Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Únor 2013


ikona
KarelR
blu-raydvd
Co nového si můžete pořídit do filmové poličky? 

Jak jsem slíbil, tak činím. Zatímco lednová nabídka Blu-rayů a DVD nebyla příliš povzbudivá, v únoru vyšlo hned 9 filmů (Dredd a Ten, kdo stojí v koutě se bohužel přesnuli na duben), které určitě stojí za pozornost. Máme tu neokoukanou sci-fi, brutální gangsterku, jižanské drama, českou komedii, drogový akčňák, dobovou detektivku, cyklistickou naháněčku, hutný horor i nejnovější bondovský hit. Vybrat by si zkrátka měl úplně každý, tak pojďme na to!

TIPY Z LEDNA, LISTOPADU A ŘÍJNA

Reportér
Vyšlo: 26. února 2013
Cena: 177 Kč (DVD)

Mysleli jste si, že je nejkontroverznějším loňským filmem 30 minut po půlnoci? Tak to jste asi neslyšeli o jižanském dramatu Reportér (aka The Paperboy), které dostalo od kritiků naprosto brutální sodu. Matthew McCounaghey se v něm totiž účastní scény s nahými černochy a igelitem a Nicole Kidman nejdřív pomočí Zaca Efrona, a potom třeba masturbuje ve věznici před úchylným Johnem Cusackem. Prostě zvrácený film, který příliš nepropaguje americké rodinné hodnoty. Na druhou stranu je to ale výborné, nekompromisní drama, ve kterém všichni hrají jako o život a které ukazuje šedesátá léta i bez těch pár příkras, které zbyly třeba v Černobílém světě. Lee Daniels (Precious) tak opět udeřil hřebíček na hlavičku a je jen na vás, jestli jeho polotrashi (na českém DVD bohužel taktéž v ořezu 1,78:1) půjdete naproti. Těm odvážnějším divákům by se to klidně mohlo vyplatit. (7/10)

 

Sinister
Vyšlo: 27. února 2013
Cena: 177 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray)

Found-footage už mi leze krkem a VHS jsem dokoukal jen s otlačeným prstem na fast forward. Sinister si ale z tohohle žánru dělá legraci, protože Ethan Hawke opravdu najde nějaká videa... a zjistí, že inspiraci pro svůj román je trochu blíž než by bylo zdrávo. Scott Derrickson nabízí horor ze staré školy - s hnusným bubákem, divnými dětmi a starou dobrou promítačkou na celuloid. Možná by neuškodil nějaký modernější zvrat, protože pointa je vidět už z velké dálky, ale na druhou stranu je tu všechno tak hezky načrtnuto, že by člověk do toho archaického strašení snad ani neměl to srdce sáhnout a nějak ho "vylepšovat". Sinister neotočí kormidlem žánru, ale někdo si na něm dal zatraceně záležet. A vy budete podělaní strachy, kdykoliv začne do hrobového ticha většiny scén někdo významně pochrchlávat. (7/10) (imf) (Hladova recenze)

 

Skyfall
Vyšlo: 6. února 2013
Cena: 299 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray), 533 Kč (Blu-ray ve steelbooku)

Agent 007 se po čtyřleté pauze vrátil na plátno, vydělal miliardu a spoustě lidí nadělil jednu z nejlepších bondovek vůbec. Dramatickou, osudovou, s nejvýraznějším záporákem od Zlaté oka... a ve finále nářezově old-schoolovou. Nic proti tomu, každé spokojené duši to přeju. Já jsem ale i na druhý pokus dostal excelentně rozjetý film, který s příchodem digitálních ještěrek a nudné bondgirl začne upadat do nesmyslné frašky, aby vyvrcholil snad nejhůř naplánovanou pastí v dějinách filmu. Jistě, Sam Mendes má Bonda pevně v rukou, herci do toho dávají všechno a i druhá půlka filmu nabízí naprosto bravurní scény (celé slyšení s ministryní!). Jako celek je ale výroční odklon ke starému psovi příliš děravý na to, abych si do dokázal řádně ocenit. Snad prozřu napotřetí... (6/10) (Recenze od Civala a imfa)

 

Ve stínu
Vyšlo: 27. února 2013
Cena: 267 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray)

Česká retro detektivka, která se pomalu překlápí do atmosférického dobového dramatu, aniž by ztratila špetku svých kvalit? Nádhera! Ve stínu mělo být přinejlepším povedenou žánrovkou, David Ondříček se ale rozhodl vystoupat o úroveň výš. A nabídl tíživý příběh kapitána Hakla, jenž musí v roce 1953 šlapat na paty jak zlodějům, tak Státní bezpečnosti, která se najednou nějak moc zajímá o jeho nový případ. Ivan Trojan je v hlavní roli pochopitelně provotřídní, kolem něj to ale srší nejen skvělými herci a zručnou režií, nýbrž i umem scenáristickým, který film nikdy nenechá zastavit na mrtvém bodě. Ve stínu se zkrátka vždycky krčí další dějová zatáčka, a když se filmu nakonec podaří nabídnout i trochu přesahu, je jasno. Po všech stránkách vyvedená práce, které to na blůčku bude moc slušet. (8/10) (Kocourova recenze)

 

Země bez zákona
Vyšlo: 6. a 15. února 2013
Cena: 267 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray)

Je lepší bručící Tom Hardy nebo stěží srozumitelný Tom Hardy? Těžké dilema, před které nás loni nečekaně postavila Země bez zákona, zřejmě nemá řešení. Britský drsňák je totiž boží v obou filmech, z Hillcoatovy špinavé gangsterky ale trčí víc, protože to není epická ansámblovka s atomovou bombou. Příběh bratrů Bondurantových, kteří palí alkohol a budí strach zhruba se stejným úspěchem, je "pouze" důslednou žánrovou podívanou, v níž si přijde na své každý fanda klobouků a samopalů. Syrové násilí, slizký Pearceův záporák, Jessica Chastain v nejsvůdnějších polochách svojí kariéry... Kdo by odmítnul? Možná jedině český sběratel blůček, který dostává stejně jako u Loopera ťafku s obrazovým ořezem. Bontoni mají hodně velké štěstí, že se to nikdy nedozví Forrest a jeho břitva! (7/10) (Civalova recenze)

 

Dále v únoru vyšlo: 96 hodin: Odplata (pozor, český Blu-ray mívá při přehrání na PS3 trhaný obraz!),  Volte mě!, Robot a Frank, Neobyčejný život Timothyho Greena, Lidé jako my, Hotel Transylvánie, Dům na konci ulice.

Za které únorové filmy budete utrácet?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace