Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Počátek: Recenze

příspěvky 121 - 140 Napsat příspěvek

totem

pro jistotu :)

-SPOILER-

to já beru, co jste tady s tím totemem psali. ale pokud jsem to pochopil správně, tak fyzikální vlastnosti snu určuje pouze architekt (spáč jen zaplňuje svět projekcemi), tudíž určuje i fyzikální vlastnosti totemu. čili, jak jste psali, pokud architekta bude dělat cizí osoba, totem funguje a tudíž jde poznat, jestli je člově ve snu nebo ne. takže aby Ellen její figurka nefungovala ve snu, musela by být architektem toho snu nevědomky. jenže architekt nemůže být nevědomky architektem, protože by sen zkolaboval.
čili... aby totem nefungoval, musí ten, kdo to zkouší, být nevědomky architektem, což nejde

teda takhle to chápu... hm :)

-SPOILER END-

trdlo:
to odkrývání otázek a následný hledání odpovědí mě na tom právě baví, takže proto to musim ještě vidět párkrát. ale je jasný, že na něco člověk prostě nepřijde zkrátka pro to, že tam ta odpověď nebude :)
175703
pro jistotu :) -SPOILER- to já beru, co jste tady s tím totemem psali. ale pokud jsem to pochopil správně, tak fyzikální vlastnosti snu určuje pouze architekt (spáč jen zaplňuje svět projekcemi), tudíž určuje i fyzikální vlastnosti totemu. čili, jak jste psali, pokud architekta bude dělat cizí osoba, totem funguje a tudíž jde poznat, jestli je člově ve snu nebo ne. takže aby Ellen její figurka nefungovala ve snu, musela by být architektem toho snu nevědomky. jenže architekt nemůže být nevědomky architektem, protože by sen zkolaboval. čili... aby totem nefungoval, musí ten, kdo to zkouší, být nevědomky architektem, což nejde teda takhle to chápu... hm :) -SPOILER END- trdlo: to odkrývání otázek a následný hledání odpovědí mě na tom právě baví, takže proto to musim ještě vidět párkrát. ale je jasný, že na něco člověk prostě nepřijde zkrátka pro to, že tam ta odpověď nebude :)
totem
0 0
reagovat

TrDLo

Máš pravdu, proto jsem taky psal, že stejně nikdy nepozná, jestli je ve svým snu, nebo v realitě. A Sumi, film si můžeš pustit milionkrát, ale tohle nevykoumáš. Já to viděl dvakrát a teď mám ještě víc otázek, než po prvním shlédnutí :)
175702
Máš pravdu, proto jsem taky psal, že stejně nikdy nepozná, jestli je ve svým snu, nebo v realitě. A Sumi, film si můžeš pustit milionkrát, ale tohle nevykoumáš. Já to viděl dvakrát a teď mám ještě víc otázek, než po prvním shlédnutí *:)*
TrDLo
0 0
reagovat
Jenže pokud se vezme že je celou dobu ve snu je to docela sen komplikovanej nebo ne? :D
175701
Jenže pokud se vezme že je celou dobu ve snu je to docela sen komplikovanej nebo ne? *:D*
0 0
reagovat

Sumi

Promiň ale to nedává moc smysl :)

Vezměme si třeba tu Elleninu šachovou figurku, protože tam je to o něco jednodušší než u efektní káči :) Záměrně ji zevnitř vybrousila, aby výrazně posunula těžiště a díky tomu se figurka bude překlápět snadno, svým specifickým způsobem.

Tohle ale nikdo jinej neví, takže pokud se Ellen ocitne ve snu někoho jinýho, spáč (nebo architekt? prostě jiná osoba) figurce s největší pravděpodobností přisoudí chování typické šachové figurky a Ellen by podle toho poznala, že není v realitě.

Pokud ale Ellen sama bude určovat zákonitosti snovýho světa (ať už vedomě, nebo podvědomě), tak může figurce přisoudit chování jak normální, tak i specifický dle svýho totemu. A kvůli tomu jí totem v tomhle případě nepomůže.

Totem je prostě logická hříčka, ne žádná černá magie :D
175697
Promiň ale to nedává moc smysl :) Vezměme si třeba tu Elleninu šachovou figurku, protože tam je to o něco jednodušší než u efektní káči :) Záměrně ji zevnitř vybrousila, aby výrazně posunula těžiště a díky tomu se figurka bude překlápět snadno, svým specifickým způsobem. Tohle ale nikdo jinej neví, takže pokud se Ellen ocitne ve snu někoho jinýho, spáč (nebo architekt? prostě jiná osoba) figurce s největší pravděpodobností přisoudí chování typické šachové figurky a Ellen by podle toho poznala, že není v realitě. Pokud ale Ellen sama bude určovat zákonitosti snovýho světa (ať už vedomě, nebo podvědomě), tak může figurce přisoudit chování jak normální, tak i specifický dle svýho totemu. A kvůli tomu jí totem v tomhle případě nepomůže. Totem je prostě logická hříčka, ne žádná černá magie :D
Sumi
0 0
reagovat

TrDlo

já to pochopil tak že ti ten totem prozradí kdykoli, jestli jsi ve snu nebo ne právě proto, že jsi jedinej, kdo zná jeho vlastnosti, tudíž to nikdo nemůže oblbnout.
no fakt to chce vidět alespoň jednou ještě.
175694
já to pochopil tak že ti ten totem prozradí kdykoli, jestli jsi ve snu nebo ne právě proto, že jsi jedinej, kdo zná jeho vlastnosti, tudíž to nikdo nemůže oblbnout. no fakt to chce vidět alespoň jednou ještě.
TrDlo
0 0
reagovat

krajec

tak jako..i to se může stát :D
175692
tak jako..i to se může stát :D
krajec
0 0
reagovat

Sumi

Ale totem funguje jenom ve snu někoho jinýho, protože ten dotyčný nezná vlastnosti totemu, a proto mu jeho sen nemusí přisoudit správný chování.

Alespoň tak jsem to pochopil.

Pokud Cobb sám sní, tak je mu jeho totem úplně k ničemu. Někdy se mu může zdát že spadne, protože to dává smysl. Jindy zase naopak.
175691
Ale totem funguje jenom ve snu někoho jinýho, protože ten dotyčný nezná vlastnosti totemu, a proto mu jeho sen nemusí přisoudit správný chování. Alespoň tak jsem to pochopil. Pokud Cobb sám sní, tak je mu jeho totem úplně k ničemu. Někdy se mu může zdát že spadne, protože to dává smysl. Jindy zase naopak.
Sumi
0 0
reagovat

Sumi

Jdi na to šedesátkrát. Pravdy se nedobereš. To ti garantuju.
175689
Jdi na to šedesátkrát. Pravdy se nedobereš. To ti garantuju.
Sumi
0 0
reagovat

inception

no já to viděl včera a jsem mega spokojený. klasicky nolanovsky je film pohopitelný, pokud divák dává dostatečný pozor. a klasicky nolanovsky až při několika dalších shlédnutích divák objeví strašně moc detailů, který dotvoří celý vypravěčský mechanismus a v zásadě čloěvk u řekne, že kdyby dával ještě větší pozor, tak to všechno ví hnedka :)
každopádně souhlasim s tím, že rozmáchlsot příběhu není taková, jako třeba v Dark Knightovi, ale komplexnost celého filmu bych řekl, že je více než dostatečná. hlavně mi přijde, že víc než celkoví "krimi" příběh byla pro film důležitější hlavní postava, její minulost a díky tomu hlavně její vnímání toho, co je real a co ne...


---SPOILER----

k tomu konci se tu koukám dost psalo. to, že na konci je stále ve snu nevyjadřuje přece jen ten točící se totem. důležité přece je, že ta děcka, která tam Cobb vidí na trávníků jsou úplně stejně oblečená, jako v jeho vzpomínkách, jsou na úplně stejném místě v úplně stejnou dobu, celá scéna je stejně nasvícená, dokonce na ně je i úplně stejně zavoláno, akorát místo ženského hlasu je volá mužský hlas. točící se totem hned na to je jen takový finální dovětek toho, že je stále ve snu.
otázkou je, kdy se dostal do tohodle snu, protože od začátku tam být nemohl jednoduše proto, že v průběhu filmu je vysvětleno, jak funguje totem a k tomu je praktická ukázka toho, jak se točí a následně spadne. tudíž někde ve filmu by měly být náznaky na to, co se vlastně stalo..

----SPOILER END----

musim na to znova.
175688
no já to viděl včera a jsem mega spokojený. klasicky nolanovsky je film pohopitelný, pokud divák dává dostatečný pozor. a klasicky nolanovsky až při několika dalších shlédnutích divák objeví strašně moc detailů, který dotvoří celý vypravěčský mechanismus a v zásadě čloěvk u řekne, že kdyby dával ještě větší pozor, tak to všechno ví hnedka :) každopádně souhlasim s tím, že rozmáchlsot příběhu není taková, jako třeba v Dark Knightovi, ale komplexnost celého filmu bych řekl, že je více než dostatečná. hlavně mi přijde, že víc než celkoví "krimi" příběh byla pro film důležitější hlavní postava, její minulost a díky tomu hlavně její vnímání toho, co je real a co ne... ---SPOILER---- k tomu konci se tu koukám dost psalo. to, že na konci je stále ve snu nevyjadřuje přece jen ten točící se totem. důležité přece je, že ta děcka, která tam Cobb vidí na trávníků jsou úplně stejně oblečená, jako v jeho vzpomínkách, jsou na úplně stejném místě v úplně stejnou dobu, celá scéna je stejně nasvícená, dokonce na ně je i úplně stejně zavoláno, akorát místo ženského hlasu je volá mužský hlas. točící se totem hned na to je jen takový finální dovětek toho, že je stále ve snu. otázkou je, kdy se dostal do tohodle snu, protože od začátku tam být nemohl jednoduše proto, že v průběhu filmu je vysvětleno, jak funguje totem a k tomu je praktická ukázka toho, jak se točí a následně spadne. tudíž někde ve filmu by měly být náznaky na to, co se vlastně stalo.. ----SPOILER END---- musim na to znova.
inception
0 0
reagovat

Bo X Be

Ne, jsi první, kdo na to přišel.:))
175634
Ne, jsi první, kdo na to přišel.*:))*
Bo X Be
0 0
reagovat
SPOILER

teď mi to došlo...ze všeho nejvíc mi to připomíná Křečka v noční košili...tak doufám, že nechodím se dřívím do lesa, protože se mi nechce číst těch 340 příspěvků za mnou :))

175630
SPOILER teď mi to došlo...ze všeho nejvíc mi to připomíná Křečka v noční košili...tak doufám, že nechodím se dřívím do lesa, protože se mi nechce číst těch 340 příspěvků za mnou *:))*
0 0
reagovat
Tak dnes som bol druhý krát s kamošmi, pre mňa opäť úchvatné, vlastne som si to užil ešte viac ako prvý krát. A kamoši ? Vychádzali z kina udivení a len mi povedali : daj mi pár minút nech sa rozpamätám :D Takže jednoznačne :+
175593
Tak dnes som bol druhý krát s kamošmi, pre mňa opäť úchvatné, vlastne som si to užil ešte viac ako prvý krát. A kamoši ? Vychádzali z kina udivení a len mi povedali : daj mi pár minút nech sa rozpamätám *:D* Takže jednoznačne *:+*
0 0
reagovat
Mimochodem výborný komentář pod recenzí u Fuky :
,,Je to moc jednoduché. Chtělo by to další úrovně." - výtečný:D:D:D
175590
Mimochodem výborný komentář pod recenzí u Fuky : ,,Je to moc jednoduché. Chtělo by to další úrovně." - výtečný*:D**:D**:D*
0 0
reagovat
Dneska jsem o tom konci diskutoval s kamošema a v závěru jsme se shodli na tom, že vlastně vůbec nezáleží, jestli se to točit přestane, nebo ne, protože on stejně nikdy nemůže poznat, jestli je ve svým snu nebo v realitě.
175578
Dneska jsem o tom konci diskutoval s kamošema a v závěru jsme se shodli na tom, že vlastně vůbec nezáleží, jestli se to točit přestane, nebo ne, protože on stejně nikdy nemůže poznat, jestli je ve svým snu nebo v realitě.
0 0
reagovat
Film určitě super. Nic se v podstatě nedá vytknout, ale protože opravdu jsem v tom chvílema měl kotel a musel se soustředit, tak nevim jsetli si ten film dokážu ,,užít" zejtra du znovu a uvidim. Každopádně zatim určitě 8/10 s tím že to může být ještě daleko lepší.
P.S. SPOILER - moje vysvětlení - odehrávaly se obě akce najednou, jak Fisher action tak Cobb ressuretion -to díky Cainovi, který v tom viděl příležitost, jak mu pomoci - nastrčení ARIADNY, která Cobbovi pomohla back to the reality (stejně jako Theseovi z labyrintu, když zabil Minotaura).
P.S.2. ten ustřiženej konec na mě s odstupem působí jako kdyby si Nolan řekl:,,moje filmy měli diskutabilní konec, tak to ufiknu, aby se o tom mluvilo a ty blbci o tom psali na netu a hlavně na to šli druhej den znova... fuck them"
P.S.3. zejtra na to du znova
175576
Film určitě super. Nic se v podstatě nedá vytknout, ale protože opravdu jsem v tom chvílema měl kotel a musel se soustředit, tak nevim jsetli si ten film dokážu ,,užít" zejtra du znovu a uvidim. Každopádně zatim určitě 8/10 s tím že to může být ještě daleko lepší. P.S. SPOILER - moje vysvětlení - odehrávaly se obě akce najednou, jak Fisher action tak Cobb ressuretion -to díky Cainovi, který v tom viděl příležitost, jak mu pomoci - nastrčení ARIADNY, která Cobbovi pomohla back to the reality (stejně jako Theseovi z labyrintu, když zabil Minotaura). P.S.2. ten ustřiženej konec na mě s odstupem působí jako kdyby si Nolan řekl:,,moje filmy měli diskutabilní konec, tak to ufiknu, aby se o tom mluvilo a ty blbci o tom psali na netu a hlavně na to šli druhej den znova... fuck them" P.S.3. zejtra na to du znova
0 0
reagovat

Plné hodnocení

Žiji filmem a proto žiji pro Nolana. Ano, tentokrát s divákem nevytírá podlahu, stačí se jen soustředit a držet se v ději, není potřeba předbíhat a domýšlet si, jak to asi je, ale přes to všechno Nolan opět dokazuje, že jeho aura (minimálně pro mě) dokonalého režiséra je nezlomná. U Počátku ať je jeho překlad sebehloupější jsem se celou dobu usmíval jako idiot, protože na tohle jsem dva roky čekal a zase si budu muset počkat.
175562
Žiji filmem a proto žiji pro Nolana. Ano, tentokrát s divákem nevytírá podlahu, stačí se jen soustředit a držet se v ději, není potřeba předbíhat a domýšlet si, jak to asi je, ale přes to všechno Nolan opět dokazuje, že jeho aura (minimálně pro mě) dokonalého režiséra je nezlomná. U Počátku ať je jeho překlad sebehloupější jsem se celou dobu usmíval jako idiot, protože na tohle jsem dva roky čekal a zase si budu muset počkat.
Plné hodnocení
0 0
reagovat

msyogota

A Potomci lidí dostali desítku od všech.
175526
A Potomci lidí dostali desítku od všech.
msyogota
0 0
reagovat

Recenze

Mně osobně je nejblíže toto hodnocení kOCOURa na CSFD (včetně jeho poznámky o Temném rytíři) : Přes všechna oklepaná klišé je v Inception tak velká koncentrace neotřelých nápadů, které jsem jednou chtěl vidět na plátně, že nemám absolutně co řešit. Takhle chytrý, vrstevnatý, dobře zrežírovaný a vygradovaný film se rodí zcela výjimečně - nevzpomenu si, co by se Inception v těchhle ohledech za poslední roky vyrovnalo (Temný rytíř mě dodnes nechává poměrně chladným).
175490
Mně osobně je nejblíže toto hodnocení kOCOURa na CSFD (včetně jeho poznámky o Temném rytíři) : Přes všechna oklepaná klišé je v Inception tak velká koncentrace neotřelých nápadů, které jsem jednou chtěl vidět na plátně, že nemám absolutně co řešit. Takhle chytrý, vrstevnatý, dobře zrežírovaný a vygradovaný film se rodí zcela výjimečně - nevzpomenu si, co by se Inception v těchhle ohledech za poslední roky vyrovnalo (Temný rytíř mě dodnes nechává poměrně chladným).
Recenze
0 0
reagovat
Jinak v Inception naprosto skvělá hudba. Apropos, ten českej překlad Počátek mi vůbec nesedí. Vnuknutí by bylo podle mne asi lepší.
175489
Jinak v Inception naprosto skvělá hudba. Apropos, ten českej překlad Počátek mi vůbec nesedí. Vnuknutí by bylo podle mne asi lepší.
0 0
reagovat

naigoto

nejlepší :-D
175486
nejlepší :-D
naigoto
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se