Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku 2012: Recenze

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek

moje dojmy...

imho zadna slava, nakonec mi vlastne te destrukce prislo docela malo...zkratil bych to tak o hodinu :)
149385
imho zadna slava, nakonec mi vlastne te destrukce prislo docela malo...zkratil bych to tak o hodinu :)
moje dojmy...
0 0
reagovat
ten film je mňamózní a když ho člověk vstřebává, tak tam žádné nedokonalé efekty vidět nejsou. (sedl jsem si asi do 4. řady, aby ty padající baráky byly velké jak kráva 8)) drive první asi hodinky a půl je docela brutální (pokud na tom není někdo, kdo má vyloženě problém s americkým patosem) a pak se film celkově trochu uklidní a ukazuje útrapy obyčejných lidí před smrtí. Finále se zase rozjede, ale už ve velkém stínu začátku a souhlasím, že je tam ta část už v podstatě zbytečně, i když nudná není. Celkově návštěva kina rozhodně stojí za to a u tohodle opravdu doporučuju přední řady

PS: co mi trochu kazilo zážitek byla Cinestar 10min pauza...byla v nevhodný moment, protože po ní následovala "sušší" část filmu, která měla na předchozí epickou část navazovat a jenom zvolnit tempo. (ta pauza to tempo zabila):+
149384
ten film je mňamózní a když ho člověk vstřebává, tak tam žádné nedokonalé efekty vidět nejsou. (sedl jsem si asi do 4. řady, aby ty padající baráky byly velké jak kráva *8)*) drive první asi hodinky a půl je docela brutální (pokud na tom není někdo, kdo má vyloženě problém s americkým patosem) a pak se film celkově trochu uklidní a ukazuje útrapy obyčejných lidí před smrtí. Finále se zase rozjede, ale už ve velkém stínu začátku a souhlasím, že je tam ta část už v podstatě zbytečně, i když nudná není. Celkově návštěva kina rozhodně stojí za to a u tohodle opravdu doporučuju přední řady PS: co mi trochu kazilo zážitek byla Cinestar 10min pauza...byla v nevhodný moment, protože po ní následovala "sušší" část filmu, která měla na předchozí epickou část navazovat a jenom zvolnit tempo. (ta pauza to tempo zabila)*:+*
0 0
reagovat
Tak jak jsem se totálně nebavil u Transek 2, tak tady to byl pravej opak. Destrukce výborná a jestli tady někdo někdy něco cekne o špatnejch tricích tak dostane za trest shlídnou Eiffelovku z G.I.Joa stokrát:) Postavy byly zábavný a jejich chování a inteligenci prostě odpovídaly i dialogy.BTW: Woody byl neuvěřitelnej. Ten film se brát ani trochu vážně nedá, SPOILER? zajímalo by mě kdo vymyslel ten krásnej mechanizmus od dveří archy, nevím odkdy hydraulika spočívá v obrovskej ozubenejch kolech, ty jsou leda tak dobrý na to někoho sešrotovat.:)
149324
Tak jak jsem se totálně nebavil u Transek 2, tak tady to byl pravej opak. Destrukce výborná a jestli tady někdo někdy něco cekne o špatnejch tricích tak dostane za trest shlídnou Eiffelovku z G.I.Joa stokrát*:)* Postavy byly zábavný a jejich chování a inteligenci prostě odpovídaly i dialogy.BTW: Woody byl neuvěřitelnej. Ten film se brát ani trochu vážně nedá, SPOILER? zajímalo by mě kdo vymyslel ten krásnej mechanizmus od dveří archy, nevím odkdy hydraulika spočívá v obrovskej ozubenejch kolech, ty jsou leda tak dobrý na to někoho sešrotovat.*:)*
0 0
reagovat

Shakers

zatím přes 220 mega - link

Shifty2
V tom je právě ta chyba, já se tu trapnost a mimóznost nesnažil tolerovat, ale naopak si ji náramně užíval, čím přestřelenější to bylo, tím líp :))
G. I. Joe je těžce mimo od začátku do konce a akce v něm je řekl bych na podobné úrovni jako v 2012, jen je ještě o fous dementnější, nahláškovanější a má brutálně mizerné triky.
149295
zatím přes 220 mega - http://boxofficemojo.com/movies/?id=2012.htm [b]Shifty2[/b] V tom je právě ta chyba, já se tu trapnost a mimóznost nesnažil tolerovat, ale naopak si ji náramně užíval, čím přestřelenější to bylo, tím líp *:))* G. I. Joe je těžce mimo od začátku do konce a akce v něm je řekl bych na podobné úrovni jako v 2012, jen je ještě o fous dementnější, nahláškovanější a má brutálně mizerné triky.
Shakers
0 0
reagovat
neviete nahodou ake su aktualne zarobky?
149289
neviete nahodou ake su aktualne zarobky?
0 0
reagovat
můj problém je v tom, že sem docela náročnej divák (i takový sou:))), já sem schopnej trapnosti a mimóznosti do určitý hranice ve filmu tolerovat, ale jakmile jí překročí, tak u mě zábavnost rapidně klesá a přestanu ten film v podstatě sledovat a začnu si spíš říkat co to je za blbost, s G. I. Joe bych to tolik zase nesrovnával, tam jakmile se nějaká mimóznost objevila, tak jí následovala celkem solidní akce, takže vy ste neměli ani čas nad něčím přemešlet, nehledě na to, že ste si tam mohli najít někoho, komu fandit
149285
můj problém je v tom, že sem docela náročnej divák (i takový sou*:))*), já sem schopnej trapnosti a mimóznosti do určitý hranice ve filmu tolerovat, ale jakmile jí překročí, tak u mě zábavnost rapidně klesá a přestanu ten film v podstatě sledovat a začnu si spíš říkat co to je za blbost, s G. I. Joe bych to tolik zase nesrovnával, tam jakmile se nějaká mimóznost objevila, tak jí následovala celkem solidní akce, takže vy ste neměli ani čas nad něčím přemešlet, nehledě na to, že ste si tam mohli najít někoho, komu fandit
0 0
reagovat
Právě naopak od tohohle režiséra každý mohl čekat film který prostě nebude možné brát vážně, bez ohledu na původní záměry autora... a i když třeba jeho nejpodobnější Den poté pro jeho unylost ani nepovažuju za film, ale za pouhé technologické demo, tak tady si z toho všeho často dělá srandu tak očividným způsobem, že dokonce ani on sám to nemohl myslet vážně.
Kupříkladu těch psů je tady hned celá hromada - přežijí všichni (včetně uberanticute mopslíka patřícího jakési parafázi na Paris Hilton - zachrání se sám v nejdramatičtější scéně celého závěru filmu :)))
149283
Právě naopak od tohohle režiséra každý mohl čekat film který prostě nebude možné brát vážně, bez ohledu na původní záměry autora... a i když třeba jeho nejpodobnější Den poté pro jeho unylost ani nepovažuju za film, ale za pouhé technologické demo, tak tady si z toho všeho často dělá srandu tak očividným způsobem, že dokonce ani on sám to nemohl myslet vážně. Kupříkladu těch psů je tady hned celá hromada - přežijí všichni (včetně uberanticute mopslíka patřícího jakési parafázi na Paris Hilton - zachrání se sám v nejdramatičtější scéně celého závěru filmu *:))*)
0 0
reagovat
HAL: kdyby to natočil jakýkoliv jiný režisér na světě, tak by to lidi mohli brát jako parodii.

p.s. film jsem sice neviděl, ale tipuju, že ten hrdina co vyhladí lidstvo určitě v nějaké scéně obětavým způsobem zachraňuje svýho psa, jako snad v každém jeho filmu :- (pokud v tom filmu není pejsek, tak dám dvě hvězdičky navíc :+)
149281
HAL: kdyby to natočil jakýkoliv jiný režisér na světě, tak by to lidi mohli brát jako parodii. p.s. film jsem sice neviděl, ale tipuju, že ten hrdina co vyhladí lidstvo určitě v nějaké scéně obětavým způsobem zachraňuje svýho psa, jako snad v každém jeho filmu *:-* (pokud v tom filmu není pejsek, tak dám dvě hvězdičky navíc *:+*)
0 0
reagovat
Vážně nehápu co blbnete, vy to se to snad opravdu pokoušíte brát vážně - vždyť to byla hodně slušná a zcela evidentně i záměrná parodie, dokonce ještě mnohem větší než durem zmiňovaný G. I. Joe (který je pro mě nejlobotomičtějším filmem všech dob)
Už jenom styl jakým Emmerich totálně zhazuje zárodky atmosféry v nejvypjatějších trikových scénách je prostě neuvěřitelně směšný, nehledě na zuřivě hláškující hrdiny ve chvíli kdy těsně vedle nich miliony jiných paňáců roztomile chcípají. Nekončí ani u mimózního scénáře či patosu přetaženého ad absurdum, ale pokračuje i přímým útokem na samotné základy všech normálních filmů - z nejrozumnější postavy filmu je tak rázem hnusný záporák, zatímco největší klaďák je emocionálně a sexuálně nevybouřený superhumanistický idiot a úplně hlavní hrdina svou tupostí skoro vyhladí celou třetinu lidstva (a zvířectva, wtz).

Opravdový problém tedy není v tom čeho jsem se bál - tedy že to nebude tak strašně debilní až to bude strašně směšné (protože takové to přesně je), ale v tom o co jsem se nebál vůbec - vypadá to neuvěřitelně lacině. Ne v trikových scénách, ty jsou fajn, ale všude jinde, kdy to vypadá jako velmi levná televizní produkce.

Bavil jsem se každopádně nemálo, ani ta délka by kupodivu nemusela být tak ubíjející kdyby tam nebyly nepříliš vtipné "rodinné" scény (proč to tak rozpitvávat, lepší by bylo kdyby si prostě padli do náručí se slovy: "Ach jak já tě miluji, můj Pravý Americký Hrdino" a šmitec)... a kdyby konec měl alespoň náznak něčeho co připomíná gradaci (Přetrikovaný film za 200 mega končí drámo scénou v místnosti 2x2 metry? Wtf?)
Pozitivních 7/10 - spolu s ID4 je to nejzábavnější Emmerichův film/komedie. Časy Univerzálního vojáka a hlavně Stargate jsou v nenávratnu, ale já jsem schopný se od něj v klidu spokojit i s tímhle.
149278
Vážně nehápu co blbnete, vy to se to snad opravdu pokoušíte brát vážně - vždyť to byla hodně slušná a zcela evidentně i záměrná parodie, dokonce ještě mnohem větší než durem zmiňovaný G. I. Joe (který je pro mě nejlobotomičtějším filmem všech dob) Už jenom styl jakým Emmerich totálně zhazuje zárodky atmosféry v nejvypjatějších trikových scénách je prostě neuvěřitelně směšný, nehledě na zuřivě hláškující hrdiny ve chvíli kdy těsně vedle nich miliony jiných paňáců roztomile chcípají. Nekončí ani u mimózního scénáře či patosu přetaženého ad absurdum, ale pokračuje i přímým útokem na samotné základy všech normálních filmů - z nejrozumnější postavy filmu je tak rázem hnusný záporák, zatímco největší klaďák je emocionálně a sexuálně nevybouřený superhumanistický idiot a úplně hlavní hrdina svou tupostí skoro vyhladí celou třetinu lidstva (a zvířectva, wtz). Opravdový problém tedy není v tom čeho jsem se bál - tedy že to nebude tak strašně debilní až to bude strašně směšné (protože takové to přesně je), ale v tom o co jsem se nebál vůbec - vypadá to neuvěřitelně lacině. Ne v trikových scénách, ty jsou fajn, ale všude jinde, kdy to vypadá jako velmi levná televizní produkce. Bavil jsem se každopádně nemálo, ani ta délka by kupodivu nemusela být tak ubíjející kdyby tam nebyly nepříliš vtipné "rodinné" scény (proč to tak rozpitvávat, lepší by bylo kdyby si prostě padli do náručí se slovy: "Ach jak já tě miluji, můj Pravý Americký Hrdino" a šmitec)... a kdyby konec měl alespoň náznak něčeho co připomíná gradaci (Přetrikovaný film za 200 mega končí drámo scénou v místnosti 2x2 metry? Wtf?) Pozitivních 7/10 - spolu s ID4 je to nejzábavnější Emmerichův film/komedie. Časy Univerzálního vojáka a hlavně Stargate jsou v nenávratnu, ale já jsem schopný se od něj v klidu spokojit i s tímhle.
0 0
reagovat
3/10* za mě teda jako fakt ne, rozjíždělo se to docela dobře, ale někde od půlky filmu sem začínal už koukat na hodinky kdy už to sakra skončí, ať už mě proboha nemučej:D snad ještě víc nesmyslností a divných náhod jak ve Final destination, a když už člověk u toho má vypnout mozek, tak ať to nabídne něco jinýho, triky mě přišly už asi okoukaný (snad jedině sopka potěšila) a dvě hlášky to nijak nespravěj
149277
3/10* za mě teda jako fakt ne, rozjíždělo se to docela dobře, ale někde od půlky filmu sem začínal už koukat na hodinky kdy už to sakra skončí, ať už mě proboha nemučej*:D* snad ještě víc nesmyslností a divných náhod jak ve Final destination, a když už člověk u toho má vypnout mozek, tak ať to nabídne něco jinýho, triky mě přišly už asi okoukaný (snad jedině sopka potěšila) a dvě hlášky to nijak nespravěj
0 0
reagovat
Bavil jsem se od začátku do konce.
Destrukce ultimátní, tolik těsných úniků na poslední chvíli jsem už dlouho neviděl a netvářilo se to hyper vážně (kromě telefonátů rodině).
10000 byl hodně krok vedle, ale tohle je zásah do černého :+
149273
Bavil jsem se od začátku do konce. Destrukce ultimátní, tolik těsných úniků na poslední chvíli jsem už dlouho neviděl a netvářilo se to hyper vážně (kromě telefonátů rodině). 10000 byl hodně krok vedle, ale tohle je zásah do černého *:+*
0 0
reagovat
duro: Jasný, jsou tam ty babky v autě, co si nechtěj rozbít vajíčka. To sem si řekl, že teda Emmerich to vážně nemyslí a bude to do konce ještě sranda. Jenže on to asi vážně myslí, protože ty dialogy přes telefon apod. jsou prostě příšerný a nekonečný, že nechápu, jak ses nemohl aspon u nich nenudit...
149236
duro: Jasný, jsou tam ty babky v autě, co si nechtěj rozbít vajíčka. To sem si řekl, že teda Emmerich to vážně nemyslí a bude to do konce ještě sranda. Jenže on to asi vážně myslí, protože ty dialogy přes telefon apod. jsou prostě příšerný a nekonečný, že nechápu, jak ses nemohl aspon u nich nenudit...
0 0
reagovat

popik

to duro: S tim Wolverinem naprostej souhlas:+ zvlast, kdyz ta postava ma takovej potencial :(
149235
to duro: S tim Wolverinem naprostej souhlas*:+* zvlast, kdyz ta postava ma takovej potencial *:(*
popik
0 0
reagovat
Cival: Ale hej, pohoda. V podstate všetky argumenty, ktoré proti 2012 uvádzate, beriem a chápem. S výnimkou toho, že to bola nuda. Vosmík tuším v recenzii písal, že tam necítil ten nadhľad a mrkanie tvorcov na diváka v zmysle "vieme, že je to hrozná kravina, ale baví nás to, snáď sa tá dobrá nálada prenesie aj na teba". Ja som to teda vnímal intenzívne a ako som už písal, dobrú tretinu filmu som sa spokojne chechtal. Podobne ako napr. pri Transformers 2 či G. I. Joe. Všetko sú to vypatlané hollywoodske blbosti, ale to mi nezabráni sa na nich baviť. Na rozdiel napr. od Wolverina, čo je blbosť, ale navyše aj zle natočená a cool sa tváriaca, no nefungujúca vo svojom vlastnom mimóznom filmovom svete.
149231
Cival: Ale hej, pohoda. V podstate všetky argumenty, ktoré proti 2012 uvádzate, beriem a chápem. S výnimkou toho, že to bola nuda. Vosmík tuším v recenzii písal, že tam necítil ten nadhľad a mrkanie tvorcov na diváka v zmysle "vieme, že je to hrozná kravina, ale baví nás to, snáď sa tá dobrá nálada prenesie aj na teba". Ja som to teda vnímal intenzívne a ako som už písal, dobrú tretinu filmu som sa spokojne chechtal. Podobne ako napr. pri Transformers 2 či G. I. Joe. Všetko sú to vypatlané hollywoodske blbosti, ale to mi nezabráni sa na nich baviť. Na rozdiel napr. od Wolverina, čo je blbosť, ale navyše aj zle natočená a cool sa tváriaca, no nefungujúca vo svojom vlastnom mimóznom filmovom svete.
0 0
reagovat
duro: My se ale navzajem nepresvedcujem, my to vime, spis si notujem, kdyz uz to takhle chces skatulkovat (to bys mohl u vseho, u Hanebnych panchartu bys v ty nehgativ petce dokonce sam byl:D). Jedine, ze by souslovi "vzajemne se presvedcovat" znamenalo na Slovensku neco jinyho nez v CR...:D Ale ze se to popcornove vetsine libi myslim nikdo nezpochybnuje 8)
149232
duro: My se ale navzajem nepresvedcujem, my to vime, spis si notujem, kdyz uz to takhle chces skatulkovat (to bys mohl u vseho, u Hanebnych panchartu bys v ty nehgativ petce dokonce sam byl*:D*). Jedine, ze by souslovi "vzajemne se presvedcovat" znamenalo na Slovensku neco jinyho nez v CR...*:D* Ale ze se to popcornove vetsine libi myslim nikdo nezpochybnuje *8)*
0 0
reagovat

Cival

Já tuhle jednoduchou logiku chápu, jak jsi napsal, byl to jen můj výkřik, kterých je tahle diskuse plná, předpokládal jsem tak, že mezi ně jednoduše zapadne ;) Lidi, o kterých mluvím, jsou ale samozřejmě aj moviezonáci, tak to pak můžeš třeba brát tak, že to bylo pro ně. Obecně pro ně.

Zajímal by mě film, který by mě sral z nějakých nekonkrétních důvodů, když mě na něm něco sere, tak si vždycky dokážu říct, co to je 8)

2012 u mě: příběh sračka, emoce sračka, postavy sračka, logika sračka, triky a destrukce výborný. Vzhledem k mým zkušenostem s Emmerichoy filmy jsem si dokázal před filmem oddělit to, co se mi s největší pravděpodobností bude líbit od té ostatní sračky a výsledek je ten, že jsem se v kině zaměřil na tu destrukci, kterou jsem si parádně užil a u té vaty okolo jsem se hodil do stand-by. Takže já jsem v pohodě ?)
149229
Já tuhle jednoduchou logiku chápu, jak jsi napsal, byl to jen můj výkřik, kterých je tahle diskuse plná, předpokládal jsem tak, že mezi ně jednoduše zapadne *;)* Lidi, o kterých mluvím, jsou ale samozřejmě aj moviezonáci, tak to pak můžeš třeba brát tak, že to bylo pro ně. Obecně pro ně. Zajímal by mě film, který by mě sral z nějakých nekonkrétních důvodů, když mě na něm něco sere, tak si vždycky dokážu říct, co to je *8)* 2012 u mě: příběh sračka, emoce sračka, postavy sračka, logika sračka, triky a destrukce výborný. Vzhledem k mým zkušenostem s Emmerichoy filmy jsem si dokázal před filmem oddělit to, co se mi s největší pravděpodobností bude líbit od té ostatní sračky a výsledek je ten, že jsem se v kině zaměřil na tu destrukci, kterou jsem si parádně užil a u té vaty okolo jsem se hodil do stand-by. Takže já jsem v pohodě *?)*
Cival
0 0
reagovat
Oni sa nehádajú. Základná negativ-trojka sa tu navzájom presviedča, že to bol vážne humáč, hoci väčšinu ľudí to normálne popcornovo bavilo. :D
149228
Oni sa nehádajú. Základná negativ-trojka sa tu navzájom presviedča, že to bol vážne humáč, hoci väčšinu ľudí to normálne popcornovo bavilo. *:D*
0 0
reagovat
Nevím co se tu hádáte, podle mě to bylo skvělé a splnilo to moje očekávání
149227
Nevím co se tu hádáte, podle mě to bylo skvělé a splnilo to moje očekávání
0 0
reagovat

Psema

:D
149226
*:D*
Psema
0 0
reagovat
naigoto: Ja bych to pochopil, kdyby si to psal primo lidem, kteri to rekli, a ne kdyz to pises lidem, kteri takovouhle nenarocnost nikde nedeklarovali a sere je ten film z nejakych konkretnich duvodu. Ale asi tuhle celkem jednoduchou logiku nechapes, tak nic.
149225
naigoto: Ja bych to pochopil, kdyby si to psal primo lidem, kteri to rekli, a ne kdyz to pises lidem, kteri takovouhle nenarocnost nikde nedeklarovali a sere je ten film z nejakych konkretnich duvodu. Ale asi tuhle celkem jednoduchou logiku nechapes, tak nic.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se