Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Po Hobitovi přijde další epická fantasy


ikona
KarelR
jeff bridgesthe seventh sonwarner bros.
Podívejte se na první concept art. 

U Warner. Bros netroškaří. Harry Pottter loni skončil, takže je čas najít další knižní sérii, která by vydělávala stamilióny. Letos v prosinci se dočasnou záplatou stane první Hobit. Ten má ale jen dva díly, Warneři proto už dlouho plánují jiné pokusy o dobytí fanouškovských srdcí. A jak vidno, nemají s tím zas tak velké problémy. Kroužení kolem Temné věže sice zatím nepřineslo nic konkrétního. 13. března 2013 ale studio zaútočí se Singerovou pohádkou Jack the Giant Killer, jíž bude předcházet historická fantasy The Seventh Son. Že jste o ani ne rok vzdáleném filmu doteď neslyšeli? Nastal čas to napravit.

"Sedmého syna" jsme vám představovali už v červencovém přehledu potterovských následníků. Od té doby se ale film opravdu začal natáčet, a po kanadském place tak v současnosti létají kletby, šípy a hlášky Jeffa Bridgese. Právě on totiž hraje hlavní roli v příběhu rytíře Gregoryho, jenž kdysi uvězil zlou čarodějnici Mother Malkin (Julianne Moore). Ta však po mnoha letech unikla na svobodu a hodlá probudit temné síly, které by si z celého světa rády udělaly velké hřiště pro démony. Gregory sice ještě není žádná stará bačkora. Na tak velkou bitvu ale nebude stačit sám, a tak musí rychle vycvičit svého učedníka Toma Warda (Ben "Kaspian" Barnes), aby mu podal důležitou pomocnou ruku. Tříčlenná (?) bitva o osud lidstva začíná!

Ano, zatím to nezní kdovíjak originálně. Zdrojová knižní série, nazvaná The Wardstone Chronicles, by ale měla poskytovat dostatek materiálu k tomu, abychom se v kině nenudili. Nadále to má zaručovat i angažmá Olivie Wilde nebo odvážně zvolený ruský režisér Sergej Bodrov (velkofilmy Nomád a Mongol - Čingischán). A především zkušený producentský tým, jehož členové mají prsty ve všem od Nolanových Batmanů, přes Potterovky, až po oba díly nových Titánů. O měřítko filmu se tedy bát nemusíme. Naznačuje ho ostatně nový concept art, ze kterého přímo dýchá pokus o "prstenovskou" poetiku.

Jestli ji opravdu nalezneme ve výsledném produktu, potvrdí nejdřív trailery. Premiéra v půlce příštího února každopádně naznačuje velké fantasy kombo, ke kterému budeme rádi utíkat z tupé zimy. Hobit, The Seventh Son a Jack the Giant Killer v rozmezí tří měsíců? Účetní u Warnerů se takhle už dlouho nerozšoupli.

---

Vytáhni v hospodě: Tomu Wardovi je v knihách třináct let, ale Warneři do jeho role obsadili jednatřicetiletého Barnese. To je víc než jasné prohlášení, že se tu na dětinskost hrát nebude. Palec nahoru!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace