Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Co nového u Marvelu?


ikona
KarelR
avengerscaptain americahulkiron mantémathor
Jak jsou na tom Avengers, Ant-Man a další comicsárny? 

Ano, dnešek je na MovieZone comicsový. Odpoledne jste se mohli kochat TV spoty letní superhrdinské nabídky. Před chvílí udeřil plnohodnotný trailer Green Lanterna. A nyní to celé uzavřeme tím, že se podíváme na budoucnost konkurence zeleného ochránce naší galaxie.

Mocný Thor sice ještě ani nedorazil do amerických kin. Jeho propagace ale vrcholí a pánové od Marvelu ho minulý týden vyslali do zbytku světa. Tam se víceméně setkávají se samou chválou jak od diváků, tak od kritiků a navíc už Bůh hromu stihnul vydělat přes sto milionů dolarů. Je tedy nad slunce jasné, že bude marvelácký filmový vesmír (oficiálně MCU) jen a jen vzkvétat.

TÉMA: AVENGERS V RUKOU JOSSE WHEDONA

Příští zastávkou je přirozeně červencový Kapitán Amerika, který se dočkal slušného rozboru v posledním MZ Live (zhruba od 36. minuty). O tom se v rozhovorech kolem Thora příliš nemluví, ke slovu se však dostane už v nejbližších dnech - trailer se totiž dozajista objeví se zámořskou premiérou nejčerstvější marvelovky. Než se tak stane, naše oči se budou upírat o něco dál. Přesněji řečeno k již devět dní natáčeným Avengers a k dalším marveláckým projektům, o kterých se v posledních dnech vynořilo pár nových informací.

Tak předně: Ano, jak mohli mnozí z vás pochytit z amerických filmových webů, jedna kopie scénáře Avengers se dostala do nepovolaných rukou. Internetem začala před týdnem kolovat fotka paklu popsaných stránek, které velmi viditelně nesly jméno Samuel L. Jackson. Z vrchní stránky jste mohli zjistit, jak se čtyři superhrdinové chystají na velkou akční scénu. A k zahlédnutí byl i krycí název filmu, typicky whedonovský fórek Group Hug.

Nikdo se nesnažil vyvrátit pravost uzmutých notiček, osoba, jež se ho snažila prodat internetovým magazínům, ale podle všeho neuspěla. Všichni totiž měli dost rozumu na to, aby se nepouštěli do jisté bitvy s marveláckými právníky, a nad celou kauzou se na chvíli zavřela voda. Jenže jen do chvíle, než se začaly objevovat zvěsti o tom, že se kvůli odhalené scéně zastavilo natáčení a začalo se přepisovat. Pravda? Ale kdeže.

Jeden ze zástupců distribuujícího Disneyho zprávu záhy vyvrátil, a stejně se k události postavili i Chris Hemsworth (Thor) a Tom Hiddleston (Loki), jejichž natáčecí rozvrhy pro Avengers se prý neposunuly ani o den. Hemsworth pak ještě pro jistotu vysvětlil, že unikla relativně stará verze scénáře. Veškeré zděšené výkřiky "proboha, zastavili Avengers a celé je budou muset překopat k horšímu!" tudíž byly naprosto zbytečné.

IRON MAN 2: KINO VS. COMICS / TRAILERY / RECENZE

Pozornost internetu se poté mohla obrátit zpět k těm důležitějším informacím, a to k obsahu filmu, který se v thorovských interview lámal především z Hiddlestona a z duchovního bosse MCU Kevina Feigeho. Hiddleston především po dlouhém mlžení potvrdil to, co jsme všichni věděli už drahnou řádku měsíců. Že bude hlavním záporákem v Avengers, a že si to tedy rozdá se sedmičkou superhrdinů.

Pokud počítáme Iron Mana, Kapitána Ameriku, Thora, Hulka, Černou vdovu a Nicka Furyho, znamena to především to, že v Thorovi představený ostrostřelec Hawkeye, jehož s velkou chutí hraje Jeremy Renner, nebude jen vedlejší postavou. Místo toho mu připadne předpovídaná role plnohodnotného superhrdinského hráče, což po jeho bezchybném zaválení v první miniroličce dělá celý projekt ještě o něco zajímavějším.

Naznačení, proti čemu přesně budou Avengers vlastně stát, hledejte v potitulkové scéně Thora. A také v Kapitánu Amerikovi, v němž nám padouch Red Skull představí mocný artefakt Tesseract (tzv. Cosmic Cube), který by měl hrát v Avengers docela velkou roli. Jak přesně bude využit se ale zatím neví a můžeme být rádi alespoň za to, že Hiddleston naznačuje, proč Loki do superhrdinské týmovky tak dobře pasuje. Mezi Thorem a Avengers má totiž uplynout delší časový úsek, během kterého druhý Odinův syn maličko změní priority. Už takhle vynikající postava by tak měla dostat další vrstvy, které Hiddleston pečlivě konstruoval se samotným Whedonem. Jistě se máme na co těšit.

Kevin Feige byl ohledně Avengers sdílný zhruba podobně. Na žádné přímě otázky samozřejmě neodpovídal, hodně sympaticky ale naznačil měřítko celého filmu. Zhruba hodinu před tím, než viděl první záběry z Avengers, ho prý nadchl poslední trailer třetích Transformerů. Bayova epická podívaná je podle Feigeho něco, na co budou chtít Avengers dozajista odpovědět, a rovnou se podělil o jednu z prvních natočených scén filmu, která by je k tomu měla pošoupnout:

THOR: MZ SKALPEL / TRAILERY / RECENZE

"Viděl jsem Sama Jacksona jako Nicka Furyho s lehce upraveným oblekem a s páskou přes oko, jak se otáčí na palubě Hellcarrieru. A říkám si: 'Tohle je víc cool než cokoliv jinýho. Tenhle jedinej záběr. Tahle jediná věc.' Teď už se o nic nebojím." Možná přehnané nadšení pro takovou maličkost, po tomhle výroku si ale můžeme být jisti, že se ve filmu objeví slavná létající základna S.H.I.E.L.D.u (obrázek dole). Na té si Avengers dávají důležité meetingy, a mimochodem se kolem ní dá vyčarovat sakra rozmáchlá akční scéna. Jestli tohle není první krok k tomu, aby nám Marvel vypálil zorničky, tak už nevím.

Hned po Avengers se potom pozornost novinářů stáčela k marveláckému plánu po roce 2012. O tom bychom se měli dozvědět na konci tohoto léta, už teď je ale relativně jisté, že v něm bude figurovat Ant-Man. A tedy i jeho družka Wasp. Zakládající členové Avengers, kteří budou v celovečeráku chybět, jsou už drahnou řádku let v rukou Edgara Wrighta. Ten ale konečně odevzdal druhou verzi scénáře a vyčistil si rozvrh, takže je vlastně jen otázkou času, kdy se objeví oficiální oznámení dlouho připravované Ant-Manovy sólovky.

Wright navíc nedávno prohlásil, že by jeho film měl držet tradici marveláckých originů a být zase trochu odlišný. Tentokrát má jít o hi-tech špionský thriller, ve kterém by hrdina měnící velikost rozhodně neměl být za nějakého žabaře. Zmíňka o Ant-Manovi byla mimochodem na poslední chvíli vystřižená z Thora (jde o scénu, kdy Jane Foster, Darcy a profesor Selvig debatují na střeše), což je jen další potvrzení toho, že má Marvel s postavou jasné plány. A nechce tedy trousit nepromyšlené odkazy pro fandy, které by se potom musely složitě vysvětlovat... třeba ve druhých Avengers.

Poslední důležitější informace, které z Feigeho vypadly, se pak týkaly Černé vdovy a Hawkeye. Ti zatím hráli druhé housle slavnějším borcům, pokud ale v Avengers dostatečně upoutají, mohli by se dočkat vlastních filmů. Nejsou to úplně nové, anebo nepředvídatelné zprávy (o celovečeráku s Černou vdovou se mluvilo už na tiskovce z premiéry Iron Mana 2). Feige ale poprvé připustil, že se o sólovkách Vdovy a Hawkeye opravdu aktivně debatuje i s jejich představiteli.

KAPITÁN AMERIKA: MZ SKALPEL / TRAILERY

Podobně pak na tom je i Dr. Strange, o němž taktéž neslyšíme poprvé. Moc rád by si ho zahrál Patrick Dempsey, jeho debut by ale přímo s Avengers nejspíš nesouvisel. V hodně rané fázi vývoje se pohybuje i kupa dalších filmů. Black Panther nebo Iron Fist by však měli dorazit až za horizontem příštích tří let, kam by se kromě Avengers a usilovně chystaného třetího Iron Mana teoreticky měly vejít hlavně sequely Thora a Kapitána Ameriky. Jejich vznik ale samozřejmě závisí na tom, kolik který film vydělá v kinech (Thorův otvírák se tipuje tak kolem 60-70 milionů), a jak si povede na DVD a Blu-Ray.

Především tam se totiž dají předpokládat slušné výdělky, a to ze zcela pochopitelného důvodu. Ačkoliv studio zatím mlčí, letošní Vánoce musejí zákonitě ovládnout marvelácké packy, které budou mít za úkol připravit všechny na příchod Avengers. Že valná většina regulérních diváků nemá o propojení dosavadních comicsáren od Marvelu ani páru? Věřte mi, že do příštího května se budou odpovědní pánové usilovně snažit tenhle fakt změnit. A když uspějí? Snad jejich úsilí korunuje vydařená megapodívaná, která do českých kin dorazí přesně za 365 dní. Odpočet k příchodu Avengers začíná...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace