Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spielberg se vrátí s obří sci-fi


ikona
KarelR
steven spielberg
Takhle se ukazuje, že ještě nepatříte do starého železa. 

Blízká setkání třetího druhu, E.T., Jurský park, A.I., Minority Report, Válka světů... Steven Spielberg je sci-fi bůh a prakticky pokaždé, když se k tomuhle žánru nachomýtne, jsou dějiny kinematografie o skvostné dílo bohatší. Mnoho lidí proto trochu zklamalo, když si jako svůj nejnovější projekt vybral válečné drama War Horse, které zatím nevypadá jako něco, na co budeme vzpomínat ještě dlouho po premiéře.

Steven se ale polepšil. O hodně. Nevzal sice netrpělivě očekávanou scifárnu Interstellar z pera Jonathana Nolana, místo toho ale podškrábnul smlouvu, podle níž začne v lednu 2012 točit Robopocalypse. A ano, ten film bude přesně tak cool, jak napovídá jeho název. Spielberg totiž zadaptuje zatím nevydanou knihu Daniela H. Wilsona (scénář již stihl napsat Drew Goddard, pán zodpovědný za Monstrum), v níž se lidé musejí potýkat s následky obrovského povstání robotů. Zní to sice trochu jako mix Matrixu a Války světů, kde jinde byste ale chtěli hledat záruku, že nás nečeká další mizerná vykrádačka slavných sci-fi děl?

Robopocalypse je prý spíš crichtonovsky laděný příběh a Spielbergovi se líbil natolik, že z průběžně dodávaných stránek knihy a scénáře už v březnu črtal storyboardy. Jeho kolegové ale nestíhali psát tak rychle, aby mohl rovnou připravovat natáčení, takže si narychlo střihl War Horse (znáte tu historku s Jurským parkem a Schindlerovým seznamem ve stejný rok?) a nyní se konečně vrací k jednomu z nejočekávanějších projektů roku 2013. Nebo mi snad chcete říct, že ve vás tahle zpráva nevzbudila nebývalé nadšení?

Mimochodem... pátý Indy se tím zřejmě odsouvá někam hodně, hodně daleko.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace