Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11: Největší kasovní úspěchy roku 2015


ikona
TedGeorge
tržby
Kdo loni nejdůsledněji zbořil pokladny kin? 

Ani se tomu nechce věřit, že už je to rok, co se Cival přejedl vánočního cukroví a nechtěl psát top 10 největších filmových box office úspěchů a failů za rok 2014. Rozhodl se tenkrát zabít dvě mouchy jednou ranou a svěřil psaní článků úhlavnímu otravovateli pod jeho pravidelným nedělním ohlédnutím za tržbami. Články z mého pera tenkrát opravdu vznikly a zbytek je historie. Dalšího půl roku sem si dal od náročného psaní oddych a pak začal házet jedno téma za druhým, abych si zase dal pauzu… Ale tohle by nemělo být o mě. Právě čtete úvod článku, který bude bilancovat uplynulý rok v hollywoodských pokladnách.

 

Byl to zajímavý rok. Továrna na sny vyplodila nejedno překvapení a amatérští tržební kecalové s kalkulačkou místo apendixu (penisu) nestíhali psát vzrušené příspěvky o tom, jak je který film udivil a překvapil. Všechno začal už Americký sniper, kterého tímto diskvalifikuji kvůli startu v bezvětrném období minulých vánoc. Pokračovalo se rozloučením Paula Walkera v zatím poslední instanci rychlých a zběsilých řidičů a dál už bych spoileroval. Přátelé, pohodlně se usaďte, z ledničky vytáhněte zbytky vánočního cukroví, povzbuďte svého precizně vycvičeného francouzského buldočka, ať jde do mrazu před barák hlídat, a pokud vám po Silvestru není příliš blbě, zapíjejte něčím kvalitním. Merlot nikdy nezklamal a nezklame.

 

11. The Visit

Rozpočet: 5 (milionů dolarů) a čísla tady i dále jsou uváděna bez nákladů na reklamu.
Tržby v USA: 65.2
Tržby ve světě: 31.9
Tržby celkem: 97.1
Faktor překvapení: 9/10
KarelR se vyjadřuje ke kvalitám filmu: Neviděl jsem, ale ohlasy jsou dost solidní.
Vytáhni v hospodě: Vůbec první film, ve kterém nemá M. Night cameo. Natáčení tak bylo neobvykle krátké.

Všimli jste si? Tentokrát jsem si dovolil výčet jedenácti nejspěšnějších filmů. Ten jeden navíc je právě Vizita hororového mistra na odpočinku M. Night Shymalana. Asi nebudu jediný, který nad ním po Ženě ve vodě, Vládci větrů a smithovské utopii zlámal hůl. Ind nicméně povstal jako bájný Fénix ze svého vlastního popela a potichu se vrátil s jedním z nejlepších found footage filmů vůbec. Sympatická (!) děcka jedou navštívit prarodiče a hned po příjezdu je začne potkávat jedna divná příhoda za druhou. A ta pointa nakonec také bude…

 

Radost z návratu Shyamalana jsem neměl jenom já. Tento rok naprosto neskutečně úspěšné studio Universal dostalo do rukou nízkorozpočtový film, který jim jenom v kinech vydělal skoro 100 milionů dolarů. Ano, k těm pěti milionům rozpočtu je potřeba přičíst klasických 20 za reklamu na široké otevření v kinech, ale stejně se jedná o veliký úspěch. My tak teď můžeme jenom doufat, že pan režisér, který měl ještě po Znamení náběh na to stát se novodobým Hitchcockem, dostal konečně rozum a svůj návrat do první režisérské ligy stvrdí nějakou další peckou. Chci další horor, tak nezlob, M. Nighte…

 

10. Ladíme 2

Rozpočet: 29
Tržby v USA: 184.3
Tržby ve světě: 102.8
Tržby celkem: 287.1
Faktor překvapení: 7/10
KarelR se vyjadřuje ke kvalitám filmu: Neviděl jsem, ale ohlasy jsou dost tristní.
Vytáhni v hospodě: Scénář filmu byla taková sra_ka, že Anna Kendrick mohla v klidu improvizovat více než polovinu svých výstupů.

Bardenské Belly mi ve svém prvním díle udělaly velkou radost. Co na tom, že jsem byl na MovieZone dost možná jediný šílenec, kterého orálně zručné dívky uspokojily. Ten film v sobě prostě měl takovou správnou šílenost a rytmiku. Proto jsem se dobrovolně rozhodl zakoupit lístek do kina na pokračování a v sále mezi pištícími dívenkami jsem byl nucen bilancovat svůj dosavadní život. Dvojka je už nefalšované peklo, které člověku přivodí (v lepším případě) průjem. Však se přesvědčte sami. Pokud vám doma došlo živočišné uhlí.

 

Svět nicméně do kina chodil v počtu vyšším než malém. S nízkým rozpočtem 29 milionů dolarů se zpívající studenti a studentky vydrápali k hranici 300 milionů dolarů ve světě a radost udělali – no hádejte komu. Ano, studiu Universal. Ono totiž očividně uzavřelo smlouvu s ďáblem a od začátku roku mu vyšlo fakticky všechno, na co šáhlo. V roce 2017 se tedy dočkáme dalšího pokračování a můžeme spolu jenom doufat, že film už znovu nebude režírovat nesoudná Elizabeth Banks a chuťovým ocasem bude něco jiného, než odstartování hudební kariéry Hailee Stainfeld.

 

9. Straight Outta Compton

Rozpočet: 28
Tržby v USA: 161.2
Tržby ve světě: 39.2
Tržby celkem: 200.4
Faktor překvapení: 9/10
KarelR se vyjadřuje ke kvalitám filmu: Hudební i biografická kvalitka.
Vytáhni v hospodě: Původně se předpokládalo, že Dr. Dre si zahraje Michael B. Jordan. Michael ale nestíhal.

Jistě v tom nebudu sám, když napíšu, že mě hip hop jako hudební a životní styl nikdy moc nebral. Straight Outta Compton mě přesto dokázalo po úderných trailerech zaujmout. Film samotný mě sice trochu zklamal, ale to nic nemění na tom, že jsem si po opravdu hodně dlouhé době řekl v souvislosti s rapem: „Ok, tohle bylo hodně cool“. Banda kolem Ice Cubea pod režijní taktovkou F. Gary Graye naservírovala výživný, zábavný a nabušený biják, pro který je označení „životopisný film“ skoro až urážkou. Tady se prostě něco podařilo.

 

Výsledných 161 milionů z USA je velká pecka. Nevím, jestli za to může popularita legendami opředená hudební skupina N.W.A, nebo podařená kampaň lemovaná kulervoucími trailery. Faktem je, že otvírák 60 milionů všem vyrazil dech. V předchozích odstavcích už jsem rozebíral smlouvu s ďáblem, proto jenom dodám, že produkoval a distribuoval Universal. Pánové tento rok nechali ostatním (až na jednu výjimku) jenom drobky a já si fakt nemyslím, že mohou takové tempo udržet i příští rok. Rád se ale budu mýlit.

 

8. Spongebob ve filmu: Houba na suchu

Rozpočet: 74
Tržby v USA: 163
Tržby ve světě: 160.4
Tržby celkem: 323.4
Faktor překvapení: 8/10
KarelR se vyjadřuje ke kvalitám filmu: Ehm, neviděl jsem a stydím se.
Vytáhni v hospodě: Film byl v Americe vyslán do 4DX kin a reakce naznačují, že teprve Spongebob naplno využil pochybný potenciál této atrakce.

Doteď jsem to neviděl. Fenomén Spongebob mě v mládí naprosto minul a nějak moc nevím, co si o kreslené a popkulturně vzdělané mořské houbě myslet. Ale to vůbec neberte v potaz, Hlad byl spokojený. Jak už jste si jistě všimli, tento jeden odstavec vždy věnuji povídání o filmu a až ten další o tržbách. O čem tu tedy psát, abych nenarušil rovnováhu vesmíru a nezklamal čtenáře očekávající profesionální zhodnocení filmu? Přemýšlím marně, nicméně odstavec jsem zabil úspěšně. Pojďme raději k těm tržbám.

 

Kdyby mi někdo v době Matrixů řekl, že velkorozpočtový sci-fi film sourozenců Wachovských v tržbách více než 3x překoná nějaký Spongebob, pokládal bych ho za vtipálka. Stalo se. Spongebob otevřel za 55 milionů a tento rok zaznamenal jeden z mála úspěchu pro jinak průšvihy provázené studio Paramount. Celkových 323 milionů kinotržeb je velký úspěch, který nečekal snad nikdo a znamená zasloužené osmé místo v žebříčku těch největších výher uplynulého roku. A já se na to snad i podívám…

 

7. 50 odstínů šedi

Rozpočet: 40
Tržby v USA: 166.2
Tržby ve světě: 404.3
Tržby celkem: 570.5
Faktor překvapení: 0/10
KarelR se vyjadřuje ke kvalitám filmu: Viděl jsem (dost děsivé) části. Zbytek dohánět nehodlám.
Vytáhni v hospodě: Jamie Dornan je v reálu ohromný sympaťák (mrk mrk).

Doteď si na ten večer vzpomínám. Venku bylo nevlídně, rozsvítila se mi moje mobilní telefonní stanice. Kamarádka píše: „Ahoj Jirko, chystám se do kina na 50 odstínů, nešel bys se mnou?“. Polichocen náhlým zájmem sympatické slečny jsem bez váhání souhlasil. Vybaven kreditní kartou a sebevědomím jsem „kamarádce“ koupil lístek a zděšený v kině usednul vedle její tlusté kamarádky. Z filmu si pamatuji, že jsem vlastně tak moc netrpěl a naštvanost se dostavila až po návratu domů, při bilancování toho, jak jsem prožil vzácný volný večer.

 

Nevím, jestli takhle byly ošáleni i jiní světáčtí muži, nebo si pak za odměnu zasouložili, ale to je jedno. 50 odstínů si došlo v kinech pro více než půl miliardy a přineslo obří zisky studiu… Víte co? Já už to snad ani nemusím psát, vy dobře víte kterému. Rádoby kontroverzní film, nereálně zobrazující život romanticky založeného miliardáře posedlého velmi lehkými sado-maso praktikami, profitoval ze super-úspěšné knižní trilogie, kterou po večerech hltalo až příliš mnoho lidí (rozumějte žen). Za sebe jenom naprosto nad věcí a nezhrzeně napíšu, že už mám až po krk těch filmů, co glorifikují všechny ty ničím nezajímavé, nudné a puťkovité Belly a Dakoty.

 

6. Kingsman: Tajná služba

Rozpočet: 81
Tržby v USA: 128.3
Tržby ve světě: 286.1
Tržby celkem: 414.4
Faktor překvapení: 8/10
KarelR se vyjadřuje ke kvalitám filmu: Typicky Vaughnovská smršť všeho, co nelze nemilovat.
Vytáhni v hospodě: Režisér oslovil pro roli hlavního záporáka Leonarda DiCapria, Idrise Elbu a Toma Cruise.

Kingsman Colin Firth mi udělal na začátku roku dobře. Nápady nabitý a originální film mého TOP 10 režiséra Matthewa Vaughna přinesl neskutečně zábavné dvě hodiny plné parádní akce, nenapodobitelného Vaughnovského filmového pižma a scénu v kostele. Matthew dobře věděl, co dělá, když odmítl poslední X-Meny. Kingsmani se dnes vyskytují v nejedné filmové topce uplynulého roku a v záplavě neoriginálních komiksáren a vysokorozpočtových sra_ek z ranku Země zítřka se není čemu divit.

 

Výsledných 414 milionů ze světa musí vykouzlit úsměv na tváři každého správného filmového fanouška. Spravedlnost zase jednou zvítězila a kvalitní film si došel pro kvalitní filmové tržby. Tatínek všech X-Menů, studio 20th Century Fox, si připsalo jeden z mála zásahů do černého za rok 2015 a potvrdilo, že občas se ta sázka na risk prostě vyplatí. Na tomto místě nesmíme zapomenout na Tarona Egertona. Ten se stal jedním z hereckých objevů roku, který byl po premiéře skloňován v souvislosti s každým druhým filmem směřujícím do preprodukce. Spider-Manem se nakonec nestal, ale kariéru má před sebou jistě velkou. Tento rok se nás o tom pokusí přesvědčit ve filmu Orel Eddie. Stejně jako Hugh Jackman mu přeju úspěch.

 

5. Mimoni

Rozpočet: 74 (!!!)
Tržby v USA: 336
Tržby ve světě: 821.2
Tržby celkem: 1 137.2
Faktor překvapení: 6/10
KarelR se vyjadřuje ke kvalitám filmu: (hlasem Marlona Branda) The horror... the horror...
Vytáhni v hospodě: Ve filmu se prý vyskytuje Gargamel ze Šmoulů.

Žlutí mončičáci (nebo co to je) tento rok přepsali nejeden animovaný tržební rekord a pořádně potrápili Mr. Hlada. Rimsy byl nemocný nebo mimo republiku, a tak musel Mr.Hlad do kina. Trpěl tam stylem, který v recenzi rozesmál polovinu MZ štamgastů. Občasní návštěvníci MZ a jejího Facebooku nevybavení vkusem a smyslem pro humor tak vstřícní nebyli a po vzoru Vizigotů započali s nájezdy na římské ústrety MovieZone. MZ odolala a dnes tak jenom zbývá vzpomínka na super-úspěšnou premiéru spin-offu Já, padoucha, kterou jste doufám také neviděli.

 

Což o to, velké tržby se docela čekaly. Ale tenhle shitstorm překvapil i otrlé analytiky. Animované přicmrndávání na slavné značce ve stylu Kocoura v botách a Shreka v klidu a pohodě překonalo miliardu v tržbách. Ono už to nebylo vtipné u 50 odstínů šedi, takže se ani nebudu snažit a prostě jenom budu konstatovat, že je to další úspěch pro studio Universal, které rozmnožilo investici 74 milionů dolarů do rozpočtu minimálně desetinásobně. Někam si prosím všichni označte, že následující roky se té značky nezbavíme a do budoucna je třeba se jí důsledně vyhýbat.

 

4. Marťan

Rozpočet: 108
Tržby v USA: 225.1
Tržby ve světě: 369.1
Tržby celkem: 594.2
Faktor překvapení: 8/10
KarelR se vyjadřuje ke kvalitám filmu: Scottovská krasojízda, kterou asi čeká lepší televizní kariéra než Interstellar a Gravitaci.
Vytáhni v hospodě: Během příprav a natáčení probíhaly intenzivní konzultace s NASA. Mise Ares vychází z reálných plánů, které by už dnes byla schopná vesmírná agentura zrealizovat. Jenom jí chybí finance. Slavný americký popularizátor astronomie Neil DeGraase Tyson se nedávno nechal slyšet, že kdyby se provalilo, že Čína chystá misi na Mars a chce tam připíchnout svojí vlajku, tak jsou tam američtí astronauti do několika let. Tak co myslíte, dožijeme se toho?

Pro mě TOP 1 roku 2015. Na Marťana jsem čekal napjatě. Po nocích jsem měsíce před premiérou poslouchal fantastickou audioknihu namluvenou R.C.Brayem a byl jsem vážně hodně zvědavý, jak se s touto bezesporu složitou látkou popere režisérský nestor Ridley Scott. Dopadlo to přímo skvostně. I když jsem věděl, co hlavního hrdinu čeká a jak to celé dopadne, v kině jsem ani nedutal. Ridley všem ukázal, že věk je jenom číslo a Prometheus byl jenom sci-fi úlet, který Marťan napravuje i s úroky. Tleskám a podobně jako v roce 2014 dávám na první místo svého žebříčku originální vesmírnou sci-fi.

 

Stejně jako u Kingsmana mám z obřích čísel velkou radost. Nejenom Mimoni ukazují, že kvalita bohužel často nejde ruku v ruce s vysokými tržbami, a proto mě úspěch originálního sci-fi neskutečně těší. Marťan v tuto chvíli atakuje hranici 600 milionů dolarů celosvětově a za povšimnutí stojí hned několik věcí. Jednak točí Scott s obdivuhodnou pravidelností, dále pak velmi levně. Rozpočet jenom mírně překročil hranici 100 milionů dolarů a samotné natáčení bylo hotové za nějaké dva měsíce. Ridley v tuto chvíli už naplno pracuje na pokračování Promethea a po opakovaném zhlédnutí Marťana si myslím, že to rozhodně bude lepší než trochu nešťastná jednička.

 

3. Rychle a zběsile 7

Rozpočet: 190 (ale kvůli dotáčkám se spekuluje o 250)
Tržby v USA: 353
Tržby ve světě: 1 162
Tržby celkem: 1 515
Faktor překvapení: 9/10
KarelR se vyjadřuje ke kvalitám filmu: Správě přepálený akčňák s famózním závěrem.
V
ytáhni v hospodě: Produkce během natáčení zničila 230 aut a mně je to víte kde.

Nemám ty filmy a subkulturu s tím spojenou rád. Fanoušci oktanem nasycené značky prominou, ale celá ta série je tak neskutečná blbost, že i ostatní hloupé blockbustery jenom blednou závistí. Nemůžou za to herci. Třeba Vina Diesela mám docela rád, jeho filmové Riddicky jsem dokonce viděl několikrát. Nemůže za to ani režisér. Hororového Jamese Wana pořád mám mezi nejoblíbenějšími a nejzajímavějšími režiséry současnosti a vzhledem k mantinelům, ve kterých se musel chudák pohybovat, to vlastně docela zvládnul. Jenomže ono je to celé už z podstaty prostě tak perverzně blbé, že si to zaslouží jenom nenávist a opovržení. Děkuji za pozornost, jdeme k tržbám.

 

Tady se přece jenom dočkáte chvály a údivu. Po velkém úspěchu šestky se začalo opatrně šeptat o miliardě. Tragická smrt Paula Walkera paralyzovala skoro všechny filmové fanoušky a začalo být jasné, že milník bude překonán, protože se do kina přijde rozloučit úplně každý. Výsledná miliarda a půl pro ďábelský Universal je přesto naprosto šokující a posunuje řidiče s velkým egem a malým mozkem do té úplně nejvyšší ligy. Vin Diesel se nedávno nechal slyšet, že nás čekají další tři díly této série. Já osobně už je budu ignorovat. Poslední díl jsem vlastně viděl jenom ze zvědavosti kvůli Wanovi a na další se nepodívám, ani kdyby ho točil můj milovaný a bohužel zapomenutý režisér David Slade.

 

2. Jurský svět

Rozpočet: 150
Tržby v USA: 652.3
Tržby ve světě: 1 016.7
Tržby celkem: 1 669
Faktor překvapení: 10/10
KarelR se vyjadřuje ke kvalitám filmu: Nádherná nostalgická pecka. Stejně jako Star Wars.
Vytáhni v hospodě: Spielberg chtěl, aby ve filmu hrál Harrison Ford. Právě jsem se zasnil.

Když si ke mně před nějakým tím měsícem (rokem) jel uživatel Psema pro vinylové desky, tak jsem mu doporučoval nenápadný film Vlastní zbraň podmínkou. Doteď si ten rozhovor vybavuju: „Hele, von to natočil ten režisér, kterej teď chystá Jurskej svět a mě to fakt bavilo. Mrkni se na to.“ Psema uposlechl a vy byste ho měli napodobit. Už tady se totiž ukázalo, jaký talent se skrývá v osobě Colina Trevorrowa. Asi by bylo naivní si myslet, že si výběr režiséra z producentské stoličky Spielberg nepohlídá. Před premiérou ale pochyboval snad každý. Nijaké trailery prošpikované mizerným CGI děsili každého fanouška Jurského parku. Jenomže pak přišla premiéra a happy end. Film byl skvělá zábava pro každého a za svých 160 Kč divák dostal kvalitní film, který po skončení vybídl k opakovaným zhlédnutí, což je snad ta nejlepší pochvala.

 

Pokud něco trumfuje to kvalitativní překvapení, které nás všechny čekalo v kinech, tak jsou to tržby. Ještě pár měsíců před premiérou se objevovaly názory, že nás čeká propadák. Pár týdnů před premiérou začalo být jasné, že nás čeká úspěšný film. Zhruba dva týdny před premiérou se objevily první oficiální odhady, které hovořili o 100 milionovém otvíráku. Mnozí (včetně mě) tomu odmítali věřit. Pak přišel první víkend v kinech a svět se sborově pokakal. Překonání rekordu Avengers a celková „miliarda celých šest“ ze světa je číslo, které je šokující asi stejně jako účast KarlaR v MovieZone Live (rozumějte hodně). Jako nutné zlo už na tomto místě prosím berte zmínku o tom, jaké studio tento film distribuovalo (Universal a poslední použití závorky ve článku). Každý jiný rok by takovýto úspěch stačil na první místo, ale tohle nebyl každý jiný rok. Ať se vám to líbí nebo ne, tyto Vánoce na první místo vynášejí…

 

1. Star Wars: Síla se probouzí

Rozpočet: Spekuluje se. Objevují se ohlasy, že obecně docela spořivý Abrams dokázal nejnovější instanci Hvězdných válek natočit s rozpočtem menším než 200 milionů. Jiné zdroje tvrdí, že náročné natáčení vyhnalo rozpočet až někam ke 300 milionům. Pravda bude nejspíše někde mezi.
Tržby v USA: V době psaní článku 750 a opatrně se mluví o celkové a naprosto neuvěřitelné miliardě.
Tržby ve světě: V době psaní článku 786 a opatrně se mluví o miliardě a půl (ukáže otvírák v Číně)
Tržby celkem: V době psaní článku 1 536 a opatrně se mluví o útoku na Avatar (nevěřím tomu, ale ta možnost tu pořád je)
Faktor překvapení: 9/10
KarelR se vyjadřuje ke kvalitám filmu: Nádherná nostalgická pecka. Stejně jako Jurský svět.
Vytáhni v hospodě: George Lucas v nedávném rozhovoru s Charlie Rosem o jeho možném zapojení do příprav nejnovějších Star Wars řekl: „Když se s někým rozejdete, existuje několik pravidel. První pravidlo je žádné telefonáty. To druhé je, že dotyčné nelezete do baráku a nejezdíte kolem jejího domu, abyste viděli, kdo tam zrovna parkuje. To třetí je, že nechodíte do vaší společné oblíbené kavárny. Musíte si říct, že je to prostě pryč a pohnout se v životě dál.“

V pravdě heroické a šéfem zoufale neoceněné pracovní nasazení mi prozatím zabránilo vidět nejnovější Hvězdné války v kině, a tak si dovolím ten luxus věnovat tržbám o odstavec víc a všude okolo rozebíranou kvalitu filmu nechám bez komentáře. Takže tržby. Tady se prostě píše historie a kolem nás se odehrává naprosto bezprecedentní shitstorm. O nových Star Wars pod režijní taktovkou Abramse toho byly už napsány stohy. Už po oznámení a začátku natáčení každý očekával hodně vysoké tržby. Skloňovala se miliarda. Jenomže snad nikdo nečekal, že miliarda může padnout jenom z Ameriky! Ježíšku na nebi, to jsou naprosto neskutečná čísla, co se na nás valí.

 

Po pouhých dvou týdnech v amerických kinech padla neskutečná hranice 700 milionů dolarů. Svět přepočítává 1.5 miliardy a zbývá snad jenom řešit, jestli padne i ten Avatar. Abrams to prostě dokázal a studio Disney alespoň trochu narušuje obří nadvládu Universalů tento rok. Vzpomínáte si, když studio s producentkou Kathleen Kennedy koupilo práva od Lucase za 4 miliardy dolarů? Kroutili jste hlavou? Já ano, ale zbytečně. Disney dobře věděl, co dělá. Bob Iger měl kapitálu na rozdávání a udělal kauf desetiletí srovnatelný s miliardovou investicí do akcií Appleu v roce 2005. V tuto chvíli se na internetu vyskytují články, které rekordy ještě nejnovější Star Wars nestihli překonat. Co se překonání rekordů týče, tak tam vážně není třeba se obtěžovat. Padly skoro všechny. Člověku tak jenom zbývá zamyslet se nad tím, jaké další milníky mohou padnout u dalších pokračování a v jakém dalším filmu náš potěší Daisy Ridley.

Nevešlo se: Avengers 2, V hlavě, Popelka, San Andreas, Hotel Transylvánie 2.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace