Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Wachowští odmítají troškařit


ikona
KarelR
natalie portmantom hankswachowski bros.
Co chystají tvůrci Matrixu? 

Od Speed Racera uplynuly dva roky a my pořád nemáme jasno, co hodlají sourozenci Wachowští točit dál. Chvíli to sice vypadalo na homosexuální válečnou romanci Cobalt Neutral 9 (detaily tady), ta se však ukázala být finančně dost náročným projektem. A protože Andymu a Laně po závodnickém fiasku velká studia příliš nevěří, vypadá to, že ji na chvíli odložili do šuplíku. Neznamená to pro ně ale další prázdniny, protože se rovnou vrhli do příprav jiného složitého projektu - Cloud Atlas.

Adaptaci knihy Davida Mitchella měli původně jen produkovat, nedávno se ale objevily zprávy, že spisující a režírující Tom Tykwer z rozjetého vlaku vyskočil. A Wachowští by mohli převzít kompletní dozorčí povinnosti. Což nyní nepřímo potvrdila Halle Berry, která by ve filmu měla hrát společně s Tomem Hanksem a Natalie Portman, jež možná doplní také James McAvoy a Ian McKellen. A co že to přitáhlo tolik talentu?

Mitchellův román je komplikovanou prolínačkou šesti příběhů, které se rozpínají od devatenáctého století do vzdálené postapokalyptické budoucnosti. Každý příběh je žánrově jinde (od futuristické sci-fi po současnou komedii) a jeho vypravěčem je hlavní postava z příštího příběhu. Pět z nich se přitom točí kolem šestého, jenž se odehrává na ostrově v oné atomovkami zdevastované budoucnosti.

Ústředním motivem knihy je vykořisťování, ať už jedinců, skupin nebo národů, a Wachowští prý přišli na způsob, jak víc než pětiset stránkový román odvyprávět na ploše jednoho celovečeráku. Podle Halle Berry mají doslova "další úžasnou myšlenku, která nám opět zamotá hlavy." Ano, přátelé, přesně jako to udělali s Matrixem. Že tenhle film nevbuzuje zrovna nízká očekávání snad ani netřeba říkat, nakonec bych ale ještě zmínil natáčecí plán, který počítá se zahájením produkce příští léto. Do té doby se snad potvrdí jak režijní dohled Wachowských, tak hvězdný ansábl.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace