Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spielbergův Lincoln má tvář


ikona
KarelR
daniel day-lewissteven spielberg
Kdopak vyfasuje cylindr a vousy? 

Daniel Day-Lewis! Vynikající volba a zásadní tah, který znovu oživuje Spielbergův film o Abrahamu Lincolnovi. Pan prezident se stěhuje z příprav k ledu už pěkných pár let, a do "developement hell" se odebral letos v červenci, kdy se Liam Neeson vzdal hlavní role. Nyní ale přichází nečekaná zpráva, že je celý projekt nejen naživu, ale konečně nabral reálné obrysy.

Diář Stevena Spielberga je už nyní zaplněný do poslední minuty (produkuje Abramsovo Super 8, Favreauovi Kovboje a vetřelce, Bayovi Transformers: The Dark of the Moon a tunu dalších věcí). Přesto vykoumal, jak nás během příštích tří let potěšit hned čtyřmi filmy. Za sebou má natáčení War Horse i Tintina, a v jejich postprodukci stráví většinu příštího roku, aby mohly oba do kin na jeho úplném konci. Přičemž už na podzim začne točit Lincolna, od kterého během roku 2012 odběhne k nedávno oznámené sci-fi Robopocalypse. Tyhle dva filmy si odbudou premiéry na sklonku roku 2013, a hned potom Stevena napojí na kapačky, kde napíše knihu s názvem "Jak jsem natočil VŠECHNO!".

Ale zpět k Lincolnovi. Ten bude vycházet z románu Team of Rivals od Doris Kearns Goodwin, který zadaptoval Tony Kusher (Mnichov). A uvidíme v něm krom atentátu hlavně události z konce občanské války. Oba zmínění mají na poličce Pulitzera, takže by teoreticky mohlo jít o podloží hodné oscarového filmu. S Day-Lewisem na palubě by to ani jinak nešlo (má pověst velmi vybíravého herce... budeme proto dělat, že Nine nikdy nevzniklo), a Spielberg si vlastně našel ideálního spolupracovníka k tomu, aby mezi haldu dobrodružného pokoukání vrazil jednu pořádnou lekci z historie. Těšíte se? Anebo snad už teď víte, že dáte přednost Bekmambetovi a akční zběsilosti Abraham Lincoln: The Vampire Hunter? Já váhám...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace