Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Goyer vyhladí všechny muže


ikona
imf
comics
 

Nadprůměrný comicsový fanda, průměrný scenárista a podprůměrný režisér David Goyer na nás chystá spoustu projektů. Do amerických kin se právě chystá jeho drama The Invisible, rád by si natočil remake Cronenbergových Scanners a samozřejmě se v pozici producenta zajímá hned o několik comicsů. Nejlákavějším je zřejmě Y: Last Man, který vypráví o posledním přeživším chlapovi na planetě. Jednoho krásného dne zkrátka vyšlo sluníčko a všichni živí tvorové mužského pohlaví náhle umřeli. Jako lusknutím prstů. Všechny organismy s chromozomem Y prostě odešly na onen svět, s výjimkou Yoricka Browna a jeho opičáka. Svět samozřejmě zachvátí panika a přeživší ženy se musejí vypořádat s tím, že lidstvo jako takové je odsouzeno k zániku. Vznikne dokonce hnutí Amazonek, které pokláda běh událostí za očistné gesto Matky přírody a snaží se zhatit Yorickovy snahy o nalezení nějakého vhodného řešení. Comics Briana K. Vaughna si vysloužil řadu ocenění a Goyer spolu s autorem pracuje na scénáři, jehož cílem je zadaptovat celou předlohu do dvouhodinového filmu. Prý se to celkem daří a fanoušci comicsu se mohou těšit na řadu překvapení, protože film se bude comicsu držet cca na 70%. Čekají nás tedy i nějaké ty novinky a překvapení.

Jedno z nich uštědřil Goyer novinářům už na tiskovce, když na otázku o podobně laděných Potomcích lidí odvětil, že Potomci byli fajn, ale jejich komerční propad spíš postapokalyptickému žánru zavařil. Pak ještě pochválil Alfonso Cuaróna, ale jedním dechem dodal, že je pro něj prioritou sehnat režiséra, který miluje předlohu. Jedině takový totiž dokáže natočit kvalitní film. Hmm... Davide, Davide... nikdo nepochybuje o tom, že máš rád Bladea, ale třetí díl v tvém režijním podání byl koncentrovaným peklem. A Mark Steven Johnson by klidně mohl dokazovat, že si výtisky Ghost Ridera ráno strouhá do ovesných vloček, ale nic to nezmění na tom, že je mizerný režisér. Comicsová adaptace potřebuje talent, nikoliv lásku. Při pohovoru samozřejmě pomůže, když člověk dokáže vyjmenovat devět z deseti dvorních záporáků hlavního hrdiny, ostatně bylo by hloupé si nepřečíst předlohu, když už jí mám zadaptovat, ale proč rovnou vyžadovat lásku? Tenhle krátkozraký přístup už zabil tolik comicsů, že jsem se jednoduše musel ozvat. Nikdo jiný by to stejně neudělal. :)

Pár comicsových novinek jsme v posledních dnech propásnuli a dobře jsme udělali. Fotka Heatha Ledgera coby Jokera byla podvrh a Hulk skutečně nebude šedý, ani inteligentní, jak se spekulovalo. Obojí oficiálně popřeno, ale Avi Arad prozradil, že již brzy oznámí, kdo bude hrát Betty Ross. Mohla by to být Jessica Biel, o které se nedávno v souvislosti s druhým Hulkem mluvili? Nebo to byla jen vlčí mlha někoho, kdo ji viděl s Edwardem Nortonem v Iluzionistovi? Budeme si muset počkat na oficiální informace, v diskuzních fórech se to poslední dobou hemží vynalézavými fanoušky a média se pak na jakékoliv "věrohodné" zprávy vrhají jako supové na mršinu (i my to občas děláme, novináři mají své potřeby a občas se musí najíst...).

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace