Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Druhý Silent Hill bude!

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Ad Bioshock - tu hru moc v lasce nemam. Nerikam ze je to blbost, jen mi proste nesedla a uznavam jeji kvality. Ale tak nejak nechapu jak ten pribeh chteji roztahnout na hodinu a pul.
Ad Ucharted - dalsi adaptace o ktere by se melo jen mluvit a ne poustet do kina. Uz jen proto ze v podstate je to kopie Indyho a cela ta hra ma nehorazne filmovy feeling. Je to neco jako kdyby udelali hru, na motivy filmu podle hry.?)
183184
Ad Bioshock - tu hru moc v lasce nemam. Nerikam ze je to blbost, jen mi proste nesedla a uznavam jeji kvality. Ale tak nejak nechapu jak ten pribeh chteji roztahnout na hodinu a pul. Ad Ucharted - dalsi adaptace o ktere by se melo jen mluvit a ne poustet do kina. Uz jen proto ze v podstate je to kopie Indyho a cela ta hra ma nehorazne filmovy feeling. Je to neco jako kdyby udelali hru, na motivy filmu podle hry.*?)*
0 0
reagovat
deiwi - Tak ony ty filmy jsou propadaky i tak. A podle mne hlavne kvuli nesmyslnym zmenam ve scenari. Kdyby nechaly vsechny adaptace tak jak jsou tak je to rozdil - fanousci by byli radi a divaku by se to nedotklo, protoze stejne nevi vo co go. Co mi pamet saha, tak nejbize predloze je Princ z Persie a ten nedopadl nejhur. Kdyz ten scenar funguje ve hre (a tam je to imho tezsi) tak proc ho sakra ve filmech meni. Nahutsit dej, ano. Zmenit dej, ne. Vem si treba i ten Silent Hill. Prvni polovina je slusna, protoze se drzi predlohy. Druha pulka ale ten film stahla az na uroven "delaji si srandu, nebo to mysli vazne".
183183
deiwi - Tak ony ty filmy jsou propadaky i tak. A podle mne hlavne kvuli nesmyslnym zmenam ve scenari. Kdyby nechaly vsechny adaptace tak jak jsou tak je to rozdil - fanousci by byli radi a divaku by se to nedotklo, protoze stejne nevi vo co go. Co mi pamet saha, tak nejbize predloze je Princ z Persie a ten nedopadl nejhur. Kdyz ten scenar funguje ve hre (a tam je to imho tezsi) tak proc ho sakra ve filmech meni. Nahutsit dej, ano. Zmenit dej, ne. Vem si treba i ten Silent Hill. Prvni polovina je slusna, protoze se drzi predlohy. Druha pulka ale ten film stahla az na uroven "delaji si srandu, nebo to mysli vazne".
0 0
reagovat
Zalez neznabohu! 8)

Chtít doslovný přepis LojZo, je nesmysl, protože by to pro drtivou většinu diváků byla donebevolající nuda a zmatek. Mám pro tvé volání pochopení, kdysi jsem takhle nadával na Top Gun :) Pro fanoušky by to byla extáze, ale pro (a tady si zavolám na pomoc Jerryho Bruckheimera) mamku a taťku z Oklahomy by to byla smrt. A pro investory propadák. Zkrátka nereálné, smiřme se s tím. S ohledem na výše uvedené buďme rádi za to, co Gans s jedničkou dokázal. U dvojky ho uvidím moc rád.
183182
Zalez neznabohu! *8)* Chtít doslovný přepis LojZo, je nesmysl, protože by to pro drtivou většinu diváků byla donebevolající nuda a zmatek. Mám pro tvé volání pochopení, kdysi jsem takhle nadával na Top Gun :) Pro fanoušky by to byla extáze, ale pro (a tady si zavolám na pomoc Jerryho Bruckheimera) mamku a taťku z Oklahomy by to byla smrt. A pro investory propadák. Zkrátka nereálné, smiřme se s tím. S ohledem na výše uvedené buďme rádi za to, co Gans s jedničkou dokázal. U dvojky ho uvidím moc rád.
0 0
reagovat
No tak tohle mě nechává naprosto chladným. Jednička byla jedním z nejhorších filmů roku 2006! Hry jsem nehrál, ale toto nikdy víc!
183181
No tak tohle mě nechává naprosto chladným. Jednička byla jedním z nejhorších filmů roku 2006! Hry jsem nehrál, ale toto nikdy víc!
0 0
reagovat

PetaBlack

Hm, něco na tom určitě bude. Byl bych obecně vždy radši, kdyby to měl na starosti někdo, kdo tomu rozumí a byl při produkci zticha, než někdo, kdo neví, co točí a světu hlásal, jak chce myslet i na ne-fanoušky, aby to pochopili.

Max Payne (1 i 2) byla zajímavá hra (už samotný bullet-time efekt stojí za zmínku) a film se povedl asi tak, že je koukatelný a má své světlé stránky, ale není to nic, z čeho bych se posadil na zadek a řekl si "Ty vole, zmákli to skvěle!". Filmový Hitman měl potenciál, ale taky nic moc, bylo to dost na hraně snesitelnosti. Doom měl hodně očekávání, ale vzešlo z toho komické zklamání. Až na závěr se fps pohledem to bylo nic moc. Asi i to nejhorší, co jsem z těchto předělávek viděl. Resident Evil je pro změnu jako jedna velká hollywoodská houpačka. První díl super (v rámci možností), druhý katastrofa, třetí lepší, než druhý, čtvrtý koukatelný, pátý mediální masáž a výsledek netřeba komentovat. Tekken... Myslím, že ty tři tečky vyjadřují můj postoj k tomuto filmu celkem zřetelně.

Mám pocit, že režiséři a producenti nevědí, do čeho jdou. A nebo vědí (balík peněz) a na vše ostatní kašlou. Mám pocit, že neví, jak pořádně na to a raději to risknou, že aby si to pořádně promysleli. Musím uznat, že převést některé herní série na filmové plátno není lehké. Ať už za to může složitý příběh, komplikovaná scenérie, postavy, dialogy, efekty, kostýmy nebo malý rozpočet. Ale přece se nepoženu do něčeho, na co nemám. Proč se nejdříve neporadí s fanoušky a znalci daných herních předloh, kteří jim řeknou co a jak, zasvětí je? Jsem si jistý, že mnoho fandů by to vzalo klidně i zadarmo, jen aby mohli ukočírovat touhu režiséra vyvýdět hlouposti.

Před sebou máme ještě mnoho takových konverzí. Silent Hill 2, Bioshock, Mortal Kombat, Uncharted, Resident Evil 6 a další. Snad to dopadne dobře a nebudeme muset nadávat. V případě Bioshocku a SH2 jsem celkem optimista. Už jen proto, že Bioshock (na)píše Ken Levine. Netřeba říkat, že to je pán, který celý Bioshock vymyslel. A ten těžko pustí do světa nějaký paskvil.

BTW, máš Silent Hill na Blu-Ray? Hollywood Classic Entertainment nějak nemá zájem ho u nás vydat, což mě irituje. Asi to vidím na Ebay...
183180
Hm, něco na tom určitě bude. Byl bych obecně vždy radši, kdyby to měl na starosti někdo, kdo tomu rozumí a byl při produkci zticha, než někdo, kdo neví, co točí a světu hlásal, jak chce myslet i na ne-fanoušky, aby to pochopili. Max Payne (1 i 2) byla zajímavá hra (už samotný bullet-time efekt stojí za zmínku) a film se povedl asi tak, že je koukatelný a má své světlé stránky, ale není to nic, z čeho bych se posadil na zadek a řekl si "Ty vole, zmákli to skvěle!". Filmový Hitman měl potenciál, ale taky nic moc, bylo to dost na hraně snesitelnosti. Doom měl hodně očekávání, ale vzešlo z toho komické zklamání. Až na závěr se fps pohledem to bylo nic moc. Asi i to nejhorší, co jsem z těchto předělávek viděl. Resident Evil je pro změnu jako jedna velká hollywoodská houpačka. První díl super (v rámci možností), druhý katastrofa, třetí lepší, než druhý, čtvrtý koukatelný, pátý mediální masáž a výsledek netřeba komentovat. Tekken... Myslím, že ty tři tečky vyjadřují můj postoj k tomuto filmu celkem zřetelně. Mám pocit, že režiséři a producenti nevědí, do čeho jdou. A nebo vědí (balík peněz) a na vše ostatní kašlou. Mám pocit, že neví, jak pořádně na to a raději to risknou, že aby si to pořádně promysleli. Musím uznat, že převést některé herní série na filmové plátno není lehké. Ať už za to může složitý příběh, komplikovaná scenérie, postavy, dialogy, efekty, kostýmy nebo malý rozpočet. Ale přece se nepoženu do něčeho, na co nemám. Proč se nejdříve neporadí s fanoušky a znalci daných herních předloh, kteří jim řeknou co a jak, zasvětí je? Jsem si jistý, že mnoho fandů by to vzalo klidně i zadarmo, jen aby mohli ukočírovat touhu režiséra vyvýdět hlouposti. Před sebou máme ještě mnoho takových konverzí. Silent Hill 2, Bioshock, Mortal Kombat, Uncharted, Resident Evil 6 a další. Snad to dopadne dobře a nebudeme muset nadávat. V případě Bioshocku a SH2 jsem celkem optimista. Už jen proto, že Bioshock (na)píše Ken Levine. Netřeba říkat, že to je pán, který celý Bioshock vymyslel. A ten těžko pustí do světa nějaký paskvil. BTW, máš Silent Hill na Blu-Ray? Hollywood Classic Entertainment nějak nemá zájem ho u nás vydat, což mě irituje. Asi to vidím na Ebay...
PetaBlack
0 0
reagovat
Neeee, prosimvas nechte uz SH v klidu hnit. Vsak se na ten film nedalo koukat a fanousek her jen nevericne kroutil hlavou. V prvni pulce Rhada prakticky jenom jeci a vdruhe se objevila sekta co s hrama nemela nic spolecnyho (ne tak jak to zobrazili). A nejhorsi je, ze se toho chytl i videoherni SH5, takze taky zobrazil Pyramid Heada jako anorektickyho masochystu a obecne je to nejhorsi dil serie. :- Snac nam ceske studio Vatra neudela ostudu se SH6.
183177
Neeee, prosimvas nechte uz SH v klidu hnit. Vsak se na ten film nedalo koukat a fanousek her jen nevericne kroutil hlavou. V prvni pulce Rhada prakticky jenom jeci a vdruhe se objevila sekta co s hrama nemela nic spolecnyho (ne tak jak to zobrazili). A nejhorsi je, ze se toho chytl i videoherni SH5, takze taky zobrazil Pyramid Heada jako anorektickyho masochystu a obecne je to nejhorsi dil serie. *:-* Snac nam ceske studio Vatra neudela ostudu se SH6.
0 0
reagovat

Jack

Asi tak ... já se nejspíš budu opakovat jako kolovrátek, protože jsem to už sem někam psal dřív, ale prostě by bylo fajn, když se chystá nějaká takhle konverze, jako první neohlásit: „Víte, chceme myslet i na diváky, co hru nehráli, takže si to poladíme jinak“. A byl to snad Wahlberg, co někam prohlásil, že tu hru nehrál, ani se k tomu nechystá. To je potom z pohledu hráče super čtení k chystanýmu Paynovi :-) ... hře, která samo sebou je vlastně klasickej film o pomstě, teoreticky. A jak to dopadlo ...

To samý, fakt hodně jsem měl rád „Resident Evil 3: Nemesis“. A fakt hodně jsem byl rád, když jsem tehdy prvně zjistil, že ve dvojce filmový bude Nemesis osobně, stejně jako Jill. A ve výsledku si pamatuju, jak jsem třeba Jill fakt v tom filmu nenáviděl :)
183175
Asi tak ... já se nejspíš budu opakovat jako kolovrátek, protože jsem to už sem někam psal dřív, ale prostě by bylo fajn, když se chystá nějaká takhle konverze, jako první neohlásit: „Víte, chceme myslet i na diváky, co hru nehráli, takže si to poladíme jinak“. A byl to snad Wahlberg, co někam prohlásil, že tu hru nehrál, ani se k tomu nechystá. To je potom z pohledu hráče super čtení k chystanýmu Paynovi :-) ... hře, která samo sebou je vlastně klasickej film o pomstě, teoreticky. A jak to dopadlo ... To samý, fakt hodně jsem měl rád „Resident Evil 3: Nemesis“. A fakt hodně jsem byl rád, když jsem tehdy prvně zjistil, že ve dvojce filmový bude Nemesis osobně, stejně jako Jill. A ve výsledku si pamatuju, jak jsem třeba Jill fakt v tom filmu nenáviděl *:)*
Jack
0 0
reagovat

PetaBlack

Jo, to souhlasím. Pokud na tom pracuje člověk, co hrál alespoň jednu hru ze série (pokud jich je víc) a dohrál ji nebo ho alespoň bavila a ví proč, je mnohem vyšší šance, že výsledný film bude stát za to. Jistě, není to asi pravidlem, ale pokud bude vědět aspoň trochu o co jde a bude mít trochu nadhled i rozhled, dokáže lépe film vyvážit tak, aby oslovil a potěšil nejen fanoušky předlohy, ale hlavně i diváky, kteří hru neznají. Podat to srozumitelnou, atraktivní a autentickou formou je při těchto převodech tvrdej oříšek a řekl bych, že už hodně lidí narazilo (třeba i nevědomky). Gans měl jako jeden z mála štěstí a uspěl. Možná, že ne nad očekávání, ale dostatečně dobře, aby mohl natočit kvalitní pokračování. A co se týče Radhy a Seana, myslím, že bez nich by to nebyl Silent Hill, kdyby se ve dvojce alespoň nemihli. Snad se opět dočkáme Pyramid Heada, mé oblíbené SH postavy :)
183170
Jo, to souhlasím. Pokud na tom pracuje člověk, co hrál alespoň jednu hru ze série (pokud jich je víc) a dohrál ji nebo ho alespoň bavila a ví proč, je mnohem vyšší šance, že výsledný film bude stát za to. Jistě, není to asi pravidlem, ale pokud bude vědět aspoň trochu o co jde a bude mít trochu nadhled i rozhled, dokáže lépe film vyvážit tak, aby oslovil a potěšil nejen fanoušky předlohy, ale hlavně i diváky, kteří hru neznají. Podat to srozumitelnou, atraktivní a autentickou formou je při těchto převodech tvrdej oříšek a řekl bych, že už hodně lidí narazilo (třeba i nevědomky). Gans měl jako jeden z mála štěstí a uspěl. Možná, že ne nad očekávání, ale dostatečně dobře, aby mohl natočit kvalitní pokračování. A co se týče Radhy a Seana, myslím, že bez nich by to nebyl Silent Hill, kdyby se ve dvojce alespoň nemihli. Snad se opět dočkáme Pyramid Heada, mé oblíbené SH postavy :)
PetaBlack
0 0
reagovat
já o Radhu Michell taky projevil zajem uz po jednicce :D
183168
já o Radhu Michell taky projevil zajem uz po jednicce :D
0 0
reagovat
No super ... u Ganse bylo fajn, že sám tu hru hrál, sám byl zapálenej hráč ... prostě nic ve stylu „Hru jsem nehrál, ani hrát nechci, mám tu akorát natočit film!". Takhle zapáleně přístupem by to mělo být vždycky při filmový konverze hry, byt´ je to přístup spíš ojedinělý. O to víc doufám, že bude mít tu dvojku na triku zase Gans.
183167
No super ... u Ganse bylo fajn, že sám tu hru hrál, sám byl zapálenej hráč ... prostě nic ve stylu „Hru jsem nehrál, ani hrát nechci, mám tu akorát natočit film!". Takhle zapáleně přístupem by to mělo být vždycky při filmový konverze hry, byt´ je to přístup spíš ojedinělý. O to víc doufám, že bude mít tu dvojku na triku zase Gans.
0 0
reagovat
Je smutné, že člověk musí na dobrý nebo zajímavý film čekat vždy tak dlouho. 4 roky uplynuly a stále nic. Alespoň se to začíná rozjíždět. Silent Hill je jeden z mých oblíbených filmů a považuji ho za nejlepší filmovou adaptaci videoher vůbec. Snad jediné, co by mohlo pokořit, je filmový Bioshock, ale ten ne a ne přijít. Držím jim palce, ať je dvojka stejně dobrá jako jednička.

A zatraceně, vydejte v ČR jedničku konečně na BLU-RAY! Jsme jak opice sto let za opicema!
183163
Je smutné, že člověk musí na dobrý nebo zajímavý film čekat vždy tak dlouho. 4 roky uplynuly a stále nic. Alespoň se to začíná rozjíždět. Silent Hill je jeden z mých oblíbených filmů a považuji ho za nejlepší filmovou adaptaci videoher vůbec. Snad jediné, co by mohlo pokořit, je filmový Bioshock, ale ten ne a ne přijít. Držím jim palce, ať je dvojka stejně dobrá jako jednička. A zatraceně, vydejte v ČR jedničku konečně na BLU-RAY! Jsme jak opice sto let za opicema!
0 0
reagovat
a kde je do prcic ta Gansova Onimusha!?
183162
a kde je do prcic ta Gansova Onimusha!?
0 0
reagovat
Nejlepší by bylo, kdyby se to drželo předlohy SH2 ale... jednak by to byla velká výzva, udržet si atmosféru hry, druhak si spíš myslím, že se bude pokračovat filmově, tzn. naváže se na události jedničky (aby to chápali i neznalci předlohy) a tu a tam se přidá nějaký atribut ze hry. Tak jen doufejme, že si to alespoň udrží kvality jedničky.
183160
Nejlepší by bylo, kdyby se to drželo předlohy SH2 ale... jednak by to byla velká výzva, udržet si atmosféru hry, druhak si spíš myslím, že se bude pokračovat filmově, tzn. naváže se na události jedničky (aby to chápali i neznalci předlohy) a tu a tam se přidá nějaký atribut ze hry. Tak jen doufejme, že si to alespoň udrží kvality jedničky.
0 0
reagovat
Jj. Akorát bych nechtěl místo Pyramidheada vězeňský mařenky. I když ani to by nebylo nutný, když tak vzpomínám na jedno s prvních setkání s PH v SH2 :D
183149
Jj. Akorát bych nechtěl místo Pyramidheada vězeňský mařenky. I když ani to by nebylo nutný, když tak vzpomínám na jedno s prvních setkání s PH v SH2 *:D*
0 0
reagovat

Kostěj

proč ne :) komiks vrány vznikl na základě osobní tragédie, kdy je výsledek takřka nadčasovej, proto bych se vůbec nebránil podobnýmu výsledku při SHII :)

183150
proč ne :) komiks vrány vznikl na základě osobní tragédie, kdy je výsledek takřka nadčasovej, proto bych se vůbec nebránil podobnýmu výsledku při SHII :)
Kostěj
0 0
reagovat

Cain

Hehe, SH2 jako autobiografie? :D
183147
Hehe, SH2 jako autobiografie? *:D*
Cain
0 0
reagovat
Životní anabáze Rogera Avaryho by se mohla podepsat s patřičnou mírou deprese ve finální verzi snénáře, což je s trochou cinismu jedině dobře.
183146
Životní anabáze Rogera Avaryho by se mohla podepsat s patřičnou mírou deprese ve finální verzi snénáře, což je s trochou cinismu jedině dobře.
0 0
reagovat
Dobra zprava! Radha Mitchell byla v prvnim dile presvedciva. Sean Bean take a pokud bude dvojka navazovat na prvni dil, tak by on mel prevzit hlavni roli.
183144
Dobra zprava! Radha Mitchell byla v prvnim dile presvedciva. Sean Bean take a pokud bude dvojka navazovat na prvni dil, tak by on mel prevzit hlavni roli.
0 0
reagovat

Psema

No, zase tolik ne. Design dvou potvor, pokud si dobře pamatuju 8)
183143
No, zase tolik ne. Design dvou potvor, pokud si dobře pamatuju *8)*
Psema
0 0
reagovat
aaaaach.... good times :) :+
183140
aaaaach.... good times :) *:+*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se