Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Comicsové filmy zítřka


ikona
Mr. Hlad
comicsdc comicsiron manmarveltéma
Jaké comicsovky se na nás chystají v příštích dnech, měsících a letech?  

V roce 2007 jsme se poprvé podívali na seznam chystaných filmů. Některé z nich už máme za sebou, jiné nikdy nespatřily světlo světa a tmu kinosálu. O to samé jsme se pokusili i loni, ale protože tenhle žánr stále vládne pokladnám kin, přišlo nám jako dobrý nápad podívat se na budoucnost filmových comicsů znovu a aktuálněji. Recenze na druhého Iron Mana a na Kick-Ass si už na MovieZone můžete přečíst, jak to bude s The Losers bohužel nevíme, takže teď se podíváme na zbytek.

Ještě letos uvidíme:

Název: Jonah Hex
Režie: Jimmy Hayward
Hrají: Josh Brolin, John Malkovich, Megan Fox
Premiéra: CZ 30. 9. 2010

Westernů je v dnešní době málo, comicsových westernů ještě méně a comicsových westernů, v nichž je na koních přidělaný kulomet úplně nejméně. Jonah Hex to ale hodlá napravit. Veterán z občanské války přijde kvůli pomstychtivému tatíkovi svého padlého kamaráda o rodinu a půlku ksichtu, a tak se rozhodne vyrazit za pomstou. Ta bude více comicsová než westernově reálná a Jimmy Hayward dostal k ruce ještě režiséra Constantina Francise Lawrence, aby mu pomohl s akčními scénami. Obsazení je také lákavé a i když o scénáři kolují strašlivé zvěsti, jistý potenciál na neobvyklý comicsový film jistě Johan Hex má.

Název: Scott Pilgrim vs. the World
Režie: Edgar Wright
Hrají: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Chris Evans
Premiéra: CZ 14. 10. 2010

Tahle comicsovka bude podle všeho trošku neobvyklá. Michael Cera si tu zahraje mladíka, co má kapelu a nemá holku, takže si ji musí vybojovat a dát pořádnou nakládačku jejím bývalým. Comics je prý velmi zajímavé dílo a Edgar Wright v Soumraku mrtvých a Jednotce příliš rychlého nasazení ukázal, že z jeho hlavy může vyjít spousta originálních nápadů. Upoutávka navíc naznačuje, že na comicsovou notu se bude hrát vít než dost, a tak nezbývá než doufat, že Hollywood tohohle talentovaného režiséra nesemele a nebude chtít do země zadupat jeho kreativitu. Třeba dostaneme něco comicsově originálního. To už tu dlouho nebylo.

Název: Red
Režie: Robert Schwentke
Hrají: Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren
Premiéra: CZ 28. 10. 2010

Red ukazuje, že Hollywood si může dělat, co se mu zachce. Původní comics je krátká, přímočará řezničina, ve které se agent-důchodce rve s celou CIA. Filmová verze bude také o vysloužilém špionovi, který ale dá dohromady celou bandu svých bývalých kolegů a přidá k tomu podle všeho i nějaký ten humor. No nevadí, Robert Schwentke sice zatím neukázal, že má na první hollywoodskou ligu, ale obsazení jeho comicsové novinky je více než lákavé. Krom výše zmíněných hvězd tu totiž najdeme i Karla Urbana, Johna Malkoviche, Richarda Dreyfusse, Briana Coxe nebo Juliana McMahona. Supermany v tomhle případě nečekejte, tady přijdou ke slovu nejspíš jen samopaly. Pokud se tedy filmaři budou alespoň malinko držet původního příběhu.

Název: Dead of Night
Režie: Kevin Munroe
Hrají: Brandon Routh, Peter Stormare, Taye Diggs
Premiéra: 2010

Comicsy vznikají i mimo USA, třeba v Itálii. Detektiv Dylan Dog je něco jako americký John Constantine, jen více pátrá než cynicky hláškuje. Na druhou stranu zombíci, duchové nebo šílení vědci z něj mají větry prakticky permanentě. Režisér poslední kreslených Želv ninja to zkouší s hraným filmem a protože nemá k dispozici příliš známou předlohu, nedostává se jeho dílu tolik pozornosti, kolik by potřebovalo. Munroe ale ukázal, že točit docela umí, sehnal si druholigové ale zajímavé herce a comicsová předloha nabízí hodně materiálu, který by ve filmu mohl vypadat dobře. Kdy se ale detektiv pátrající v Louisianě po monstrech objeví u nás, zatím bohužel nikdo neví. Světovou premiéru by si však měl odbýt koncem října ve své domovině Itálii.

Název: Neobyčejná dobrodružství Adély Blanc-Sec
Režie: Luc Besson
Hrají: Louise Burgoin, Mathieu Amalric, Gilles Lellouche
Premiéra: V Belgii a Francii už proběhal, u nás bůhví kdy.

Luc Besson se z režijní židle přesunul do kanceláře producenta, ale nejspíš se mu po natáčení začalo stýskat. Jeho comics však nevypadá příliš zajímavě. Neobyčejná dobrodružství Adély Blanc-Sec působí lacině, divně, dětinsky a poměrně ošklivě. Možná, že si Besson jen hraje a chystá na nás nějakou kulišárnu zabalenou do osobité stylizace, reakce diváků ale nejsou zatím nijak zvlášť nadšené, takže to spíš vypadá, že tenhle příběh o jedné spisovatelce, která má v sobě kus Indiana Jonese, žádný filmový ani comicsový milník nebude.

Název: 30 Days of Night: Dark Days
Režie: Ben Ketai
Hrají: Kiele Sanchez, Mia Kirshner, Harold Perrineau
Premiéra: 2010

30 dní dlouhá noc nevydělala nijak zvlášť obrovské peníze, ale zaplatila se a hlavně se líbila, takže dvojka je logickým krokem. Bohužel už u ní nebude talentovaný David Slade, ale neznámý Ben Katai. Děj bude navazovat přímo na jedničku a přeživší hrdinka Stella Olsen se tu vydá z Aljašky do Los Angeles, aby trošku pustila upírům žilou za to, že její manžel skončil tak, jak skončil. Obsazení je vyloženě béčkové, ale pár lidí, kteří hrát umí, se v něm najít dá. Zatím to ale vypadá spíš na DVD záležitost než na film pro kina, tak uvidíme.

Název: Živí mrtví
Režie: Frank Darabont
Hrají: Jeffrey DeMunn, Andrew Lincoln, Jon Bernthal
Premiéra: 2010

Žádní superhrdinové. Jen obrovský dav nenažraných mrtvol. A pár přeživších, kterým se ale rozhodně nedá říkat „šťastlivci.“ Comics s názvem Živí mrtví je drsná a temná záležitost o tom, jak to dopadne s lidmi, když se celá civilizace zhroutí a zemi ovládnou nemrtví. Řád neexistuje, na pravidla se kašle a člověk chce jen a pouze přežít. Moc snadné to ale v tomhle světě nemá nikdo. I kdyby Frank Darabont natočil jen Vykoupení z věznice Shawshank, pořád si bude moci říkat „režisérská legenda.“ Jeho Živé mrtvé ale v kině neuvidíme, protože jde o televizní seriál. Ty ale v poslední době vypadají čím dál tím lépe, takže se pravděpodobně nemusíme bát, že by pod Darabontovým dohledem vzniklo nějaké béčko.

Někdy za rok:

Název: Zelený sršeň
Režie: Michel Gondry
Hrají: Seth Rogen, Jay Chou, Christoph Waltz
Premiéra: US 14. 1. 2011

Zelený sršeň je klasika, která si získala slávu v comicsech, v rádiu i v seriálu, kde dával záporákům po tlamě sám velký Bruce Lee. Ten si z logických důvodů v nové verzi nezahraje, špatná by ale být nemusela. Příběh milionáře, který spolu se svým asijským sluhou přes noc ochraňuje nevinné a dává na budku padouchům, režíruje jeden z nejzajímavějších filmařů současnosti Michel Gondry. Otázka ale je, jestli Seth Rogen, jenž napsal i scénář, zvládne akční roli a jak moc bude publikum zvědavé na na západě neznámého Jaye Chou. Momentálně se film, který měl být v kinech už letos, předělává do 3D, tak uvidíme, jestli budou bitky vypadat ve třetím prostoru lépe.

Název: Priest
Režie: Scott Stewart
Hrají: Paul Bettany, Cam Gigandet, Karl Urban
Premiéra: CZ 20. 1. 2011

Priest měl do kin dorazit také už letos, ale i on se stal obětí 3D módy. Do westernového prostředí zasazený comics vypráví příběh kněze, který loví upíry a jiná monstra. Když mu ale jeho bývalý parťák – dnes krvesaj – unese neteř, začne to být malinko osobní. Spolu s mladým šerifem a svou pomocnicí tedy vyráží zachránit svou krev. Nebo to, co z ní zůstalo. Scott Stewart měl letos šanci ukázat se jako dobrý akční režisér, ale jeho Legie byl průšvih, na který se prakticky nedalo koukat. Neobvyklé téma a zajímavé obsazení možná nebudou stačit k tomu, aby si diváci chtěli na vlastní kůži a za vlastní peníze ověřit, jako moc Stewart režijně dozrál.

Název: Thor
Režie: Kenneth Branagh
Hrají: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Anthony Hopkins
Premiéra: CZ 5. 5. 2011

Příští rok to Marvel hodlá pořádně rozjet a na léto chystá hned dvě velké comicsovky. Thor bude o jednom neposlušném severském bohovi, kterého otec Odin pošle za trest na Zem, aby se naučil něco o pokoře a o lidech. Tady ale božský borec zjistí, že si bude muset sakra máknout, aby z té Země vůbec něco zbylo. Jeho bratr Loki se totiž chystá taky trochu zlobit a potřebuje srovnat. Pokud možno kladivem. Chris Hemsworth má podle fotek charisma i tu správnou muskulaturu, pomáhat mu bude herecká elita a shakespearovský Kenneth Branagh se pokusí za kamerou dokázat, že zvládne potěšit i mladší a méně umělecky náročné filmové fandy.

Název: Green Lantern
Režie: Martin Campbell
Hrají: Ryan Reynolds, Blake Lively, Mark Strong
Premiéra: US 17. 6. 2011

Nejen Marvel to myslí s filmovými comicsy vážně, jeho konkurenti z DC Comics by se také rádi probojovali do kin a Green Lantern by jim v tom měl pomoci. Tentokrát bude hrdinou testovací pilot Hal Jordan, který se s pomocí zvláštního prstenu stane superbouchačem, jenž může zhmotňovat své představy a díky tomu si ho všimne i intergalaktická policie. A taky pár padouchů. O kvalitách režiséra Martina Campbella po Caino Royale nikdo nepochybuje, Ryan Reynolds je navíc sympaťák, kterému by člověk fandil, i kdyby hrál nacistu a rozpočet je dostatečně velký na to, abychom v kině dostali pořádně našlapanou akční podívanou.

Název: The First Avenger: Captain America
Režie: Joe Johnston
Hrají: Chris Evans, Sebastian Stan, Hayley Atwell
Premiéra: CZ 21. 7. 2011

Druhý comicsový pokus Marvelů pro rok 2011 bude Kapitán Amerika. Borec bojující za mír, spravedlnost a americký způsob života mlátí padouchy superštítem a nosí kostým ušitý z americké vlajky. To je dost důvodů k tomu, aby film evropské publikum ignorovalo nebo se mu dokonce vysmálo. Marvel ale tomuhle hrdinovi nejspíš dost věří a navíc ho potřebuje pro týmovku The Avengers. Chris Evans je pro hlavní roli velmi dobrá volba a záporáka by si údajně měl zahrát Hugo Weaving. Joe Johnston je navíc obstojný řemeslník, který umí natočit působivé akční scény, takže výsledek by nemusel být úplně špatný.

Název: Cowboys and Aliens
Režie:
Jon Favreau
Hrají: Daniel Craig, Harrison Ford, Olivia Wilde
Premiéra: US 29. 7. 2011

Další comics, další kovbojové. A indiáni. A taky mimozemšťané. V Cowboys and Aliens budou muset osadníci dobývající západ a indiáni zakopat válečnou sekeru, protože u městečka Silver City v Arizoně přistála kosmická loď a její posádka se rozhodně nechce moc kamarádit. Zní to hodně cheesy a dost podezřele, ale Jon Favreau má za sebou dva Iron Many, takže peníze na tuhle divočinu nejspíš sehnal a čeká nás doufejme spousta výbuchů a přestřelek. V hlavní roli se navíc objeví současný James Bond Daniel Craig, jenž nahradil odstoupivšího Roberta Downeyho Jr., a parťáka mu bude dělat údajně Harrison Ford. To je hodně lákavá kombinace.

Název: X-Men Origins: Wolverine
Režie: možná Bryan Winter
Hrají: Hugh Jackman
Premiéra: 2011

První sólovka Wolverina se sice nepovedla tak, jak jsme doufali, ale film vydělal dost peněz a dvojka byla ohlášena chvilku po premiéře. Měli bychom se jí dočkat někdy v průběhu příštího roku a scénář, který napsal držitel Oscara za Obvyklé podezřelé Christopher McQuarrie, má údajně Logana zavést do Japonska, kde se zamiluje do dcery místního drsňáka a zjistí, že jeho adamantiem vyztužené kosti a regenerace nemusí stačit na to, aby přežil válku s ninji a se samuraji. Do hlavní role se pochopitelně vrátí Hugh Jackman, o dalších hercích se zatím ještě nemluvilo, ale pravděpodobně můžeme čekat nějaké to x-menovské cameo.

Název: Deadpool
Režie: ?
Hrají: Ryan Reynolds
Premiéra: 2011

Deadpool měla být sólovka zabijáka s prořízlou držkou, který se objevil už v prvním Wolverinovi. Ryan Reynolds o tuhle roli stál hodně a bojoval o ni několik let, teď však natáčí Green Lanterna a bůhví, co se bude dít s tímhle superhrdinou. Reynolds je ale hodně pracovitý herec, takže je přeci jenom možné, že si na likvidátora a největšího comicsového hláškaře přeci jenom čas udělá. Scénář píše comicsový specialista David S. Goyer, místo režiséra je ale zatím bohužel prázdné. Snad se brzy okolo téhle postavy začne něco dít, na filmovém Wolverinovi patřila k tomu nejzábavnějšímu.

Název: asi něco s Batmanem
Režie: Christopher Nolan
Hrají: Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman
Premiéra: 2011

Temný rytíř vydělal celosvětově miliardu a Christopher Nolan si teď může v Hollywoodu klidně říct o sto milionů na dokument o svém strýci. Naštěstí na to kašle pravděpodobně se již brzy vrátí k Batmanovi. Počítá se i s návratem všech přeživších hrdinů, s kým však budou tentokrát Bruce Wayne a komisař Gordon bojovat, to nikdo neví. Mluvilo se o Tučňákovi a jeho mafii, ve hře byl i Hádankář a potichu se šeptá, že by se mohla objevit i Catwoman. Okolo projektu už se krom starých známých motali i Angelina Jolie, Philip Seymour Hoffman nebo Eddie Murphy. V tomhle případě je ale velmi těžké odlišit pravdu od drbů a od fanouškovských snů, takže doufejme, že se časem objeví něco oficiálního.

A ještě později

Název: The Avengers
Režie: Joss Wheddon
Hrají: nejspíš Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Chris Evans, Chris Hemsworth
Premiéra: CZ 3. 5. 2012

Na tohle se Marvel chystá už pěkně dlouhou dobu. Nejdřív jeho hrdinové dostali či dostanou šanci zazářit sami a v květnu 2012 uvidíme, kdo z nich je týmový hráč. Ultimátní slezina největších comicsových gerojů vznikne pod vedením kultovního režiséra Josse Wheddona, jenž umí akci i hlášky, ale nezvládá hity. Tohle by ale měl být hit stoprocentně. Thor, Iron Man, Kapitán Amerika, Nick Fury a určitě i pár dalších hrdinů bude muset opět zachraňovat svět. Tentokrát se zdá, že před Hulkem, kterému tak trochu ruplo v kouli a zase začíná dělat binec. Wheddon je rozhodně talentovaný filmař, udržet ale takhle hvězdnou hereckou sestavu pod kontrolou asi nebude úplně snadné.

Název: Nick Fury
Režie: ?
Hrají: pravděpodobně Samuel L. Jackson
Premiéra: 2012

Samuel L. Jackson měl kliku. Nová verze comicsového Nicka Furyho byla nakreslena podle něj, takže když se obsazovalo, měli tvůrci jasno. Jackson se objevuje a objeví ve většině filmů od Marvelů, ale na svou sólovku si musí ještě pár let počkat. Kdo ji bude točit, to zatím nikdo netuší. Příběh by údajně měl být o tom, jak se Fury jako mladý boxer přidal k armádě a díky svým schopnostem si tam rychle udělal jméno. Navíc se z něho stal kapitán, který spolu se svým týmem pracoval na misích, o kterých se v novinách nedočtete. Jacksonovi filmový Fury sedne a tahle postava, i když to není létající superhrdina, jenž by z řitě střílel rakety, by rozhodně mohla být zajímavá. Tedy s tím správným režisérem.

Název: Ant-Man
Režie: Edgar Wright
Hrají: ?
Premiéra: 2012

Někdy v roce 2012 by měl do kin dorazit i jeden menší a méně slavný superhrdina. Ant-Man, respektive biochemik Hank Pym, vymyslí, jak to udělat, aby člověk mohl libovolně měnit svou velikost. První pokusy se ale nezdaří tak, jak by si představoval, ale to vůbec nevadí, protože se mu navíc podařilo vyrobit i zařízení, s jehož pomocí může komunikovat s hmyzem a ovládat ho. Režírovat bude Edgar Wright, o němž už v tomhle článku řeč byla, a slibuje malinko jiný úhel pohledu na superhrdinské téma. V tom jeho by měl mít více prostoru humor a hrdina by se neměl brát zdaleka tak vážně jako jeho kolegové a kolegyně.

Název: asi Spider-Man
Režie: Marc Webb
Hrají: ?
Premiéra: 2012

Sam Raimi i Tobey Maguirere se rozloučili se studiem a přišel čas předat žezlo někomu jinému. Marc Webb natočil hodně zajímavou romanci 500 dní se Summer, ale hodit na něj jeden z největších comicsových filmů je docela odvážné. Každopádně je to šikovný režisér, který má nápady, takže by jeho verze Spider-Mana mohla být poměrně zajímavá. Momentálně se hledají herci pro hlavní roli a zatím padala reálná i naprosto absurdní jména jako Michael Cera, Josh Hutcherson nebo Zac Efron. Pátrat po tom, o čem že by nový Spider-Man měl být, zatím nemá smysl. Ví se jen to, že se opět podíváme na úplný začátek, tedy do školy.

To ale zdaleka není všechno

Fakt ne. Budoucnost chystá další hromadu comicsů, o většině z nich se ale ví jen to, že by někdy měly být natočeny. Kým a s kým, to je záhada. Máme tu hledání boha v drsně westernově hororovém podání Preachera, okolo kterého se motal Sam Mendes, dál je tu policajtka se superbojovou rukavicí Withblade, na které pracoval tvůrce nové verze seriálu Battlestar: Galactica Michael Rymer a měl by se objevit i největší galaktický řezník a Velkej šéf Lobo, na něhož si dělal zálusk Guy Ritchie a o hlavní roli si řekl Jeffrey Dean Morgan.

Už dlouho se také mluví o Wonder Woman, kterou chtěl na plátna přivést Joss Wheddon, jehož ale momentálně naplno zaměstnávají The Avengers, Tyrese Gibson by moc moc a moc chtěl natočit adaptaci příběhů superhrdiny, kterého si můžete pronajmout a který kašle na zachraňování světa Luka Cage, producent Joel Silver plánuje vzít klasický válečný comics Sgt. Rock a nahradit druhou světovou válku válkou budoucnosti a Shia LaBeouf s D. J. Carusem se nakonec vykašlali na Y: The Last Man, v němž po podivné katastrofě zůstali na světě jen ženy a jeden dost vyděšený chlapík, kterému jdou teď úplně všichni po krku. Tenhle projekt však prý stále žije.

Ale vrací se i staří známí. Druhý Ghost Rider by se měl začít natáčet ještě letos, ale pravděpodobně bez Nicolase Cage a doufejme že i bez Marka Stevena Johnsona, začalo se mluvit i o dvojce starší comicsové adaptace Spawn a čas od času někdo něco zmíní i o tom, že by mohl vzniknout další Constantine, avšak sladit rozvrhy Keanu Reevese a Francise Lawrence nejspíš nebude žádná sranda. O tom, že se chystá druhé Sin City, slýcháme pravidelně už několik let, ale pořád se nic neděje. Stejně tak je v nedohlednu i návrat comicsového rychlýka Flashe, jenž má za sebou tři starší televizní filmy a pořádnou adaptaci by si zasloužil.

No je toho sakra hodně, takže si v klidu zaškrtněte, na co se těšíte a co byste chtěli vidět. Je z čeho vybírat.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (19)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace