Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Vetřelec: Covenant


ikona
KarelR
první reakceridley scottvetřelecvetřelec: covenant
Prometheus měl vcelku rozporuplné reakce, takže se vetřelčí fandové upínají k jeho letošnímu nástupci. Jak se líbil prvním recenzentům? 

Nový Vetřelec nepředvedl žádné trailerové zázraky, takže se na něj (na rozdíl od Promethea) zase tolik netěšíme. Jistě, Ridley Scott slibuje přímočařejší horor s příklonem k vetřelčí sáze, zatím ale nevytasil nic, co by se chytalo třeba na (polo)konkurenční návrat Blade Runnera. Polepšil si Covenant prvními ohlasy, které už zahlcují internet? Ačkoliv se film docela chválí, žádný zázrak raději nečekejte.

V první řadě je potřeba zmínit, že se nový Vetřelec snaživě vrací ke kořenům. Celá mise prý kráčí ve šlépějích Scottovy jedničky a (sem tam) Cameronovy dvojky, od půlky se však rozjede spojení s Prometheem, jež leckoho dost potrápilo. Sir Ridley podle všeho předvádí úctyhodný vetřelčí masakr, který nešetří krvavými orgiemi. Příběhově se ale stále krčí za okoukanými postupy a nikdy nezastíní ani původní filmy, ani ty nejpůsobivější scény z Promethea.

 

Co to znamená číselně? Na Rottenech najdete 28 spokojených a 8 zklamaných recenzí s průměrným ratingem 6,5/10. To v podstatě značí solidní žánrovku, která nebude mít řemeslné nedostatky a měla by "překonat" třeba letošní Život s Reynoldsem a Gyllenhaalem (5,9/10). Na druhou stranu se ale stačí mrknout k Prometheovi, jenž si dodnes udržel rating 6,9/10 (na ČSFD má mimochodem 66%, zatímco Život 69%), a možná si dvakrát rozmyslíte, jestli na Covenanta nutně poletíte do kina.

Vetřelčí fandové určitě namítají, že se o filmu rozepsalo mrzkých 36 lidí, takže je na větší závěry ještě dost času. S tím rozhodně souhlasíme, i tak ale začíná být jasné, že se místo vytoužené sci-fi pecky blíží spíš fajnový horor. A to je na Ridleyho Scotta prostě málo!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace