Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Robopocalypse v IMAX formátu?


ikona
KarelR
imaxrobopocalypsesteven spielberg
Steven Spielberg nás hodlá zničit po nolanovsku. 

Včera jsme se dozvěděli, že restaurovaní Dobyvatelé ztracené archy zamíří do zámořských IMAXů. A když budeme mít trochu štěstí, třeba si je vydupeme i u nás. Steven Spielberg tím ale s obřím plátnem rozhodně nekončí. Naopak se k všeobecné potěše rozpovídal o tom, že bychom si na něm mohli užít i jeho připravovanou sci-fi Robopocalypse.

Nemyslel tím ale jen klasický IMAX release. Spielberg se byl nedávno podívat na Temný rytíř povstal. A IMAX stopáž ho očividně zaujala natolik, že začal reálně uvažovat o tom, že by nám ji dopřál také. V současnosti se tedy provádějí na Robocalypse testy, zda by bylo možné film točit ve 3D nebo částečně na IMAX kamery. Nebo třeba (díky konverzi) zajistit IMAX i třetí rozměr zároveň.

Touhle cestou se nedávno vydal druhý Star Trek (Abrams některé scény točí na IMAX a bude kovertovat do 3D). Spielberg by tak neměl mít problém získat dostatek informací a vysvětlit studiu, co se bude dít dál a proč. Kdyby se pro IMAX nakonec rozhodl, šlo by po dvou Batmanech, M:I:4 a dvojkách Transformers, Star Treku a Hunger Games teprve o sedmý blockbuster, který by se chlubil majestátními roztaženými scénami. Kéž by to klaplo.

---

Vytáhni v hospodě: Taky je pro vás IMAX stopáž daleko větším lákadlem než 3D? Kdyby ji Hollywood i nadále povoloval jen těm nejopečovávanějším flákům, byla by to docela paráda...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace