Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2013 v kostce - 1. část


ikona
KarelR
mz nejrok v kostcetéma
Herci, bitky, bizarnosti, postavy, scény, události i nejvtipnější momenty z loňského roku na jednom místě 

Nejlepší filmy jsme vyhlásili, nejlepší trailery taky, podívali jsme se i na věci, které v loňském roce v kinech malinko zasmrádly, ale pořád to není všechno. I letos vyhlašujeme Rok v kostce, takže i tentokrát tu pro vás máme pár více či méně seriózních pochval a i letos došlo jak na redakční favority, tak i na soukromé tipy.

Redakční tip – Úmrtí Paula Walkera

 

Smutná zpráva. Ale i takových pár do roka máme. Skon Paula Walkera ale byl pro filmové fanoušky největším šokem od úmrtí Heatha Ledgera. Ne, nemusíme si nalhávat, že byl Walker až takovou hvězdou a tak talentovaným hercem a že by zbylý materiál z Rychle a zběsile 7 měl nabýt významu jako Temný rytíř. Když ale kvůli rychlé jízdě zařve čtyřicetiletý sympaťák, specializující se na vysokooktanové akční fláky, zaslouží si to nějakou tu novinářskou slzičku i přání, ať se mu tam nahoře jezdí trochu bezpečněji.

 

Osobní tip Civala: Indy u Disneyho - Obchodní politika Disneyho je neskutečně efektivní. Schramstnout marvelovky, pixarovky, Star Wars a teď i Indiana Jonese a chystat si jejich sequely (a klidně možná i spin-offy), to chce fištrona. Že si Disney udrží pozici jasné studiové jedničky i v příštích letech, je evidentní.

Osobní tip imfa: Bílý dům vs. Bílý dům - Stává se relativně často, že se dva filmy utkají o divákovu pozornost prostřednictvím stejného tématu. Rozpoutané peklo vs. Sopka, Příběh brouka vs. MravenecZ, Armageddon vs. Drtivý dopad a letos Pád Bílého domu vs. Útok na Bílý dům. Jeden film je většinou odsouzen k zapomnění, zatímco druhý slízne všechnu smetanu. Letos se ale téma útoku na baštu americké demokracie podařilo zpracovat nejen značně odlišně (a přitom pořád v rámci jednoho žánru), ale v mých očích tak solidně, že bych byl zatlačen do kouta, kdybych měl vybrat vítěze. Z nějakého důvodu mi to dělá radost. Pro někoho banalita, pro mě jako žánrového veležrouta, poměrně zásadní důvod k radosti.

Osobní tip KarlaR: Oznámení Batman vs. Superman - "Chci, aby sis to pamatoval, Clarku. V následujících letech. Ve tvých nejintimnějších chvilkách. Chci, aby sis pamatoval moji ruku na tvém krku. Chci, aby sis pamatoval muže, který tě porazil." Když Harry Lennix pronesl na Comic-Conu tenhle slavný monolog, společně s šestitisícovým sálem explodovala i většina internetu. Co na tom, že z toho nejspíš bude bolestivý comicsový guláš. Filmová událost nás čeká bez debat a její naprosto nečekané oznámení nemohlo být stylovější.

Osobní tip Mr. Hlada: Bruckheimer končí u Disneyho - Jerry Bruckheimer byl člověk, jehož jméno v devadesátých letech lákalo do kina víc než slavní režiséři nebo herecké hvězdy. Skála, Con Air, Nepřítel státu, Armageddon … pak se ale upsal Disneymu, musel vyměknout a i když mu pár hitů vyprodukoval, po předraženém Osamělém jezdci tu končí. A to je dobře. Tenhle chlapík si práci určitě najde někde jinde a já naivně doufám, že využije příležitosti začít víceméně od začátku a nenechá se uvrtat k rodinným filmům. A naservíruje nám ještě alespoň jeden film, kterým bychom si mohli zavzpomínat na doby, kdy byl považován za krále akčních filmů.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (21)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace