Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku 81. Oscaři za humny!

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek

iwa

Po prvním shlédnutí Dark Knighta jsem měl uplně stejný názor. Kraptet větší komiksovnost a zrod hrdiny byly výsady toho prvního filmu. Definitivně jsem se přiklonil k temnému rytíři až po dalším porovnání obou filmů, kdy v begins je spousta těch globálních hero hlášek a furt tam někdo padá do studny a zvedá se. Dark Knight působí rozhodně vyspěleji. Možná by ani tak moc nemusel :)) Na Begins se vždycky rád podívám, je tam super hudba a cool auto a... bylo to prostě poprvé, bohužel s Katie Holmes :D No ale mám pocit že to tady moc nepatří. Jinak z těch nominací mě rozhodně mrzí, že akademici neocení vyjímečný soundtrack a hlavně jednoho z nejlepších režisérů součastnosti ani nenominují. Ostatní kategorie ať si nechají, ale toto..
120964
Po prvním shlédnutí Dark Knighta jsem měl uplně stejný názor. Kraptet větší komiksovnost a zrod hrdiny byly výsady toho prvního filmu. Definitivně jsem se přiklonil k temnému rytíři až po dalším porovnání obou filmů, kdy v begins je spousta těch globálních hero hlášek a furt tam někdo padá do studny a zvedá se. Dark Knight působí rozhodně vyspěleji. Možná by ani tak moc nemusel :)) Na Begins se vždycky rád podívám, je tam super hudba a cool auto a... bylo to prostě poprvé, bohužel s Katie Holmes *:D* No ale mám pocit že to tady moc nepatří. Jinak z těch nominací mě rozhodně mrzí, že akademici neocení vyjímečný soundtrack a hlavně jednoho z nejlepších režisérů součastnosti ani nenominují. Ostatní kategorie ať si nechají, ale toto..
iwa
0 0
reagovat
Příjemná? Spíš zábavná. :) Jako jediný na ceremoniálu zcela suverénně a sebevědomě přehrává svou roli kápa Hollywoodu.
120961
Příjemná? Spíš zábavná. :) Jako jediný na ceremoniálu zcela suverénně a sebevědomě přehrává svou roli kápa Hollywoodu.
0 0
reagovat
Nicholson v první řadě je na Oscarech vždycky ta jediná příjemná jistota :)
120960
Nicholson v první řadě je na Oscarech vždycky ta jediná příjemná jistota *:)*
0 0
reagovat
Uáááá. Já se vážně ani po x letech nepoučím a vždycky zcela naivně doufám, že Akademie zvolí alespoň částečně nepředvídatelně. Ale letos jsou to, narozdíl od pestrého loňského ročníku, prakticky samé životopisy nebo minimálně filmy, které s oním žánrem hraničí / nějak kreativně ho modifikují. Z čehož bohužel plyne, že letošní Oscary budou spíš sázecí než fandící- ačkoliv kdokoliv lepší než BB nebo Milk.
Btw. ráno před vyhlášením jsme na jedné hodině ve škole tipovali pravděpodobné účastníky filmu roku a další hlavní kategorie a s výjimkou záměny Revolutionary Road za Daldryho Readera naprosto přesné odhady, bohužel. Mrzí mě Mendes, překvapila absence Gran Torina, lehce znechutily scénářové a písničkové nominace a velmi mě irituje, že ze skvělého hereckého dreamteamu VCBarcelona je oceněn ten nejslabší článek řetězu. Za rok tady bude další nevěřícné kroucení hlavou, protože někdy kolem listopadu zase začnu věřit na zázraky. Letos jsem tajně doufala, že Dark Knight by mohl mít zářez i v seriozních kategoriích. Nicméně se těším i tak- zajímá mě, jak si australský honák Hugh Jackman poradí s rolí pana domácího, kdo v čem a s kým přijde, a jestli nasadí Jack Nicholson černé brýle a bude dirigovat celý ceremoniál z první řady svými mafiánskými gesty. ;)
120958
Uáááá. Já se vážně ani po x letech nepoučím a vždycky zcela naivně doufám, že Akademie zvolí alespoň částečně nepředvídatelně. Ale letos jsou to, narozdíl od pestrého loňského ročníku, prakticky samé životopisy nebo minimálně filmy, které s oním žánrem hraničí / nějak kreativně ho modifikují. Z čehož bohužel plyne, že letošní Oscary budou spíš sázecí než fandící- ačkoliv kdokoliv lepší než BB nebo Milk. Btw. ráno před vyhlášením jsme na jedné hodině ve škole tipovali pravděpodobné účastníky filmu roku a další hlavní kategorie a s výjimkou záměny Revolutionary Road za Daldryho Readera naprosto přesné odhady, bohužel. Mrzí mě Mendes, překvapila absence Gran Torina, lehce znechutily scénářové a písničkové nominace a velmi mě irituje, že ze skvělého hereckého dreamteamu VCBarcelona je oceněn ten nejslabší článek řetězu. Za rok tady bude další nevěřícné kroucení hlavou, protože někdy kolem listopadu zase začnu věřit na zázraky. Letos jsem tajně doufala, že Dark Knight by mohl mít zářez i v seriozních kategoriích. Nicméně se těším i tak- zajímá mě, jak si australský honák Hugh Jackman poradí s rolí pana domácího, kdo v čem a s kým přijde, a jestli nasadí Jack Nicholson černé brýle a bude dirigovat celý ceremoniál z první řady svými mafiánskými gesty. *;)*
0 0
reagovat
držim palce dejvovi (rejža roku) a mikimu (herec roku) a taky hjůovi (moderáror roku)
120956
držim palce dejvovi (rejža roku) a mikimu (herec roku) a taky hjůovi (moderáror roku)
0 0
reagovat
iwa: Doufam ze jo :D
120955
iwa: Doufam ze jo *:D*
0 0
reagovat

Batman

Jsem vazne jediny clovek komu se "Batman begins" libil stokrat vic nez "The Dark Knight"???
Heath Ledger byl naprosto odzbrojujici, to nezpochybnuji, ale nemuzu se ubranit pocitu ze to nebylo ono. Mozna moc postav, mozna moc "dokonale". Pro me proste bude nejlepsim batmanovskym filmem "Batman begins"
Btw. WALL-E nic moc, ale na prvnim rande muze fungovat, zvlast kdyz se jmenujete "Iva"( V anglickem originale nerikaji Eva jako v ceskem dabingu, ale Iva...). Ratatouille je rozhodne lepsejsi.
Jinak pro me neustale vede "Slumdog Millionaire", NEJ film roku.
120954
Jsem vazne jediny clovek komu se "Batman begins" libil stokrat vic nez "The Dark Knight"??? Heath Ledger byl naprosto odzbrojujici, to nezpochybnuji, ale nemuzu se ubranit pocitu ze to nebylo ono. Mozna moc postav, mozna moc "dokonale". Pro me proste bude nejlepsim batmanovskym filmem "Batman begins" Btw. WALL-E nic moc, ale na prvnim rande muze fungovat, zvlast kdyz se jmenujete "Iva"( V anglickem originale nerikaji Eva jako v ceskem dabingu, ale Iva...). Ratatouille je rozhodne lepsejsi. Jinak pro me neustale vede "Slumdog Millionaire", NEJ film roku.
Batman
0 0
reagovat

Jillen

Právě naopak - čím víc zbožňujou sci-fi, tím víc Wall-eho nenávidí.
120951
Právě naopak - čím víc zbožňujou sci-fi, tím víc Wall-eho nenávidí.
Jillen
0 0
reagovat
Ale stejne me nejvic bavi ty pokusy jak zatraktivnit oscary pro tv divaky a zamezit poklesu sledovanosti, kdyz ten zakladni problem je ve vyberu nominovanych filmu. Dokud budou neustale nominovany filmy co vydelaj 30, 40 mega a mijeji se s vetsinovym publikem tak na to nikdo koukat nebude. A je jedno kolik pisnicek tam beyonce odzpiva.
120948
Ale stejne me nejvic bavi ty pokusy jak zatraktivnit oscary pro tv divaky a zamezit poklesu sledovanosti, kdyz ten zakladni problem je ve vyberu nominovanych filmu. Dokud budou neustale nominovany filmy co vydelaj 30, 40 mega a mijeji se s vetsinovym publikem tak na to nikdo koukat nebude. A je jedno kolik pisnicek tam beyonce odzpiva.
0 0
reagovat
Jillen: No jako me se wall-e hodne libi, asi nejvic z poslednich pixarovek, ale rozhodne to nepovazuji za dobry sci-fi film. To beru jako dobrej dojak.
120947
Jillen: No jako me se wall-e hodne libi, asi nejvic z poslednich pixarovek, ale rozhodne to nepovazuji za dobry sci-fi film. To beru jako dobrej dojak.
0 0
reagovat
Jillen: Mas pravdu, je to uzasna sci-fi. hotovej Blade runner. A ted jeste tu o Indym...

The Joker: BB ma ale opravdu uzasnou vypravu, studiovosti imho nesmrdi ani trochu, je to hezky zakamuflovane, zvlast kdyz to clovek srovna treba s Australii apod.
120946
Jillen: Mas pravdu, je to uzasna sci-fi. hotovej Blade runner. A ted jeste tu o Indym... The Joker: BB ma ale opravdu uzasnou vypravu, studiovosti imho nesmrdi ani trochu, je to hezky zakamuflovane, zvlast kdyz to clovek srovna treba s Australii apod.
0 0
reagovat

Randal K.

Chlapíka s bombou v sebe mal podľa mňa pripraveného dopredu (nezabudni, že hlavnou úlohou Jokera je dať sa zatknúť nezávisle na tom, kto je Batman a či sa mu ho podarí zabiť - tento plán podľa mňa existoval ešte predtým, než sa Dent "priznal" k tomu, že je Batman, ostatne Laa sa bolo treba zbaviť, či už sa Batman prizná alebo nie). Ináč mi tam ale tiež celkom vadí, hlavne z toho dôvodu, že žiadneho policajta nenapadlo, že má v sebe bombu.

Čo sa týka toho, ako Joker vedel, kedy má Batmana poslať za Dentom (alebo za Rachel, ak by sa mu podarilo Denta zabiť) - nie je podstatné, či by ich/ju Batman stihol zachrániť, podstatný je opäť Lao. Tu ale konkrétne mi príde, že čosi zo scenára vypadlo. Joker sa totiž v jednom momente pýta, koľko je hodín (zjavne kvôli synchronizácii), ale nikto mu nedá odpoveď. Táto časť mi je teda záhadou.

Ad podmínovanie lode a nemocníc. Toto vo filme nie je priamo zmienené, ale medzi smrťou Rachel a návštevou Batmana u Denta v nemocnici uplynie pár týždňov (možno aj celý mesiac). Všimni si, že za ten čas sa Dentovi stihla (relatívne) zahojiť gebuľa a šéf mafiánov chodí už len o barlách (hoci mu Batman zlomil obe nohy). To je dosť času na to, aby Joker stihol pripraviť pôdu pre ďalšie kolo v jeho hre s Batmanom.
120953
Chlapíka s bombou v sebe mal podľa mňa pripraveného dopredu (nezabudni, že hlavnou úlohou Jokera je dať sa zatknúť nezávisle na tom, kto je Batman a či sa mu ho podarí zabiť - tento plán podľa mňa existoval ešte predtým, než sa Dent "priznal" k tomu, že je Batman, ostatne Laa sa bolo treba zbaviť, či už sa Batman prizná alebo nie). Ináč mi tam ale tiež celkom vadí, hlavne z toho dôvodu, že žiadneho policajta nenapadlo, že má v sebe bombu. Čo sa týka toho, ako Joker vedel, kedy má Batmana poslať za Dentom (alebo za Rachel, ak by sa mu podarilo Denta zabiť) - nie je podstatné, či by ich/ju Batman stihol zachrániť, podstatný je opäť Lao. Tu ale konkrétne mi príde, že čosi zo scenára vypadlo. Joker sa totiž v jednom momente pýta, koľko je hodín (zjavne kvôli synchronizácii), ale nikto mu nedá odpoveď. Táto časť mi je teda záhadou. Ad podmínovanie lode a nemocníc. Toto vo filme nie je priamo zmienené, ale medzi smrťou Rachel a návštevou Batmana u Denta v nemocnici uplynie pár týždňov (možno aj celý mesiac). Všimni si, že za ten čas sa Dentovi stihla (relatívne) zahojiť gebuľa a šéf mafiánov chodí už len o barlách (hoci mu Batman zlomil obe nohy). To je dosť času na to, aby Joker stihol pripraviť pôdu pre ďalšie kolo v jeho hre s Batmanom.
Randal K.
0 0
reagovat
No dobre. Beriem. Dent sa udal, ze je Batman a Joker si rychlo pripravil/mal pripravene rozne alternativy vzhladom na vyvoj situacie. A co dalej? Mal pripraveneho aj chlapika s voperovanou bombou (takato operacia sa neda zmaknut za dve hodky)? Vedel na minutu presne kedy poslat Batmana za Dentom a Rachel tak, aby ich oboch nestihol zachranit bez toho, aby vedel aky je cas? Kedy stihol dat vybusniny do nemocnice a ako? To iste s lodami.
Joker je potom v niektorych situaciach pomaly boh, ktory sa vymyka akejkolvek realnej osobe. Co to planoval 10 rokov dopredu?
120943
No dobre. Beriem. Dent sa udal, ze je Batman a Joker si rychlo pripravil/mal pripravene rozne alternativy vzhladom na vyvoj situacie. A co dalej? Mal pripraveneho aj chlapika s voperovanou bombou (takato operacia sa neda zmaknut za dve hodky)? Vedel na minutu presne kedy poslat Batmana za Dentom a Rachel tak, aby ich oboch nestihol zachranit bez toho, aby vedel aky je cas? Kedy stihol dat vybusniny do nemocnice a ako? To iste s lodami. Joker je potom v niektorych situaciach pomaly boh, ktory sa vymyka akejkolvek realnej osobe. Co to planoval 10 rokov dopredu?
0 0
reagovat

Randal K.

Podľa mňa to dáva perfektný zmysel. Keď pracuješ vo veľkom ako Joker, nemôžeš predsa spoliehať iba na jeden plán. Musíš dopredu počítať, že sa situácia vyvinie viacerými smermi a pripraviť si aj záložné plány a ich variácie a samozrejme musíš vedieť dobre improvizovať.
Čo bolo Jokerovou prioritou
1) Zabiť Denta
2) Zabiť Batmana (na začiatku celej akcie splýva s plánom číslo 1 - Joker hovoril, že si o Dentovi skutočne myslel, že je Batman)
3) Nechať sa zatknúť a dostať sa k Laovi

1) Denta je najľahšie zabiť pri prevoze do vezenia (vo vezení by si už naňho nemohol dovoliť - mafia má totiž ľudí iba u Gordona). Ak sa to nepodarí a Denta zachráni Batman, Dent neskončí v kriminále (lebo bude jasné, že to nie je Batman), a tak ho bude ľahké dostať cez podplateného policajta (čo sa nakoniec aj stalo).
2) Ak je Dent Batman, zabije ho tak, že zabije aj Denta. Ak nie je, Batman príde Dentovi na pomoc a zabije ho nejako ináč (to sa Jokerovi nepodarilo)
3) Najdôležitejšia časť plánu. Nechať sa chytiť je jednoduché (mohol to urobiť kedykoľvek, ale tým by prišiel o možnosť zabiť Denta resp Batmana). Že sa to stalo tak, ako sa to stalo, to Joker pochopiteľne nemohol tušiť, ale nijako to neodporuje logike.
120932
Podľa mňa to dáva perfektný zmysel. Keď pracuješ vo veľkom ako Joker, nemôžeš predsa spoliehať iba na jeden plán. Musíš dopredu počítať, že sa situácia vyvinie viacerými smermi a pripraviť si aj záložné plány a ich variácie a samozrejme musíš vedieť dobre improvizovať. Čo bolo Jokerovou prioritou 1) Zabiť Denta 2) Zabiť Batmana (na začiatku celej akcie splýva s plánom číslo 1 - Joker hovoril, že si o Dentovi skutočne myslel, že je Batman) 3) Nechať sa zatknúť a dostať sa k Laovi 1) Denta je najľahšie zabiť pri prevoze do vezenia (vo vezení by si už naňho nemohol dovoliť - mafia má totiž ľudí iba u Gordona). Ak sa to nepodarí a Denta zachráni Batman, Dent neskončí v kriminále (lebo bude jasné, že to nie je Batman), a tak ho bude ľahké dostať cez podplateného policajta (čo sa nakoniec aj stalo). 2) Ak je Dent Batman, zabije ho tak, že zabije aj Denta. Ak nie je, Batman príde Dentovi na pomoc a zabije ho nejako ináč (to sa Jokerovi nepodarilo) 3) Najdôležitejšia časť plánu. Nechať sa chytiť je jednoduché (mohol to urobiť kedykoľvek, ale tým by prišiel o možnosť zabiť Denta resp Batmana). Že sa to stalo tak, ako sa to stalo, to Joker pochopiteľne nemohol tušiť, ale nijako to neodporuje logike.
Randal K.
0 0
reagovat

Randal K.

tak asi měl nějaký záložní plán, že ?
120928
tak asi měl nějaký záložní plán, že ?
Randal K.
0 0
reagovat
Sithlord: Ty si nepochopil o co mi ide. Joker sa chcel nechat chytit, aby sa dostal k Lauovi. OK. Takze cela ta nahanacka po meste, kedy sa zo vsetkych sil snazil zabit Denta a devastoval co sa dalo bola sucast jeho planu nechat sa chytit? Chcel by som vediet ako konkretne sa planoval nechat chytit, kedze sa im to podarilo az potom ako sa prevratil kamion. A hned ako Jokera chytili, jeho plan pokracoval, kedze Denta uniesli a priniesli do skladiska k tym vybusninam. Takze Joker sa Denta najprv pokusal zabit pri nahanacke v meste, ale ked ho chytili, tak uz mal davno pripraveny plan na jeho unos k tym vybusninam? To nedava zmysel.
120927
Sithlord: Ty si nepochopil o co mi ide. Joker sa chcel nechat chytit, aby sa dostal k Lauovi. OK. Takze cela ta nahanacka po meste, kedy sa zo vsetkych sil snazil zabit Denta a devastoval co sa dalo bola sucast jeho planu nechat sa chytit? Chcel by som vediet ako konkretne sa planoval nechat chytit, kedze sa im to podarilo az potom ako sa prevratil kamion. A hned ako Jokera chytili, jeho plan pokracoval, kedze Denta uniesli a priniesli do skladiska k tym vybusninam. Takze Joker sa Denta najprv pokusal zabit pri nahanacke v meste, ale ked ho chytili, tak uz mal davno pripraveny plan na jeho unos k tym vybusninam? To nedava zmysel.
0 0
reagovat
chyba tam jednoznacne Gran Torino, som sklamany :(
120926
chyba tam jednoznacne Gran Torino, som sklamany :(
0 0
reagovat
Tak Button je moje n. 2 minulého roku (proboha vždyť je to Fincher+Pitt!!), takže aspoň převaha nad sockou potěší (fincher a oscar mi ale stejně nejde dohromady) - Jinak Ben Button je super film.
No a co říct o TDK... Doufám, že někdo vytvoří studii o datu vydání filmu a počtem získaných ocenění. Nevěřím, že je to jenom kvůli tomu, že je to komiks. Už mě štve jak 90% netechnických nominací získají listopadové/prosincové filmy. Vždyť pán prstenů je stejná věc - neříkejte mi, že akademici jsou milovníci fantasy - ne vyšlo to všechno koncem roku a i celkem dost slabý 2. Díl dostal nominaci za nejlepší film :-. Snad se RoTK poučí :+

Květnový Matrix 1 taky získal jen 4 technické oscary, přitom je to (minimálně) nejlepší film minulého desetiletí :+
120925
Tak Button je moje n. 2 minulého roku (proboha vždyť je to Fincher+Pitt!!), takže aspoň převaha nad sockou potěší (fincher a oscar mi ale stejně nejde dohromady) - Jinak Ben Button je super film. No a co říct o TDK... Doufám, že někdo vytvoří studii o datu vydání filmu a počtem získaných ocenění. Nevěřím, že je to jenom kvůli tomu, že je to komiks. Už mě štve jak 90% netechnických nominací získají listopadové/prosincové filmy. Vždyť pán prstenů je stejná věc - neříkejte mi, že akademici jsou milovníci fantasy - ne vyšlo to všechno koncem roku a i celkem dost slabý 2. Díl dostal nominaci za nejlepší film *:-*. Snad se RoTK poučí *:+* Květnový Matrix 1 taky získal jen 4 technické oscary, přitom je to (minimálně) nejlepší film minulého desetiletí *:+*
0 0
reagovat

Randal K.

Chytit se chtel nechat kuli Lauovi a utect chtěl aby byl na svobodě i s Lauem...a moh ho oddělat. Nevim, co je na tom tolik nepochopitelný...:D Je to nejrealističtější comicsák, co je....není to nejrealističtější film, co kdy vzniknul, to nikdo myslim ani neřek...
120924
Chytit se chtel nechat kuli Lauovi a utect chtěl aby byl na svobodě i s Lauem...a moh ho oddělat. Nevim, co je na tom tolik nepochopitelný...*:D* Je to nejrealističtější comicsák, co je....není to nejrealističtější film, co kdy vzniknul, to nikdo myslim ani neřek...
Randal K.
0 0
reagovat
Joker: Nelogicnosti typu nemocnica, lode mi nevadia. Ale v celom tom plane Gordona chytit Jokera, a Jokerovom plane sa nechat chytit a utiect uplne zlyhava akakolvek logika vzhladom na to co sa vo filme deje. Comicsovy film moze byt nerealny, ale take diery ako ma cela tato pasaz by v "najlepsom filme roku" nemali byt.
A nebol nahodou jeden z najvacsich plusov ktore TDK kazdy pripisoval ako prekracuje svoj zaner? A ako obstoji ako vyborny film aj bez nalepky comicsovy? No a nie je to celkom tak, ze?
120923
Joker: Nelogicnosti typu nemocnica, lode mi nevadia. Ale v celom tom plane Gordona chytit Jokera, a Jokerovom plane sa nechat chytit a utiect uplne zlyhava akakolvek logika vzhladom na to co sa vo filme deje. Comicsovy film moze byt nerealny, ale take diery ako ma cela tato pasaz by v "najlepsom filme roku" nemali byt. A nebol nahodou jeden z najvacsich plusov ktore TDK kazdy pripisoval ako prekracuje svoj zaner? A ako obstoji ako vyborny film aj bez nalepky comicsovy? No a nie je to celkom tak, ze?
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se