Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Wars opět vrátí úder


ikona
KarelR
disneygeorge lucasstar wars
Sága nabírá důvěrně známého scenáristu. 

Ještě ani nevíme, kdo bude režírovat sedmé Star Wars, a už tu máme zprávy o tom, kdo napíše osmé a deváté. V Lucasfilmu svoje plány "každé dva roky SW film" očividně myslí vážně. Už nyní proto přibírají na palubu dva zkušené psavce, kteří se mají postarat o scénáře a produkci závěrečných dvou dílů nové trilogie (v zatím nespecifikované kombinaci). A o koho tedy jde?

 

Prvním, zároveň ale méně známým jménem je Simon Kinberg. Vpravdě nikterak výrazná volba, Kinberg totiž začínal psaním xXx 2 nebo Mr. & Mrs. Smith, aby se posléze vypotil u třetích X-Menů a u Jumpera. Za práci na Star Wars tak nejspíš vděčí až svým novějším prácičkám, podílel se totiž na scénářích Sherlocka Holmese, akční komedie Tohle je válka! a nadcházejících Singerových X-Menů. I tak ale nejde o žádnou velkou jistotu.

Tou by naopak měla být osoba číslo dvě, westernový harcovník Lawrence Kasdan. Režisér a scenárista Silverada a Wyatta Earpa sice nedal dohromady dobrý film už 18 let. Na začátku svojí kariéry ale dodával stránky na plac malé produkce jménem Impérium vrací úder, po níž se samotným Lucasem sepsal i jistý Návrat Jediho (ehm, Jediů). Jeho návrat ke Star Wars je proto ve fandovských kruzích řádně oslavován. A to ještě mnozí stíhají přehlédnout fakt, že Kasdan vlastnoručně sepsal kloboukové dobrodružství jménem Dobyvatelé ztracené archy.

 

Mají tihle dva pánové na to, aby kráčeli ve šlépějích Michaela Arndta, který je autorem nástřelu nové trilogie a nyní pilně pracuje na sedmé epizodě? Na stoprocentní nadšení bych to neviděl. Oba ale mají víc potenciálu než mnoho jmen, které mohl Lucasfilm vytáhnout, tak doufejme, že jej tentokrát nepromarní. Nemají v rukou nic menšího než osud celé galaxie!

---

Vytáhni v hospodě: Spielberg, Tarantino, Abrams, Snyder a Mendes popřeli, že by se zajímali o režii Star Wars. Nic překvapivého. Ze "závodu" ale bohužel odstoupil i Brad Bird, který se hodlá soustředit na vlastní disneyovskou sci-fi. Jmenuje se 1952 a George Clooney by se v ní měl setkat s mimozemšťany.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace