Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Mongol - Čingischán: Ruský trailer

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
hustej trailer a hlavně to bude super film! A ta ruština tam je super! ale lepší by byla mongolština!:+:D
61277
hustej trailer a hlavně to bude super film! A ta ruština tam je super! ale lepší by byla mongolština!*:+**:D*
0 0
reagovat
No pokud jde o strategii předváděnou ve filmových bitvách, není Mongol žádná výjimka. Historických bitev zpracovaných opravdu správně je velmi pomálu. Namátkou mě napadá Gaugaméla z Alexandra a Waterloo z Waterloo:)), jinak je to po stránce taktiky bída.
61162
No pokud jde o strategii předváděnou ve filmových bitvách, není Mongol žádná výjimka. Historických bitev zpracovaných opravdu správně je velmi pomálu. Namátkou mě napadá Gaugaméla z Alexandra a Waterloo z Waterloo*:))*, jinak je to po stránce taktiky bída.
0 0
reagovat

duro

A to ešte nevieš, že za mlada som bol čistý árijec (blond vlasy, modré oči...) :D
61161
A to ešte nevieš, že za mlada som bol čistý árijec (blond vlasy, modré oči...) *:D*
duro
0 0
reagovat
Ľubo: Po rasizme sem ťaháš už aj nacionalizmus? 8)
61160
Ľubo: Po rasizme sem ťaháš už aj nacionalizmus? *8)*
0 0
reagovat
Hech, to mi pripomínane ten starý vtip:
Medzi Českom a Slovenskom vypukla bratovražedná vojna. Konflikt sa tiahol pozdĺž celej hranice dlhé roky. V jednom zákope dvaja českí vojaci došli k záveru, že to nemá zmysel a že je najvyšší čas s krviprelievaním skoncovať.
- Tak Ok, požádame o příměří. Ty si staneš nahoru a směrem k jejich líniím budeš křičet "Mír!"
- No dobře, jenže jak se po slovensky řekne mír?
- Ty si ale trouba, "Mier!" přece.
Vyjde teda vojak zo zákopu a aby upútal pozornosť začne vyskakovať, rozhadzovať rukami a kričať "Mier! Mier!", načo sa z druhej strany ozve "Veď mierim, mierim, len ty už prestaň toľko vyskakovať, nech môžem aj vystreliť."
61159
Hech, to mi pripomínane ten starý vtip: Medzi Českom a Slovenskom vypukla bratovražedná vojna. Konflikt sa tiahol pozdĺž celej hranice dlhé roky. V jednom zákope dvaja českí vojaci došli k záveru, že to nemá zmysel a že je najvyšší čas s krviprelievaním skoncovať. - Tak Ok, požádame o příměří. Ty si staneš nahoru a směrem k jejich líniím budeš křičet "Mír!" - No dobře, jenže jak se po slovensky řekne mír? - Ty si ale trouba, "Mier!" přece. Vyjde teda vojak zo zákopu a aby upútal pozornosť začne vyskakovať, rozhadzovať rukami a kričať "Mier! Mier!", načo sa z druhej strany ozve "Veď mierim, mierim, len ty už prestaň toľko vyskakovať, nech môžem aj vystreliť."
0 0
reagovat

:D

toKarelR: :D leda kdyby se vykašlali na atomovky a pušky a třetí světovou vedli meči a kopími ;)
61158
toKarelR: :D leda kdyby se vykašlali na atomovky a pušky a třetí světovou vedli meči a kopími ;)
:D
0 0
reagovat
Vidim, ze jestli pujde Cesko nebo Slovensko nekdy do valky, meli by hledat generaly tady ;)))
61157
Vidim, ze jestli pujde Cesko nebo Slovensko nekdy do valky, meli by hledat generaly tady ;)))
0 0
reagovat
Tak na tom videu z YT to fakt pekne vidno. Nebol najmenší dôvod posielať dopredu tých dvojmečových makačov. Tých by som nechal v zálohe pre kontaktnejšiu fázu bitky. S tým prvým nepriateľských jazdeckým útokom by si hravo poradili kopijníci a lukostrelci.
61155
Tak na tom videu z YT to fakt pekne vidno. Nebol najmenší dôvod posielať dopredu tých dvojmečových makačov. Tých by som nechal v zálohe pre kontaktnejšiu fázu bitky. S tým prvým nepriateľských jazdeckým útokom by si hravo poradili kopijníci a lukostrelci.
0 0
reagovat
Hmmm. Argumentuješ dobre, to sa musí nechať. Presvedčil si ma. Priznám sa, že nad stratégiou tých bitiek som sa nezamýšľal - inak by som sa zrejme dopracoval k podobnému záveru ako ty. Máš pravdu aj v tom, že tie dva meče sú volovina - keby proti nim nastúpili klasickí realistickí ľahkoodenci s kopijami a štítmi, rýchlo by si s takýmito frajermi poradili. Takisto z lukov strieľajúci jazdci (u kočovníkov bežná forma útoku) by ich asi rýchlo vyradili z boja. Takže pravda, je to na efekt, ale je to blbosť. Ja som sa díval skôr na stavby a kostýmy, tie mi prišli v poriadku, preto som sa čudoval, čo ti tam príde nerealistické.

Respect, man! ;)
61153
Hmmm. Argumentuješ dobre, to sa musí nechať. Presvedčil si ma. Priznám sa, že nad stratégiou tých bitiek som sa nezamýšľal - inak by som sa zrejme dopracoval k podobnému záveru ako ty. Máš pravdu aj v tom, že tie dva meče sú volovina - keby proti nim nastúpili klasickí realistickí ľahkoodenci s kopijami a štítmi, rýchlo by si s takýmito frajermi poradili. Takisto z lukov strieľajúci jazdci (u kočovníkov bežná forma útoku) by ich asi rýchlo vyradili z boja. Takže pravda, je to na efekt, ale je to blbosť. Ja som sa díval skôr na stavby a kostýmy, tie mi prišli v poriadku, preto som sa čudoval, čo ti tam príde nerealistické. Respect, man! *;)*
0 0
reagovat

hmm..

Tady je ta bitva delší...ale pořád mi to přijde podivné. Ti schovaní lučištníci...radši bych s tou jízdou ustoupil dřív, aby mi jich tolik nepomřelo, zavřel za nima dvě tři řady kopiníků a pak klidně ostřeloval. Takhle to bylo takové...fatální..

Tady video
61152
Tady je ta bitva delší...ale pořád mi to přijde podivné. Ti schovaní lučištníci...radši bych s tou jízdou ustoupil dřív, aby mi jich tolik nepomřelo, zavřel za nima dvě tři řady kopiníků a pak klidně ostřeloval. Takhle to bylo takové...fatální.. [link="http://youtube.com/watch?v=4JLDRQPtu9M&mode=related&search="]Tady video[/link]
hmm..
0 0
reagovat

Merlkir

Kdybych měl dvě věci vypíchnout:

opravdu nemám konkrétně tuto bitvu najitou, ale přijde mi dost nepravděpodobné, že by se odehrála stylem:

- dvě velké armády, útočí lehká jízda nepřátel. Mám šílenou hradbu pěchoty, ale nechám ji rozestoupit a dopředu vyjedou v kůl zpomaleném záběru moji těžkoodění jezdci. Je jich nějak málo...ale nevadí, proto mají dva (!) meče. V trysku je tasí a drží je jako kosy. Lehká jízda najíždí proti nim a dobrovolně se o nastavené meče rozsekává.
----> co mi nesedí: dva meče? opravdu nezvyklá věc i na východě. v číně snad dvě šavle existovaly, ale spíš do osobních soubojů. Na koni je to imho silně nepraktické. Je to krásně vidět, když jednoho takového hustodémona nabodne lehkooděnec na kopí. Takže toto bych viděl jako výmysl vyloženě na efekt. Pokud mě někdo opraví, budu rád. Ospreye o mongolech jsem četl už docela dávno.
Další věc...proč vůbec posílat jízdu? lehká jízda nepřítele nevypadala, že by chtěla ostřelovat, tak proč prostě nepostavit dopředu kopiníky a případně neostřelovat vlastními lučištníky? Další důvod, proč mi to přijde na efekt a blbost.
Druhá věc je docela maličkost, ale o to víc mi to kazí. Ty kostýmy nejsou imho špatně, ale takové detaily mi kazí filmy, kde o pozadí něco vím. Jde o scénu, kde nějaký lučištník v detailu natahuje luk. Mongolové, stejně jako arabové a turci a spousta dalších jízdních lučištníků používali tzv "thumb draw" čili k natažení tětivy nepoužívali ukazovák a prostředník jako evropští lukostřelci, ale palec a ukazovák. Hlavní byl palec, dokonce se používaly i "thumb ring", takové prsteny s výstupkem na palec, kterými se dala tětiva zachytit.
Je to vidět třeba tady:

Mongolský lučištník
Turecký lučištník - video

Nevím jestli je to vliv ruské produkce, nebo toho, že tam hrajou samí číňani ;)
61151
Kdybych měl dvě věci vypíchnout: opravdu nemám konkrétně tuto bitvu najitou, ale přijde mi dost nepravděpodobné, že by se odehrála stylem: - dvě velké armády, útočí lehká jízda nepřátel. Mám šílenou hradbu pěchoty, ale nechám ji rozestoupit a dopředu vyjedou v kůl zpomaleném záběru moji těžkoodění jezdci. Je jich nějak málo...ale nevadí, proto mají dva (!) meče. V trysku je tasí a drží je jako kosy. Lehká jízda najíždí proti nim a dobrovolně se o nastavené meče rozsekává. ----> co mi nesedí: dva meče? opravdu nezvyklá věc i na východě. v číně snad dvě šavle existovaly, ale spíš do osobních soubojů. Na koni je to imho silně nepraktické. Je to krásně vidět, když jednoho takového hustodémona nabodne lehkooděnec na kopí. Takže toto bych viděl jako výmysl vyloženě na efekt. Pokud mě někdo opraví, budu rád. Ospreye o mongolech jsem četl už docela dávno. Další věc...proč vůbec posílat jízdu? lehká jízda nepřítele nevypadala, že by chtěla ostřelovat, tak proč prostě nepostavit dopředu kopiníky a případně neostřelovat vlastními lučištníky? Další důvod, proč mi to přijde na efekt a blbost. Druhá věc je docela maličkost, ale o to víc mi to kazí. Ty kostýmy nejsou imho špatně, ale takové detaily mi kazí filmy, kde o pozadí něco vím. Jde o scénu, kde nějaký lučištník v detailu natahuje luk. Mongolové, stejně jako arabové a turci a spousta dalších jízdních lučištníků používali tzv "thumb draw" čili k natažení tětivy nepoužívali ukazovák a prostředník jako evropští lukostřelci, ale palec a ukazovák. Hlavní byl palec, dokonce se používaly i "thumb ring", takové prsteny s výstupkem na palec, kterými se dala tětiva zachytit. Je to vidět třeba tady: [link="http://www.snowlion.com/snowlion/images/database/trip/Mongolian_archer.jpg_199473284943f4f42d3d1ee.jpg"]Mongolský lučištník[/link] [link="http://youtube.com/watch?v=2_6YDX32xgc"]Turecký lučištník - video[/link] Nevím jestli je to vliv ruské produkce, nebo toho, že tam hrajou samí číňani ;)
Merlkir
0 0
reagovat
Čo je tam historicky nepresné? Pouč nás, Merlkir. Pretože ja teraz píšem knihu, ktorá sa odohráva v stredoázijských stepiach v 10. storočí, mám tematiku toho priestoru a kočovníckych kmeňov slušne naštudovanú, a žiadne blbosti som vo vizuálnej stránke nezbadal. V príbehov budú trochu hrať na ten polo-mýtus, že Džingischán bol pôvodne otrok, ale to mne osobne nevadí.
61141
Čo je tam historicky nepresné? Pouč nás, Merlkir. Pretože ja teraz píšem knihu, ktorá sa odohráva v stredoázijských stepiach v 10. storočí, mám tematiku toho priestoru a kočovníckych kmeňov slušne naštudovanú, a žiadne blbosti som vo vizuálnej stránke nezbadal. V príbehov budú trochu hrať na ten polo-mýtus, že Džingischán bol pôvodne otrok, ale to mne osobne nevadí.
0 0
reagovat
Jenom dodám, že já tam nic nevidím, ale tvoje implikace je docela divoká.
Pokud jsi odborník na dané téma, a myslel jsi svůj dotaz tak, že v traileru je všechno OK (resp. podle aktuálních poznatků o dané době), beru svůj komentář z5.
61130
Jenom dodám, že já tam nic nevidím, ale tvoje implikace je docela divoká. Pokud jsi odborník na dané téma, a myslel jsi svůj dotaz tak, že v traileru je všechno OK (resp. podle aktuálních poznatků o dané době), beru svůj komentář z5.
0 0
reagovat
> tys snad v té době žil že to je podle tebe nedobovej a nerealistickej film?
:o
již nějaký ten pátek lidé pěstují vědní obory jako historie, archeologie apod.
61129
> tys snad v té době žil že to je podle tebe nedobovej a nerealistickej film? *:o* již nějaký ten pátek lidé pěstují vědní obory jako historie, archeologie apod.
0 0
reagovat

Merlkir

ad ty tvoje zápory
tys snad v té době žil že to je podle tebe nedobovej a nerealistickej film?
61128
ad ty tvoje zápory tys snad v té době žil že to je podle tebe nedobovej a nerealistickej film?
Merlkir
0 0
reagovat
Mne sa bohovsky páčil už teaser - videl som ho snáď 20x a zakaždým sa mi páčil viac. A tá ruština je náhodou perfektná a znie mi drsnejšie ako niektoré anglo-americko znejúce afekty.
61127
Mne sa bohovsky páčil už teaser - videl som ho snáď 20x a zakaždým sa mi páčil viac. A tá ruština je náhodou perfektná a znie mi drsnejšie ako niektoré anglo-americko znejúce afekty.
0 0
reagovat
Jj, je to slibne. Udajna nerealisticnost a nedobovost mi muze byt putna, pokud to bude rozmachly epos s kvalitnimi masovymi bojovymi scenami a zajimavymi postavami. Poradnou historickou krvavou rezanici jsem dlouho nevidel a na tuhle zalezitost se opravdu tesim.
61126
Jj, je to slibne. Udajna nerealisticnost a nedobovost mi muze byt putna, pokud to bude rozmachly epos s kvalitnimi masovymi bojovymi scenami a zajimavymi postavami. Poradnou historickou krvavou rezanici jsem dlouho nevidel a na tuhle zalezitost se opravdu tesim.
0 0
reagovat
No uvidíme. Vypadá to kvalitně. Kostymy, vizualní stránka, krev. Historik nejsem, takže pokud to nebude příliš okatě nereálně, tak menší historické nepřesnosti mi nevadí. 4*
61125
No uvidíme. Vypadá to kvalitně. Kostymy, vizualní stránka, krev. Historik nejsem, takže pokud to nebude příliš okatě nereálně, tak menší historické nepřesnosti mi nevadí. 4*
0 0
reagovat

ehm..

Už jsem viděl i nějaké klipy..jako, radost nemám, ale

+ pěkné kostýmy celkem
+ masovost
+ pěkné gore efekty jako propíchnutí kopím a tak
- nedobovost
- nerealističnost..
61124
Už jsem viděl i nějaké klipy..jako, radost nemám, ale + pěkné kostýmy celkem + masovost + pěkné gore efekty jako propíchnutí kopím a tak - nedobovost - nerealističnost..
ehm..
0 0
reagovat
Pekné, veľmi pekné. Ako fanúšik historických epických filomv s mohutnými armádami nemôžem nedať 5*. Len ten voice-over je minimálne o dve triedy slabší ako v prvom trailery (v klipoch) ;)
61123
Pekné, veľmi pekné. Ako fanúšik historických epických filomv s mohutnými armádami nemôžem nedať 5*. Len ten voice-over je minimálne o dve triedy slabší ako v prvom trailery (v klipoch) *;)*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se