Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Víkendový výplach #132 o Potterovi a sci-fi

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek

Rouder

Asi si začnu psát čárky, ty Ligy se mi daří přehazovat snad v každým článku ?)
227550
Asi si začnu psát čárky, ty Ligy se mi daří přehazovat snad v každým článku *?)*
Rouder
0 0
reagovat

Disketa

Tak to jsem rád, že jsem viděl nespeciální edici :D. Ale je to jedno, na čtyřku nemá vliv jestli se vyklube, nebo ne. :)
227549
Tak to jsem rád, že jsem viděl nespeciální edici *:D*. Ale je to jedno, na čtyřku nemá vliv jestli se vyklube, nebo ne. *:)*
Disketa
0 0
reagovat

Jillen

Patrně jsi viděl pouze kinosestřih, protože ve speciální se žádný vetřelčí potomek z Ripleyové nevyklube. Což je ostatně dobře, protože pak na to výborně navazuje čtvrtý díl.

Čtyřku taktéž považuji za nedoceněnou záležitost. Myslím si, že má nejlepší scénář. Joss Whedon tehdy podnikl na devadasátá léta radikální krok a napsal geniální parodii, kterou ale řada lidí nestrávila. Prý Vetřelec je temná záležitost a humor (jakkoliv úchylný) se tam nehodí. Nesouhlasím. Spousta slavných a kultovních má stovky parodických videí a výstupů. Nevím, proč by tomu u vetřelčí série být nemohlo.

Mám čtyřku rád už jen proto, že tady se pracuje s obrácenými charaktery. Ripleyová se tu projevuje typickými vetřelčími vlastnostmi, zatímco vetřelec (především jeho potomek) přebírá lidské emoce.

Vetřelec: Vzkříšení má komiksové parametry. Má výborné postavy (především ty ztvárněné Winonou Ryder a Ronem Perlmanem) a výtečné akční sekvence (především ty pod vodou). Režisér Jean-Pierre Jeunet to celé okořenil nevšedním vizuálem a ve speciální edici si dovolil předvést svůj smysl pro humor, když Ripleyová a androidka Call přistály ve futuristické Paříži.
227547
Patrně jsi viděl pouze kinosestřih, protože [spoiler]ve speciální se žádný vetřelčí potomek z Ripleyové nevyklube. Což je ostatně dobře, protože pak na to výborně navazuje čtvrtý díl.[/spoiler] Čtyřku taktéž považuji za nedoceněnou záležitost. Myslím si, že má nejlepší scénář. Joss Whedon tehdy podnikl na devadasátá léta radikální krok a napsal geniální parodii, kterou ale řada lidí nestrávila. Prý Vetřelec je temná záležitost a humor (jakkoliv úchylný) se tam nehodí. Nesouhlasím. Spousta slavných a kultovních má stovky parodických videí a výstupů. Nevím, proč by tomu u vetřelčí série být nemohlo. Mám čtyřku rád už jen proto, že tady se pracuje s obrácenými charaktery. Ripleyová se tu projevuje typickými vetřelčími vlastnostmi, zatímco vetřelec (především jeho potomek) přebírá lidské emoce. Vetřelec: Vzkříšení má komiksové parametry. Má výborné postavy (především ty ztvárněné Winonou Ryder a Ronem Perlmanem) a výtečné akční sekvence (především ty pod vodou). Režisér Jean-Pierre Jeunet to celé okořenil nevšedním vizuálem a ve speciální edici [spoiler]si dovolil předvést svůj smysl pro humor, když Ripleyová a androidka Call přistály ve futuristické Paříži.[/spoiler]
Jillen
0 0
reagovat

Trojka

Z níže uvedených důvodů (Disk, Jillen). Lidi (a jací!) proti Vetřelcům bez pořádné výzbroje:+
227546
Z níže uvedených důvodů (Disk, Jillen). Lidi (a jací!) proti Vetřelcům bez pořádné výzbroje*:+*
Trojka
0 0
reagovat

Rouder

Pecka!:+
227544
Pecka!*:+*
Rouder
0 0
reagovat

Trojka

Naprosto souhlasím s Disketou. Samozřejmě bych doplnil, že dvojka je v podstatě ryzí Cameronovka, která svým zpracováním je skoro stejná jako ostatní Cameronovy scifárny. První Alien je dodneška posíracím filmem pro mladší 10 let. Čtvrtej díl je sice pěknej ale celý se to tváří, jako kdyby to točili více či méně z povinnosti vydělat prachy.

Alien: 9/10%
Aliens: 8/10%
Alien 3: 9/10% + ta deprese :D
Alien Res: 6/10%
227543
Naprosto souhlasím s Disketou. Samozřejmě bych doplnil, že dvojka je v podstatě ryzí Cameronovka, která svým zpracováním je skoro stejná jako ostatní Cameronovy scifárny. První Alien je dodneška posíracím filmem pro mladší 10 let. Čtvrtej díl je sice pěknej ale celý se to tváří, jako kdyby to točili více či méně z povinnosti vydělat prachy. Alien: 9/10% Aliens: 8/10% Alien 3: 9/10% + ta deprese :D Alien Res: 6/10%
Trojka
0 0
reagovat

Jednička

Dokonalá hororová sci-fi, která nestárne.
227542
Dokonalá hororová sci-fi, která nestárne.
Jednička
0 0
reagovat
K těm fan artům, bych ještě dodal, že Marvel pro duben připravyl sérii tématických variant coverů Art Appreciation Avengers
227540
K těm fan artům, bych ještě dodal, že Marvel pro duben připravyl sérii tématických variant coverů [link="http://www.comicsbeat.com/2012/01/23/marvel-unveils-art-appreciation-avengers-variant-covers/"]Art Appreciation Avengers[/link]
0 0
reagovat
Magor týdne opravdu pobavil.
227537
Magor týdne opravdu pobavil.
0 0
reagovat

Trojka

Disketa: :+

Fincher, co k tomu říct. Mistr deprese si vzal na paškál nejnebezpečnější vesmírnou rasu ever. K tomu spousta nezapomenutelných scén a konec, kdy se Ripleyová v náručí se svou ratolestí pouští do lávy..jeden z nejdojemnějších momentů filmografie.
A půjdu proti proudu, když řeknu, že mi přišla velmi dobrá i čtyřka. Super úchylná záležitost, která baví.
227536
Disketa: *:+* Fincher, co k tomu říct. Mistr deprese si vzal na paškál nejnebezpečnější vesmírnou rasu ever. K tomu spousta nezapomenutelných scén a konec, kdy se Ripleyová v náručí se svou ratolestí pouští do lávy..jeden z nejdojemnějších momentů filmografie. A půjdu proti proudu, když řeknu, že mi přišla velmi dobrá i čtyřka. Super úchylná záležitost, která baví.
Trojka
0 0
reagovat
Grant Morrison restartoval Ligu spravedlivých (JLA (1997)). Ligu výjimečných (The League of Extraordinary Gentlemen) píše Alan Moore.
227535
Grant Morrison restartoval Ligu spravedlivých (JLA (1997)). Ligu výjimečných (The League of Extraordinary Gentlemen) píše Alan Moore.
0 0
reagovat

Jednička

Jasně, dvojka je mnohem větší zábava, ale temná a atmosférická jednička bude u mě vždycky o chlup oblíbenější.
227534
Jasně, dvojka je mnohem větší zábava, ale temná a atmosférická jednička bude u mě vždycky o chlup oblíbenější.
Jednička
0 0
reagovat

Dvojka

protoze Hudson :D

227533
protoze Hudson *:D*
Dvojka
0 0
reagovat

DVOJKA

link

protože to má krutý hlášky a mariňáci vs alieni prostě ultimátní scifi akční film
227531
http://www.youtube.com/watch?v=BEzVTvzMRIc protože to má krutý hlášky a mariňáci vs alieni prostě ultimátní scifi akční film
DVOJKA
0 0
reagovat

Dvojka

Protože jako malé děcko jsem ten film miloval snad ještě více než teď.

The 25 Women Who Shook Sci-Fi

Velice mě potěšilo krásné a naprosto zasloužené druhé místo pro Buffy Summers v žebříčku nejlepších sci-fi žen. :+
227530
Protože jako malé děcko jsem ten film miloval snad ještě více než teď. The 25 Women Who Shook Sci-Fi Velice mě potěšilo krásné a naprosto zasloužené druhé místo pro Buffy Summers v žebříčku nejlepších sci-fi žen. *:+*
Dvojka
0 0
reagovat

Trojka

Tohle vyžaduje poněkud delší vysvětlení; nelze jinak, takže se předem omlouvám. Mám rád celou tetralogii jako takovou, takže rozhodovat se v tomto "duelu", který díl je lepší nebo horší, považuji za irelevantní. :) Nicméně pokusím se na váš dotaz odpovědět. Kdybych si měl vybrat opravdu jeden díl, který by u mě "zvítězil", byl by to třetí díl (samozřejmě speciální edice). Proč?

Za prvé by to bylo jméno Davida Finchera. Jeho režijní práci obdivuji už několik let. Je to dokonalý mistr deprese, která se dostala jak do samotného Vetřelce, tak do filmového štábu. O pekelném natáčení se dodnes vyprávějí neuvěřitelné historky. Právě proto obdivuji, že se mu v nevyhovujících podmínkách podařilo natočit nejtemnějšího Vetřelce.

Třetí díl má absolutní nepředvídatelnost. U ostatních filmů tak trochu tušíte, jak to celé dopadne, ale v té trojce není nic, co by ve vás vyvolalo nějakou naději. Žádné zbraně, žádné prostředky, jak zatočit s vetřelcem, prostě NIC. Deprese, bezradnost a k tomu skupinka velmi problematických lidí. Bezútěšnost. Strach. Tomu ostatně odpovídá i dokonalý casting povětšinou neznámých britských herců.

Kdyby Fincher měl tvůrčí svobodu jako ostatní režiséři tetralogie, tak - jsem přesvědčen - řada z vás za nejlepší za nejlepší díl označila trojku. Kdysi pošramocený Vetřelec díky speciální edici (na které se, jak známo, Fincher odmítl podílet, takže vznikala z jeho zachovaných poznámek) si během posledních deseti let naštěstí napravuje špatnou pověst. I tak jde o dodnes nedoceněný film, který si zasluhuje mnohem větší pozornost, než jaké se mu nejenom na MZ (ne)dostává.

227528
Tohle vyžaduje poněkud delší vysvětlení; nelze jinak, takže se předem omlouvám. Mám rád celou tetralogii jako takovou, takže rozhodovat se v tomto "duelu", který díl je lepší nebo horší, považuji za irelevantní. *:)* Nicméně pokusím se na váš dotaz odpovědět. Kdybych si měl vybrat opravdu jeden díl, který by u mě "zvítězil", byl by to třetí díl (samozřejmě speciální edice). Proč? Za prvé by to bylo jméno Davida Finchera. Jeho režijní práci obdivuji už několik let. Je to dokonalý mistr deprese, která se dostala jak do samotného Vetřelce, tak do filmového štábu. O pekelném natáčení se dodnes vyprávějí neuvěřitelné historky. Právě proto obdivuji, že se mu v nevyhovujících podmínkách podařilo natočit nejtemnějšího Vetřelce. Třetí díl má absolutní nepředvídatelnost. U ostatních filmů tak trochu tušíte, jak to celé dopadne, ale v té trojce není nic, co by ve vás vyvolalo nějakou naději. Žádné zbraně, žádné prostředky, jak zatočit s vetřelcem, prostě NIC. Deprese, bezradnost a k tomu skupinka velmi problematických lidí. Bezútěšnost. Strach. Tomu ostatně odpovídá i dokonalý casting povětšinou neznámých britských herců. Kdyby Fincher měl tvůrčí svobodu jako ostatní režiséři tetralogie, tak - jsem přesvědčen - řada z vás za nejlepší za nejlepší díl označila trojku. Kdysi pošramocený Vetřelec díky speciální edici (na které se, jak známo, Fincher odmítl podílet, takže vznikala z jeho zachovaných poznámek) si během posledních deseti let naštěstí napravuje špatnou pověst. I tak jde o dodnes nedoceněný film, který si zasluhuje mnohem větší pozornost, než jaké se mu nejenom na MZ (ne)dostává.
Trojka
0 0
reagovat

Dvojka

Protože
"No to je krása člověče. To je prostě nade všechno"
227527
Protože "No to je krása člověče. To je prostě nade všechno"
Dvojka
0 0
reagovat

dvojka

... protoze je to masakr. Jednicka je moc velka (i kdyz atmosfericka) nuda, trojka je moc divna a ctyrka je naprosto dementni
227525
... protoze je to masakr. Jednicka je moc velka (i kdyz atmosfericka) nuda, trojka je moc divna a ctyrka je naprosto dementni
dvojka
0 0
reagovat

dvojka

těžkej souboj mezi jedničkou, ale nakonec musím víc ocenit dvojku pač dvojka byl film mého mládí, stejně tak jako T2 ?)
227520
těžkej souboj mezi jedničkou, ale nakonec musím víc ocenit dvojku pač dvojka byl film mého mládí, stejně tak jako T2 *?)*
dvojka
0 0
reagovat

Jednička

Atmosféra, nápad, Ripley, Ash
227517
Atmosféra, nápad, Ripley, Ash
Jednička
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se