Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Amerika vám nakope zadek!


ikona
imf
comicsmarvel
 

Kapitán Amerika, aby bylo jasno. Marvel se konečně rozhodnul, že je na čase učinit z maskovaného chlápka se štítem oficiální zboží a tak byl Steve Rogers alias Kapitán Amerika ohlášen jako další filmový projekt marvelácké filmové produkci. Po Iron Manovi a druhém Hulkovi se na plátna vydá rodinné stříbro comicsového vydavatelství. Proč se s ním tak dlouho váhalo? Hmm, představte si chlápka v kostýmu z hvězd a pruhů, kterak háže štítem, hlásá vlastenecká moudra a pobíhá mezi tanky kdesi na Blízkém Východě. To se bude velmi obtížně prodávat za hranicemi, přátelé. Všichni známe momentální protiamerické nálady. Stačí říct radar a lidem vyskočí na čele všechny existující i neexistující záhyby. Kapitánu Amerikovi nijak nepomůže ani jeho dušínovská naivita a vpravdě archaická zápletka - Steve Rogers byl elitní voják a špičkový atlet, když mu do těla píchnuli speciální látku, která zesílila všechny jeho schopnosti.

Zatímco Hitler se snažil vyvolat ze záhrobí pár šílenců, aby mu pomohli vyhrát válku, Amerika na to šla vědecky. Experimentální sérum vytvořilo rychlejšího, silnějšího a odolnějšího vojáka. Stačilo ho pak už jenom vybavit štítem z neznámé látky, kterou neprorazí nic na světě (funguje to ale i naopak, takže Kapitán s klidem prohazoval svůj štít skrz pancéřovaná vozidla :) a máte tu superhrdinu. Svou "neschopnost" vzít Německo za severní růžek a odhodit ho do jiné galaxie, si Kapitán Amerika kompenzoval vysokým morálním kodexem. V jeho kostýmu se během let vystřídalo hned několik členů Rogersovy rodiny a příbuzných, takže se legendární štít propašoval i do třetího tisíciletí. Právě tam chce skončit i Marvel s filmovou adaptací, i když se dočkáme i začátku příběhu z dob druhé světové války. Podle producentů by to mělo být fifty-fifty. Vážně nevím, jak převést Kapitána Ameriku do současnosti a to ho mám docela rád. I v animovaných Ultimate Avengers ale prostě trčí z řady a při vší úctě k Davidu Selfovi (scénář k Road to Perdition), mám pocit, že tohle může být docela k smíchu. I když rozhodně ne tak k smíchu, jako zapomenutá adaptace z roku 1991. Albert Pyun holt umí.

Tohle už se dá jen a jen vylepšit. I když těžko odhadovat, jestli to s tímhle výběrem Marveláci dotáhnou na úroveň elity. Zařadí se některý z nových hrdinů po bok Batmana, Spider-Mana nebo Supermana? Těžko odhadovat. Mluvit se o něm ale určitě bude, zvlášť na info o kostýmu se VELMI těším. Christopher Nolan to má u Dark Knight celkem snadné. Stačí zvýraznit křivky, vyvarovat se bradavek a má hotovo. Černá je zkrátka "in", jen se podívejte (čísla označují změny oproti kostýmu z jedničky - vypadá to víc a víc jako vojenská uniforma):

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace