Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Assassin´s Creed na cestě


ikona
st39.6
assassins creed
Nově vzniklé filmové pobočce Ubisoftu se konečně podařilo střelit práva na svůj herní megahit. 

Jestli současnému Hollywoodu něco chybí, jsou to pořádné herní adaptace. Stačí se podívat na poslední desetiletku a zjistíte, že vedle snesitelného Tomb Raidera v roce 2001 a děsivého Silent Hill (2006) nic pořádného nevyšlo. Tedy krom DOA: Na život a na smrt. Ten film je boží. Ehm. Jedinou úspěšnou sérií se stalo Resident Evil, které si o kvalitní zábavě může nechat jen zdát, jinak tu máme jen a jen zklamání - Princ z Persie, Max Payne, Street Fighter, Doom ... a to ani nemluvím o Bollových megahitech jako BloodRayne, Far Cry, Postal nebo třeba Ve jménu krále.

V budoucnu ale možná bude o něco lépe. Ne snad díky dalšímu Resident Evil, ale chystá se druhý Silent Hill, pořád odkládané Uncharted a hlavně: Assassin´s Creed.

Ubisofťácká hra si za čtyři roky existence stačila vybudovat ohromnou fanouškovskou základnu a o její filmové adaptaci už se mluví nějakého půl roku, konkrétně od okamžiku, kdy Ubisoft založil vlastní filmovou pobočku. Bylo docela jasné, že první hrou, kterou společnost začne hollywoodským studiím prodávat, bude právě Assassin´s Creed, což se také stalo. Trvalo ale překvapivě dlouho, než se ho někdo chytil - na volání odpovědělo až Sony Pictures. Právě to teď s Ubisoftem uzavírá smlouvu, která přivede Assassin´s Creed na stříbrná plátna, brzy by se tedy mohl rozjet kolotoč s hledáním scenáristů, režisérů a představitelů hlavních rolí.

Je docela smutné, že nebyl Hollywood v posledních letech schopný dát dohromady jediný pořádný film podle herní předlohy, o to zajímavější teď bude sledovat počínání soňáků. Assassin´s Creed má ohromný filmový potenciál (zkuste si najít nějaké ukázky, nebo mrkněte na boží trailer na Revelations přímo u nás) a pokud se ho tvůrci chopí s nadšením, asi by neměl být problém prodat ho jako historickou řežbu s prvky sci-fi. A vlastně by se o něm ani nemuselo mluvit jako o herní adaptaci, což by mu možná prospělo. Mám totiž pocit, že tenhle žánr je prokletý. Což by mohlo vést k tomu, že film dopadne naprosto stejně jako Princ z Persie.

--

Vytáhni v hospodě: Nejnovější díl Assassin´s Creed s podtitulem Revelations vychází přesně za měsíc a jelikož stčko rozumí hrám asi jako koza petrželi, nic víc se o tomhle hitu nedozvíte.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace