Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Příběh o Zoufálkovi: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Tiež uvažujem, že tomu dám šancu, trailer sa mi páčil.
124716
Tiež uvažujem, že tomu dám šancu, trailer sa mi páčil.
0 0
reagovat
Samozřejmě obrovský podíl na tom má to, že to fakt vypadá NÁDHERNĚ (ach ty barvičky). :))
124713
Samozřejmě obrovský podíl na tom má to, že to fakt vypadá NÁDHERNĚ (ach ty barvičky). *:))*
0 0
reagovat

Cival

Ne, já čekal, že to bude pěkně vypadající slátanina, ale překvapilo to. Fakt mě to zahřálo u srdce. :D
124712
Ne, já čekal, že to bude pěkně vypadající slátanina, ale překvapilo to. Fakt mě to zahřálo u srdce. *:D*
Cival
0 0
reagovat
Tak tohle je ulet roku... tys po ty hadce asi hodne chtel byt nadseny, co?:D
124711
Tak tohle je ulet roku... tys po ty hadce asi hodne chtel byt nadseny, co?*:D*
0 0
reagovat
Jinak jsem to viděl v originále, s dabingem to může být jiné. :)
124710
Jinak jsem to viděl v originále, s dabingem to může být jiné. :)
0 0
reagovat

rcorp

Super, mě se líbil trailer, ale ohlasy mě odradili. Díky tobě mu dám ještě šanci:)
124709
Super, mě se líbil trailer, ale ohlasy mě odradili. Díky tobě mu dám ještě šanci:)
rcorp
0 0
reagovat
Ne, není to Pixarovka. Ne, není to rozjuchaná přebarvičkovaná řachanda. Po delší době (naposledy mě napadá Surf's Up) je tu netradiční, originální animák. Sice má viditelné nedostatky v oblasti animace (nejvíc to je vidět na davových lidských scénách) a kamera se moc (skoro vůbec, ale střihová montáž to zkušeně zakrývá) nehýbe ale i tak je to z výtvarného hlediska bezkonkurenčně nejhezčí animák za hodně hodně dlouhou dobu. Kromě středověkého výtvarného umění se to hádám inspiruje i středověkou literaturou (logicky přijdou na mysl rytířské romány a podobné dobrodružné čtivo tehdejší doby), takže žánrově se jedná řekl bych o dobrodružné drama. Rozhodně to není komedie, párkrát vyvolá jemný úsměv, ale to je v oblasti humoru všechno. Postavy a jejich dialogy jsou skvěle napsané, nikdo se hloupě nevykecává, postavy se chovají a mluví logicky a přirozeně. Zoufálek je "obyčejně hrdinský hrdina", žádný over-the-top přestylizovaný badass myšák. Nejvýraznější je asi hlavní krysí záporák a i ten se drží příjemně při zemi. Nemůžu si pomoct, ale v tomhle mi to připomíná Temného rytíře- jasně, základ je pořád dobrodružně-pohádkově animákový, ale jinak je to realistické. Bohužel doba hádám podobnému filmu nepřeje, jak jeho styl tak tempo se v dnešní hyperakční době už moc nenosí, ale rozhodně bych to doporučil každému, komu už se přejídají podle stejného mustru šité pixarovodreamworkovskysoňácké animáky. A padla otázka, pro koho to vlastně je...výrazně podobný film mě momentálně nenapadá, ale atmosférou a nevyhraněností cílového publika mi to připomíná první dva Nekonečné příběhy. Které by v dnešní době předpokládám taky krutě propadly.

8-9/10
124708
Ne, není to Pixarovka. Ne, není to rozjuchaná přebarvičkovaná řachanda. Po delší době (naposledy mě napadá Surf's Up) je tu netradiční, originální animák. Sice má viditelné nedostatky v oblasti animace (nejvíc to je vidět na davových lidských scénách) a kamera se moc (skoro vůbec, ale střihová montáž to zkušeně zakrývá) nehýbe ale i tak je to z výtvarného hlediska bezkonkurenčně nejhezčí animák za hodně hodně dlouhou dobu. Kromě středověkého výtvarného umění se to hádám inspiruje i středověkou literaturou (logicky přijdou na mysl rytířské romány a podobné dobrodružné čtivo tehdejší doby), takže žánrově se jedná řekl bych o dobrodružné drama. Rozhodně to není komedie, párkrát vyvolá jemný úsměv, ale to je v oblasti humoru všechno. Postavy a jejich dialogy jsou skvěle napsané, nikdo se hloupě nevykecává, postavy se chovají a mluví logicky a přirozeně. Zoufálek je "obyčejně hrdinský hrdina", žádný over-the-top přestylizovaný badass myšák. Nejvýraznější je asi hlavní krysí záporák a i ten se drží příjemně při zemi. Nemůžu si pomoct, ale v tomhle mi to připomíná Temného rytíře- jasně, základ je pořád dobrodružně-pohádkově animákový, ale jinak je to realistické. Bohužel doba hádám podobnému filmu nepřeje, jak jeho styl tak tempo se v dnešní hyperakční době už moc nenosí, ale rozhodně bych to doporučil každému, komu už se přejídají podle stejného mustru šité pixarovodreamworkovskysoňácké animáky. A padla otázka, pro koho to vlastně je...výrazně podobný film mě momentálně nenapadá, ale atmosférou a nevyhraněností cílového publika mi to připomíná první dva Nekonečné příběhy. Které by v dnešní době předpokládám taky krutě propadly. 8-9/10
0 0
reagovat

Zoufálek je opravdu zoufalý

Kdybych měl srovnat tento film a reklamu na minerálku, která běžela před ním, vyhrála by jednoznačně minerálka. Takřka všechno, co se na filmu dá zkazit, se tu zkazilo zcela mistrovsky. Film nemá ani vtip, ani spád, zápletky jsou přímo směšné. Hned v úvodu vás s legendou seznamuje vypravěčka, která zřejmě dabovala "na jednu dobrou" a pohádkový příběh mdle odříkává jako recept na bábovku. V celém filmu nenajdete jedinou veselou postavičku, nevzpomínám si na byť jen úsměv jediné z nich. Film je plný pochmurných zhrzených duší, které někomu ublížily nebo jim bylo ublíženo a v ději se proplétá vlastně několik osobních tragédií, které ovšem malý divák nedokáže rozlišit a už vůbec ne pochopit. Korunu tomu dá opět vypravěčka, která čas od času začne vysvětlovat, o co vlastně jde. Děj už takhle utahaný se na hodnou chvíli zastaví a vypravěčka rozpoutá dlouhou filozofickou polemiku o rozervanosti lidského nitra, dokud poslední dítě neodejde popáté čůrat. Snad by se nějaké dítě mohlo pokusit ztotožnit s malým myšákem Zoufálkem, který v upoutávce vypadal roztomile. Jenže tam nemluvil. Malá chlupatá myška, které by slušel dětský hlásek, promluví dospělým hlasem neúspěšného sebevraha. Ani jedna z vedlejších postav, údajně mladá komorná, schovanka svého strýčka, si jistě nezasloužila hlas ženy po přechodu.
Děj se odehrává v království, kde se pořádá každoroční polévková slavnost. Při té královně spadne do polévky krysa, královna se lekne a umře. Tím končí první a poslední vtip. Král ze žalu zakáže vařit polévku, zavrhne krysy a v celé zemi z nepochopitelných důvodů nastane veliké sucho. Člověk by čekal, že to vyřeší Zoufálek. Chyba lávky! V závěru filmu se vrchní kuchař, naprosto nepodstatná postava, zničeho nic rozhodne, že polévku uvaří. Polévka zavoní, nebe se rozjasní, království je tím osvobozeno a Zoufálek je za kreténa, protože hlavní zápletku vyřešila postava třetí kategorie a Zoufálek tam byl celou dobu úplně zbytečně. Pokud vaše dítě zlobilo, vemte ho za trest na Zoufálka.
124069
Kdybych měl srovnat tento film a reklamu na minerálku, která běžela před ním, vyhrála by jednoznačně minerálka. Takřka všechno, co se na filmu dá zkazit, se tu zkazilo zcela mistrovsky. Film nemá ani vtip, ani spád, zápletky jsou přímo směšné. Hned v úvodu vás s legendou seznamuje vypravěčka, která zřejmě dabovala "na jednu dobrou" a pohádkový příběh mdle odříkává jako recept na bábovku. V celém filmu nenajdete jedinou veselou postavičku, nevzpomínám si na byť jen úsměv jediné z nich. Film je plný pochmurných zhrzených duší, které někomu ublížily nebo jim bylo ublíženo a v ději se proplétá vlastně několik osobních tragédií, které ovšem malý divák nedokáže rozlišit a už vůbec ne pochopit. Korunu tomu dá opět vypravěčka, která čas od času začne vysvětlovat, o co vlastně jde. Děj už takhle utahaný se na hodnou chvíli zastaví a vypravěčka rozpoutá dlouhou filozofickou polemiku o rozervanosti lidského nitra, dokud poslední dítě neodejde popáté čůrat. Snad by se nějaké dítě mohlo pokusit ztotožnit s malým myšákem Zoufálkem, který v upoutávce vypadal roztomile. Jenže tam nemluvil. Malá chlupatá myška, které by slušel dětský hlásek, promluví dospělým hlasem neúspěšného sebevraha. Ani jedna z vedlejších postav, údajně mladá komorná, schovanka svého strýčka, si jistě nezasloužila hlas ženy po přechodu. Děj se odehrává v království, kde se pořádá každoroční polévková slavnost. Při té královně spadne do polévky krysa, královna se lekne a umře. Tím končí první a poslední vtip. Král ze žalu zakáže vařit polévku, zavrhne krysy a v celé zemi z nepochopitelných důvodů nastane veliké sucho. Člověk by čekal, že to vyřeší Zoufálek. Chyba lávky! V závěru filmu se vrchní kuchař, naprosto nepodstatná postava, zničeho nic rozhodne, že polévku uvaří. Polévka zavoní, nebe se rozjasní, království je tím osvobozeno a Zoufálek je za kreténa, protože hlavní zápletku vyřešila postava třetí kategorie a Zoufálek tam byl celou dobu úplně zbytečně. Pokud vaše dítě zlobilo, vemte ho za trest na Zoufálka.
Zoufálek je opravdu zoufalý
0 0
reagovat
OK beru zpět byl jsem na sračku a nebyl jsem shopen
nicméně Zoufálek je pro mne tím nej animákem co vyšel v posledních 5 letech a možná vůbec, tenhle má jak se říká duši...
123937
OK beru zpět byl jsem na sračku a nebyl jsem shopen nicméně Zoufálek je pro mne tím nej animákem co vyšel v posledních 5 letech a možná vůbec, tenhle má jak se říká duši...
0 0
reagovat
Hlad: No Zoufálek je lepší než sex. Cos na tom nepochopil? :D
122314
Hlad: No Zoufálek je lepší než sex. Cos na tom nepochopil? *:D*
0 0
reagovat
Rofl :) Užij si to ráno, chlape :)
122304
Rofl :) Užij si to ráno, chlape :)
0 0
reagovat
Tak teda psát v souvislosti s filmu o myších o dívce, která chce sex, to chce kuráž. Ale aspoň mám důvod napsat, že ta recenze je fakt supr, ten typ, kdy člověka hrozně baví jí číst, i když je mu film uplně ukraden. :) Ta suchá konstatování o zeleninové postavičce mně fakt rozsemívala.
Ale je to škoda, že to je tak na zabití. Jsem se na to před několika měsícii těšil, protože jsem si říkal, že člověk, co vytvořil Pleasantville, se snad nenamočil do takového škváru. Trailery to nahlodaly, reakce dožraly.
122307
Tak teda psát v souvislosti s filmu o myších o dívce, která chce sex, to chce kuráž. Ale aspoň mám důvod napsat, že ta recenze je fakt supr, ten typ, kdy člověka hrozně baví jí číst, i když je mu film uplně ukraden. :) Ta suchá konstatování o zeleninové postavičce mně fakt rozsemívala. Ale je to škoda, že to je tak na zabití. Jsem se na to před několika měsícii těšil, protože jsem si říkal, že člověk, co vytvořil Pleasantville, se snad nenamočil do takového škváru. Trailery to nahlodaly, reakce dožraly.
0 0
reagovat
Pochopil to někdo?
122302
Pochopil to někdo?
0 0
reagovat

pokračování

ano Zoufálek je jiná pohádka a koukal jsem na ní nyní po flašce vínka a několika panáčcích v obětí své přítelkyně, která chtěla nějaký ten sex a já nebyl shopen, zase musím říct zoufálek je nej animák, který kdy spatřil světloi světa, sqmozřejmě není bez chyby, ale já v každém případě je pro mne lepší než sex a nemluví ze mne alkohol a uražená přítelkyně, že jsem jí dal přednost před myškou v velými slechy (schválně se vyhýbám slovu uši, které nedokážu v tomto stavu skloňovat) Omlovám sr, jestli můj přizpěvek naznačoval, že recenze jednoho.. tzn. bezpáteřního HLADA znamená vše, zaroveň kvituji názor silence, který má pravdu, každý má svůj názor, jen mám ten pocit, že z recenzenta by neměl být v první řadě krytik, ale člověk, který dílo zhodnotí a ne pohaní.
Jagrmajstru zdar a rumu zvláště
ZOUFÁEK NEJ ANIMÁKEM vehnal mi slzu do oka
opilec děkuje za pozornost, za chyby se omlouvám, chlast dělá své :), zároveň vyzývám HLada, aby konzultoval zde své podnětné názory na zoufálka konfrontoval je s našimi názory, zároveň, pokud mi zruší profil se s vámi loučím
krásné zoufálkovské dny v tomto všedním světě s nevšením animkem a sejdeme se s recencí na the nine (9), který vypadá také slibně zdraví Pardubice, zdraví Aleš a lahev vínka :)
122301
ano Zoufálek je jiná pohádka a koukal jsem na ní nyní po flašce vínka a několika panáčcích v obětí své přítelkyně, která chtěla nějaký ten sex a já nebyl shopen, zase musím říct zoufálek je nej animák, který kdy spatřil světloi světa, sqmozřejmě není bez chyby, ale já v každém případě je pro mne lepší než sex a nemluví ze mne alkohol a uražená přítelkyně, že jsem jí dal přednost před myškou v velými slechy (schválně se vyhýbám slovu uši, které nedokážu v tomto stavu skloňovat) Omlovám sr, jestli můj přizpěvek naznačoval, že recenze jednoho.. tzn. bezpáteřního HLADA znamená vše, zaroveň kvituji názor silence, který má pravdu, každý má svůj názor, jen mám ten pocit, že z recenzenta by neměl být v první řadě krytik, ale člověk, který dílo zhodnotí a ne pohaní. Jagrmajstru zdar a rumu zvláště ZOUFÁEK NEJ ANIMÁKEM vehnal mi slzu do oka opilec děkuje za pozornost, za chyby se omlouvám, chlast dělá své :), zároveň vyzývám HLada, aby konzultoval zde své podnětné názory na zoufálka konfrontoval je s našimi názory, zároveň, pokud mi zruší profil se s vámi loučím krásné zoufálkovské dny v tomto všedním světě s nevšením animkem a sejdeme se s recencí na the nine (9), který vypadá také slibně zdraví Pardubice, zdraví Aleš a lahev vínka :)
pokračování
0 0
reagovat
A nemám rád, když lidi připisujou ke svým opačným názorům řeči jako "můžete mne za toto nenávidět". Jako kdyby jedna recenze vyjadřovala názor všech.
To sakra nemůžete říct, co si o filmu myslíte bez těchhle okolních keců? To si pořád neuvědomujete, že je to jenom póza? Že mít svůj názor a kildně opačný, je naprosto normální, tudíž tyhle řeči jsou úplně zbytečné?
122270
A nemám rád, když lidi připisujou ke svým opačným názorům řeči jako "můžete mne za toto nenávidět". Jako kdyby jedna recenze vyjadřovala názor všech. To sakra nemůžete říct, co si o filmu myslíte bez těchhle okolních keců? To si pořád neuvědomujete, že je to jenom póza? Že mít svůj názor a kildně opačný, je naprosto normální, tudíž tyhle řeči jsou úplně zbytečné?
0 0
reagovat
Mart_ass: Na palec dolu jsou neustaly poznamky Jillena a spol ze se nektery filmy (v tomto pripade Wall-E) musi hodnotit naprosto v souladu s ostatnima. Poznamky k recenzi nemel zadny, naopak ji pochvalil, takze jsi odbehl k jinymu tematu.
122271
Mart_ass: Na palec dolu jsou neustaly poznamky Jillena a spol ze se nektery filmy (v tomto pripade Wall-E) musi hodnotit naprosto v souladu s ostatnima. Poznamky k recenzi nemel zadny, naopak ji pochvalil, takze jsi odbehl k jinymu tematu.
0 0
reagovat

Cival

na druhou stranu, nazorova pluralita je povolena i v diskuzi pod recenzi, ne? Trosku tvuj koment vyzniva tak, ze ta recenze se musi libit kazdemu...par lidi tu slusne reklo svuj nazor, vyjadrilo nesouhlas...to prece neni na palec dolu ;)
122268
na druhou stranu, nazorova pluralita je povolena i v diskuzi pod recenzi, ne? Trosku tvuj koment vyzniva tak, ze ta recenze se musi libit kazdemu...par lidi tu slusne reklo svuj nazor, vyjadrilo nesouhlas...to prece neni na palec dolu ;)
Cival
0 0
reagovat
Jillen: Jasne, a je zasedla i na Indyho a dalsich sto filmu co milujes, ze... Vlastne vubec nechapu, proc to vytahujete. Wall-E mel u nas pozitivni recenzi, trem lidem se holt nelibil a vy s tim musite cachrovat pod kazdym clankem. To se proboha fakt musi sborove oslavovat kazdej roztomilouskej film, o kterym tak vetsina rozhodne? Neni zajimava prave naopak ta nazorova pluralita?

Ano, uz me vytaci, jak nekteri lide potrebuji, aby meli vsichni stejny nazor. Je to hruza, clovek, aby byl za vyvrhele, kdyz se mu neco nelibi, musi jit z davem, i kdyz se mu nechce, jinak musi poslouchat tyhle kydy. Sakra to jsem se rozohnil...:D Ale je to proste pripad prilis mnoha filmu, od Departed, pres Indyho, az po Wall-eho, s nimaz je nespokojenost takrka trestna. :-
122269
Jillen: Jasne, a je zasedla i na Indyho a dalsich sto filmu co milujes, ze... Vlastne vubec nechapu, proc to vytahujete. Wall-E mel u nas pozitivni recenzi, trem lidem se holt nelibil a vy s tim musite cachrovat pod kazdym clankem. To se proboha fakt musi sborove oslavovat kazdej roztomilouskej film, o kterym tak vetsina rozhodne? Neni zajimava prave naopak ta nazorova pluralita? Ano, uz me vytaci, jak nekteri lide potrebuji, aby meli vsichni stejny nazor. Je to hruza, clovek, aby byl za vyvrhele, kdyz se mu neco nelibi, musi jit z davem, i kdyz se mu nechce, jinak musi poslouchat tyhle kydy. Sakra to jsem se rozohnil...*:D* Ale je to proste pripad prilis mnoha filmu, od Departed, pres Indyho, az po Wall-eho, s nimaz je nespokojenost takrka trestna. *:-*
0 0
reagovat
s Vall-Im nesrovnávat :o) a vůbec, zasedlost na Vall-Iho je problém zdejší redakce...Zoufálek je Zoufalec...mimochdoem, velice ZÁBAVNÁ recenze :o):D
122244
s Vall-Im nesrovnávat :o) a vůbec, zasedlost na Vall-Iho je problém zdejší redakce...Zoufálek je Zoufalec...mimochdoem, velice ZÁBAVNÁ recenze :o)*:D*
0 0
reagovat
Já jsem teda Zoufálka neviděl a ani nechci. Ale už dlouho jsem se u recenze nesmál nahlas, tak jako dneska. A vovovo vo tom to je :))
122204
Já jsem teda Zoufálka neviděl a ani nechci. Ale už dlouho jsem se u recenze nesmál nahlas, tak jako dneska. A vovovo vo tom to je *:))*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se