Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pixar jde do boje!


ikona
imf
comicspixar
 

Dlouhá léta jsme vychvalovali do nebes jejich animáky a ve skrytu duše přemýšleli nad tím, co by pro Hollywood znamenalo, kdyby se tihle hoši pustili do hraného filmu. Animáky jsou animáky a v systému Továrny na sny mají své mantinely, jakkoliv se je Pixar snaží bořit nebo posouvat. Bradu Birdovi (Úžasňákovi) to ale nestačilo. Když zpráva prosáknula na veřejnost někdy začátkem dubna, bylo načasování tak zkázonosné, že ji všichni považovali za aprílový žert. Během propagace Ratatouille se ale definitivně potvrdilo, že Brad Bird chystá pod hlavičkou Pixaru svůj první hraný celovečerák. Spekuluje se dokonce o tom, že by to mohla být adaptace comicsu John Carter of Mars, jehož práva teď vlastní Disney. Bird je už čtvrtým režisérem v řadě (po Robertu Rodriguezovi, Kerrym Conranovi a Jonu Favreauovi) a Disney se ho snažil uhnat už před dvěma lety. Tenkrát ale začaly být problémy se scénářem k Ratatouille a Bird ho musel kompletně přepsat a nastoupit na pozici spolurežiséra. Teď má ale volno a zuřivě shání látku, se kterou by mohl vstoupit do světa hraných filmů. Pro Pixar to prý nebude žádná výjimka a do budoucna by se chtěl věnovat jak animovaným, tak hraným filmům. Hollywoode, třes se!

Za rohem jsou ale i další comicsové adaptace, o kterých jste pravděpodobně nikdy neslyšeli. A jednou z nich je Sgt. Rock od DC Comics. Plány na film s tímto hrdinou už má Joel Silver v hlavě snad dvacet let, jenže Sgt. Rock není z nejslavnějších a dělat film, ve kterém svalovec s roztrhanou uniformou a obrovským kulometem kosí stovky nacistů, to není levná záležitost. Silver tak vždycky počítal s rozpočtem kolem 100 milionů dolarů (a Arnoldem Schwarzeneggerem), což byla kombinace, která se vzhledem k předloze neprosazovala snadno. S nástupem nových technologií a filmů jako Sin City nebo 300 se však objevuje skulinka. Film by se dal natočit za 60-70 milionů a mohl by vypadat jako válečný comics, ne jako sjezd ochotníků na louce. Silver momentálně zjišťuje případné limity technologie a přemýšlí nad tím, koho by obsadil do hlavní role (Rockovi by to sedlo... a nemusel by si ani zvykat na to, že na něj řvou jiným jménem :).

A pak jsou tu ještě adaptace, které už jsou hotové a nikdy jste o nich neslyšeli. Vzpomínáte na nejprodávanější comics všech dob? Superman vs. Doomsday. Ultimátní nátěr, ve kterém dojde dech i tomu nejsilnějšímu z nejsilnějších. Hraná adaptace podobného duelu by si vyžádala emmerichovskou destrukci Metropolis a rozpočet, který by proletěl stropem i v kancelářích Sony. A proto vznikla animovaná verze, která se objeví na DVD v září. Už dnes se můžete mrknout na trailer.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace