Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Evan není božský


ikona
Cival
tržby
 

Mohlo by se zdát, že v Hollywoodu občas zapomínají i malou násobilku. Dám příklad: Božský Bruce přišel producenty na 81 milionů dolarů. Pouze v Americe přitom díky originálnímu námětu a gumáckému ksichtu Jima Carreyho vydělal daleko přes dvě stě melounů. O čtyři roky později se Morgan Freeman vrátil do role Všemohoucího, atraktivní premisu ovšem nahradil bezpohlavní rozkaz postavit novou Noemovu archu. Hypervýdělečnou Carreyho tlamu zastoupil středně provařený Steve Carell, absurdní nápady zastínila roztomilá zvířátka a dominanta filmu vzešla z mohutné digitální povodně. Vyhlídky na hit se už na letmý pohled ztenčily, studio Universal do Božského Evana přesto nalilo bláhových 175 milionů dolarů. Ze severoamerických kin přitom nedostanou ani stovku hrubého, jak lze jasně vyvodit z otevíracího víkendu s 32 miliony. Naoko slušná cifra... na poměry nesmyslně předražené náboženské agitky však bída.

Jistého vítěze dozorovali ze stříbrné pozice John Cusack a Samuel L. Jackson v kingovce 1408. 20 milionů dolarů potěší, vděčit za ně mohou oba pánové hlavně výrobcům traileru, který byl tak efektní, že i hororový thriller – v letních parnech tak ohrožená odrůda – jednoznačně uspěl. Pětadvacetimilionový rozpočet totiž zcela zaplatí už samotná kina v USA a Kanadě. Níž přežívají staří známí. Bronzová dvojka Fantastické čtyřky o druhém víkendu propadla o kolosálních 65%, svižně ztrácí i čtvrtá trojka Dannyho parťáků, kteří přesto v příštím týdnu shrábnou stý milion. Před Dnem nezávislosti se vyšplhají výnosy Zbouchnuté na čtyřnásobek (!) jejích pořizovacích nákladů, třetí Pirátů z Karibiku konečně zaútočí na 300 milionů a trvanlivý animák Divoké vlny se přehoupne přes padesátku. Z top desítky naopak vypadne třetí novinka týdne, Síla srdce. Angažovaná rekonstrukce únosu západního novináře vydělala díky obličeji Angeliny Jolie vkusné čtyři miliony, což je na poměry Michaela Winterbottoma suma neslýchaná.

Za týden už mezi námi bude řádit velký John McClane, na Zápisník jedné lásky se pokusí navázat hvězdně obsazená romance Evening a auru Pixarů přiživí Ratatouille.

Kompletní žebříček najdete tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace