Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Aeon Flux nudí, Potter kolabuje


ikona
Cival
andrew adamsonang leecharlize theronchris columbuscomicsdaniel radcliffegeorge clooneyharry potterjoaquin phoenixking kongmike newellreese witherspoonstephen frearsstephen gaghantilda swintontržby
 

Minulou neděli jsem strašil Potterovy skalní příznivce tvrzením, že za mořem o jejich miláčka nečekaně rychle upadá zájem. Uplynulý týden to pouze znovu potvrdil. Patnáctimilionový náskok, který si Ohnivý pohár držel v porovnání s nejvýdělečnějším Kámenem mudrců se zmenšuje každým dnem, protože čtvrtý Potter po diváckém návalu během prvních deseti dnů vyklízí pozice nejrychleji ze všech titulů první desítky. Přední megahity posledních let se honosí pořádnou výdrží, ne tak Potter, který velké ztráty z minulého víkendu ještě zvýraznil dalším obrovským propadem (alespoň na poměry adorovaného rodinného filmu) o 62% na 20 milionů dolarů za tento víkend a skoro 230 celkově. Svou roli v tom samozřejmě sehrává skutečnost, že minulý pátek se víc běhalo do kin kvůli prázdninám, i přesto by všichni Potterofilští snílci blábolící o nejvýnosnějším Potterovi a miliardě dolarů celosvětově (zdravíme, Michaele :-), měli své optimistické vize zásadně přehodnotit. Jen na posledních třiceti milionových krůčcích totiž Columbusův první Harry stihl stáhnout pět milionů z náskoku Ohnivého poháru, což při prachbídné konkurenci tohoto víkendu a s titány na rohožce před vrátky, značí Potterovy velké problémy i s dobýváním mety 300.

Kromě páteční přetahované o první místo, v níž se Harry těžce zapotil i s katastrofální Aeon Flux, to byl nepříjemně pokojný víkend (znáte to, klid před bouří...). Bojovnice z totalitním režimem ovládané budoucnosti totiž vůbec nepřekopala předpremiérové propočty odborníků. 13 milionů za víkend bude sice horko těžko stačit na celkových třicet milionů, se zoufalými trailery, zuřícími recenzenty v patách a jasným přesvědčením diváků, že Catwoman vyslala do kin svou důstojnou následnici, může být Aeon Flux ráda i za to málo. Catwoman se sice suma sumárum vydrápala o deset milionů výš, ale zase přišla Warnery na víc než sto milionů (tedy dvojnásobek Aeon Flux). Charlize Theron v přiléhavém kostýmu má – snad jen díky slušivým plakátům, velké kampani a chytrému nasazení „do vakua“ – šanci, že se díky DVDčkům i zaplatí.

Jinak zůstala první desítka vcelku logicky víceméně nezměněná. Zatímco si Walk the Line (10 milionů), Yours, Mine and Ours (8.4 M) nebo Hra s nevěrou (Derailed) (2.4 M) hlídají pozice, zaujala jen trvanlivost komedie Just Friends (5.6 M), rychlý odsun muzikálu Bohémové (4.6 M) a definitivní knokaut Strašpytlíka (už bylo na čase :-), jenž si po sesuvu o 64% na čtyři melouny za víkend už zdobí rakev na páteční funus. Potterovskou hegemonii totiž konečně ukončí výpravná adaptace Letopisů Narnie za kvalitativního přispění náročnější Syriany. Ostatní debutanti (Gejša, Zkrocená hora, Mrs. Henderson Presents a The World's Fastest Indian) se totiž pouze v několika málo sálech pokusí přivábit Akademiky a jiné vydavatele cen ke svým příběhům. Třeba se jim to podaří dřív než dojmy z nich rozcupuje svou chlupatou tlapou King Kong.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace