Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Návrat na Wall Street


ikona
imf
michael douglassequel
 

Gordon Gekko, jeden z nejslavnějších filmových záporáků Hollywoodu, se po dvaceti letech vrátí k protáčení peněz. Sequelová mánie totiž nikdy nespí, stejně jako peníze na Wall Street. Money Never Sleeps vrátí do hry nejen slavného obchodníka, který v osmdesátých letech pod vedením Olivera Stonea redefinoval pravidla a řekl nahlas, že "být chamtivý je fajn", ale také jeho představitele, ďábelského Michaela Douglase. Gordon Gekko totiž nezkrachoval a teď se vydává do boje s online burzami a novými technologiemi, které umožňují ještě sofistikovanější podrazy a astronomičtější výdělky.

Ve filmu už se neobjeví postava Buda Foxe, kterou v prvním díle ztvárnil Charlie Sheen, jenž se pod rukama manipulátora Gekka málem změnil z hodného hocha na penězmi posedlé monstrum. Dvojka už se bude věnovat čistě Gekkovi, trochu ve stylu toho, jak Hannibal navazuje na Mlčení jehňátek. Autoři to však nebudou mít lehké, protože účast odmítnul i Oliver Stone, jehož zdravá naštvanost na Ameriku a kapitalismus obecně udělaly z prvního filmu tak výraznou žánrovou ikonu.

Po Smrtonosné pasti 4 je to další "pokračování s křížkem po funuse", ale v tomhle případě by se to dalo vzít za správný konec. Douglas ještě pořád hrát umí, když chce a narozdíl od kolegy Forda mu při přesouvání ikonek na ploše nebudou překážet ani vrásky, ani ochablá fyzička. Gordon Gekko má být ostatně "jen" hajzl v dobře střiženém obleku, takže největší břímě zodpovědnosti visí na dobrém scénáři. U Smrtonosné pasti 4 je to trochu jiné kafe a proto se teď Bruce Willis děsně rozčiluje, že studio hodlá film přestříhat z eRka na PG-13. Všichni jsme měli radost z toho, že Wiseman natočil eRko, protože to do jisté míry bránilo tomu, aby měl film vyumělkovaný a neškodný "look". A trailery naznačovaly, že krev bude stříkat nejen na Johnovo tričko. Jenže co teď? Méně fuckování v hláškách, méně rampouchů do oka a méně výbuchů? Ani Willis v rozhovorech nezapřel mírné zklamání. Za necelé dva měsíce zjistíme, zda je oprávněné.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace