Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel legendární herec a dabér Vladimír Brabec


ikona
KarelR
ripvladimir brabec
Sean Connery, Jack Lemmon a Ian Holm právě přišli o hlas... 

Vnučka Vladimíra Brabce oznámila, že nás v pátek večer opustil její slavný dědeček. Bylo mu 83 let a prý zemřel v rodinném kruhu, takže mu byl dopřán zaslouženě poklidný odchod. Brabce určitě znáte z kontroverzního seriálu 30 případů majora Zemana, který mu nenávratně poškodil hereckou kariéru. Naštěstí ale existují jiné způsoby, jak vytěžit ohromný talent, a Brabec ho bezesporu našel.

O čem mluvím? O dabingu. Vladimír Brabec natočil desítky celovečerních i televizních filmů a odehrál nespočet divadelních her, přesto si troufám tvrdit, že se nám zaryl do paměti hlavně prací za mikrofonem. Hannibal z A-Teamu nebo plukovník Potter z M*A*S*He jsou jen drobný rozjezd. Brabec totiž českým divákům prodal Seana Conneryho, Jacka Lemmona, Rogera Moorea, Genea Hackmana nebo Iana Holma, a samozřejmě nelze zapomenout na Leslieho Nielsena.

 

Když jste poprvé viděli Skálu nebo Bláznivou střelu, je velká šance, že jste u toho poslouchali Vladimíra Brabce. Jeho hlas přitom stihli využít i Robert Duvall, David Carradine, Walter Matthau, Michael Caine, Anthony Quinn nebo Christopher Plummer, a jak správně tušíte, mohl bych ještě pár odstavců pokračovat.

Po Brabcovi zůstane velká díra nejen na hereckém, ale hlavně na dabingovém poli. Budiž mu tedy země lehká, pro český (a u nás vlastně i pro zahraniční) film totiž odvedl neskutečný kus práce.

V jaké (klidně dabingové) roli jste Vladimíra Brabce měli nejradši? Dejte vědět v diskuzi a ideálně přihoďte i video.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace