Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Titánský nástup Spider-Mana


ikona
Cival
tržby
 

Po mohutné páteční invazi se třetí Spider-Man dočkal tolika rekordních fanfár, že se z nich musí zatočit hlava i účetnímu Jacka Sparrowa. Pirátskou Truhlu mrtvého muže Spidey během víkendu utřel o třináct milionů dolarů, když v severní Americe vydělal obdivuhodných 148 milionů. Zbytek světa přidal dalších 227 milionů, takže producenti mohli i při enormních nákladech (oficiálních 258 melounů plus desítky a desítky na propagaci či distribuci) už včera v klidu usínat. Spidey se bohatě vyplatí, protože jako čtvrtý film historie nejspíš skolí hranici miliardy dolarů. Ale nepředbíhejme. Pavoučí muž si zatím drží „jen“ nejvýnosnější první den, nejvýdělečnější pátek, sobotu i neděli, v Americe si vůbec nejrychleji dosprintoval ke stovce milionů a brzy vybojuje i nejrychlejší dvoustovku (a třístovku). Přidejte k tomu předem vyhraný boj o nejúspěšnější první týden a celkových více jak 400 milionů dolarů jen ze severní Ameriky, a dostanete pravděpodobného krále sezóny 2007.

Ano, Spidey měl cestu vydlážděnou. Konkurence se nezmohla na odpor a vytvořila okolo maskovaného hrdiny měsíční vakuum. I ten Shrek si ještě čtrnáct dní počká a trochu nepříjemně se popere s trojkou Pirátů. Na tu ale diváci rozhodně nebudou tolik nadržení jako na Spider-Mana, jemuž tříletý oddych možná neprospěl co do filmových kvalit (i když dost diváků si myslí přesný opak!), z komerčního hlediska se ovšem snad ani nemohl víc vyplatit. Očekávejme čtyřku, Raimiho definitivní zbožštění a rekordní květen následovaný neméně silným červencem.

V takový den snad ani nemá cenu komentovat zbytek žebříčku... Vypíchněme jen uchráněné druhé místo Disturbie, mohutné propady Next a Neviditelného a tragický start karetní „dramedy“ Lucky You s Ericem Banou a Drew Barrymore. Dva a půl milionu jsou málo i na tak zazděný artikl. Za týden se setkáme s Lindsay Lohan v romantickém Georgia Rule, zjistíme jaká byla situace 28 týdnů poté, Zach Braff se popere v The Ex a špatný humor Larryho the Cable Guye se znovu zhmotní ve válečné komedii Delta Farce.

Kompletní žebříček najdete tady, přikládáme i několik názorných žebříčků.

Největší první víkendy

Nejvýdělečnější sobota a neděle

Nejvýdělečnější jednotlivé dny

Nejvyšší zahraniční tržby za jeden víkend

Nejrychlejších 100 milionů

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace