Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2012: Zbytky a drobky


ikona
Mr. Hlad
adam sandlerben stillerléto 2012vince vaughnwill ferrell
Plyšoví medvědi, komediální elita, zamilovaní zombíci a další spousta filmů a hrdinů, kteří si budou chtít v létě taky něco urvat 

Prošli jsme si hity a tutovky, podívali jsme se na zoubek trošku podceňovaným ale ambiciózním kouskům a na dnešek zbyly filmy, které se budou pokoušet v tom lepším případě příjemně překvapit, v tom horším sázet na jistotu a malý rozpočet a v tom nejhorším jen přežít a neudělat moc velkou ostudu. Za pozornost stojí velmi slušný počet hororů, z nichž alespoň jeden se prostě povést musí. Máme tu ale i pokus o návrat Frat Packu, střet Willa Ferrella se Zackem Galifianakisem a nějaké žánrové sázky na jistotu. Prostě zbytky. I tak se tu ale pár zajímavých věcí určitě najde.

Připomeňte si: Letní nářez 2012 - 1. část:
Megahity a trháky s Avengers, Spider-Manem, Expendables 2 nebo Batmanem

Připomeňte si: Letní nářez 2012 - 2. část:
Černí koně se Sněhurkou, Total Recall, novým Bournem nebo Bitevní lodí

Neighborhood Watch (CZ premiéra 9. srpna 2012)

Že by Frat Pack nebyl úplně mrtvej? Dozvuky vrcholné éry téhle skvělé komediální bandy nespíš uslyšíme v bláznivé komedii Neighborhood Watch o chlápcích, kteří si chtěli užít trochu svobody. Aby obalamutili své rodiny, vymysleli si založení jakési domobrany... jenže co čert nechtěl, oni opravdu musí bojovat proti nekalostem, protože odhalí spiknutí, které by mohlo zničit celou planetu! Neighborhood Watch potáhnou podobně jako Vybíjenou Vince Vaughn a Ben Stiller, posílí je ale i Jonah Hill a Richard Ayoade z IT Crowdu. A aby těch důvodů k optimismu bylo fakt hodně, je pod scénářem podepsaná dvojka zodpovědná za Superbad Seth Rogen a Evan Goldberg. Takže... tohle fakt musí být komediální pecka roku! (Cival)

Index natěšenosti: 8/10

Ted (US premiéra 13. července 2012, CZ premiéra 20. září 2012)

Seth MacFarlane si ještě nestačil vydobýt místo v Hollywoodu, v televizi ovšem kope první ligu už několik let. Jeho seriály Griffinovi, American Dad! a Cleveland Show slaví úspěchy už několik let a sám jejich tvůrce na nich ukázal nejen to, že zvládne dabovat asi deset postav najednou, ale hlavně že má hodně drsný smysl pro humor a žádné zábrany. Jeho filmová režisérská premiéra by tedy mohla být zajímavá, zvlášť, když se zápletka točí okolo oživlého plyšového medvěda, který dělá svému majiteli ze života peklo.

Údajně máme čekat hodně ostrý humor (někde se kdysi objevila informace o erotické scéně s plyší) a zajímavé herecké obsazení v čele s Markem Wahlbergem a Milou Kunis také není na škodu. Otázka je, zda McFarlaneovi i na plátně projde to, co provádí v televizi (tedy batole se světovládnými choutkami, stoprocentní idiot v hlavní roli, neskrývaná vulgarita a snaha urazit nebo pohoršit úplně celý svět). Hlavně ale bude zajímavé, jak si poradí s živými herci a hollywoodským dohledem, jehož hranice dobrého vkusu mohou být od těch režisérových značně odlišné. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10

I Hate You, Dad (CZ premiéra: 2. srpna 2012)
 
Sandlerovská horská dráha ujíždí dál. Po tom, co nás král buranského humoru letos překvapil ve Zkus mě rozesmát, se svezl na pomyslné dno s Jackem a Jill. Komedie, ve které si zahrál sebe i svoji sestru, totiž byla nejen hrozná, ale navíc skoro nikoho nezajímala. Sandlerovi tak poprvé za dlouhou dobu selhala vlastní produkce, což se bude snažit vyžehlit hned příště. Parťáka mu přitom bude dělat hvězda SNL Andy Samberg, který si v I Hate You, Dad zahraje jeho syna. Ten s tatínkem nikdy příliš nekomunikoval, je proto trochu překvapený, když se objeví na zápraží v den jeho svatby. Láskyplné usmíření ale nenásleduje okamžitě, protože si taťka zrovna neoblíbí synkovu pohlednou nevěstu (Leighton Meester z Gossip Girl). Bude z toho dobrá komedie? A vydělá? Upřímně… kdo ví. (KarelR)
 
Index natěšenosti: 5/10

Rivals (CZ premiéra 23. srpna 2012)

Skoro každý úspěšný komik posledních let si to v létě přihrne se svojí novinkou. Pozadu nemůže zůstat ani Will Ferrell, který se v rámci projektu s výstižným názvem Rivals tentokrát spřáhl se studiem Warner Bros. A to mu přihrálo svou kmenovou hvězdu: Zacha Galifianakise. Přeborník přes odulé podivíny s plnovousem, kterému zůstane navždy přišitá polodementní šarže z Pařby ve Vegas, bude s Ferrellem soupeřit v rámci jižanské politické scény. Čeká nás tak souboj dvou šílených státníků… což je v kontextu všech těch usedlých politických thrillerů milá změna. Režírovat navíc bude vcelku spolehlivý Jay Roach (Fotři lotři a Austinové Powersové). (Cival)

Index natěšenosti: 6/10

The Posession (US premiéra 31. srpna 2012, CZ premiéra 4. října 2012)

Režisér Ole Bornedal nepatří mezi nejslavnější filmaře, ovšem do hororového žánru už se zapsat stačil. Jeho Hlídač mrtvých, ať už mluvíme o dánském originálu nebo remaku s Ewanem McGregorem, byla zatraceně nepříjemná podívaná a i drsnější momenty v ní fungovaly na jedničku. Bornedal se však v Americe neusadil a vrátil se domů, kde natočil pár dalších méně známých ale hodně povedených thrillerů jako Deliver Us from Evil nebo Vikaren. Hollywood mu ale dal novou šanci.

I když Bornedal by si nejspíš jako svůj další film vybral něco originálnějšího než The Posession... Mělo by jít o příběh mladé dívky, která získala podivnou krabičku, ve které je údajně uvězněný nebezpečný duch. A na vlastní kůži zjistí, že je to pravda. Její jedinou nadějí na útěk z jeho moci jsou rozvedení rodiče, kteří budou muset při její záchraně spojit síly a sáhnout si až na dno. Jeffrey Dean Morgan ani Kyra Sedgwick nejsou žádné hvězdy, na druhou stranu už mají něco odehráno. Bornedal za kamerou je navíc skoro jistě zárukou kvalitní podívané, tak uvidíme, jestli se mu v Hollywoodu bude dařit podobně jako doma. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10

What to Expect When You Expecting (CZ premiéra: 21. června 2012)
 
No, netrvalo to dlouho. Rok 2010 byl menším zlomem v ansámblových filmech, když Na sv. Valentýna ozkoušelo formulku „narveme tam asi 20 známějších herců, třeba na to lidi přijdou“. Vydělaný čtyřnásobek rozpočtu nám rychle zajistil blížící se pokračování nazvané Šťastný nový rok, a už nyní se můžeme těšit na letní nášup What to Expect When You’re Expecting. Adaptace slavné knihy sice s marshallovkami nijak nesouvisí. Očividně se ale snaží pracovat na tom samém principu, takže se připravte na pět párů, které brzy čeká rodičovství. Samozřejmě v přísně didakticko-zábavném stylu, což znamená, že Cameron Diaz, Brooklyn Decker, Jennifer Lopez nebo Elizabeth Banks vyfasují gumová břicha, zatímco budou kolem běhat vyšilující Dennis Quaid nebo Chris Rock. Ano, tohle může jenom překvapit. (KarelR)
 
Index natěšenosti: 5/10

Sinister (US premiéra: 24. srpna 2012)

Scott Derrickson sice natočil jen jeden horor, ale V moci ďábla byl natolik působivý kousek, že se režisér velmi rychle dostal mezi nejsledovanější filmaře v tomhle žánru. Jeho následují velkolepá předělávka klasické sci-fi Den, kdy se zastavila Země, však komerčně i kvalitativně zůstala za očekáváním a o Derricksonovi nebylo chvilku slyšet. Příští rok v létě se však vrátí a přijde s žánrem, jenž z něj udělal hvězdu.

Ethan Hawke si v Sinister zahraje spisovatele, který jednoho dne ve svém domě náhodou najde podivné nahrávky, díky nimž zjistí, proč a za jakých okolností zemřeli bývalí majitelé. Problém je, že za jejich smrt může někdo nebo něco, co tak úplně není z našeho světa. Vypadá to tedy na klasickou duchařinu, kde půjde víc o atmosféru než o litry krve a Derrickson ukázal, že právě tohle umí. Ethan Hawke v hlavní roli je jediným známějším jménem a o jeho hereckých schopnostech nikdo nepochybuje. Otázka je, jestli se v hororově narvaném létě Sinister neztratí. Byla by škoda, kdyby talentovaného Derricksona přejelo nějaké béčko s efektními trailery podbarvenými nějakým rádoby metalem z MTV. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10

Warm Bodies (US premiéra: 10. srpna 2012)

Zombie žánr nevymře nikdy, pro začínající režiséry nebo filmaře bez financí je jednoduché namaskovat pár kámošů a za nějaké drobné natočit v lese, jak nemrtví požírají náhodné turisty, neopatrné vědce nebo celé lidstvo. Přeci jenom ale originální zombie témata nevymřela. Hrdinou Warm Bodies bude totiž čerstvý nemrtvák s krátkým ale úderným jménem R, jenž se zamiluje do dívky, jejíhož přítele před nedávnem sežral. To jste nečekali, co? V rukách většiny filmařů by to přinejlepším skončilo jako bláznivá šílenost typu Zombieland (nic proti), ovšem Warm Bodies bude nejspíš zajímavější.

Před kamerou se totiž sejdou Teresa Palmer, Nicholas Hoult, jenž se bude pokoušet stát letní hvězdou a v zásobě má i pohádkovou fantasy Jack the Giant Killer, a John Malkovich. Nejzajímavější jméno je však v kolonce režie: Jonathan Levine zatím moc známý není, ovšem letos natočil chválené drama 50/50, o němž až podezřele moc lidí mluví jako o jednom z nejlepších filmů roku. S hororovým žánrem má navíc zkušenosti díky filmu Všichni milují Mandy Lane a vztahovku si vyzkoušel před dvěma lety v The Wackness. Horor, romanci a komedii by tedy mohl zvládnout namíchat tak, abychom se v kině bavili. Přes to všechno jde o téma pořád malinko podezřelé a až trailery napoví, jestli nás nečeká jen samoúčelná konina. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 7/10

The Apparition (US premiéra 24. srpna 2012)

Hrát si s nadpřirozenem se nevyplácí, člověka pak může kousnout do řitě, sežrat mu míchu nebo rozšlapat sbírku blu-rayů. Hrdinové hororu The Apparition to poznají na vlastní kůži, při jednom zdánlivě bezpečném školním experimentu se jim totiž povede přivolat něco, co jim chce ze životů udělat peklo. Zápletka nezní moc originálně a přístupnost PG-13 naznačuje, že se raději nemáme těšit na nějaké divočiny. The Apparition však bude od srpnové hororové konkurence zkoušet cílit především na mladé diváky a v tomhle směru je všechno na první pohled ideální. Před kamerou se totiž sejdou Ashley Greene ze Stmívání, Sebastian Stan z comicsovky Captain America a především harrypotterovský Tom Felton. S dobrým marketingem by tahle parta mohla k zatím nepříliš zajímavě působícímu filmu přilákat pár diváků. Nejdůležitější ale stejně bude, jak svou práci odvede celovečerně debutující Tod Lincoln, jenž se zatím podepsal jen jako producent pod podezřelý dokument Biker Fox o magorovi, co tuní auta, kamarádí se s přírodou a jezdí na kole. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 4/10

7500 (US premiéra 31. srpna 2012)

Takashi Shimizu je režisér, na jehož jméno hororoví fandové slyší. Jeho japonská Nenávist může za nejedny zahnědlé trenky a do Hollywoodu se tenhle režisér dostal přesně v té době, kdy celý svět šílel po bledých holčičkách s dlouhými černými vlasy, které vylézaly z televize nebo děsivě chrčely. V Americe se však Shimizuovi moc nedařilo a jeho předělávky vlastních filmů sice vydělaly dost peněz, ale o nějak zásadní filmy rozhodně nešlo. Režisér se tedy na nějakou dobu vrátil zpátky domů, příští rok to však kusí v Hollywoodu znovu.

7500 by měl být nadpřirozený thriller, jenž se však nebude odehrávat na zámku, ve strašidelném domě nebo v prokletém blázinci. Místo toho se podíváme na palubu letadla kdesi nad Pacifikem. A právě tady se začnou dít dost divné a zatraceně nebezpečné věci, za něž evidentně nejsou zodpovědní lidé. Shimizu si sehnal pár známějších tváří, jeho filmu ovšem chybí nějaká hvězda, díky které by do kin přišly davy. První rande Shimizua s Hollywoodem nedopadlo úplně nejlépe a je otázka, jestli má vůbec smysl se vracet a jestli režisérův osobitý styl má u producentů šanci. Po bledých duších dnes už totiž v kinech neštěkne ani pes. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 5/10

The Odd Life of Timothy Green (US premiéra: 15. srpna 2012, CZ premiéra: 1. listopadu 2012)

Tvůrci The Odd Life of Timothy Green už do světa jednu upoutávku vypustili, nejspíš však moc lidí nepřesvědčili, že zrovna tenhle film by si měli dát do Top 10 nejočekávanějších pecek příštího roku. Děj by měl vyprávět o mladém manželském páru, který zjistí, že nemůže mít děti. Rozhodnou se tedy alespoň do krabice napsat všechny vlastnosti, jež by jejich potomek měl mít a krabici zakopou na zahradě. A ráno tu najdou vyklubaného prcka. Ten splňuje všechno, co si jeho skorotáta a skoromáma od potomka přáli, všem je ale jasné, že tohle dítě nebude úplně obyčejné.

The Odd Life of Timothy Green by mělo být fantasy drama, ovšem pochopitelně bez elfů, trpajzlíků a vůbec. Místo toho tu budeme mít jen jedno podezřelé děcku a ne úplně hvězdný pár Jennifer Garner a Joel Edgerton. Nezní to nijak zajímavě, režisér a scénárista Peter Hedges však v minulosti už dvakrát ukázal, že rodinné konverzačky zvládá jako málokdo v Hollywoodu. Jeho Večeře s April a Svět podle Dana možná nebyly žádné velké hity, rozhodně šlo však o filmy, které kvalitou mnohdy převyšovaly dražší a papírově atraktivnější projekty. Snad to tentokrát dopadne také tak a Hedges potvrdí, že si opravdu vybírá témata, která jsou nezajímavá jen zdánlivě. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 5/10

Magic Mike (US premiéra 29. června 2012)

„No jo, co taky čekat od bývalýho striptéra…“ Vždy když jde do tuhého, začnou se lidi Channingu Tatumovi posmívat, že svou kariéru rozjížděl ve striptýzových kalhotách se suchým zipem. Idol náctiletých slečen se ale za svůj rozjezd nestydí. A teď se k němu natvrdo přihlásí ve filmu o mužských striptérech, kde se budou míhat i těla Alexe Pettyfera a Matthew McConaugheyho. Tři pánové, kteří vždycky dbali na své břišní svaly, ale nebudou jen hormonálně pobízet divačky - drama ze zákulisí neokoukaného byznysu totiž bude režírovat jeden z nejprogresivnějších a nejzajímavějších filmařů posledních dvaceti let, totiž Steven Soderbergh (Nákaza, Traffic, Dannyho parťáci). Z obsazení se dá vyčíst, že Magic Mike bude jeho mainstreamovější látkou, což vždycky stojí za pozornost. Tak snad nám jen pánové na plátně neukáží víc, než by naší mužné redakci bylo milé. (Cival)

Index natěšenosti: 6/10

Safe Haven (US premiéra: 1. června 2012)

Režisér Lasse Hallström se díky romanťárně Milý Johne vrátil mezi filmaře, kteří dokáží vydělat velké peníze, a na to Hollywood slyší. Hallström sice už dlouho nenatočil nic tak výrazného, jako byla dramata typu Co žere Gilberta Grapea nebo Čokoláda, i ve svých posledních slabších filmech však pořád ukazoval, že když chce, tak zvládne filmařskou rutinu bez větších problémů. Přeci jenom bychom ale od něho raději viděli víc, když víme, že na to má.

Jeho novinka Safe Haven by minimálně v žánru mohla patřít k nadprůměru. Půjde totiž o adaptaci knihy Nicholase Sparkse, jenž napsal i předlohu k ultimátní romanťárně Zápisník jedné lásky. A brečet by se v kině mělo i tentokrát. Hlavní hrdinkou je totiž mladá, krásná a tak trochu tajemná Kate, která se nastěhovala do amerického vidlákova a odmítá si kohokoliv pouštět k tělu. Časem ale zjistí, že její sousedka Jo je vlastně docela dobrá kamarádka a ovdovělý prodavač Alex (Jake Gyllenhaal) celkem fajn chlap. Minulost je ale svině a Kate se musí rozhodnout, jestli před ní bude utíkat, nebo se jí postaví a bude bránit to, co ve svém novém domově našla. Nezní to moc originálně, ale Hallström by tohle měl zvládnout levou zadní a pokud nebude špatný scénář, mohla by z toho vylézt solidní romance. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 5/10

Let´s Dance 4 (CZ premiéra: 16. srpna 2012)
 
Je série Let´s Dance aka v originále Step Up nejméně nápadná filmová značka současnosti? Je to docela dobře možné, protože si drží přesně tak nízký profil, aby nikoho neštvala. A přitom každý film stíhá vydělat pětinásobek svého rozpočtu! Zkrátka malý zlatý důl, který mezi věčně fackovanými pirátskými nebo duchovsko-vyspávacími sériemi v klidu kráčí vstříc dalším dílům. V tom čtvrtém se nám opět obmění hlavní hrdinové (už je to vlastně tradice), což ale neznamená, že nebudeme zase sledovat to samé. Jen s jinými tanečními čísly. Přesně tak totiž Step Up 4ever, v němž se další zbohatlá dcerka zabouchne do dalšího chudého mladíka, působí. Modýlek s pořadovým číslem čtyři opět nedisponuje charismatem Patricka Swayzeho. Za to ale má pravý reklamní kukuč a řídí taneční skupinu, která se specializuje na Flash Moby (aka populární sladěné tančení na veřejnosti). A dál? Dál romantika, tančení atd… Nedělejme si iluze, že bude čtyřka výrazně jinačí než trojka. Protože se v ní ale vrací astairovské duo Moose a Camille, fandové série doma určitě nezůstanou. (KarelR)
 
Index natěšenosti: 5/10

ParaNorman (US premiéra: 17. srpna 2012, CZ premiéra: 13. září 2012)

Animáky se žvatlajícími zvířátky, zelenými obry a kašpárkujícími superhrdiny už začínají být malinko otravné, naštěstí jednou za čas dostane příležitost předvést se i filmař, který si pod animovaným filmem představuje něco trošku jiného. ParaNorman by měl být příběh kluka, který miluje horory, děsivé příběhy, zrůdy, duchy a vůbec všechnu tuhle záhrobní pakáž. Není to ale jen koníček, protože Norman umí mluvit s mrtvými a v okamžiku, kdy jedno ospalé americké městečko napadne horda zombíků, je pro sousedy jedinou nadějí.

Na to byste asi svoje děti brát neměli, bez nich by to však mohla být fajn zábava. Vizuál vypadá celkem zábavně a za kamerou sedí Chris Butler, jenž pracoval třeba na Mrtvé nevěstě Tima Burtona nebo Koralíně. Rozhodně má dost zkušeností s tak trošku bizarními a nedětskými animáky. Záda mu bude krýt Sam Fell, který má za sebou třeba podprůměrný Příběh o Zoufálkovi nebo naopak neprávem zapadlého Spláchnutého. Snad tahle dvojka přijde s něčím originálním, mezi animáky by to bylo celkem záhodno. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10

Diary of a Wimpy Kid: Dog Days (US premiéra: 3. srpna 2012)

První díl téhle série se u nás jmenoval Deník slabocha, druhý přitvrdil a přišel s Deníkem malého poseroutky, u trojky snad ani nechci domyslet s čím distributor přijde. Jedná se o adaptaci knižních bestsellerů, které zjevně dělají dobře nejen školním otloukánkům. Hlavní hrdina Greg je tu terčem naschválů staršího bratra, nemilosrdné upřímnosti svých vrstevníků a poťouchlých nehod servírovaných vyšší mocí. To vše samozřejmě v dokonale nevinné škatulce rodinných komedií. Nikdo si tu nepřipouští, že by z Grega po všech těch jobovkách mohl vyrůst sériový vrah. Všichni se smějí od ucha k uchu asi jako Jack Nicholson po dávce rajského plynu. A v trojce tomu nebude jinak, protože stejné obsazení jistí i stejný režisér jako minule - David Bowers, mozek za animáky Spláchnutej a Astro Boy. Zápletka? Úžasné letní dobrodružství (film má premiéru v srpnu). Jak originální.

Předchozí dva filmy otvíraly zhruba za 22 milionů dolarů, což naznačuje, že by měl být Wimpy Kid minimálně na našem radaru, jenže... humor prezentovaný filmem cílí na maximálně osmileté děti a Gregovo loserství je občas tažené z paty tak vehementně, že se nám z toho kroutí chodidla v pěst. A to mluvím jen o sledování trailerů z uctivé vzdálenosti. Tohle není pohrdavé mučení vkusu jako v případě Muzikálu ze střední. Tohle by v celovečerní podobě mohlo vážně bolet. (imf)

Index natěšenosti: 2/10

Co propadne, co překvapí a kvůli čemu nám všem bude fyzicky zle, to zjistíme až v létě. Máte nějaké favority?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace