Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Neuromancer: Řekněte wow!


ikona
imf
adaptace knihy
 

Dlouhá léta se jeden z nejslavnějších cyberpunkových románů od Williama H. Gibsona řadil k těm skrytým vlivům. Všichni si přáli jeho adaptaci, ale nikdo neměl dostatečně geniální nápad nebo tolik odvahy (a peněz), aby se ji pokusil realizovat. Kdo nečetl, tomu bude popis připadat trochu zmatený, ale možná jste viděli další ze zfilmovaných Gibsonových knih - Johnnyho Mnemonica. Keanu Reeves jako datový kurýr, který si nechá mírně přešvihnout kapacitu disku ve svém mozku a ten se mu pomalu škvaří zaživa. Musí tu a tam skočit do Matrixu (ne toho Matrixu - Gibsonův Matrix v roce 1984 byla pokročilá verze internetu, do které jste lezli skrz biokonektory a doslova jste v ní "pluli") a utíkat před kybernetickým kazatelem Dolphem Lundgrenem a Takeshi Kitanem, který vlastní laserový bičík. Bylo to velmi dekadentní, velmi bizarní, ale rozhodně ne hloupé. A teď bude mít Hollywood šanci to vzít za správný konec. Neuromancer rozhodně nebude vykrádat Matrix, protože se zabývá fungujícím světem budoucnosti, ve kterém stroje poslouchají. A hlavního hrdinu Case poslouchají vyloženě na slovo. Jako mistra všech ovládacích konzolí a potulného online kovboje si ho najme tajemná Molly, která kdysi pracovala v armádě. Case brzy zjišťuje, že je na stopě stroje, který ho dost možná poslouchat nebude. A místo toho mu napovídá velmi zajímavé věci o budoucnosti a jeho vlastní duši.

Přečtěte si to a dojde vám jak daleko Gibsonovo vizionářství sahá a v kolika filmech se stihnulo otisknout. Teď však přichází adaptace bez kompromisů. Producent Peter Hoffman na projekt uvolnil solidních 70 milionů dolarů a režie se ujme... Joseph Kahn! Nic vám to neříká? Vůbec nic? Zřejmě narozdíl ode mě a Kocoura nepatříte do klubu fanoušků Torque: Ohnivá kola. Neuvěřitelně debilní motorkářský film (skoro tak hloupý jako videohra Road Rash) je natočen tak hyperbolickým vizuálním stylem, že z toho člověku praskají bubínky a rohovky se protáčejí takovým tempem, že kdyby vyletěly z očí, nabraly by takovou faleš, že by vylétly oknem a oběhnuly zeměkouli. Díky vizuální onanii a ochotě zakomponovat do filmu jakýkoliv trik je Torque úžasně zábavný (skoro tak jako Road Rash) a já si myslím, že když Kahn dostane slušný scénář, že se budou dít věci. Je to jeden z těch videoklipařů, co se nezastaví před ničím a co by reklamu na kečup od Heinz natočili s pomocí dvaceti kamer (z toho pěti na helikoptérách a jedné na nějaké vesmírné stanici... s pořádným zoomem samozřejmě :). Stáhněte si trailer na Torque a modlete se, aby Kahn neobsadil Ice Cubea. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace