Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Žirafy jdou na dračku


ikona
imf
adaptace knihy
 

Most do Terabithie byl pro mě jedním z nejpříjemnějších překvapení letošního roku. Dětský film není mrtvý a jestli kdy byl, tak ho Gabor Csupo dokázal vzkřísit. A hodlá se postarat o to, aby se mu dobře dařilo i nadále. Spolu s jednou z hlavních představitelek, AnnaSophií Robb, se totiž vrhne na další film, adaptaci dětské knížky The White Giraffe.

Hlavní hrdinkou knihy je Martine. Žila, byla v Anglii a nic jí nechybělo, ale tragická nehoda jí vzala nejen střechu nad hlavou, ale i oba rodiče. Naštěstí má babičku, o které nikdy neslyšela, a vyráží za ní přímo do srdce Afriky. Tady se musí naučit žít na bohem zapomenuté farmě uprostřed divočiny. Není to tak špatné, protože všude kolem je příroda a plno roztodivných zvířat, včetně tajemné bílé žirafy, která jednou provždy změní její život. Autorka předlohy, která vyšla teprve před měsícem (Hollywood je rychlý jako blesk), Lauren St. John, vyrostla v Africe a jako dítě měla malou stříbrnou žirafu. Kniha je tak utkána z jejích vzpomínek a fantazií a zatím se prodává velmi dobře.

Můžeme se jen těšit, jak s tímto materiálem Gabor Csupo naloží. Most do Terabithie potvrdil jeho schopnost navodit ojedinělou atmosféru a dostat z dětských herců maximum. Rád si počkám na druhý, tzv. potvrzovací pokus. A pokud to sympatické blondýnce AnnaSophii pomůže k dalším rolím, tak jedině dobře. I když jen tak mezi námi, žirafy mezi moje favoritky nikdy nepatřily. Mám doma perníkovou sovu, plyšového potkana a jednoho dne si možná pořídím domů i něco živého (obávám se, že to se mnou nevydrží ani týden a buď to uteče nebo mě to bude chtít sežrat :). Čím se můžete pochlubit vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace