Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Počítačové hry jako smysl života?


ikona
imf
dokument
 

Ne, dnešní novinka není o další z nekonečné řady videoherních adaptací (i když zmínit přípravy Diabla by se možná slušelo... v Legendary Ent. už mají World of Warcraft, zřejmě za ty licence utrácejí trochu větší sumy než Uwe :). Budeme si povídat o samotných hráčích a dokumentu King of Kong: A Fistful of Quarters. Hlavními hrdiny jsou Billy a Mike. Nejlepší hráči Donkey Konga. :) V roce 1982 spolu bojovali o nejlepší skóre na jedné z nejvychytanějších arkád, co svět poznal. Billy vyhrál a dvacet let nosil jmenovku "Nejlepší z nejlepších". A stal se z něj velký hráč na trhu s pálivými omáčkami, Mike, bývalý středoškolský učitel chemie, skončil ve většině tabulek jako druhý , ale dvacet let poctivě trénoval (pořídil si automat domů a prohazoval jím čtvrťáky jako by se nechumelilo). Po dvaceti letech byl připraven na odvetu. Jak to dopadlo? Dozvíte se v kinech! :)

New Line Cinema moc dobře věděla, proč si kupuje práva na tenhle příběh podle skutečných událostí. Téma je dostatečně lákavé, protože Donkey Kong patří vedle Pac-mana k tomu nejznámějšímu, co herní svět 80. let zplodil a automatová kultura je navíc ve Státech na úplně jiné úrovni než ta naše. A kdyby jen ve Státech, pokud jste byli kdekoliv v Evropě na dovolené, zřejmě jste si všimli, že existují velké automatové herny, kde najdete řadu titulů, které mají teprve našlápnuto na trh konzolí (běžné je to u bojovek jako Tekken nebo Virtua Fighter). U nás jsme si zahráli zejména díky maringotkovým výpadům na kolotočích. Mohl bych o tom vyprávět dlouhé hodiny (trochu jsem to nakousnul v posledních televizních tipech), ale máme v redakci člena, který je hrdým držitelem hned několika (minimálně okresních) rekordů v mnoha arkádách, počínaje kompletní sérii Metal Slug. Nebudu ho prozrazovat, v případě potřeby se prozradí sám.

Pokud jsou dny vaší herní slávy už beznadějně sečteny, měl by vás King of Kong zajímat. Dneska už se "závodí" trochu profesionálněji a připadá mi, že s hraním po síti a velkými odměnami zmizelo to staré kouzlo zapisování se do tabulky nejlepších, nebo pošťuchování u jedné obrazovky, když jste s kamarádem hráli Mortal Kombat nebo jakoukoliv arkádu. Tak zavzpomínejte třeba při stylovém traileru. V amerických kinech v srpnu, v těch českých... až naprší a uschne. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace