Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkend plný zklamání


ikona
Cival
tržby
 

Nebýt prvního a třetího místa, plakali by snad všichni hollywoodští producenti. Uplynulé tři dny nás totiž utvrdily v podezření, že letošní léto sice šokuje impozantními nástupy megahitů, celkově ale za předpověďmi zaostává. Není to případ třetích Dannyho parťáků, kterým sice uškodil slabší druhý díl a celková okoukanost série, se slušným distribučním záběrem se ale Soderberghovi a spol. podařilo utržit 37 milionů. Jednička vydělala zkraje 38 (celkově 189), dvojka 39 (v úhrnu ale už „pouze“ 125), trojka se proto řadí na konec řady, v klidu si odkroutí svou stovku a pár let počká na čtvrtý díl. Inu, proč ne. Stačí srovnat Parťáky s Piráty z Karibiku, kteří na druhém místě propadli o 50% na 21 milionů dolarů. Z celé trilogie proto bude Na konci světa – minimálně v kontextu Severní Ameriky - nejméně úspěšné, když se vyškrábe jen trochu přes tři sta melounů (zaostane samozřejmě i za Spider-Manem a Shrekem).

Bronzová taškařice Zbouchnutá se pohybuje v úplně jiných kasovních sférách, jejích prozatímních 66 milionů však může být právě proto hodnoceno jen a pouze v superlativech. Levná komedie ztratila o druhém víkendu jen třetinu svých diváků, čímž potvrzuje svůj status První veselohry roku. Judd Apatow bude mít napřesrok asi velmi volnou ruku při výběru látky i herců, zvlášť pokud se potvrdí spekulace o nějaké té „glóbí“, či oscarové nominaci. Přejme mu to... Na čtvrté pozici už sledujeme ryzí zklamání. Animovaní tučňáci díky Happy Feet vydělali přes 200 milionů dolarů, teď ale v Divokých vlnách přestali nejmenší diváky zajímat. Skvěle rozjetá propagační kampaň, zahájená něžným teaserem, bohužel zcela vyšuměla a na tučňáky proto zbylo slaboulinkých osmnáct milionů. Na animák je to doopravdy málo – hlavní dabérská hvězda, kdo jiný než Shia LaBeouf z Transformerů a Disturbie, tak nakonec zhodnotí tenhle barevný fiktivní dokument jako nejméně úspěšný počin sezóny. Přestože jej provází do kin výtečné ohlasy.

Poslední roztrpčení se týká našeho „miláčka“ Eliho Rotha, jehož druhý Hostel jednoduše nezaujal. Potvrdilo se, že horory v tohle roční období prostě netáhnou, že formulka „Quentin Tarantino Presents“ už dávno ztratila svou kouzelnou moc a že úspěch prvního Hostelu byl jeden velký omyl, který si zámořští kritici odpracovali tím, že dvojku na rozdíl od jedničky nevychválili (my budeme odstřelovat už dnes kolem poledne). Jednotka každopádně vynesla 47 milionů dolarů, dvojka se odpíchla od osmi, přehoupne se proto leda přes dvacítku. Samozřejmě, že Hostel pořídili Quentin s Elim za nízkorozpočtových deset milionů, pročež účty bez problémů skončí v černých číslech. Aura obou zmíněných pánů ovšem získala po průserovém Grindhouseu další trhlinu.

Za týden se pokusí zahladit vrásky druhá Fantastická čtyřka, nahulatá řežba DOA a mladá detektivka Nancy Drew. Očekávejme tři „what-the-fuck-zážitky“.

Kompletní žebříček najdete tady.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace