Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Filmy, comicsy a budoucnost


ikona
Mr. Hlad
comicstémax-men
Jaké comicsové filmy uvidíme v nejbližší budoucnosti?  

O chystaných comicsových filmech jsme začali psát v roce 2007, pokračovali o dva roky později a nevykašlali jsme se na to ani  v loňském roce. Letos o tenhle výčet ochuzeni samozřejmě také nebudete. Spousta projektů stojí na místě a pořád se o nich jen mluví, u jiných však nastal celkem zásadní posun a třeba se už i spustily kamery. Některé z filmů dostaly stopku, naopak se však objevily další, o nichž jsme v loni nevěděli. Následující seznam rozhodně neberte jako hotovou věc, Hollywood vždycky dokáže překvapit a všichni víme o případech, kdy tam dokázal vzniknout velkorozpočtový blockbuster i za méně než rok. Bohužel se i stává, že téměř jistý projekt nevznikne, protože z něj na poslední chvíli někdo ze zúčastěných uteče. Letošek a příští rok jsou však víceméně jasné. A budoucnost je - jako vždy - otevřená.

Každopádně po parádním X-Men: První třída se bude muset konkurence hodně snažit, aby nezapadla.

Ještě letos uvidíme:

Název: Captain America: První Avenger
Režie: Joe Johnston
Hrají: Chris Evans, Tommy Lee Jones, Hugo Weaving
Premiéra: CZ 4.8.2011

Letos studio Marvel dost riskovalo. Jejich tah s Thorem – severským bohem, který kolem sebe mlátí obřím kladivem, ale na diváky docela zafungoval, takže i retro Captain America: První Avenger by mohlo uspět. Děj se bude odehrávat během druhé světové války a hlavní hrdina Steve Rogers, vychrtlý šášula, jenž chce bojovat proti náckům, získá díky speciálnímu séru nadlidskou sílu a zlepšené reflexy. Stane se z něj supervoják a symbol americké armády Captain America. Krom nácků na něj ale čeká ještě mnohem nebezpečnější nepřítel.Chris Evans má dostatek charismatu i muskulatury na to, aby tuhle roli zvládnul. Za kamerou sedí sice "jen" zručný řemeslník Joe Johnston, ale ten pomáhal i při natáčení filmu o Indiana Jonesovi a u Marvelů by právě chtěli, aby jejich Captain America: První Avenger připomínal tyhle filmy. Držíme palce, srovnávat se s tímhle archeologem nebude snadné. Profil najdete tady.

Název: Green Lantern
Režie: Martin Campbell
Hrají: Ryan Reynolds, Blake Lively, Mark Strong
Premiéra: CZ 18.8.2011

Zatímco studio Marvel se se svými filmy rozjelo opravdu slušně, u DC to jde trochu pomaleji. Ale zato možná zajímavěji. Batmani se povedli a teď přichází další velký hrdina jménem Green Lantern. A zkusí si získat přízeň diváků malinko neobvyklým způsobem. Režisér Zlatého oka a Casino Royale Martin Campbell je víceméně záruka dobrého filmu, Green Lantern však bude spoléhat především na vizuál. Děj vypráví o zkušebním pilotovi Halu Jordanovi, jemuž se dostane do ruky prsten, který dokáže zhmotnit jeho myšlenky a udělá z něj skoro boha. Hal se ale musí připojit k vesmírným policejním sborům a brzy zjistí, že na Zemi se řítí něco, co může zastavit jen on. Možná. Green Lantern se bude z velké části odehrávat mimo naši planetu a trailery i předloha slibují opravdu velké množství fakt divných mimozemšťanů. Není tedy divu, že film půjde spíš v trikových stopách Avatara než v těch klasicky-comicsových. Uvidíme, jak se na to budou tvářit diváci. Profil si můžete přečíst tady.

Název: Kovbojové a vetřelci
Režie: John Favreau
Hrají: Daniel Craig, Harrison Ford, Olivia Wilde
Premiéra: CZ 25.8.2011

Jon Favreau natočil první dva Iron Many a se vší úctou k jeho schopnostem, jsme celkem rádi, že třetí díl poputoval k někomu jinému. Favreau si místo dalšího dobrodružství excentrického miliardáře Tonyho Starka vybral k zadaptování tak trochu divný comics, u kterého se jen těžko odhaduje, jak moc se bude líbit. Kovbojové a vetřelci se odehrává na divokém západě v městečku, kam přijde tajemný muž se ztrátou paměti. A chvilku po něm dorazí i návštěvníci z vesmíru. Drsní kovbojové, vládce místního kraje, obyčejní vidláci i jinak nepříliš kamarádští indiáni musí spojit svoje síly, aby zabránili E.T.ho kámošům v tom, aby na nich dělali experimenty. Zní to hodně divoce a Favreau se bude muset snažit, aby se téhle zápletky lidi nepolekali. Každopádně má k dispozici comicsové zkušenosti a hodně zajímavé obsazení, takže jsme minimálně zvědaví. Profil je tady.

Název: Tintinova dobrodružství
Režie: Steven Spielberg
Hrají: Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig
Premiéra: CZ 27.10.2011

Když u nějakého filmu spojí síly Steven Spielberg a Peter Jackson, začne být člověk zvědavý, i kdyby mělo jít o rekonstrukci loňského finále mistrovství světa ve šnečím sprintu. Tintinova dobrodružství bude taky comics, ale rozhodně ne klasický. Místo superhrdiny tu máme odvážného bruselského reportéra Tintina, jenž je něco jako kolega Indiana Jonese. Jeho příběhy se také odehrávají v první půlce minulého století a obyčejně jde i u nich o krk. V Tintinově dobrodružství se bude pátrat po ztraceném pirátském pokladu, bojovat s pašeráky opia a vůbec se tam budou dít hodně veselé věci. Spielberg se rozhodl spoléhat na technologii podobnou té, kterou měl k dispozici Robert Zemeckis u Polárního expressu, Beowulfa nebo třeba Vánoční koledy, takže živí herci budou do filmu „přeanimovaní“. Zatím jsme toho v akci moc neviděli, ale není důvod myslet si, že to Spielberg nezvládne. Profil najdete tady, skalpel upoutávky je zde.

Název: Dredd
Režie: Pete Travis
Hrají: Karl Urban, Lena Headey, Olivia Thirlby
Premiéra: UK 1.12.2011

Na comicsové vlně se chce svést i Velká Británie, a tak se adaptace dočká i legendární Soudce Dredd. Tvůrci se nejspíš chtějí distancovat od nepovedeného filmu se Sylvesterem Stallonem z devadesátých let, a tak slovo "soudce" v názvu nehledejte. Podle slov tvůrců by mělo jít o film s atmosférou Smrtonosné pasti v budoucnosti, Karl Urban si zahraje nejdrsnějšího představitele zákona na světě, který zločince najde, odsoudí a eventuelně provede i popravu. Justiční systém budoucnosti je zkrátka rychlý. Hlavní záporačka by měla být šéfka nejdrsnějšího gangu v Mega City One, kterou si zahraje Lena Headey z Třístovky. Kdo sleduje seriálovou Hru o trůny, ten ví, že role vypočítavých mrch jí jdou hodně dobře. Rozpočet je sice údajně necelých padesát milionů dolarů a Urban není žádná hvězda, ale na drsnou akční sci-fi by to stačit mohlo. Za kamerou navíc sedí Pete Travis, jenž nás velmi příjemně překvapil akčním thriller Úhel pohledu. Teď musíme jen počkat na trailer a teprve pak budeme vědět, jestli se můžeme začít těšit. Profil je tady.

Někdy příští rok:

Název: Ghost Rider: Spirit of Vengeance
Režie: Mark Neveldine, Bryan Taylor
Hrají: Nicolas Cage, Idris Elba, Ciarán Hinds
Premiéra: USA 17.2.2012

Rok 2012 bude ve znamení střetu tří největších comicsových ikon a nejslavnějšího superhrdinského týmu, nejprve ale přijde takový menší a možná trochu šílený rozjezd. První Ghost Rider i přes své prakticky nulové kvality vydělal docela solidní peníze a Nicolas Cage, ačkoliv si z něj dnes dělají legraci i drbající důchodkyně na náměstí ve Vlašimi, pořád ještě občas dokáže přitáhnout lidi do kina. A tak bude dvojka. V Ghost Rider: Spirit of Vengeance bychom se měli podívat do Evropy a pekelný mstitel s hořící lebkou místo hlavy a apartní motorkou bude muset srovnat do latě samotného Satana, jenž chce ukrást lidské tělo a vstoupit na Zemi. Navíc se objeví i padouch Blackout, který je ve tmě prakticky neporazitelný. Opravdu zajímavé to začne být, až když přijdou na řadu režiséři - Bryan Taylor a Mark Neveldine mají za sebou oba díly šílenosti Zastav a nepřežiješ, ale i nepovedeného Gamera. Teď dostali docela hodně peněz, tak uvidíme, co s nimi předvedou. Profil je tady.

Název: The Avengers
Režie: Joss Wheddon
Hrají: Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth
Premiéra: CZ 3.5.2012

Co říct o The Avengers. Takhle ambiciózní comicsový projekt tu ještě nebyl. Skoro všichni zásadní filmoví hrdinové vydavatelství Marvel se sejdou a dvě hodiny se budou pokoušet bavit diváky. Máme tu hvězdy jako je Iron Man, Thor, Captain America nebo Nick Fury, dorazí i přeobsazený Hulk, jenž ve své lidské podobě dostane tvář Marka Ruffala, v Thorovi se zjevivší Hawkeye nebo parťačka Nicka Furyho Černá vdova. Za kamerou sedí Joss Wheddon, hodně zajímavý režisér, který v televizi pomohl ke slávě seriálům jako Buffy: Přemožitelka upírů nebo Angel. Jeho sci-fi western Firefly se dodnes těší kultovní pozici, ale takhle velký a drahý film Wheddon ještě nikdy nerežíroval. Z uniklých informací to ale vypadá, že se mu zatím daří. A s kým že si to marvelácá elita rozdá? Říká se, že hlavním padouchem bude bratr Thora Loki a že s jeho pomocí by na Zemi mohla dorazit mimozemská rasa agresivních Skrullů. Profil najdete zde.

Název: Muži v černém III
Režie: Barry Sonnenfeld
Hrají: Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin
Premiéra: CZ 24.5.2012

Muži v černém jsou tak trochu film do počtu. Bezpochyby to bude drahá záležitost, možná i úspěšná, trikově parádní, ale v žebříčku nejočekávanějších filmů příštího roku ji bude mít nejspíš v první trojce málokdo. Will Smith se i po nepříliš povedené dvojce nechal ukecat k návratu a opět bude muset srovnat do latě pár mimozemšťanů. Potíž je, že k tomu bude potřebovat pomoc agenta K Tommy Lee Jonese. Respektive jeho mladšího já z šedesátých let, které si zahraje Josh Brolin. Ano, budeme cestovat časem. V devadesátých letech byla tahle série celkem fajn, otázka je, jestli ještě někoho zajímá. Barry Sonnenfeld není příliš dobrý režisér a Will Smith nemůže všechno utáhnout sám. Navíc se proslýchá, že se scénářem je víc potíží, než bývá obvyklé. Profil je tady.

Název: The Amazing Spider-Man
Režie: Marc Webb
Hrají: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans
Premiéra: CZ 5.7.2012

Ačkoliv třetí Spider-Man Sama Raimiho vydělal opravdu hodně peněz, studio a diváci s kvalitami filmu moc spokojeni nebyli. Raimi sice dostal šanci natočit i čtyřku, ale po pár hádkách bylo rozhodnuto, že Spidey to zkusí znovu a bez Raimiho. Na režisérské sesli ho nahradí talentovaný Marc Webb, jenž má za sebou sympatickou romanci 500 dní se Summer, ale bůhví, jak si poradí s obřím comicsovým filmem. Jelikož půjde o restart, vracíme se zpět na střední školu a se vší úctou k Tobey Maguireovi, studenta by mu už asi nikdo neuvěřil. Andrew Garfield se ale jeví jako více než dostatečná náhrada a Emma Stone by taky mohla zaujmout. Začínající Spider-Man si to rozdá se záporákem Lizardem, obřím ještěrem, o jehož účasti ve filmové sérii se mluví prakticky odjakživa. Na profil si ťukněte tady.

Název: The Dark Knight Rises
Režie: Christopher Nolan
Hrají: Christian Bale, Tom Hardy, Michael Caine
Premiéra: 26.7.2012

Zatímco Marvel vyrukuje se všemi svými hrdiny najednou, DC bude zastupovat především Batman. Souboj to ale bude nejspíš vyrovnaný. Christopher Nolan totiž dokázal v Temném rytíři uspět i u diváků, jimž obyčejně comicsoví hrdinové nic neříkají. Natočil temnou psychologickou detektivku, která byla dospělejší než konkurence. A hlavně to byl sakra dobrý film, což potvrzují i miliardové tržby. The Dark Knight Rises by měl být minimálně pro Nolana-režiséra poslední batmanovský film. Temný rytíř je v Gothamu naháněn jak policií, tak gangstery a nemá se kam schovat. Navíc to vypadá, že mu po krku půjde geniální a zatraceně nebezpečný padouch Bane a i jedna dáma, která má až příliš vřelý vztah ke kočkám. K prověřeným hercům se přidávají například Tom Hardy, Anne Hathaway nebo Joseph Gordon-Levitt a my se hodně těšíme. Na profil klikejte tady.

Název: Asterix v Británii
Režie: Laurent Tirard
Hrají: Gérard Depardieu, Edouard Baer, Dany Boon
Premiéra: Francie 17.10.2012

Evropa moc comisových hitů k dispozici nemá, ale Asterix se mezi ně řadí bez nejmenších pochybností. Jednička byla ještě taková nemasná neslaná, dvojka patří mezi nejlepší „dementní filmy“ vůbec a trojka sice zapadla kvalitativně do průměru, vydělala však opravdu hodně peněz. Čtvrtý díl pošle galské drsňáky do Anglie, kde bude jejich úkolem pomoci vzdálenému příbuznému a srovnat do latě římské legie, které si na britské ostrovy brousí meče. Obtloustlého Obelixe hraje opět Gérard Deparideu, Asterixe si tentokrát střihne Edouard Baer. Zajímavé je to i za kamerou, kam se posadí Laurent Tirard, jehož Mikulášovy patálie patří mezi nejpříjemnější filmy předloňského roku. Snad se mu povede tuhle sérii trošku oživit.

Název: Man of Steel
Režie: Zack Snyder
Hrají: Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon
Premiéra: US prosinec 2012

No a nejslavnějšího comicsového hrdinu vůbec uvidíme až na konci roku. Superman se vrací Bryana Singera byl sice povedený film (BYL!), ale čtvrtmiliardový rozpočet se vracel jen velmi pomalu. Bylo tedy rozhodnuto, že Muž z oceli dostane další šanci, ovšem tentokrát se musí pokusit získat přízeň mladé generace trošku jinak. Režisér Zack Snyder má za sebou Třístovku nebo Strážce, ale jeho poslední film Sucker Punch se moc nepovedl. U Supermana ho však pravděpodobně bude hlídat studio a nejspíš se nestane, že by se režisér pouštěl do nesmyslných vizuálních experimentů a úletů. I tak by ale měl být Man of Steel výrazně akčnější, drsnější a modernější než starší Supermani. Henry Cavill v hlavní roli nejspíš moc lidí do kina nedostane, ale ještě letos ho uvidíme v Immortals, tak zjistíme, jestli na tuhle comicsovou ikonu vůbec má. Zbytek obsazení je ale přinejmenším zajímavý, Michael Shannon vypadá děsivě v jakékoliv roli a Kevin Costner s Diane Lane by taky mohli být fajn.

Název: The Wolverine
Režie: nevíme
Hrají: Hugh Jackman
Premiéra: Někdy 2012

Nejslavnější x-menovský mutant Wolverine má trochu smůlu. Mělo se začít točit už na jaře, ale na poslední chvíli si režisér Darren Aronofsky rozmyslel svou účast a z natáčení sešlo. Přesto by Foxové rádi dostali nezničitelného a hodně agresivního prcka rádi do kin ještě příští rok. Hugh Jackman samozřejmě v hlavní roli zůstává, jméno režiséra bychom se mohli dozvědět už velmi brzy, padala jména jako José Padilha (Elitní jednotka), Doug Liman (Mr. & Mrs. Smith), Justin Lin (Rychle a zběsile 3, 4, 5), Gavin O`Connor (Hrdost a sláva) nebo třeba James Mangold (Zatím spolu, zatím živí). Uvidíme, jestli se za kameru posadí někdo z nich, nebo studio zvolí jiného filmaře. Každopádně scénář, který napsal držitel Oscara za Obvyklé podezřele Christopher McQuarrie, zavede Logana do Japonska, kde zjistí, že ani jeho adamantium a schopnost regenerace nestačí na partu hodně drsných ninjů. A tak se začne učit a objevovat sám sebe. A taky nejspíš rozpárá pár lidí na kusy.

A ještě později:

Vzdálenější budoucnost přinese samozřejmě i další kousky. O některých se mluví nahlas, o některých se jen šeptá a další se zase řeší už několik let. Jisté je, že v roce 2013 se vrátí ve svém třetím filmu Tony Stark. Iron Man 3 vznikne pod režijním vedením scénáristického krále Shanea Blacka, který napsal třeba Posledního skauta nebo Smrtonosnou zbraň, Stark by tak mohl být ještě výrazně víc cool, než byl doposud. Za dva roky by se údajně mohla vrátit i Fantastická čtyřka. Mluví se o restartu, což je logické, protože ani jeden ze dvou filmů za moc nestál. Kdo, jak, s kým a proč, to zatím netušíme.

O rok později by se mohl vlastní sólovky dočkat i Nick Fury. Samuel L. Jackson je možná už trochu naštvaný z toho, že ho Marvel využívá jen na čestné roličky, takže svůj vlastní film, v němž by jako superagent zachraňoval svět, by nejspíš uvítal. Ten samý rok by měl dorazit údajně i Deadpool. O filmu se mluví už opravdu hodně dlouho, Ryan Reynolds má roli rezervovanou díky své účasti v prvním Wolverineovi, ale pořád není jisté, kdo film natočí a jestli vlastně vůbec vznikne. Potichu se totiž říká, že Reynolds má na stole i nabídku na Flashe. Když navíc hraje Green Lanterna, bylo by toho už asi opravdu moc.

Rok 2014 by měl představit i tak trochu divného hrdinu jménem Ant-Man. Edgar Wright před pár týdny dopsal scénář a teď se nejspíš hledají peníze. Ant-Man by měl být o geniálním vědci Hanku Pymovi, který dokáže telepaticky komunikovat s hmyzem a navíc dokáže libovolně měnit svou velikost. Velmi potichu a velmi neoficiálně se říká, že Pym by se mohl objevit už v The Avengers.

O spoustě dalších filmů nevíme nic, co by stálo za zmínku, případně jde jen o shluk drbů (Guy Ritchie si na drsňáka Loba jen tak čas neudělá), dezinterpretací (Mark Millar na Nemesis o superpadouchovi fakt nedostane půl miliardy) a přání filmových (Hack/Slash o sexy holce a jejím dvoumetrovém kámošovi, co loví hororová monstra, The Golden Age o superhrdinech v důchodovém věku) a comicsových (o Preacherovi slyšíme každých pár měsíců a pořád nic) fandů. Takže tohle, co jste si teď přečetli, je víceméně jistota na příštích pár let. Nebuďte ale překvapeni, když něco – především z druhé půlky článku – zásadně změní svou podobu. A taky se nedivte, když se objeví film, o kterém tu nepadlo ani slovo. Hollywood nás dokáže pořád překvapovat. Díky mu za to.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (23)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace