Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Quantum of Solace: Recenze

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
Okey, Bond byl více fajn než bych čekal od spousty názorů a možná to je tím, že sem radši nic neočekával.
Laťku nastavenou Casinem nepřekonali, hlavně po akční stránce, ale po příběhový to bylo víc fajn.

Nicméně Forster docela zabil obě první akční scény, jak honičku v Lago di garde, která byla dost krátká (trochu bylo v kině i volume potichu:/ ) a zmateně podaná.
Druhá akce ala Bourne a skákání po střechách zabil úplně děsným střihem, kdy člověk nevěděl často kdo se s kým bije:-
Pak už bylo vše fajn:)
114570
Okey, Bond byl více fajn než bych čekal od spousty názorů a možná to je tím, že sem radši nic neočekával. Laťku nastavenou Casinem nepřekonali, hlavně po akční stránce, ale po příběhový to bylo víc fajn. Nicméně Forster docela zabil obě první akční scény, jak honičku v Lago di garde, která byla dost krátká (trochu bylo v kině i volume potichu:/ ) a zmateně podaná. Druhá akce ala Bourne a skákání po střechách zabil úplně děsným střihem, kdy člověk nevěděl často kdo se s kým bije*:-* Pak už bylo vše fajn*:)*
0 0
reagovat
Solidní zklamání..
akce: rozkvedlaná (shakycam zblízka + sřih každé 0.5s = dezorientace bez zážitku), souboje: neosobní, skoro odbyté (kvalitní souboje: Royale, Taken, Bourne..)
příběh: prázdný, nudný, odnikud nikam
emoce: minimum, vůbec nikomu by nevadila smrt kohokoli (kromě Bonda samozřejmě)
záporák, Bond girl a úvodní skladba: snad nejhorší z Bondovek vůbec
:-
114445
Solidní zklamání.. akce: rozkvedlaná (shakycam zblízka + sřih každé 0.5s = dezorientace bez zážitku), souboje: neosobní, skoro odbyté (kvalitní souboje: Royale, Taken, Bourne..) příběh: prázdný, nudný, odnikud nikam emoce: minimum, vůbec nikomu by nevadila smrt kohokoli (kromě Bonda samozřejmě) záporák, Bond girl a úvodní skladba: snad nejhorší z Bondovek vůbec *:-*
0 0
reagovat

:(

je to celkom fajn film..ale bohuzial..cakal som viac...okrem sceny v lietadle celkom prumerny akcnak..
113869
je to celkom fajn film..ale bohuzial..cakal som viac...okrem sceny v lietadle celkom prumerny akcnak..
:(
0 0
reagovat
Silence: Right :-)

Shushika: No právě že fanouškovské zapálení a odstup jaksi nejde aplikovat dohromady, v každém případě musím vždy potlačit mozek, nebo srdce, ale samozřejmě dovedu být profesionální, i když jakákoliv recenze je vždy z jisté části subjektivní i když si dáváš sebevětší odstup. Já to tak ale bral, že hodnotím zaujatě a "vod plic" z první ruky, dokud se mnou ty emoce cloumají :-) Literární aktivitu nevylučuji. Koukal jsem, že tady například nejsou recenze všech bondovek - to je jasná výzva Kdyby byl zájem, napiš na hrdk@seznam.cz
113415
Silence: Right :-) Shushika: No právě že fanouškovské zapálení a odstup jaksi nejde aplikovat dohromady, v každém případě musím vždy potlačit mozek, nebo srdce, ale samozřejmě dovedu být profesionální, i když jakákoliv recenze je vždy z jisté části subjektivní i když si dáváš sebevětší odstup. Já to tak ale bral, že hodnotím zaujatě a "vod plic" z první ruky, dokud se mnou ty emoce cloumají :-) Literární aktivitu nevylučuji. Koukal jsem, že tady například nejsou recenze všech bondovek - to je jasná výzva Kdyby byl zájem, napiš na hrdk@seznam.cz
0 0
reagovat
Tam mělo být "což nepopírá, že je to tak z marketingových důvodů"...
113411
Tam mělo být "což nepopírá, že je to tak z marketingových důvodů"...
0 0
reagovat
Bondolog: o tom jestli se tobě nebo mně líbí všechno co vidím, tu přece řeč nebyla. Ale říkal jsi, že se Bondem zabýváš už 20 let. Takže bych očekával fanouškovské zapálení a zároveň jistý odstup. ostatně jsi Bondolog, takže bych si od tebe rád přečetl nějaké hodnocení, které se snaží o nějaký nepředpojatý pohled na celý fenomén. Jako ten, kdo viděl slabou polovinu bondovek se rád nechám poučit. Prozatím byly tvé posty až příliš zaujaté. Věřím, že tohle nebereš jako "teď si na něm zchladím žáhu" ale jako vybídku k literární aktivitě.;)
113410
Bondolog: o tom jestli se tobě nebo mně líbí všechno co vidím, tu přece řeč nebyla. Ale říkal jsi, že se Bondem zabýváš už 20 let. Takže bych očekával fanouškovské zapálení a zároveň jistý odstup. ostatně jsi Bondolog, takže bych si od tebe rád přečetl nějaké hodnocení, které se snaží o nějaký nepředpojatý pohled na celý fenomén. Jako ten, kdo viděl slabou polovinu bondovek se rád nechám poučit. Prozatím byly tvé posty až příliš zaujaté. Věřím, že tohle nebereš jako "teď si na něm zchladím žáhu" ale jako vybídku k literární aktivitě.*;)*
0 0
reagovat
Bondolog: Pocitový přístup naprosto chápu, ale často v podstatě zamezuje hodnotné diskuzi lidí z rozdílnými názory. Takhle to hned vypadá líp a nemám problém se s tebou o Bondovi bavit, přestože ty poslední dva vidím v jiném světle. Buď se můžem nesmyslně překřikovat co je na Craigovy dobré a co ne, nebo se můžem bavit o těchhle a podobných relevantních a zajímavých věcech. ;))

Imho je Felix Leiter černoch proto, aby tam alespoň nějaký byl, protože se to "sluší"... což to, že je to tak proto z marketingových důvodů... ;)
113394
Bondolog: Pocitový přístup naprosto chápu, ale často v podstatě zamezuje hodnotné diskuzi lidí z rozdílnými názory. Takhle to hned vypadá líp a nemám problém se s tebou o Bondovi bavit, přestože ty poslední dva vidím v jiném světle. Buď se můžem nesmyslně překřikovat co je na Craigovy dobré a co ne, nebo se můžem bavit o těchhle a podobných relevantních a zajímavých věcech. ;)) Imho je Felix Leiter černoch proto, aby tam alespoň nějaký byl, protože se to "sluší"... což to, že je to tak proto z marketingových důvodů... ;)
0 0
reagovat
Charlotte: V tomto případě ano.

Silence: Já k tomu v těchto diskusích přistupuji z pocitové stránky (=srdcem) jako člověk, který bondovky a bonda miluje. Kdybych se tu měl vyjadřovat "profesně" (=mozkem) tak by to asi vypadalo jinak. Samo litr že vím čím to je. Moderní + nové trendy v kinematografii jsou více atraktivnější pro mladší publikum, které je hlavním "zákazníkem" v kinech. Krom toho ve státech ještě převládají (v kinech) afroameričané a dost možná proto je Felix Leiter černoch. No a právě že si to dokážu nezávlisle zanalyzovat mě to o to víc štvě :-) Jo, starýho psa ... Na druhou stranu alespoň bondovky mají mladou diváckou krev a nevymřou jako trekkies. Jak sem psal časem to zkousnu a zasadím tyhle filmy jako dílky do skládačky s názvem 007 a budu rád, že se to dále rozvíjí i když třeba tyhle filmy nebudou u mě na dvd jedny z nejpouštěnějších (fuj to je ale slovo).
113376
Charlotte: V tomto případě ano. Silence: Já k tomu v těchto diskusích přistupuji z pocitové stránky (=srdcem) jako člověk, který bondovky a bonda miluje. Kdybych se tu měl vyjadřovat "profesně" (=mozkem) tak by to asi vypadalo jinak. Samo litr že vím čím to je. Moderní + nové trendy v kinematografii jsou více atraktivnější pro mladší publikum, které je hlavním "zákazníkem" v kinech. Krom toho ve státech ještě převládají (v kinech) afroameričané a dost možná proto je Felix Leiter černoch. No a právě že si to dokážu nezávlisle zanalyzovat mě to o to víc štvě :-) Jo, starýho psa ... Na druhou stranu alespoň bondovky mají mladou diváckou krev a nevymřou jako trekkies. Jak sem psal časem to zkousnu a zasadím tyhle filmy jako dílky do skládačky s názvem 007 a budu rád, že se to dále rozvíjí i když třeba tyhle filmy nebudou u mě na dvd jedny z nejpouštěnějších (fuj to je ale slovo).
0 0
reagovat

bondolog

Toho jsem vůbec nemyslela, ani tam není zmíněn. Jako důvod se udával fakt, že šéfkou britských tajných služeb se stala v roce 1992 žena Stella Rimington, což se odrazilo na Zlatém oku z roku 1995. :)
113349
Toho jsem vůbec nemyslela, ani tam není zmíněn. Jako důvod se udával fakt, že šéfkou britských tajných služeb se stala v roce 1992 žena Stella Rimington, což se odrazilo na Zlatém oku z roku 1995. :)
bondolog
0 0
reagovat
Bondolog: to jsem pochopil a ten trend a tržby moc dobře znám, neboj, ale tím, že u Casina jsi uvedl méně, než u Dnes neumírej jsi sám ten trend popřel.. ;)

Víš co mi přijde zvláštní? Jakým zbůsobem k tomu přistupuješ. Chápu třeba, proč tobě osobně se Craigovky nelíbí, ale to, že píšeš, že nechápeš (i když s miliony smajlíků;)) tu vysokou návštěvnost CR a QoS (nejen v ČR) tak sám sebe v mých očích shazuješ z pozice odborníka (bez ironie) na Bonda. Přes tvou neoblibu tohohle stylu si přece musíš být schopen "nezávisle" zanalyzovat příčinu toho úspěchu a to zase tak těžké rozluštit není... ;)
113348
Bondolog: to jsem pochopil a ten trend a tržby moc dobře znám, neboj, ale tím, že u Casina jsi uvedl méně, než u Dnes neumírej jsi sám ten trend popřel.. ;) Víš co mi přijde zvláštní? Jakým zbůsobem k tomu přistupuješ. Chápu třeba, proč tobě osobně se Craigovky nelíbí, ale to, že píšeš, že nechápeš (i když s miliony smajlíků;)) tu vysokou návštěvnost CR a QoS (nejen v ČR) tak sám sebe v mých očích shazuješ z pozice odborníka (bez ironie) na Bonda. Přes tvou neoblibu tohohle stylu si přece musíš být schopen "nezávisle" zanalyzovat příčinu toho úspěchu a to zase tak těžké rozluštit není... ;)
0 0
reagovat
Charlotte: Nemáš pravdu. Robert Brown, alias druhý M v bodnovkách zemřel v roce 2003. Je ale pravda, že dialogy s M pak nabrali jiný drive. I když je to fakt jen účetní :-)

Silence: Poukazovat měli na to, že obliba 007 v ČR stoupá, což je dobře, i když ta návštěvnost těch posledních dvou zcela nechápu :-))))))))))))) Ne, je to dobře, protože díky diváckému zájmnu bude dále 007 jeho kult žít a možná se i my, staromilci dočkáme :-)
113343
Charlotte: Nemáš pravdu. Robert Brown, alias druhý M v bodnovkách zemřel v roce 2003. Je ale pravda, že dialogy s M pak nabrali jiný drive. I když je to fakt jen účetní :-) Silence: Poukazovat měli na to, že obliba 007 v ČR stoupá, což je dobře, i když ta návštěvnost těch posledních dvou zcela nechápu :-))))))))))))) Ne, je to dobře, protože díky diváckému zájmnu bude dále 007 jeho kult žít a možná se i my, staromilci dočkáme :-)
0 0
reagovat
Bondolog: No já jenom, abychom pracovali s přesnými čísli.. pokud třeba měly na něco poukazovat... ;))
113342
Bondolog: No já jenom, abychom pracovali s přesnými čísli.. pokud třeba měly na něco poukazovat... ;))
0 0
reagovat
Bondolog: ale jako bondolog přece víš, že třeba změna pohlaví u M ve Zlatém oku měla dva logické důvody, viz můj bondovský blog link , nešlo jen o to, že herecký představitel M zemřel.
Bondovské filmy se vyznačovaly nejrůznějšími aktualizacemi, technickými i politickými- toto je jedna z nich. Nepochybuji, že by se Fleming mnoha věcem podivil, ale jeho snem byl Cary Grant v režii Alfreda Hitchcocka. Nesplnitelné a bohužel nesplněné přání. :)
113339
Bondolog: ale jako bondolog přece víš, že třeba změna pohlaví u M ve Zlatém oku měla dva logické důvody, viz můj bondovský blog http://blogy.moviezone.cz/Charlotte/charlottes-web/ , nešlo jen o to, že herecký představitel M zemřel. Bondovské filmy se vyznačovaly nejrůznějšími aktualizacemi, technickými i politickými- toto je jedna z nich. Nepochybuji, že by se Fleming mnoha věcem podivil, ale jeho snem byl Cary Grant v režii Alfreda Hitchcocka. Nesplnitelné a bohužel nesplněné přání. :)
0 0
reagovat
Silence: Máš recht, sem to zapomněl připočítat :-)

Shusnika: No já nevím, on jen projevil svůj názor. Samozřejmě to akceptoval, taky díky tomu, že ten kub mu slušně vydělává. Jestli se tobě líbí všechny filmy, které vidíš tak potěš koště. Nikdy nemáš k něčemu výhradu? P.S. Skalní fandové na place??? A jinak fanoušci jsou fanoušci. Některým se to líbí, jiným ne (jako mě). To je život. A myslím si, že hůř už být nemůže :-) no i když podle Cimrmana ... :-)

Já sem možná trochu radikální, hlavně co se týče Craiga, ale fascinují mě tady někteří, kteří tu vyjadřují názor, že všechny staré bondovky jsou šrot (ačkoliv dodávají že je ani neviděli všechny) a že jen CR a QoS jsou ty jediné, dokonalé a pravé. Což je pravý opak mě, ale oni se staví do role "Já to řekl, tak je to pravda a nehodlám o tom diskutovat". Jen mě štve, že se tu pár jedinců naváží do něčeho, čemu nerozumí, protože to ani neviděli.
113321
Silence: Máš recht, sem to zapomněl připočítat :-) Shusnika: No já nevím, on jen projevil svůj názor. Samozřejmě to akceptoval, taky díky tomu, že ten kub mu slušně vydělává. Jestli se tobě líbí všechny filmy, které vidíš tak potěš koště. Nikdy nemáš k něčemu výhradu? P.S. Skalní fandové na place??? A jinak fanoušci jsou fanoušci. Některým se to líbí, jiným ne (jako mě). To je život. A myslím si, že hůř už být nemůže :-) no i když podle Cimrmana ... :-) Já sem možná trochu radikální, hlavně co se týče Craiga, ale fascinují mě tady někteří, kteří tu vyjadřují názor, že všechny staré bondovky jsou šrot (ačkoliv dodávají že je ani neviděli všechny) a že jen CR a QoS jsou ty jediné, dokonalé a pravé. Což je pravý opak mě, ale oni se staví do role "Já to řekl, tak je to pravda a nehodlám o tom diskutovat". Jen mě štve, že se tu pár jedinců naváží do něčeho, čemu nerozumí, protože to ani neviděli.
0 0
reagovat
Mě se to vlastně líbilo. 7/108)
113305
Mě se to vlastně líbilo. 7/10*8)*
0 0
reagovat
Bych řekl že jak se postupem doby vyvíjeli akční filmy(kulturistická 80 léta,krvavá 90 atd)tak bond zůstával pořád celkem stejný(nezranitelný elegán) a tím trochu vybočoval od ostatních filmů,nebyl ale originálnější jen zastaralejší a když teď někdo konečně s Bondovkou uhne někam jinam,všichni hned naříkají jak to není Bond a jak je to horzně jiné atd.Ne bondovka je to stále,jen mnohem vyspělejší a vstřícnější k dnešnímu divákovi.Předchozí Bondovky mě naprosto nudily a až s Casinem jsem k Bondovi našel kladný vztah,Quantum sice úplně nenaplnilo moje(vysoké) očekávání,ale pořád je to velmi dobrý film,ač nedosahuje kvalit Casina a dám si ho mnohem raději než kdejakou Brosnanovku,Moorovku a i než všemi vychvalované Bond s Connerym...
113294
Bych řekl že jak se postupem doby vyvíjeli akční filmy(kulturistická 80 léta,krvavá 90 atd)tak bond zůstával pořád celkem stejný(nezranitelný elegán) a tím trochu vybočoval od ostatních filmů,nebyl ale originálnější jen zastaralejší a když teď někdo konečně s Bondovkou uhne někam jinam,všichni hned naříkají jak to není Bond a jak je to horzně jiné atd.Ne bondovka je to stále,jen mnohem vyspělejší a vstřícnější k dnešnímu divákovi.Předchozí Bondovky mě naprosto nudily a až s Casinem jsem k Bondovi našel kladný vztah,Quantum sice úplně nenaplnilo moje(vysoké) očekávání,ale pořád je to velmi dobrý film,ač nedosahuje kvalit Casina a dám si ho mnohem raději než kdejakou Brosnanovku,Moorovku a i než všemi vychvalované Bond s Connerym...
0 0
reagovat
rcorp: Jo, to si rikam pokazdy, kdyz ta reklama bezi a ten hudebni motiv je tam tak naramne vypichnutej 8)
113291
rcorp: Jo, to si rikam pokazdy, kdyz ta reklama bezi a ten hudebni motiv je tam tak naramne vypichnutej *8)*
0 0
reagovat
Jinak ta titulková sekvence byla fakt slabá (i když byly i horší), to už ta reklama na jeden nealkoholický nápoj je možná lepší. :)
113290
Jinak ta titulková sekvence byla fakt slabá (i když byly i horší), to už ta reklama na jeden nealkoholický nápoj je možná lepší. :)
0 0
reagovat
stojím za Shushikovou rezencí.Quantum je moje třetí nejoblíbenější Bondovka (1.Casino, 2. Zlaté oko).Ta akce na začátku mohla být sestříhaná líp.Ale to že vpodstatě na začátku napálí Forster trailerový akční sceny a na závěr si ještě nechá letadla a "hotel" nebo co to bylo za budovu klobouk dolů.
budeto chtít ještě min. jedno či dvě shlédnutí.
A postavy jsou zahraný na výbornou.Hudba skvělá.A scena v divadle(můžu mít připomínku ?) a pak zaběr na lod po akci na vodě jsou masterpiece!
113280
stojím za Shushikovou rezencí.Quantum je moje třetí nejoblíbenější Bondovka (1.Casino, 2. Zlaté oko).Ta akce na začátku mohla být sestříhaná líp.Ale to že vpodstatě na začátku napálí Forster trailerový akční sceny a na závěr si ještě nechá letadla a "hotel" nebo co to bylo za budovu klobouk dolů. budeto chtít ještě min. jedno či dvě shlédnutí. A postavy jsou zahraný na výbornou.Hudba skvělá.A scena v divadle(můžu mít připomínku ?) a pak zaběr na lod po akci na vodě jsou masterpiece!
0 0
reagovat
Ti "praví ryzí a jediní správní" Bondové mě nikdy moc nebrali, většinou jsou to jenom cheesy (případně cheesy retro) béčka, u kterých je aura série důležitější než samotný film. Nebudu spekulovat, jestli je QoS Bondovka nebo ne, je mi to jedno. Každopádně to je našlapaný akční thriller, který se nebojí radikálně uhnout z předlouhé, pečlivě prošlapané cesty (i když teď už je to spíš čtyřproudá dálnice).
Akční montáže jsou dokonalé (Oscara za střih by si to rozhodně zasloužilo), jednotlivé záběry na sebe navazují jako kostky domina a pokud to někdo nestíhá (ať už protože to nedokáže, nebo protože nechce)...njn, co se dá dělat, já si to nehorázně užíval. :) Bondgirl, jako samostatná osoba, která toho Bonda vlastně zas tak nepotřebuje potěší, globální politická perspektiva potěší, pořádně slizký záporák potěší (a diktátor vypadající jako jeden tuzemský šlechtic a člen vlády taky potěšil :)). Ještě o chlup lepší než Casino.

9+/10
113252
Ti "praví ryzí a jediní správní" Bondové mě nikdy moc nebrali, většinou jsou to jenom cheesy (případně cheesy retro) béčka, u kterých je aura série důležitější než samotný film. Nebudu spekulovat, jestli je QoS Bondovka nebo ne, je mi to jedno. Každopádně to je našlapaný akční thriller, který se nebojí radikálně uhnout z předlouhé, pečlivě prošlapané cesty (i když teď už je to spíš čtyřproudá dálnice). Akční montáže jsou dokonalé (Oscara za střih by si to rozhodně zasloužilo), jednotlivé záběry na sebe navazují jako kostky domina a pokud to někdo nestíhá (ať už protože to nedokáže, nebo protože nechce)...njn, co se dá dělat, já si to nehorázně užíval. :) Bondgirl, jako samostatná osoba, která toho Bonda vlastně zas tak nepotřebuje potěší, globální politická perspektiva potěší, pořádně slizký záporák potěší (a diktátor vypadající jako jeden tuzemský šlechtic a člen vlády taky potěšil *:)*). Ještě o chlup lepší než Casino. 9+/10
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se