Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spielberg natočí sci-fi od Nolana?


ikona
KarelR
steven spielberg
Brzy možná budeme mít jasno, jestli se bude trumfovat Minority Report. 

Steven Spielberg v poslední době produkuje jako o život. Dohlíží na filmy Michaela Baye, Clinta Eastwooda i Petera Jacksona, a ještě u toho stíhá ohromovat prací v televizi. Pacific už odstartoval, připravuje se zatím nepojmenovaná mimozemská invaze, které budou čelit Noah Wyle a Moon Bloodgood, a někde za horizontem na nás možná čeká i dinosauří seriál Terra Nova. Ale co nějaké ty vlastní celovečeráky?

S těmi to teď u jednoho z nejslavnějších režisérů všech dob není nikterak horké, protože po problematicky přijatém čtvrtém Indym natočil jen Tintina, kterého ale uvidíme až na konci příštího roku. Už nějaký ten pátek se proto spekuluje o tom, co by si Spielberg mohl vybrat jako svůj další film, nikdy se však nic nepotvrdilo. Zkrocení zlé ženy od Diablo Cody, remake Harveyho (s Downeym), Lincolnova biografie (s Neesonem), Gershwinova biografie (s Quintem), špionský Matt Helm, válečné drama War Horse, dobrodružných The 39 Clues, válečná sci-fi Robopocalypse, pátý Indy... to všechno už je pasé nebo naopak v nedohlednu, do čela závodu se tak opět dostalo vysoce očekávané sci-fi Interstellar.

Asi nejzajímavější projekt, kolem kterého se Spielberg točí, totiž už tři roky píše Jonathan Nolan (Dokonalý trik, Temný rytíř), bratr o maličko slavnějšího Christophera. A o toho se nyní strhla menší pranice mezi agenturami, ve které mnozí vidí především tuhý boj o scenáristu dalšího Spielbergova filmu. O co že v něm půjde? O příběh skupinky lidí, kteří cestují časem a mezi dimenzemi. Vymyslel ho významný fyzik Kip S. Thorne, a po Nolanově rozvedení by se mělo jednat o originální a ve všech směrech nabušenou sci-fi. Tedy přesně něco, čím by mohl Spielberg ukázal, že ještě dokáže přijít s něčím, co nám vypálí zorničky. Následující dny a týdny tak budeme doufat, že se tahle zpráva potvrdí, a nedostaneme místo Interstellaru nějaký jistý tah na oscarovou branku. Dva plešouni snad Spielbergovi stačí, teď jsou potřeba filmy, na které budeme moct chodit houfně do kina.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace