Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Wachowští vs. válka v Iráku


ikona
KarelR
wachowski bros.
Po Matrixu a Speed Racerovi nás možná čeká výlet na Blízký východ. Samozřejmě ne ledajaký. 

Dali světu Matrix, revoluční tah se Speed Racerem už jim ale moc nevyšel. Sourozenci Wachowští to po komerčním neúspěchu jejich posledního filmu nemají v Hollywoodu nejjednodušší, rozhodně ale neplánují dát na rady svých agentů a natočit nějaký velký nenáročný biják, kterým by si napravili svoji finanční reputaci. Kdepak, Andy a Lana hodlají znovu předvést, že se nenechávají příliš omezit hranicemi amerického mainstreamu, a plánují další odvážný projekt.

A kupodivu má nejblíž k jejich debutu, krimi thrilleru Past, ve kterém dvě lesbičky kradly mafiánské peníze, protože půjde o válečné drama s homosexuální tématikou. Začne v blízké budoucnosti a nacouvá až do války v Iráku, a jeho hlavními hrdiny budou americký voják a irácký civilista, kteří se do sebe přes veškeré rozdíly zvládnou zamilovat. V podstatě tedy další komerční jed hned z několika důvodů (ten první asi netřeba zmiňovat, a že filmy z Iráku netáhnou už ví po Zelené zóně snad každý), v každém případě ale sakra neobvyklý nápad.

Problém je samozřejmě v tom, že zatím nepojmenovaný film nechce nikdo financovat. Wachowští v prosinci natočili pár dost podivných testovacích záběrů, které se následně řešily po celém internetu (ačkoliv je dodnes nikdo neviděl), a nyní běhají od studia ke studiu se scénářem. Ten asi bude vyvolávat hodně reakcí, jen ne rychlé otevírání peněženky. Svoji iráckou romanci navíc chtějí natočit zvláštním dokumentárním stylem, tzv. cinema verité (určitě jej znáte ze seriálového Kanclu, Paranormal Activity nebo Districtu 9), což by možná ulehčilo zatím neznámému rozpočtu, ale rozhodně by to nepřidalo na prodejnosti výsledného díla. Kdo ví, jak to nakonec dopadne, veškeré nové informace ale ihned přistanou i na MZ.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace