Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spielberg? Jackson? Berem oba!


ikona
imf
animovanýPeter Jacksonsteven spielberg
 

Dvě režisérské hvězdy nejvyšší svítivosti ruku v ruce u jedné filmové série? Není to splněný sen? Ne, Peter Jackson nebude točit spin-off k Indiana Jonesovi, půjde o animákovou trilogii, vycházející z evropských comicsů s Tintinem. Agilní zrzek, který spolu se svým psem běhá z dobrodružství do dobrodružství, je Spielbergovým oblíbencem už dlouhých pětadvacet let. Letos se mu konečně podařilo získat práva na filmovou adaptaci a i když chvilku přemýšlel nad hranou adaptací, nakonec si řekl, že by to ublížilo specifickému "looku" předlohy. Shia LaBeouf nás tedy nečeká, místo něj se potkáme s animovaným Tintinem, který však bude živější, než klasické postavy z běžných CGI animáků. Spielberg totiž použije něco na způsob Zemeckisovy motion-capture technologie, pomocí které byly natočeny Polární Expres nebo V tom domě straší!.

A vlastně už to použil. Na světě je dvacetiminutové testovací video, které vzniklo v útrobách novozélandské WETY. Spielberg šel totiž s čerstvě nabytými právy rovnou za Peterem Jacksonem a zeptal se ho, jestli by měl zájem se na projektu podílet. Slovo dalo slovo a košatý comics naznačil, že jeden film by nemusel stačit. Už teď je tedy jisté, že jeden z filmů natočí Spielberg a druhý si vezme na starost Peter Jackson. O ten třetí se buď poperou, nebo nás čeká další režisérská hvězda. Snad to nebude Shawn Levy.

Comicsový Tintin je zapálený reportér, který se vydává do všech končin světa a pro dobrý článek je schopen se vrhat i do životu nebezpečných situací. Animovaný seriál na motivy jeho příběhů běžel i na českých televizích. Spielberg chce zachovat stylizaci z comicsu, ale postavy v chystaných filmech by měly vypadat fotorealisticky. Na projektu už se pracuje několik měsíců, pod střechou Dreamworks Animation, ale termín dokončení a případné premiéry prvního z filmů je zatím hodně daleko. Spielberg by jistě rád navázal na úspěch Shreka. Tintin má potenciál, ale dotlačit ho až pod nos americkému publiku bude zatraceně těžké. Držíme mu palce. Je to přece taky novinář. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace