Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Marlowe se blíží...


ikona
imf
adaptace knihyclive owenfrank miller
 

Zhruba před půl rokem jsme psali o tom, že Clive Owen si zahraje Phila Marlowea, postavu legendárního detektiva z knih Raymonda Chandlera. Teď začíná projekt nabírat konkrétní rysy a tak můžeme otevřít šampaňské. Clive Owen oblékne baloňák pod křídly Universalu a objeví se hned ve čtyřech povídkách z knihy Trouble Is My Business. Každá z nich má kolem šedesáti stránek a jejich zápletky posloužily v pozdějších dílech (např. Finger Man částečně připomíná Hluboký spánek, který byl později zadaptován do filmové podoby v hlavní roli s nepřekonatelným Humprey Bogartem). Universal tak zjevně trefil do černého a protože povídkový styl tak trochu připomíná Sin City (ano, najít souvislosti je někdy pekelně jednoduché), zaúkolovalo studio výrobou scénáře samotného Franka Millera.

Osobně to nepovažuji za zprávu století (narozdíl od některých amerických kolegů), ale zřejmě mi chybí ty správné "millerovské" buňky. Navíc v tomhle případě comicsový guru jen adaptuje látku samotného Chandlera, takže těžko dojde k vzájemnému prolínání geniálních mozků, jak by si leckdo přál. Naznačuje to však, že Universal hodlá projektu věnovat veškerou péči a dost možná se dočkáme i černobílého kabátku. Bylo by to VELMI stylové a se správným režisérem by to mohla být parádní detektivka, což je při vší úctě žánr na pokraji vyhynutí. Clive Owen to bude mít proti Bogartovi zatraceně těžké, ale nedovedu si představit lepšího kandidáta. Čekání bude dlouhé. Zřejmě bych měl vyrazit do knihovny (Ne, opravdu jsem to řekl? To bude tím vedrem :).

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace