Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Král Artuš je totální propadák! Vedou Strážci Galaxie, rozjíždí se Vetřelec


ikona
Cival
amy schumeremma watsoneva longoriaguy ritchiekrál artušmarvelrychle a zběsile 8strážci galaxietržbyvin dieselWarner bros.
Nejlepší fantasy posledních měsíců tvrdě narazila! 

Ritchieho fantasy má krásně nakročeno na druhý díl. Rozhodně budete chtít na konci jedničky vidět další misi krále Artuše, užít si pořádnou jízdu rytířů od kulatého stolu, zjistit, jak je to s tou čarodějkou, co přesně zmákne Merlin a co Morgana, no a pak poznat spanilou Guinevru a trochu záškodnicky se těšit na to, až jí Artuš načapá v betli s kamarádem Lancelotem… jenže na to nejspíš budete muset zapomenout, protože film je těžký kasovní propadák! Minimálně v Americe.

Což je ohromná škoda. Ale svalovat vinu hlavně na přísné anglosaské recenzenty, kterým se nelíbil velikášský kabátek známé legendy a zjevně vůbec nerozdýchali parádně dravý způsob, jakým je Král Artuš odvyprávěn a zfilmován (je to strašná pecka a těším se, až o ní budem básnit v MZ Live), by nebylo fér. Warneři si to posrali sami, protože z jejich propagačních materiálů vůbec nepoznáte, jak výjimečná a našlapaná fantasy podívaná vlítla do kin.¨

Čtěte také: 
LETNÍ NÁŘEZ 2017: TUTOVKY A MEGAHITY
LETNÍ NÁŘEZ 2017: ČERNÍ KONĚ 

 

Ritchie přinesl film nabušený od první do poslední minuty a prodávají ho nepříliš výrazné, bezbarvé trailery a nula procent cool nápadů v celé kampani? Mít v ruce takový biják a uplést z něj tohle marketingové lejno, to je ostuda roku. A těžce zaplacená.

Král Artuš totiž v Americe odstartoval s pouhými čtrnácti miliony, což je tuplovaná potupa při mohutném nasazení do 3702 kin. Můžeme to svalovat třeba na „britskost“ látky, koneckonců ani Artuš od Disneyho a strejdy Jerryho Bruckheimera neudělal v roce 2004 kdovíjakou parádu – ale nová verze utrží ještě míň peněz, a to prosím inflace za tu dobu šíleně zamávala s cenou lístků a nová verze navíc stála kolem 200 milionů dolarů. Obchodně ale film kolabuje i v dalších destinacích, když má zatím na kontě směšných 43 mega celosvětově.

Takže z dost možná nejlepší popcornovky léta se stane největší propadák téhle sezóny! Když si ale srovnáte výsledný film s upoutávkami, plakáty a celkovou kampaní, nebudete se divit.

 

Víc než Artuš bude úspěšný i Vetřelec: Covenant. Ten zatím odstartoval jen v devatenácti zemích světa, ale vytěžil z nich solidních 42 mega. Ve většině států jsou výnosy pod úrovní Promethea, i tak ale zjevně půjde o nominálně nejúspěšnější film, jenž má v názvu slovo Alien. Prometheus udělal čtyři sta milionů celkově, Covenant by jich měl dát aspoň 350 – přitom dosud nejvýnosnější Vetřelci od Camerona mají na kontě z kin milionů 131, ale to samozřejmě byla úplně jiná doba a nejen kvůli inflaci úplně jiná cena lupenů. Víc se ale dozvíme za týden, kdy Ridley Scott představí svého srdečního vesmírného zabijáka Americe i Česku.

 

Zámořskému žebříčku tak dál pohodlně vévodí Strážci Galaxie 2. O víkendu si Star-Lordova parta připočetla 63 milionů při pohodovém propadu o 57% a je už na krásných 246 milionech jen z Ameriky. Ve zbytku světa se pak jede rychlostí skoro dvojnásobnou a výsledkem je aktuálních 630 mega. Filmu určitě pomůžou spokojení diváci a právě pád jednoho z konkurentů, naopak zklamáním jsou nikterak kolosální výnosy z Číny.

Líp než Artuš dopadla i „holčičí“ přisprostlá komedie Snatched, neboli Dámská jízda. Hollywoodská taškařice s asi nejošklivějším hereckým obsazením tohoto roku spoléhá na komediální kvality Amy Schumer a její oblibu (viz veleúspěšná Vykolejená), tentokrát to ale na zas tak velké haló nevypadá. Recenze jsou velmi negativní a sedmnáctimilionový otvírák našlapuje tak k padesátce z Ameriky. Což při rostoucích nákladech (Foxové nalili do filmu víc jak čtyřicet mega) a nepříliš velké proslulosti Amy Schumer například v neanglofonních částech Evropy neznačí nějaký velký obchodní zázrak.

 

Na čtvrtém místě pořadí se drží Rychle a zběsile 8, tentokrát s pěti miliony z víkendu a tedy 215 celkově z Ameriky. Tahle divoká jízda doma sice brutálně prohrává s megahitovou pohádkou Kráska a zvíře (tentokrát 6. flek s 3 miliony), která už se tlačí k půlmiliardě, v globálním měřítku ale Vin Diesel a jeho banda Emmu Watson dohnali - oba už jsou na 1,2 miliardy celosvětově. A za týden už rychlíci disneyovku předeženou. Dieselova zběsilá série fakt jen tak neskončí, tohle je ohromný výsledek!

Mezi prosperující miliardáře se na páté pozici vklínil budoucí prosperující půlmiliardář, totiž animák Mimi šéf. Momentálních 162 milionů z Ameriky a 456 celosvětově by mělo zajistit brzkou dvojku.

 

V top desítce dojíždějí ještě hispanská komedie How to Be a Latin Lover, tollywoodský import Baahubali 2: The Conclusion a slabota s Emmou Watson a Tomem Hanksem The Circle. Mezi ně se vklínilo jen průměrné drama Lowriders, v němž sice hraje Eva Longoria, ale i tak o něm slyším poprvé v životě. A zjevně i naposledy, protože i když je dva a půl milionu dolarů z necelých tří stovek kin solidních, na velkou parádu to stačit nebude.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí sukces Promethea co nejvíc napodobit nový Vetřelec. Komplikovat mu to budou i čtvrtý Diary of a Wimpy Kid (aka Deník poseroutky) a ubulené drama Everything, Everything.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (35)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace