Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Star Trek: Recenze

příspěvky 101 - 120 Napsat příspěvek
Já vím, že jde o zcela subjektivní pohled, ale stejně tak u tebe a kohokoli jiného.
A neznalost kontextu a deficit nerdovitosti je nejspíš zásadní, protože já si třeba myslela, že celý úvod i s I love you so much je tak trošku parodie a říkala si, jak je možné, že ze všicni alieni mluví i mezi sebou ajinou perfektne a akcent ma jen Rus, což jsou věci, které asi trekkie neřeší. Zkratka ma predstava Star Treku věda- sofistikovanost-velka vesmirna epopej byla rozmetana, ale to by VUBEC nevadilo, kdyby tam bylo neco jineho. Pro me je ST dokonale funkcni jen v dialozich a kresbe postav, a to spis komicno. :)
131233
Já vím, že jde o zcela subjektivní pohled, ale stejně tak u tebe a kohokoli jiného. A neznalost kontextu a deficit nerdovitosti je nejspíš zásadní, protože já si třeba myslela, že celý úvod i s I love you so much je tak trošku parodie a říkala si, jak je možné, že ze všicni alieni mluví i mezi sebou ajinou perfektne a akcent ma jen Rus, což jsou věci, které asi trekkie neřeší. Zkratka ma predstava Star Treku věda- sofistikovanost-velka vesmirna epopej byla rozmetana, ale to by VUBEC nevadilo, kdyby tam bylo neco jineho. Pro me je ST dokonale funkcni jen v dialozich a kresbe postav, a to spis komicno. :)
0 0
reagovat
Paralela s hvězdnou pěchotou mě tenkrát v kině taky napadla - hlavně co se týče vztahů mezi postavami. Jenže Verhoeven použil ten "Beverly hills" styl, jakým se postavy chovají zcela záměrně jako parodický protiklad k tomu všemu masakrování a fašismu okolo, tady je to myšleno zcela vážně...
Naštěstí to ve filmu nezabírá zas tak moc prostoru.
131231
Paralela s hvězdnou pěchotou mě tenkrát v kině taky napadla - hlavně co se týče vztahů mezi postavami. Jenže Verhoeven použil ten "Beverly hills" styl, jakým se postavy chovají zcela záměrně jako parodický protiklad k tomu všemu masakrování a fašismu okolo, tady je to myšleno zcela vážně... Naštěstí to ve filmu nezabírá zas tak moc prostoru.
0 0
reagovat
Charlotte: Souhlas...Ravehorn: Já jsem zase ve ST neviděl tolik krásných lidí najednou :o), to je podle mě důvod, proč na to choděj i dívky. Pine je prostě kun*ák na entou a nejen on...duro: přiblblý úsměv jsme měl naposled u Transformerů, kdy vizuál absolutně rozmetal tupost celého toho filmu...na novém ST mě po 3tím shlédnutí baví jen ten začátek a to ne, že by mi u něj naběhl úsměv, ale proto, že dokonale dojímá, vždycky u něj slzim jak želva...a dál už se nemám čeho chytnout. Nadhled má možná Hvězdná pěchota, ale tady sem ho teda neviděl...a SW, že ho nemají? Heh, v nových dílech ty filmy odlehčuje spousta postav a třeba E3 odlehčil i Imperátor svým komicky ´dábelským soubojem s Yodou, kdy místo dělání vážných xichtů rozdával úsměv na všecky strany :o)...fórky mezi Obi Wanem a Anakinem také nejsou vyjímkou ...je to prostě úhel pohledu, každý to vnímá jinak
131228
Charlotte: Souhlas...Ravehorn: Já jsem zase ve ST neviděl tolik krásných lidí najednou :o), to je podle mě důvod, proč na to choděj i dívky. Pine je prostě kun*ák na entou a nejen on...duro: přiblblý úsměv jsme měl naposled u Transformerů, kdy vizuál absolutně rozmetal tupost celého toho filmu...na novém ST mě po 3tím shlédnutí baví jen ten začátek a to ne, že by mi u něj naběhl úsměv, ale proto, že dokonale dojímá, vždycky u něj slzim jak želva...a dál už se nemám čeho chytnout. Nadhled má možná Hvězdná pěchota, ale tady sem ho teda neviděl...a SW, že ho nemají? Heh, v nových dílech ty filmy odlehčuje spousta postav a třeba E3 odlehčil i Imperátor svým komicky ´dábelským soubojem s Yodou, kdy místo dělání vážných xichtů rozdával úsměv na všecky strany :o)...fórky mezi Obi Wanem a Anakinem také nejsou vyjímkou ...je to prostě úhel pohledu, každý to vnímá jinak
0 0
reagovat
Charlotte: Ale uvedomuješ si, že tvoje tvrdenie "Star Treku chybí oboje: to, co zrychlí dech i to, co ho sebere" je čisto osobné a v rámci reakcií na film aj veľmi raritné, že? Väčšine divákov totiž ten film zrýchľoval a bral dych prakticky neustále - preto je to napr. na RT zatiaľ najlepšie hodnotený film roka.

Aby som to uzavrel, pre mňa to bol splnený syn "starého scifistu". ST mi dal presne to, čo mi chýbalo na nových SW - švih, šarm, humor, spontánnosť, adrenalín... a hlavne NADHĽAD. Už asi po 3 minútach filmu sa mi po tvári roztiahol priblblo nadšený úsmev a nezliezol až do úplného konca.
131223
Charlotte: Ale uvedomuješ si, že tvoje tvrdenie "Star Treku chybí oboje: to, co zrychlí dech i to, co ho sebere" je čisto osobné a v rámci reakcií na film aj veľmi raritné, že? Väčšine divákov totiž ten film zrýchľoval a bral dych prakticky neustále - preto je to napr. na RT zatiaľ najlepšie hodnotený film roka. Aby som to uzavrel, pre mňa to bol splnený syn "starého scifistu". ST mi dal presne to, čo mi chýbalo na nových SW - švih, šarm, humor, spontánnosť, adrenalín... a hlavne NADHĽAD. Už asi po 3 minútach filmu sa mi po tvári roztiahol priblblo nadšený úsmev a nezliezol až do úplného konca.
1 0
reagovat
Charlotte> Trekkie by to zhrnul vetou, neparny film ma uz tradicne slabsi dej :D

Mna teda najviac sklamal dej ako taky, cakal som poctivy restart bez casovych motanic. Takto sa to da kedykolvek zmietnut zo stola. Pride mi to trochu ako zadne vratka keby sa film nepacil. Napriek tomu, it is on bitches! :)
131209
[b]Charlotte>[/b] Trekkie by to zhrnul vetou, neparny film ma uz tradicne slabsi dej :D Mna teda najviac sklamal dej ako taky, cakal som poctivy restart bez casovych motanic. Takto sa to da kedykolvek zmietnut zo stola. Pride mi to trochu ako zadne vratka keby sa film nepacil. Napriek tomu, it is on bitches! :)
0 0
reagovat

Charlotte

Hm celkem kladné hodnocení. :+

Jo a divám se po sálech a překvapilo mě to množství slečen na Star Treku, to jsem už dlouho na scifi neviděl. ;)
131206
Hm celkem kladné hodnocení. *:+* Jo a divám se po sálech a překvapilo mě to množství slečen na Star Treku, to jsem už dlouho na scifi neviděl. *;)*
Charlotte
0 0
reagovat

Charlotte

Konečně někdo na mojí vlně....alespoň u tohodle filmu...:+:D
131205
Konečně někdo na mojí vlně....alespoň u tohodle filmu...*:+**:D*
Charlotte
0 0
reagovat
70%
Tam, kde Sunshine útočí vesmírnou daností a Star Wars surreálně baví, Star Treku chybí oboje: to, co zrychlí dech i to, co ho sebere. Hodnotím bez kontextu něco, co k sobě obrovský kontext nabaluje- a připadám si, jako bych se na bitvu u Zamy dívala bez znalosti Kartága, Říma a punských válek. Nejsem trekkie, nejsem geek a nalákal mě zájem o astrofyziku, comment tvrdící, že kdo miluje logiku, tomu se to musí líbit /jsem zjevně příslovečná výjimka/ a recenze na RT a MZ. V těch částech vesmíru, kde se postavy verbálně pošťuchují a na situční komiku vážou humor plný punchlines, je má spokojenost s abramsovským bombastičnem naprostá. Lidumilný alienismus a všeobjímací humanismus ve světě planetárních válek už ale lehce nudí, jakoby scenárista uměl brilantně portrétovat postavy a vkládat jim do úst hlášky, ale nezvládl se svými figurkami hýbat v nějakém silném příběhu. Bojové scény v poněkud omezeném prostoru suspávaly a jinak magické vizuálno mi nikterak nepomohlo dostat se do palby. Výborní herci- přidrzlý rebel Pine, racionální Quinto, fešácký hláškář Urban i nadšený mladíček Yelchin lechtají co chvíli bránici, ale onen milostný twist je jediný prvek překvapení. Tedy kromě toho, že bolestivé porody nevyřeší ani warpová budoucnost. Nechytlo mě to za srdce, nepotrápilo mozek a nechci slyšet námitky, že mi zjevně oba orgány chybí:)
131198
70% Tam, kde Sunshine útočí vesmírnou daností a Star Wars surreálně baví, Star Treku chybí oboje: to, co zrychlí dech i to, co ho sebere. Hodnotím bez kontextu něco, co k sobě obrovský kontext nabaluje- a připadám si, jako bych se na bitvu u Zamy dívala bez znalosti Kartága, Říma a punských válek. Nejsem trekkie, nejsem geek a nalákal mě zájem o astrofyziku, comment tvrdící, že kdo miluje logiku, tomu se to musí líbit /jsem zjevně příslovečná výjimka/ a recenze na RT a MZ. V těch částech vesmíru, kde se postavy verbálně pošťuchují a na situční komiku vážou humor plný punchlines, je má spokojenost s abramsovským bombastičnem naprostá. Lidumilný alienismus a všeobjímací humanismus ve světě planetárních válek už ale lehce nudí, jakoby scenárista uměl brilantně portrétovat postavy a vkládat jim do úst hlášky, ale nezvládl se svými figurkami hýbat v nějakém silném příběhu. Bojové scény v poněkud omezeném prostoru suspávaly a jinak magické vizuálno mi nikterak nepomohlo dostat se do palby. Výborní herci- přidrzlý rebel Pine, racionální Quinto, fešácký hláškář Urban i nadšený mladíček Yelchin lechtají co chvíli bránici, ale onen milostný twist je jediný prvek překvapení. Tedy kromě toho, že bolestivé porody nevyřeší ani warpová budoucnost. Nechytlo mě to za srdce, nepotrápilo mozek a nechci slyšet námitky, že mi zjevně oba orgány chybí:)
0 0
reagovat

duro

Příběh má ST lepší než TF, to rozhodně, ale já to přirovnávám spíš co se týče stylu a snad i žánru - argumentovat tím že TF je pro dvanáctileté děti, zatímco ST pro ty patnáctileté je mimo, důležité na tom co jsem psal je, že prostě má o dost blíž k TF, zatímco s původním filmem už má společné vážně jen ty jména postav.

Co se týče Internationalu - hodnotím ho stejně jako Star Trek.
Že ten můj koment působí pozitivněji je dáno jednak tím že v tom žánru už jsem viděl i mnohem větší kraviny, zatímco od SF čekám trochu víc, a tím že přes všechny blbosti ve scénáři je prostě skvěle natočený.
A samozřejmě i tím že jsem se chtěl více vymezit vůči jinak to vidícímu davu okolo.
... btw, už jsem několikrát napsal že logické chyby v tom Star Treku jsou mi volné, mě tam moc nerušily protože jsem o tom příběhu ani trochu nepřemýšlel... to je jako vytýkat logické chyby postav ve Skále - jsou tam, ale nikdo to neřeší protože ten film je i přesto boží. Star Trek je jen nižší liga.
131173
Příběh má ST lepší než TF, to rozhodně, ale já to přirovnávám spíš co se týče stylu a snad i žánru - argumentovat tím že TF je pro dvanáctileté děti, zatímco ST pro ty patnáctileté je mimo, důležité na tom co jsem psal je, že prostě má o dost blíž k TF, zatímco s původním filmem už má společné vážně jen ty jména postav. Co se týče Internationalu - hodnotím ho stejně jako Star Trek. Že ten můj koment působí pozitivněji je dáno jednak tím že v tom žánru už jsem viděl i mnohem větší kraviny, zatímco od SF čekám trochu víc, a tím že přes všechny blbosti ve scénáři je prostě skvěle natočený. A samozřejmě i tím že jsem se chtěl více vymezit vůči jinak to vidícímu davu okolo. ... btw, už jsem několikrát napsal že logické chyby v tom Star Treku jsou mi volné, mě tam moc nerušily protože jsem o tom příběhu ani trochu nepřemýšlel... to je jako vytýkat logické chyby postav ve Skále - jsou tam, ale nikdo to neřeší protože ten film je i přesto boží. Star Trek je jen nižší liga.
duro
0 0
reagovat
HAL: Tým prirovnaním k TF si hodne prestrelil. Star Trek zbiera nadšené recenzie a divácke reakcie hlavne preto, že má dobré postavy v podaní fajn hercov a solídny príbeh. Čo o TF rozhodne povedať nemôžeš.

A vôbec, jedna podpásovka: Keď som na čsfd čítal tvoj koment k dementnému Internationalu v zmysle "má to drobné logické chyby, ale to si netreba všímať", tak mi napadlo, prečo sakra vyčítaš nejaké záchvevy v logike Star Treku (čo je stále iba poctivá dobrodružná sci-fi, ktorá sa na nič nehrá), ale nevadí ti to u filmu, ktorý sa snaží tváriť ako hyperrealistický thriller. Tvoje posudzovanie vecí mi v týchto dvoch prípadoch uniká.
131161
HAL: Tým prirovnaním k TF si hodne prestrelil. Star Trek zbiera nadšené recenzie a divácke reakcie hlavne preto, že má dobré postavy v podaní fajn hercov a solídny príbeh. Čo o TF rozhodne povedať nemôžeš. A vôbec, jedna podpásovka: Keď som na čsfd čítal tvoj koment k dementnému Internationalu v zmysle "má to drobné logické chyby, ale to si netreba všímať", tak mi napadlo, prečo sakra vyčítaš nejaké záchvevy v logike Star Treku (čo je stále iba poctivá dobrodružná sci-fi, ktorá sa na nič nehrá), ale nevadí ti to u filmu, ktorý sa snaží tváriť ako hyperrealistický thriller. Tvoje posudzovanie vecí mi v týchto dvoch prípadoch uniká.
1 0
reagovat
Ale pozitivní na novém Star Treku je, že jsem začal sjíždět ty staré - po Khanově hněvu jsem si pustil ještě První kontakt (hodně dobré - Borgové jsou tak rozkošní že ani moc nevadí, že jinak je to spíše komedie) a nejstarší The Motion Picture, který je i po letech opravdu vynikající... i když na kvality Vesmírné Odyssey nemá, ač se o to svým stylem hodně snaží.

Škoda že od teď už se budou všechny Star Treky blížit spíš Transformerům, podobně jak to dělá tento, než k těm původním...
131157
Ale pozitivní na novém Star Treku je, že jsem začal sjíždět ty staré - po Khanově hněvu jsem si pustil ještě První kontakt (hodně dobré - Borgové jsou tak rozkošní že ani moc nevadí, že jinak je to spíše komedie) a nejstarší The Motion Picture, který je i po letech opravdu vynikající... i když na kvality Vesmírné Odyssey nemá, ač se o to svým stylem hodně snaží. Škoda že od teď už se budou všechny Star Treky blížit spíš Transformerům, podobně jak to dělá tento, než k těm původním...
0 0
reagovat
United Star Ship or United Space Ship, as a ship prefix in the Star Trek franchise
131146
United Star Ship or United Space Ship, as a ship prefix in the Star Trek franchise
0 0
reagovat
Co přesně znamená zkratka U.S.S?
131145
Co přesně znamená zkratka U.S.S?
0 0
reagovat
Cece ja Ti nevim, mne to prislo prekvapive elegantni
131143
Cece ja Ti nevim, mne to prislo prekvapive elegantni
0 0
reagovat

Cece

Podvod by to byl, pokuď by se tak bývalo stalo. Protože filmů, kde se všechno urovná je hodně, takže takhle to bude zajímavější.
131142
Podvod by to byl, pokuď by se tak bývalo stalo. Protože filmů, kde se všechno urovná je hodně, takže takhle to bude zajímavější.
Cece
0 0
reagovat

SPOILER!

Všechno bylo dokonalé až do okamžiku, kdy vyšlo najevo, že se nestane žádný návrat do původní časové línie. Takže je to vlastně jeden velký podvod, ach jo :-(
131141
Všechno bylo dokonalé až do okamžiku, kdy vyšlo najevo, že se nestane žádný návrat do původní časové línie. Takže je to vlastně jeden velký podvod, ach jo :-(
SPOILER!
0 0
reagovat
skvela kompenzace jedne velke filmove krivdy, ktera se na platnech odehrala pred deseti lety. tady se po nalinkovanem papire psalo napric
131111
skvela kompenzace jedne velke filmove krivdy, ktera se na platnech odehrala pred deseti lety. tady se po nalinkovanem papire psalo napric
0 0
reagovat

velmi dobrý počin

Byl jsem skeptický, raději jsem se utvrzoval stále v tom, že to nemůže být tak dobré jak je psáno a ono to - světe div se - nebylo vůbec špatné. Opravdu povedený počin.
131081
Byl jsem skeptický, raději jsem se utvrzoval stále v tom, že to nemůže být tak dobré jak je psáno a ono to - světe div se - nebylo vůbec špatné. Opravdu povedený počin.
velmi dobrý počin
0 0
reagovat
Já už viděl celkově 3x a myslím, že ještě jednou zajdu.
131047
Já už viděl celkově 3x a myslím, že ještě jednou zajdu.
0 0
reagovat
Ten film je neuveřitelná jízda! Pocitově bych řekl, že měl tak maximálně hodinu. :) Jinak mám obrovskou chuť to vidět podruhý, abych se ujistil, že to bylo tak super jak si myslím.
131028
Ten film je neuveřitelná jízda! Pocitově bych řekl, že měl tak maximálně hodinu. *:)* Jinak mám obrovskou chuť to vidět podruhý, abych se ujistil, že to bylo tak super jak si myslím.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se