Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Wars: Han Solo omládne?


ikona
KarelR
boba fettdisneyhan solostar wars
Nejen Yoda by se měl dočkat vlastního filmu. 

Disneyovský šéf Bob Iger včera potvrdil, že nás opravdu čekají sólové spin-offy ze světa Star Wars, které budou lemovat představení nové trilogie. Původně to vypadlo, že se tyhle příběhy budou taktéž odehrávat po Návratu Jediho (ok, Jediů...) a vznikne tak provázaný vesmír podobný tomu, jaký v minulých letech představil Marvel. Nakonec by ale situace mohla být o něco složitější, protože se Simon Kinberg a Lawrence Kasdan nehodlají držet jen u nové trilogie. Místo toho možná rozsejí spin-offy napříč úplně celou Star Wars ságou, jelikož tak můžou využít daleko atraktivnější premisy.

 

Celovečerák s Yodou, o kterém jsme psali v úterý ráno, byl v tomhle ohledu jen malým předkrmem. Nejnovější informace totiž hovoří o tom, že se mluví o (minimálně) dalších dvou sólovkách: Jedné s Boba Fettem... a jedné s Hanem Solem, největším borcem v předaleké galaxii!

Nejednomu fandovi se teď možná zastavilo srdce. K podobným plánům bych ale osobně přistupoval spíš s nedůvěrou, protože jedna věc je najmout J. J. Abramse a ladně navázat na starou trilogii. Pouštět se do minulosti je ale něco úplně jiného, a jak ukázal třeba loňský Prometheus, doplňování filmové historie vždycky nemusí být zas tak super, jak bychom si přáli.

 

U Boba Fetta to až takový problém není. Jeho sólovka by se měla odehrávat mezi čtvrtým a pátým, případně pátým a šestým filmem, a za předpokladu, že se včas dostaví na zúčtování se Sarlaccem, si vlastně může vyvádět, co se mu zlíbí. U Hana Sola bychom se ale měli dočkat jeho "mladých let", tedy vyplnění úseku mezi Pomstou Sithů a Novou nadějí.

Pašerácké začátky, spřátelení se s Chewbaccou, výhra Malého sokola... to všechno by disneyovští účetní určitě rádi viděli na plátně. Otázkou ale je, jestli má cenu se do něčeho takového vůbec pouštět, když se z filmu vlastně nedozvíme nic moc nového. Jen v něm bude nějaký mladý sympaťák imitovat Harrisona Forda, místo toho, aby se zhostil fajnové nové postavy z doby po pádu Císaře. Jaké? No třeba Hanova syna, který by dostal vlastní film s Fordem ve vedlejší roličce...

 

U Disneyho každopádně počítají s tím, že by díky Fettovi a Solovi mohli vrátit do kin přinejmenším Dartha Vadera a Jabbu Hutta. Což... by možná potěšilo v trailerech, ale pokud někdo nepřijde s kupou vynikajících nápadů, stále je to jen lukrativní látání děr, které zalátat vůbec nepotřebují. Nebo byste snad tyhle sólovky preferovali nad šikovnými odbočkami v rámci chystané třetí trilogie?

P. S.: Netem mimochodem letí drb, že si John Noble zahraje záporáka v Epizodě 7. Protože je ale jediným zdrojem jakési australské rádio (moderátor se asi nudil), zatím ho neberte příliš vážně.

---

Vytáhni v hospodě: O film s Boba Fettem měl kdysi zájem jeden z jeho tvůrců Joe Johnston, mladý Han Solo zase přijde lákavý Robertu Rodriguezovi. Nuž dobrá...

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (73)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace