Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kingova Temná věž v epickém balení


ikona
KarelR
akiva goldsmanron howardthe dark tower
Slavné fantasy dílo se dočká pořádné adaptace. 

Ale že to trvalo. O adaptaci Temné věže, sedmidílné knižní série od Stephena Kinga, už se mluví pěkných pár let. Dlouho kolem ní kroužili J. J. Abrams a Damon Lindelof, duo stojící za LOSTem nebo Star Trekem ale od složité látky skoro před rokem dalo ruce pryč. Příběh posledního žijícího pistolníka, který cestuje různými světy a pátrá po bájné Temné věži, prý potřebuje péči, kterou mu z časových důvodů nemůžou poskytnout. A víte, kdo může?

Dost času na ní mají Ron Howard, Brian Grazer a Akiva Goldsman (Čistá duše, Šifra mistra Leonarda, Andělé a démoni), kteří si zřejmě vyčistili diáře a hodlají dát Kingovu dílu formu, jíž si zcela jistě zaslouží. Temnou věž totiž definitivně uvidíme jako filmovou trilogii, jejíž jednotlivé díly propojí televizní seriál. Bohatý Kingův svět tak nejdřív poputuje do kin, a následně se herci i lokace dostanou na malou obrazovku, kde se ohřejí až do premiéry druhého filmu. Po něm bude následovat další televizní okénko (tentokrát s výpravami mladší verze hlavního hrdiny Rolanda) a nakonec přijde velké filmové finále.

Celovečeráky by se měly točit najednou (stejně jako Pán prstenů) a všechny si zrežíruje Howard, který z nejdůležitější židličky dohlédne i na první sezónu seriálu. Scenáristickou oporou mu celou dobu bude Goldsman, jenž má doma Oscara za Čistou duši a obyčejně mlčí o tom, že napsal i Batmana a Robina. Na celou show potom kromě nich producentsky dohlédnou Grazer a sám Stephen King, studio Universal a stanice NBC se tedy můžou chlubit tím, že mají požehnání a velkou pomoc autora.

Jak moc to jejich účetním ulehčuje spánek se asi nikdy nedozvíme (tenhle riskantní projekt bude stát neskutečný balík - proto ho logicky dělá Universal!), důležitější však je, že se pro fandy fantasy, westernu, hororu a sci-fi chystá sakra velkolepá podívaná. Přestože si u ní každý dovede představit spolehlivější tvůrčí tým (Abramse je velká škoda). Takovéhle propojení filmu s televizním seriálem tu  vlastně nikdy nebylo, ale jestli se do toho Howard a spol. pořádně opřou a přinese to kýžené ovoce, možná jim budou odpuštěny i obě langdonovky. Zbývá vyřešit jen poslední věc... Ukecat Hugha Jackmana do hlavní role.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace