Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 15 nejlepších momentů z Kapitána Ameriky 2


ikona
KarelR
captain america: the winter soldiermarveltéma
Co bylo nejvíc cool a co vám možná uniklo? 

Druhý Kapitán Amerika už je v českých kinech skoro týden, takže pevně doufám, že ho většina z vás stihla zhlédnout. Oslavnou recenzi jste snad neminuli, její nespoileroidní nádech ale pochopitelně vedl k tomu, že se nezaobírala spoustou důležitých drobností. Sólový comeback Stevea Rogerse je přitom nabitý vypečenými vtípky, více či méně utajenými camey a vůbec spoustou skvělých momentů (nebo rovnou scén), které si zaslouží vlastní odstavcové velebení. Připraveni? Tady je patnáct těch nejvýraznějších momentů, na které jste nejspíš reagovali spadlou čelistí nebo překvapeným úsměvem.

---=== NÁSLEDUJE SPOUSTA SPOILERŮ!!! ===---

11. Kapitán inspiruje

Kapitán Amerika má být především symbolem svobody, v Avengers ale na jeho patriotismus moc nebyl čas a v Prvním Avengerovi se kráčelo spíš parodickou cestou s prodáváním dluhopisů. Až tady dostal Kap opravdovou šanci promluvit "k lidu" a výsledkem je fajnový proslov, zakončený povinným šťouchnutím od Falcona, jehož dopad nicméně zas tak humorný není. Sledovat dopad Kapových slov na obyčejného technika je totiž celkem teror, který by se bez zapojení Sharon Carter (ano, Agent 13 je neteří Peggy, s níž si ve filmu ostatně i telefonuje) jistě dočkal nemile chladnokrevného zakončení.

12. Zastřelení hlavního záporáka

Možná jste si toho ani nevšimli, ale střelné zbraně v marveláckém filmovém univerzu příliš nefigurují. Hrdinové a padouši si většinou rozbíjejí ústa ručně, pistole a samopaly se tak nejvýrazněji zapojují do hry až ve druhém Kapitánovi, z čehož pramení i adekvátní úprava záporáckého finiše. Iron Manovi protivníci zásadně vybuchují, Thor je šetrně umlátí kladivem, Hulk fandí knockoutům... Až marvelovský návrat k sedmdesátkovým thrillerům končí hezky old-schoolově, a to Furyho nekompromisním odstřelením vlastního mentora, který mimochodem sešel na scestí poté, co se pokusil adoptovat jeho přímé metody. Stylovější tečku jsme si přát nemohli.

13. Kapův obličej vs. železná pěst

Marvel těžko někdy investuje 170 milionů dolarů do eRkového filmu, druhý Kapitán je ale bez debat o něco vyzrálejší a drsnější než jeho předchůdci. Všichni tři hlavní hrdinové v něm koupí minimálně jednu kulku (což, ehm, rozchodí v přísně comicsové pohodě), finálnímu souboji ale brutální intenzita rozhodně nechybí. Russovi v podstatě servírují PG-13kového Warriora, ve kterém dojde i na zlomení ruky, nejvíc ale zamrazí při závěrečném "masakru", kdy se Buckyho železná ruka slušně vyřádí na Steveově obličeji. V kombinaci s "I´m with you till the end of the line." excelentní tečka.

14. Trouble Man

Od začátku filmu je tak nějak jasné, že do jeho konce zazní Falconem doporučovaný Trouble Man od Marvina Gaye. Russovi si ho chytře schovávají až na rozlučkovou koláž, která i díky záběru ze střelnice přímo srší sedmdesátkovým feelingem. A "On your left."? Další scenáristická vychytávka, která přesně zapadla na svoje místo.

15. Ezekiel 25:17

Pokud jste nedávali řádný pozor u finální scény, utekl vám asi nejvypečenější filmový odkaz, jaký Russovi do filmu protlačili. Na hrobě Nicka Furyho totiž stojí "The path of the righteous man..." Ezekiel 25:17, tedy slavný Jacksonův citát z Pulp Fiction. Neříkejte mi, že to celému filmu nezvedá cool faktor aspoň o jednu úroveň...

Potitulkový bonus: Dvojčata

Quicksilver a Scarlet Witch! Jako tradičně se popis potitulkové scény toulal po netu dlouho dopředu, odhalení dvou Magnetových dětí experimentů Hydry, na které dohlíží Baron von Strucker, to ale na působivosti příliš neubralo. Superrychlý Aaron Johnson a nevyzpytatelná ohýbačka reality Elizabeth Olsen se samozřejmě naplno rozjedou v Avengers: Age of Ultron. Jejich krátké představení, ve kterém figuruje i ukradené Lokiho žezlo, ale navnadilo víc než dostatečně.

Čím Kapitán Amerika 2 nejvíc potěšil či překvapil vás? Rozpovídejte se v diskuzi, u cameí a zásadních twistů ale nezapomínejte na spoiler tag. Díky!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace