Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Četa: Blu-ray

příspěvky 1 - 18 Napsat příspěvek
Okamih záblesku, to si niekto ešte pamätá? Na tom som bol v kine dvakrát. :)
210301
Okamih záblesku, to si niekto ešte pamätá? Na tom som bol v kine dvakrát. *:)*
0 0
reagovat
Duro má recht, v polovině 80. let do nástupu kopírovaných videokazet s rychlodabingem, fungovala Četa úplně jinak. Hlavně na socialistického diváka, který v televizi musel sledovat opravdu hory kardinálních sr*ček. I když bylo prďáckých amerických filmů v kinech málo, byly prostříhané a furt se točily dokola (Dobyvatele ztracené archy, E.T., Excalibur, Četu, Okamžik záblesku, Hopper a pár dalších jsem za dětství viděl aspoň 3x), byl to nádech svobody. A tenhle kontext je od většiny zásadních filmů neodparatelný...

Ad schématičnost - to je snad problém většiny Stoneových filmů " o svědomí" (viz i Wall Street), s tím jak se stal nejednoznačnější (a začal točit o tom, co nezažil), ztratil spousty ze svých věrných.

Já mám z velké čtyřky Četu na úrovni Apokalypsy, Lovec jelenů mě nikdy úplně nevtáhl (hlavně druhá polovina), Olověná vesta je dobrá v táboře, pak měkne.
210300
Duro má recht, v polovině 80. let do nástupu kopírovaných videokazet s rychlodabingem, fungovala Četa úplně jinak. Hlavně na socialistického diváka, který v televizi musel sledovat opravdu hory kardinálních sr*ček. I když bylo prďáckých amerických filmů v kinech málo, byly prostříhané a furt se točily dokola (Dobyvatele ztracené archy, E.T., Excalibur, Četu, Okamžik záblesku, Hopper a pár dalších jsem za dětství viděl aspoň 3x), byl to nádech svobody. A tenhle kontext je od většiny zásadních filmů neodparatelný... Ad schématičnost - to je snad problém většiny Stoneových filmů " o svědomí" (viz i Wall Street), s tím jak se stal nejednoznačnější (a začal točit o tom, co nezažil), ztratil spousty ze svých věrných. Já mám z velké čtyřky Četu na úrovni Apokalypsy, Lovec jelenů mě nikdy úplně nevtáhl (hlavně druhá polovina), Olověná vesta je dobrá v táboře, pak měkne.
0 0
reagovat
velky souhlas s maty39 vystih to přesně:+:)
210297
velky souhlas s maty39 vystih to přesně*:+**:)*
0 0
reagovat
Četu jsem viděl někdy poprvé na začátku 90. let ve třinácti letech v TV (pamatuji si, že to bylo s titulkama). Po všech těch Rambech a Komandech to byl docela šok. Od té doby jsem viděl Četu několikrát a pořád mi přijde dokonalá. Je to jeden z filmových vrcholů 80. let a rozhodně nejlepší, co o Vietnamu vzniklo. Možná jeden z nejautentičtějších válečných filmů. Vyjadřuje pocit jaký měl Stone ze své anabáze ve Vietnamu. Ne zprostředkovaně zfilmováním knížek, nebo vzpomínek pamětníků, ale účastník té války převedl své pocity přímo na plátno. A řekl bych, že je to znát a žádný z dalších vietnamských filmů to v sobě nemá. Proto je Četa nejlepší. Alespoň teda podle mě :)
210184
Četu jsem viděl někdy poprvé na začátku 90. let ve třinácti letech v TV (pamatuji si, že to bylo s titulkama). Po všech těch Rambech a Komandech to byl docela šok. Od té doby jsem viděl Četu několikrát a pořád mi přijde dokonalá. Je to jeden z filmových vrcholů 80. let a rozhodně nejlepší, co o Vietnamu vzniklo. Možná jeden z nejautentičtějších válečných filmů. Vyjadřuje pocit jaký měl Stone ze své anabáze ve Vietnamu. Ne zprostředkovaně zfilmováním knížek, nebo vzpomínek pamětníků, ale účastník té války převedl své pocity přímo na plátno. A řekl bych, že je to znát a žádný z dalších vietnamských filmů to v sobě nemá. Proto je Četa nejlepší. Alespoň teda podle mě *:)*
0 0
reagovat

Pche

Článek beru jen jako subjektivní názor autora, asi to vidí každý jinak, ale docela mě udivilo, že na autora nepůsobí Berengerovo řádění, to už musí být člověk asi pěkně otrlý cynik. Četa je můj favorit, naopak mě vůbec nebavila Olověná vesta (jen ten začátek ve výcvikovém lágru, pak už je to o ničem).
209955
Článek beru jen jako subjektivní názor autora, asi to vidí každý jinak, ale docela mě udivilo, že na autora nepůsobí Berengerovo řádění, to už musí být člověk asi pěkně otrlý cynik. Četa je můj favorit, naopak mě vůbec nebavila Olověná vesta (jen ten začátek ve výcvikovém lágru, pak už je to o ničem).
Pche
0 0
reagovat

tam kde četa je, rozhodně patří .

Sic argumenty pro antihype čety nejsou marné, ale nepředpokládám, že by Stone kalkuloval s dobou vypuštění filmu, reakce širší veřejnosti a politické špičky USA nebylykdovijaké, vždyt on kopal do "vlastních". Navíc vycházel z vlastních zkušeností. Já četu považuju za jednu z nejzdařilejších výpovědí o tom co se tam stalo (ikdyž nemám iluze o tom že si taky něco přibarvil, ale vždyt je to film proboha-pustit si opravdu realnou výpověd o válce, tak se polovinu filmu kopeme nudou do prdele a polovinu blejem;))..z ostatních filmů jsem viděl :Apokalypsu, Olověnou vestu, ..oba..filmy považuji za skvělé(jo ještě Údolí stínů) ale Četa se mi jedná trefila plně do nálady.."načasována"nějakých 15 let let po premiéře:))..lovce jelenu a narozen 4.července mám na seznamu restů..
209954
Sic argumenty pro antihype čety nejsou marné, ale nepředpokládám, že by Stone kalkuloval s dobou vypuštění filmu, reakce širší veřejnosti a politické špičky USA nebylykdovijaké, vždyt on kopal do "vlastních". Navíc vycházel z vlastních zkušeností. Já četu považuju za jednu z nejzdařilejších výpovědí o tom co se tam stalo (ikdyž nemám iluze o tom že si taky něco přibarvil, ale vždyt je to film proboha-pustit si opravdu realnou výpověd o válce, tak se polovinu filmu kopeme nudou do prdele a polovinu blejem*;)*)..z ostatních filmů jsem viděl :Apokalypsu, Olověnou vestu, ..oba..filmy považuji za skvělé(jo ještě Údolí stínů) ale Četa se mi jedná trefila plně do nálady.."načasována"nějakých 15 let let po premiéře*:))*..lovce jelenu a narozen 4.července mám na seznamu restů..
tam kde četa je, rozhodně patří .
0 0
reagovat
Mě zas nikdy moc nechytila Olověná vesta a z Apokalypsy si stejně pamatuju jen Jiydu Valkýr. Jo, a Dobrý ráno Vietname by byla po Četě dvojka:)
209945
Mě zas nikdy moc nechytila Olověná vesta a z Apokalypsy si stejně pamatuju jen Jiydu Valkýr. Jo, a Dobrý ráno Vietname by byla po Četě dvojka*:)*
0 0
reagovat
Přesně, jak tady někdo píše, nejlepší film o Vietnamu je Četa, ať si píše , kdo chce co chce. Ty ostatní filmy jsou až za ní.
209944
Přesně, jak tady někdo píše, nejlepší film o Vietnamu je Četa, ať si píše , kdo chce co chce. Ty ostatní filmy jsou až za ní.
0 0
reagovat
Áno, je možné, že dnes už Čata tak nefunguje. Ale značné percento filmov, ktoré sú vo VIM, bolo dôležitých v nejakom presnom čase a situácii. Nie je náhoda, že sú všeobecne považované za klasiky. Čata klasika je a mňa teda dosť prekvapilo, že ešte nie je vo VIM.
209941
Áno, je možné, že dnes už Čata tak nefunguje. Ale značné percento filmov, ktoré sú vo VIM, bolo dôležitých v nejakom presnom čase a situácii. Nie je náhoda, že sú všeobecne považované za klasiky. Čata klasika je a mňa teda dosť prekvapilo, že ešte nie je vo VIM.
0 0
reagovat

Duro

Tankové eposy... :D

Četa už dnes tak silně nepůsobí, ale z tzv. velké čtyřky je rozhodně nejzajímavější řekl bych.
209931
Tankové eposy... *:D* Četa už dnes tak silně nepůsobí, ale z tzv. velké čtyřky je rozhodně nejzajímavější řekl bych.
Duro
0 0
reagovat
Duro: inu přesně jak říká st39.6...... "povyšuje" ji správné načasování :)
209928
Duro: inu přesně jak říká st39.6...... "povyšuje" ji správné načasování :)
0 0
reagovat
A pro mne je to stejne nejlepsi film o Vietnamske valce a jeden z mych nejoblibenejsich vubec :)
209927
A pro mne je to stejne nejlepsi film o Vietnamske valce a jeden z mych nejoblibenejsich vubec *:)*
0 0
reagovat
Už som Čatu nejakých 10 rokov nevidel, ale pamätám si, aký dôležitý film to vo svojej dobe bol. U nás ho hrali v kinách asi ešte za komančov a po všetkých tých ruských tankových eposoch to bola riadna kopačka medzi oči. Namiesto hrdinov zhulení psychopati, k tomu špina a hnus. O tom filme sme vtedy hovorili asi mesiac, bola to filmová udalosť roka, zásah, o akom sa novodobým oscarovým limonádam (The Hurt Locker, meh...) môže len snívať. Každý ho chcel vidieť. Jeden spolužiak mal na tvári jazvu, odvtedy sme ho volali Barnes a všetci vedeli, odkiaľ to pochádza, pretože Čatu jednoducho všetci poznali a riešili.

Lovca jeleňov a Apokalypsu som videl až neskôr a po Čate ma už nebavili.
209924
Už som Čatu nejakých 10 rokov nevidel, ale pamätám si, aký dôležitý film to vo svojej dobe bol. U nás ho hrali v kinách asi ešte za komančov a po všetkých tých ruských tankových eposoch to bola riadna kopačka medzi oči. Namiesto hrdinov zhulení psychopati, k tomu špina a hnus. O tom filme sme vtedy hovorili asi mesiac, bola to filmová udalosť roka, zásah, o akom sa novodobým oscarovým limonádam (The Hurt Locker, meh...) môže len snívať. Každý ho chcel vidieť. Jeden spolužiak mal na tvári jazvu, odvtedy sme ho volali Barnes a všetci vedeli, odkiaľ to pochádza, pretože Čatu jednoducho všetci poznali a riešili. Lovca jeleňov a Apokalypsu som videl až neskôr a po Čate ma už nebavili.
0 0
reagovat
Vietnamské téma? No to já zas můžu "Dobré ráno, Vietname" ;)
209918
Vietnamské téma? No to já zas můžu "Dobré ráno, Vietname" *;)*
0 0
reagovat
Četa se stala klasikou, protože z velké čtyřky je rozhodně nejpřístupnější mainstreamovému diváku, alespon podle mého názoru. FMJ je boží během výcviku, ale Vietnamská část u mě bída vlastně se během ní skoro nic až na závěr neděje. Přesný opak Lovce jelenů. Nejlepší celkově asi Apokalypsa hlavně kvůli výborné kameře, ale mě nikdy k srdci moc nepřirostla.

Osobně z vietnamských filmů nejvýš stavím Narozen 4. července. Jestli nepočítáme Gumpa samozřejmě8)
209916
Četa se stala klasikou, protože z velké čtyřky je rozhodně nejpřístupnější mainstreamovému diváku, alespon podle mého názoru. FMJ je boží během výcviku, ale Vietnamská část u mě bída vlastně se během ní skoro nic až na závěr neděje. Přesný opak Lovce jelenů. Nejlepší celkově asi Apokalypsa hlavně kvůli výborné kameře, ale mě nikdy k srdci moc nepřirostla. Osobně z vietnamských filmů nejvýš stavím Narozen 4. července. Jestli nepočítáme Gumpa samozřejmě*8)*
0 0
reagovat
Souhlasím v plném rozsahu! ...prozíval jsem to, nikdy nepochopím důvod úspěchu, a vždycky si radši pustím jiný válečný film, Četu už radši nikdy.
209901
Souhlasím v plném rozsahu! ...prozíval jsem to, nikdy nepochopím důvod úspěchu, a vždycky si radši pustím jiný válečný film, Četu už radši nikdy.
0 0
reagovat
Každý stejně ví, že nejlepším filmem na vietnamské téma je Kubrickova Olověná vesta. 8)
209899
Každý stejně ví, že nejlepším filmem na vietnamské téma je Kubrickova Olověná vesta. *8)*
0 0
reagovat
V názoru na film se výjimečně s st39.6 shodnu, Četa na mě prostě nepůsobí, přijde mi skoro ve všech směrech nedotažená a skončí dřív, než se začne něco dít... I tak se na ní ale vždycky rád znova podívám a snažím se přijít na to, proč se z ní stala taková klasika.
209898
V názoru na film se výjimečně s st39.6 shodnu, Četa na mě prostě nepůsobí, přijde mi skoro ve všech směrech nedotažená a skončí dřív, než se začne něco dít... I tak se na ní ale vždycky rád znova podívám a snažím se přijít na to, proč se z ní stala taková klasika.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se