... Teďka se týdny a měsíce předem jenom spekuluje o tom, jestli se to zaplatí a o dvojce nemůže bejt řeč. Upřímně, ono se to jenom z kin nezaplatí. Rozpočet je sice uváděnej 120 ale neoficiálně to bylo jenom na výrobu 160 s tím, že 20 dostaly nazpět v podobě nějakejch daňovejch úlev či co. Amerika přesně potvrzuje to, co sem říkal... 40 otvírák, 110 max celkově. Spíš lehce líznutá stovka. A všichni zase a znovu přeceňujou svět. Nevím, jestli má někdo info o nákladech na reklamu, ale nějakejch 40 mega to podle mě nezapláclo. Pokud to udělá 100 USA a 220+ svět, tak kinovýdělky horkotěžko zaplácnou rozpočet a reklamu bude splácet až Netflix na prvním místě a BR a DVD na místě druhém. Poslední dobou sou prodeje nosičů naprosto zoufalý a člověk se musí jen smát lidem, kteří si mysleli, že BR nahradí DVD a spasí filmovej průmysl. zatím to spíš jenom komplet pohřbývá trh s disky. Prostě jak píše Joker... Mohl to bejt velkej průser, není to velkej průser, chystalo se to x let, stojí za tím šíleně práce a ten film se zaplatí. To je na projekt s "velkým" Tomem prostě málo. Čína + Japonsko sice můžou přinýst 100-120M, ale studiu to přinese celkově tak 40 mega. No, Cruise očividně vydělá pořádnej ranec až s další Mission Impossible.
0 0
reagovat
úspěch kteréhokoli filmu je v Holywoodu jasným signálem, že tudy se sypou dolary - a podobné filmy na sebe nenechají dlouho čekat. Kdyby Prokletí Černé perly dopadlo stejně jako Ostrov hrdlořezů, nedočkalo by se tří miliardových pokračování a Depp by byl šťastně ženatý s Vanessou Paradise :-)
258662
úspěch kteréhokoli filmu je v Holywoodu jasným signálem, že tudy se sypou dolary - a podobné filmy na sebe nenechají dlouho čekat. Kdyby Prokletí Černé perly dopadlo stejně jako Ostrov hrdlořezů, nedočkalo by se tří miliardových pokračování a Depp by byl šťastně ženatý s Vanessou Paradise :-)
0 0
reagovat
Jinak si teda myslím, že nadcházející léto bude (co se týče tržeb) soubojem Iron Mana s Příšerkama. Oba filmy půjdou přes 900M celosvětově a šanci mají i na miliardu. Star Trek a Man of Steel skočí za 300+ z Ameriky, takže by mohlo být zajímavější sledovat, jak se k nim postaví spíše zbytek světa. Černej kůň asi The Heat (v poměru k rozpočtu) a jasnej propadák R.I.P.D.
258661
Jinak si teda myslím, že nadcházející léto bude (co se týče tržeb) soubojem Iron Mana s Příšerkama. Oba filmy půjdou přes 900M celosvětově a šanci mají i na miliardu. Star Trek a Man of Steel skočí za 300+ z Ameriky, takže by mohlo být zajímavější sledovat, jak se k nim postaví spíše zbytek světa. Černej kůň asi The Heat (v poměru k rozpočtu) a jasnej propadák R.I.P.D.
0 0
reagovat

Oblivion

Oblivion má mimo USA zatiaľ 112 mil., v krajinách kde už beží dá tak 160-180 mil. Ale ako píše Joker, Čína a Japonsko môžu veľmi pomôcť, napríklad M:I 4 v týchto dvoch krajinách zarobilo 170 mil. Takých 200-250 mimo USA celkovo bude. Dohromady okolo 350 mil. pri rozpočte 120 je v pohode, obdobné výsledky (bez zarátania inflácie) dosiahlo Minority Report pred desiatimi rokmi. A malo okrem Cruisa v titulkoch Spielberga, výborné recenzie, premiéru v lete a nepamätám sa že by to vtedy bolo označované ako neúspech. Cruise je jednoducho stále hviezda, najmä vzhľadom na to ako hviezdny systém upadá a značky zarábajú nepomerne viac ako tváre, je v pohode ako jeden z mála (ešte tak Pitt, DiCaprio, Smith, Downey Jr., Depp a možno Sandler ale ten neťahá mimo USA). Každopádne aby hviezdny systém úplkne nezanikol treba novú krv, ale väčšina talentovaných mladých zatiaľ film neutiahne (Hardy, Gordon-Lewitt, Pine) a jediný kto sa už začínajú brať ako ťahúň filmu sú Channing Tatum a Chris Hemsworth.
258660
Oblivion má mimo USA zatiaľ 112 mil., v krajinách kde už beží dá tak 160-180 mil. Ale ako píše Joker, Čína a Japonsko môžu veľmi pomôcť, napríklad M:I 4 v týchto dvoch krajinách zarobilo 170 mil. Takých 200-250 mimo USA celkovo bude. Dohromady okolo 350 mil. pri rozpočte 120 je v pohode, obdobné výsledky (bez zarátania inflácie) dosiahlo Minority Report pred desiatimi rokmi. A malo okrem Cruisa v titulkoch Spielberga, výborné recenzie, premiéru v lete a nepamätám sa že by to vtedy bolo označované ako neúspech. Cruise je jednoducho stále hviezda, najmä vzhľadom na to ako hviezdny systém upadá a značky zarábajú nepomerne viac ako tváre, je v pohode ako jeden z mála (ešte tak Pitt, DiCaprio, Smith, Downey Jr., Depp a možno Sandler ale ten neťahá mimo USA). Každopádne aby hviezdny systém úplkne nezanikol treba novú krv, ale väčšina talentovaných mladých zatiaľ film neutiahne (Hardy, Gordon-Lewitt, Pine) a jediný kto sa už začínajú brať ako ťahúň filmu sú Channing Tatum a Chris Hemsworth.
Oblivion
0 0
reagovat
Přesně tak. To všichni berou jen jako Bayovu výplň mezi TF. V těch příštích týdnech jen málokterej snímek bude mít vliv na nabídku filmů pro příští roky, nejzajímavější je v tomhle asi teď Oblivion, kterej to celkem ustál. Teda to divácký hodnocení není příliš dobré a pokud by film padl příští víkend o 60%, tak z toho asi ani nebude 100M z Ameriky, ale zbytek světa je silnej a jen Čína+Japonsko můžou přinést 100-120M. Sice je to film bez merchandisingu, ale nakonec to skončí v lehkým plusu. Universal zažil už horší věci.
258659
Přesně tak. To všichni berou jen jako Bayovu výplň mezi TF. V těch příštích týdnech jen málokterej snímek bude mít vliv na nabídku filmů pro příští roky, nejzajímavější je v tomhle asi teď Oblivion, kterej to celkem ustál. Teda to divácký hodnocení není příliš dobré a pokud by film padl příští víkend o 60%, tak z toho asi ani nebude 100M z Ameriky, ale zbytek světa je silnej a jen Čína+Japonsko můžou přinést 100-120M. Sice je to film bez merchandisingu, ale nakonec to skončí v lehkým plusu. Universal zažil už horší věci.
0 0
reagovat

crom

Ten film nestál víc jak 40 mega. Samozřejmě že se zaplatí a samozřejmě to do budoucna prd ovlivní... :)
258658
Ten film nestál víc jak 40 mega. Samozřejmě že se zaplatí a samozřejmě to do budoucna prd ovlivní... :)
crom
0 0
reagovat
na příjmy Pain & Gain jsem hodně zvědavý a řekl bych, že to bude částečně spolurozhodovat o tom, jestli se v blízké budoucnosti budou točit podobné fláky nebo ne. Osobně bych si tipnul, že nebudou...
258657
na příjmy Pain & Gain jsem hodně zvědavý a řekl bych, že to bude částečně spolurozhodovat o tom, jestli se v blízké budoucnosti budou točit podobné fláky nebo ne. Osobně bych si tipnul, že nebudou...
0 0
reagovat
S tím závěrečným rozdrcením si nejsem tak jistý, bohužel...
258648
S tím závěrečným rozdrcením si nejsem tak jistý, bohužel...
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se