Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel Tom Clancy, tvůrce Jacka Ryana


ikona
KarelR
ghost reconjack ryansplinter celltom clancy
Opustil nás další prvotřídní spisovatel. 

Jméno Tom Clancy musí znát každý. Pokud patříte do náruživé čtenářské komunity, nejspíš jste zachytili jeho romány s analytikem CIA Jackem Ryanem. Pokud jste spíš na filmy, viděli jste čtyři adaptace zmíněných ryanovek. A herní fandové zase nemůžou neznat herní série Rainbow Six, Ghost Recon a Splinter Cell, které se pod Clancyho jménem prodávají už přes 10 let. Bývalý pojišťovák a věhlasný expert na špionážní thrillery už ale bohužel nic nového nenapíše. Po krátké nemoci totiž zemřel včera večer v nemocnici v Baltimoreu.

 

Bylo mu přitom pouhých 66 let, mohl nás tedy obdařit ještě slušnou řádkou románových pecek. I tak ale bude Clancyho odkaz žít dál, a to mimo herní scénu i na filmovém plátně, kam se chystá hned několik jeho výtvorů. Kenneth Branagh nám letos o Vánocích naservíruje reboot Jack Ryan: Shadow Recruit s Chrisem Pinem. Christopher McQuarrie zvažuje adaptaci románu Without Remorse, jež by měla být s novým Ryanem propojená přes postavu Kevina Costnera. Michael Bay se točí kolem celovečeráku podle videoherního Ghost Reconu. A nová filmová odnož Ubisoftu chystá filmový Splinter Cell, ve kterém si zahraje Tom Hardy.

Na nedostatek clancyovského napětí si tak příštích letech určitě nebudeme stěžovat. A to je snad ten nejlepší odkaz, jaký si zesnulý spisovatel může přát...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace